Spill fra BAM'en i Winter Games

Her er et godt spill av Brogeland-Sælensminde i BAM-turneringen i Monaco. Som så ofte, en liten motspillsglipp må til, og den må utnyttes!

Brogeland satt med dette og hørte Silla (Sælensminde) åpne i første hånd og gunstig sone med 2 ruter, såkalt "søppelmulti", dvs. en svak, svake 2 åpning i en majorfarge. I gunstig sone behøver det ikke innebære særlig mye, men Brogeland måtte nesten satse på utgang? Han sa 2 grand – krav – og Silla sa 3 kløver som viste minimum med hjerterfarge. Nå kunne Boye etter deres metoder spurt om det var en ekstra dårlig minimum, eller om han hadde noe i hvert fall, men naturlig nok meldte han 4 hjerter. Tross alt trenger han ikke mer enn kongen femte i hjerter hos åpneren for at utgang skal være en god kontrakt.

Det viste seg å være en særdeles tynn åpning, en 2 åpning som kan gjøre mange juniorspillere misunnelige…

Erik "Silla" Sælensminde ser ut til å bli bare yngre og yngre for hvert år som går...

Mot 4 hjerter kom hjerter 5 i utspill til til syveren fra bordet, tieren og damen. Nå spilte Boye kløver dame. Den burde vest dekket, men da han la liten hadde nordmannen fått den lillefingeren han trengte for å kunne ta hele hånda. Kløver dame vant stikket, så kløver til stjeling og trumfåtteren som fikk seile. Neste trumf gikk til kongen og esset, og en tredje runde kløver ble spilt, vel og merke en liten kløver. Esset kom på, behagelig for spillefører, og Boye spilte spar til esset for å ta sine kløverstikk og ti stikk i alt (han var helt uten trumf nå).

Det måtte ha vært fristende å spille kløver konge tredje gang for å presse ut esset hvis vest hadde esset fjerde fra start, og øst knekten tredje fra start. Men motparten brukte svensk fordeling, og østs treer i første kløverrunde tydet på fire-korts farge. Boye stolte på det og vant sin utgang, (selvsagt) vunnet spill da motstanderne ved det andre bordet spilte delkontrakt i hjerter med ni stikk.

WINTER GAMES, torsdag

ZIMMERMANN CUP I Winter Games i Monaco var semifinalene jevnspilte etter to av tre sett.

Lag GUPTA med Geir Helgemo spilte mot RUSSIA og tok fullstendig over i de siste 20 spillene. De kjørte over sine russiske motstandere, 77-9 over 20 spill, og seiersmarginen ble på hele 74 IMP.

På GUPTA som skal spille finale spiller foruten Geir Helgemo hans makker for anledningen, Cedric Lorenzini (Frankrike), Zia-Meckstroth (USA) og D.Rosenberg-Gupta (USA).

I den andre kampen ledet SWISS TEAM (Zimmermann) med 1 IMP mot italienske LAVAZZA da det gjensto 20 spill. Zimmermanns lag var klart best mot slutten og avanserte til finalen med 41 IMPs margin.

Dermed blir det finaloppgjør med Geir Helgemo mot noen av sine tidligere lagkamerater på Zimmermann/Monaco, nå kalt SWISS TEAM. Det laget består av Klukowski-Gawrys, Brink-Drijver og Zimmermann-Multon. Altså vil vi se stort sett spillere helt i verdenstoppen i finalen som kan bli en severdig greie. Kampen vil bli overført på BBO i morgen.

Her er et spill mot slutten av GUPTA sin kamp, og det viser hvordan det ofte går når man er i ferd med å bli knust. Da tapes spill som like gjerne kunne gått andre veien, men i teorien meldte vel det russiske Ø/V-paret feil? (Nord giver, ingen i sonen)

Hvordan bør dette meldes med nord som giver og ingen i sonen, og N/S forholder seg tause?

Er 6 hjerter en bra slem?

Det er ikke noen dårlig slem, for det er bare den ene taperen i ruter, så 6 hjerter vinnes om trumfen ikke gir taper. Hvis fargen sitter 2-2 (40%) er det greit, og i tillegg kan hjerter dame sitte singel. Alternativt, hvis man har nyttig informasjon kan man legge ned en honnør og ta finesse over han andre hvis sannsynligheten for lengde hos han er størst. Det blir med andre ord en slik slem som vinnes omtrent i halvparten av tilfellene. Det er imidlertid et poeng i meldingene slik de aller fleste melder. «Alle» bruker jo Key Card Blackwood nå til dags. Da får han som spør vite at de mangler både ett nøkkelkort og trumf dame, og når det er slik skal man normalt holde seg unna slem da det mangler ett "ess" og trumfen kan gi en taper.

RUSSIA meldte likevel slem og gikk bet da spillefører ikke gjettet riktig i trumf. Zia-Meckstroth stoppet i 5 hjerter og noterte +450, 11 IMP til GUPTA.Hvis slemmen hadde stått/blitt vunnet ville det blitt 11 IMP andre veien, 22 IMP i sving. Selv det hadde på ingen måte holdt for russerne som mot slutten av kampen ble utspilt av lag GUPTA.

I den andre semifinalen meldte begge Ø/V-parene 6 hjerter, og begge vant den! Jeg tipper at det riktige hjertervalget ble funnet fordi nord ga lyd fra seg i meldingsforløpet – sladret i kortene som man sier – og spillefører derfor satset på trumflengde i trumf hos syd.

FMB Trophy (BAM)

To norskpregede lag var i A-finalen. Det ble gode plasseringer, og det så en stund ut som det kunne bli medalje. Men lag GILLIS endte til slutt på delt 9.plass etter å ha ramlet fra 5.plass før sisterunden. På laget spilte tre engelsmenn samt Boye Brogeland, Erik Sælensminde og Odin Svendsen. På delt 13.plass finner vi lag Erichsen som foruten australeren Tony Leibovitz beestod av disse nordmennene: Espen Erichsen (England/Norge), Tor Eivind Grude og Christian Bakke. De lå også noe høyere plassert mot slutten, men falt litt av.

Vi kommer tilbake med spill fra BAM’en i et senere innlegg. Det polsk pregede laget PEPSI vant A-finalen.

For øvrige resulter klikker du her.

WINTER GAMES, onsdag

ZIMMERMANN CUP

Joda, Geir Helgemo sitt lag GUPTA fosset videre onsdag og er i semifinalen som spilles torsdag.

Det ble imidlertid en tøff kvartfinale da nordmannens lag møtte PEPSI som består av noen av de beste polakkene (inkludert Pszczola, populært kalt Pepsi) og May Sakr fra Libanon.

GUPTA vant alle tre settene (20 spill i hvert sett) og gikk videre med 35 IMPs margin til slutt.

Her er et spill hvor det ikke uvanlige skjedde igjen, Helgemo vant utgang, ved det andre bordet ble det bet. Såvidt jeg kan skjønne spilte dog Geir ganske rett frem i dette tilfellet, men Pepsi gikk altså bet i utgangen. Var det bortspill av normalt meget gode Pepsi? Døm selv:

Mot Geir (nord) sin 4 hjerter kom den single kløveren ut fra øst. Esset vant stikket og det ble spilt mer kløver mot trumf hos blindemann. Øst kunne stjele med nieren. Han skiftet til spar, og Geir føk opp med esset. Han kunne nå blitt avhenig av at de gjenværende trumfene satt 2-2 samt at ruterfargen ordnet seg med kun en taper. Siden spar dame falt var kun 2-2 i trumf (etter øst hadde brukt en trumf) siden spar knekt kune godspilles for et ruteravkast, og nords tredje kløver kunne trumfes. Og trumfen satt pent, så like etterpå ble det notert +420 i Helgemo-Lorenzini sin kolonne.

Pepsi var også i 4 hjerter, og begge spilleførerne visste at vest satt med en og en halv meter med kløver. Pepsi sin spilleføring ser merkelig ut. Han også stakk kløverutspillet med esset og spilte kløver som øst trumfet med hjerter 9, samme start med andre ord. På sparskiftet fra øst la imidlertid polsk/amerikaneren liten fra syd. Det er kanskje mulig å finne sitser hvor det er riktig, men her ramlet taket i hodet på han. Vest stakk med sin single spar dame og spilte kløver som øst kunne stjele siden han hadde høyere trumf enn bordet (syd) og nord fulgte med kløver. Øst tok så for ruter ess - en bet - og sikret den andre beten ved så å spille spar som vest kunne stjele. Pluss 100 sammen med Helgemo sin +420 var verd 11 IMP for GUPTA.

FMB TROPHY

Lag GILLIS (Crouch, Hydes og Gillis fra England, og Boye Brogeland, Erik Sælensminde og Odin Svendsen fra Norge) hadde en god andre dag i kvalifiseringen og klatret til 7.plass. Det gir A-finale hvor 26 lag spille. Fra kvaliken går minst 22 lag til A (avhengig av hvor mange som dropper inn fra lagturneringen).

Lag ERICHSEN (Leibovitz, Australia og norsk/engelske Espen Erichsen samt nordmennene Tor Eivind Grude-Christian Bakke) ble nr. 11 i kvaliken, også en sterk prestasjon.

Lag De Botton (Hoftaniska, Malinowski) falt akkurat utenfor kvalik, og VIKING HIGHLANDERS (Grøtheim, Tøndel, Høyland og Høyland) kom ikke langt bak der igjen. De manglet en god sluttspurt for å kunne spille i A-finalen i morgen. For dem som ikke spiller A-fianlen blir det B-sluttspill, og til helgen blir det parturnering.

All informasjon fra Winter Games, resultater, bulletiner osv. finner du her.

 

MONACO: Helgemo greit til kvartfinale (m/spill)

I Winter Games i Monaco hadde Geir Helgemo sitt lag GUPTA ingen store problemer med å ta seg til kvartfinalen i Zimmermann Cup da de slo ut et italiensk/polsk lag.

GUPTA vant alle tre settene (3 x 20 spill) og hadde 51 IMPs margin til slutt.

Helgemos makker er franske Cedric Lorenzini (30 år) og de spiller tydeligvis veldig bra sammen.

Her er et spill hvor franskmannen fikk hjem en utgang pga. av et motspill som nok kan diskuteres. Synes du det er svakt motspill?

Mot Lorenzini (øst) sin 4 hjerter spilte syd ut kløver 8 som gikk til liten fra vest, nords knekt og østs konge. Franskmannen la ned trumfesset og så kongen komme på. Da var det klart at nord satt med sikkert trumfstikk, og det var om å gjøre å unngå to tapere i ruter. I tredje stikk spilte Lorenzini spar opp mot kongen. Syd vant med esset og fortsette med kløver. Dermed fikk spillefører en sjanse.

Inne på kløver ess spilte han trumf dame, så spar konge og kastet en ruter før vests siste spar ble trumfet. Nå hadde nord kun igjen ruterne, trumf knekt og en spar. Han blir etter hvert innspilt enten ved at han stjeler østs kløver, eller hvis han nekter å gjøre det blir han til slutt puttet inn på trumfknekten. Da kan han ikke spille spar siden det er til dobbeltrenons og trumfes hos vest med avkast av nok en ruter fra øst. Så han må gi ruterfavør! Spillefører slapp altså med en rutertaper og vant sine ti stikk, utgang til notering.

Ved det andre bordet gikk Zia (syd) innpå med 1 spar, og nord sa 2NT som hos dem viser firekorts trumfstøtte (spar) og en bra hånd. Ø/V fikk til slutt spille 4 hjerter ved det bordet også. Zia spilte ut spar ess, og i andre stikk skiftet han til ruter. Dermed var det ingen mulighet for mer enn ni stikk, en bet og 10 IMP til GUPTA. Ved fem av 16 bord føk 4 hjerter hjem, de andre fikk ni stikk.  

I dette neste spillet så vi noe vi som har fulgt med Geir Helgemo fra før Lorenzini var født har sett mange ganger; han vant en utgang så godt som alle andre gikk bet i. Det er ikke alltid det er briljant spill som gjør at det skjer ofte, men de aller beste griper de sjansene som er der om motspillet ikke er helt på høyden.

Dessverre har jeg ikke fått tak i detaljene som gjorde at 4 hjerter føk hjem etter hjerter 8 i utspill. Det blir derfor litt gjetting, men kanskje spilte Geir ruter i andre stikk og syd vant med esset. Skjer det, (at «feil» motspiller vinner ruterstikket, syd) bør syd kanskje se at det er et faremoment, ruter dame kommer til å bli godspilt. Og innser syd det bør han vel skifte til kløver konge slik at de tar tre kløverstikk og beten. Hvis han fortsetter med trumf går det galt for forsvaret. En ruter trumfes, spar til kongen, ruter til trumf og kongen kommer på. Vests lille spar trumfes og godspilt ruter dame gir avkast for en kløver hos vest.

Det kan vel finnes andre måter det skjedde på at Geir vant 4 hjerter, men det finnes ikke noe BBO fil som viser dette spillets gang. Uansett var det bare trønderens +620 og en 620 til ved de 16 bordene, resten gikk bet i 4 hjerter eller vant delkontrakt. GUPTA sine motstandere noterte +140 og Helgemo sitt lag vant 10 IMP.

I FMB Trophy som består av lagene som ikke kvalifiserte seg for sluttspill i lag gjorde "norske" lag ERICHSEN det skarpt den første kvalifiseringsdagen (av to kvalikdager) og ligger på 4.plass. På det laget spiller Tony Leibovitz (Australia) sammen med Espen Erichsen og Tor Eivind Grude-Christian Bakke. De ligger som nr.4 etter halvspilt kvalik.

Etter to dager blir lagene i denne Board-A-Match turneringen (torsdag) delt inn i A-finale og B-finale. Feltet utvides onsdag med lag som ble slått ut i første utslagskamp i lagturneringen, og de som blir slått ut i kvartfinalen kan også komme med. Slik jeg leser reglene blir det 26 lag i A-finalen, og kun de 22 beste i kvalifiseringen er sikret A-finale siden de fire lagene som blir slått ut av Zimmermann Cup sin kvartfinale onsdag har anledning til å gjøre «drop-ins».

Lag GILLIS med Brogeland, Sælensminde og O. Svendsen ligger bra an til å komme seg til A-finalen. De ligger på 16.plass etter første dag. De BOTTON med Hoftaniska og Malinowski ligger på 23. plass.

Alle resultatene, bulletiner og annen informasjon fra Winter Games finner du her.

Utspill til besvær...

Er du en av de mange som føler utspill er veldig vanskelig?

Han mange mener er verdens beste bridgespiller (Geir Helgemo) sa en gang til meg at "utspill er den delen av bridgen som har kostet meg flest poeng". Så det er ikke bare du og jeg som sliter med det...

Denne artikkelen kan kanskje være en liten trøst til (alle?) de som synes de bommer utspillet hele tiden.

Mens vi venter på flere spill og resultater fra de pågående Winter Games i Monaco har jeg sittet og reflektert litt over alt som skjedde i mine siste turneringer, under Gold Coast Congress (Australia) hvor min makker var Terje Lie.

Det ble totalt sett en bra uke, og den voldsomme kalddusjen kom som fortalt tidligere ikke før de siste 20-25 minuttene, etter å ha spilt bridge i over en uke.

Det var brutalt, omtrent som et mareritt.

Utspill kan også være et mareritt. Noen ganger er det helt tilfeldig hva som er riktig utspill, og du kan nesten bare trekke et tilfeldig kort opp fra de tretten du holder i hånda. Andre ganger har man nyttig informasjon og det kan være noen utspill som er dårlige, andre utspill som har mye bedre sjanse til å lykkes. Det er dog aldri noen garanti å få når det gjelder utspill.

I løpet av uken i Australia var det ikke rent få poeng som forsvant pga. utspillsbommer. Det skjedde nok for motparten også, men jeg har noen egne, grelle og kostbare eksempler fra de siste dagene.

I lagmesterskapets semifinale satt jeg nord med dette:

                     NORD 

Vest hadde etter pass fra syd åpnet med 1 spar, og de heiste seg etter hvert opp i 6 spar uten verken kontrollmeldinger eller Blackwood involvert. Har du noe forslag til utspill?

"Hjerter ess", sier du kanskje, «alltid ess-utspill mot slem?»

Vel, jeg er en ess-utspiller mot slem selv. Men «alltid» er et ord det ikke er helt riktig å bruke om bridgesituasjoner. Et ess-utspill kan jo noen ganger gi spillefører det tolvte stikket?

Var det noe mer informasjon?

Jeg bare visste de hadde spartilpasning og vest hadde vist kortfarge (singelton) i ruter. Da øst underveis slo av i 4 spar løftet vest til 5 spar, generell invitt. Er det nyttig informasjon?

Vel, jeg trodde vest for den meldingen hadde kontroll i sidefargene hjerter og kløver, for hvorfor kontrollmeldte han ikke for å finne ut om de manglet kontroll (første- eller andre rundes) i en av de fargene? Følgelig må han vel ha hjerter konge og du sitter bak med A-Q?

Så jeg spilte ikke ut hjerter ess. Hele spillet så slik ut:

Tullemelding (5 spar) av vest, etter min mening, men «never argue with success».

Etter kløverutspill var det tretten stikk i stedet for en bet om hjerter ess blir valget. "Alltid" essutspill mot slem, javel, jada jada..

Lagkameratene våre hadde også meldt slem, og de vant den også! Så dette var "bare" en misset sjanse (for begge lag).

Heldigivis vant vi denne kampen og karret oss til finalen.

I den finalen ble det som du kanskje har fått med deg her i bloggen en ren marerittavslutning.

Terje Lie og jeg var ikke involvert i dramaet mot slutten da vi satt og fulgte med på BBO. Men før det hadde vi flere sjanser, og jeg en kjempesjanse til å hente mer enn nok IMPs i andre sett (av fire), igjen ved å treffe et utspill. Det er et spill hvor den med dårligst kort rundt bordet blir den som avgjør alt.

Jeg satt nord med disse kortene:

                      NORD

Med N/S i sonen og syd som giver, passet vi hele veien. Ø/V fant først kløvertilpasningen sin etter åpning 1 kløver fra vest og omvendt minorhøyning fra øst, før vest viste balansert hånd. Øst var underveis innom en ess-spørremelding (4 kløver) før han plasserte vest i 6 grand. Hva ville du spilt ut?

Det kan ikke være aktuelt å spille ut kløver, fargen de har tilpasning i. Det kan kanskje rulle opp makkers dame tredje, eller damen fjerde, et kort spillefører muligens må gjette hvor sitter plassert.

Spar-, hjerter- eller ruterutspill? Det ser helt tilfeldig ut.

Jeg tenkte at kanskje ruter var farligst, der har jeg jo tross alt litt og utspill i den fargen kan mot makkers dame (for eksempel) rulle opp ruteren for spillefører slik at vår mulige stopper forsvinner.

«Ruter ut mot alle slemmer» sa riktignok noen av de beste norske spillerne i gamle dager (og noen av dem sier det fortsatt), hvorfor vet jeg ikke. Den såkalte regelen gikk gjennom hodet mitt, med en liten, uhørlig latter. Det er også en gammel regel i bridge som lyder slik: «fjerde høyeste fra lengste og beste», men jeg trodde altså ikke at den regelen nødvendigvis burde brukes her. Til slutt falt jeg ned på spar 9, og spar kan vel være like bra utspillsfarge som de to andre alternativene i dette spillet? Slik var det ikke, ruterutspill ville vært flott, ja:

Etter spar i utspill ble det tretten stikk på mindre enn tretten sekunder (mer som null sekunder, "claim"), -1020.

Lagkameratene våre spilte kløverkontrakt, men kunne nok slik meldingene gikk ved det bordet ha funnet frem til 6 grand spilt av øst. Både 6 kløver og 6 grand står nemlig uansett utspill om øst blir spillefører. De kom imidlertid bare til 5 kløver (vest), og vi tapte 12 IMP.

Spillet var altså en gratissjanse jeg hadde fått, og med ruterutspill ville det som du ser blitt fire bet! Det står ikke engang i 3 grand om vest blir spillefører og ruter kommer i utspill (syd får fem ruterstikk)!

Dette spillet forekom ganske tidlig i kampen. Da blir det ikke fullt så tydelig i forhold til sluttresultatet som den dramatiske avslutningen. Men utspillsbommen ga altså 12 IMP ut i stedet for 12 inn med treff, 24 IMP i sving. Det ville jo ha vært nok til seier det også, med god margin…

Dere som leser dette vil kanskje si skribenten kan utspillsreglene, men følger dem ikke...Ikke vet jeg, men det er kanskje på tide å melde seg på et utspillskurs (å holde utspillskurs kommer i alle fall ikke på tale...)

ZIMMERMANN CUP: Kun Helgemo videre av de norske

Da kvalifiseringen i Zimmermann Cup under Winter Games i Monaco ble avsluttet med runde 15 på mandag var Geir Helgemo den eneste nordmannen å finne på topp-16 (av 64 lag) som gir sluttspill. Geir spiller på lag GUPTA, og hans lagkamerater er Gupta, Zia, D. Rosenbeerg og Meckstroth (USA), og Lorenzini (Frankrike).

Geir til topps i kvaliken i Monaco

Alle de andre fra nr. 17 og nedover på resultatlisten går over i morgen over i FMB Trophy, neste turnering som er Board-A-Match.

Av de andre nordmennene som deltar i Monaco var Odin Svendsen, Boye Brogeland og Erik Sælensminde på lag Gillis nærmest kvalifisering. Gillis endte 4 VP bak 16.plassen (23.plass). 

Resultater, bilder, bulletiner osv. fra Winter Games kan du finne her.

Her er et spill fra kvalfiseringen som du kan forsøke å melde slik du og din favorittmakker melder (Alle i sonen, og Ø/V får melde i fred):

VEST (giver)                                    ØST

For de som bruker såkalt 2-over-1 som utgangskrav er det komfortabelt med slike kort, de får anledning til å melde rolig og pent. Øst kan støtte sparfargen tidlig (lavere enn utgang) i en utgangskravsituasjon. Å melde slik heller enn å gå i 4 spar i andre runde betyr at svareren har mer enn bare til utgang hvis åpneren har ekstra. Vest har ikke mye ekstra, men alt i fargene sine er bra. Jeg synes ikke det er galt om vest på et tidspunkt kommer med en kontrolmelding i hjerter. Det gjorde for eksemepel GUPTA si nvest, og da endte det med at øst gikk på mot slemmen 6 spar. 

Er 6 spar en dårlig kontrakt?

Hvis både hjerter- og kløverfinessen går er det særdeles gode muligheter, og da vinnes nok 6 spar temmelig ofte. Selv om en av finessene ryker er det muligheter. Men vests hjertertapere må bort, og det må trumfes i bordet. Og/eller, det er jo noen fine mellomkort i hjerter som gjør at det kan løse seg ganske tidlig.

Jeg synes ikke det er så galt å melde slem, men har ikke regnet nøye på det, en kalkulasjon som fort blir litt komplisert. Det vil avhenge litt av hvordan spillefører legger an spilleføringen. Men ganske bra sjanser er det uansett. Å holde seg unna slem er vel heller ikke feil. Det kan godt sitte litt skjevt og ubehagelig, og det er også en ting til som kan være et usikkerhetsmoment noen ganger, trumfen:

Som du ser bremset Zia-Meckstroth (GUPTA), og dermed var det 13 IMP inn til vinnerlaget av kvaliken, i en kamp de vant 40-0 (IMPs) siden slem ikke kunne vinnes.

Slemmen var helt håpløs slik det satt, ikke et spill for de litt optimistiske. Begge finessene røk, og trumfen satt som du ser 5-0.

Resultatene på dette spillet var delt omtrent på midten med de som gikk en eller flere beter i 6 spar på den ene siden, og utgangskontrakter vunnet på den andre (en liten overvekt av slemmer).

 

 

 

 

Winter Games - pene pengepremier

I de "vanlige" WBF (VM) og EBL (EM) mesterskapene spilles det for heder og ære, samt medaljer. For de som klarer å gjøre det bra i det meget sterke mesterskapet Winter Games i Monaco blir det både medaljer et fint påfyll i lomboka.

I hovedturneringen ZIMMERMANN CUP for lag deltar det 64 lag. De 16 beste som går til sluttspill er "i pengene", og vinnerlaget stikker av med hele 33.000 Euro (noe over 340.000 norske kroner), og 21.000 Euro for laget som blir nr. 2. 

I den påfølgende Board-A-Match turneringen for de som er slått ut i lag er det også bra betalt. Vinnerne får 8.000 Euro (A-finalen) og 4.000 Euro (B).

Til helgen spilles så parturnering hvor vinnerlaget stikker av med 10.000 Euro.

Vi kommer mer tilbake til dette mesterskapet med både spill og resultater utover i uken.

 

WINTER GAMES 2020 - Monaco

Dette mesterskapet i Monaco har fått plass på den internasjonale terminlisten, og det flotte arrangementet trekker store deler av verdenseliten.

I den tredje utgaven av Winter Games deltar norske spillere på seks av de 64 lagene som til og med mandag spiller kvalifisering. Da går de 16 best plasserte lagene videre til sluttspillet. For de som blir slått ut blir det Board-A.Match turnering de neste dagene frem til fredag ettermiddag hvor lagturneringene er avgjort. Mange vil nok også delta i Open Pairs til helgen. 

Best plassert av de norske spillerne er Geir Helgemo som spiller på lag GUPTA som foruten Geir på laget har Meckstroth, Zia, Gupta, Lorenzini og Debbie Rosenberg. De leder klart etter 2/3 av kvaliken er ferdigspilt.

Du kan finne alt om Winther Games her.

Gold Coast Congress: BARE NESTEN...

Det gikk bra for Terje Lie og undertegnedes lag i lagturneringen i Australia. Lagkamerater var australerne Henbest-Wilthsire og Ware-Jacob fra New Zealand.

Avslutningen ble likevel så trist som det er mulig å få det til. Vi ledet finalen da siste spill kom på bordet i en finale smekkfull av svingspill da kortene så ut som om de var gitt med bokserhansker.

Idet var tre spill igjen i kampen var ledelsen vår på hele 30 IMP som normalt er ganske usannsynlig å kunne miste med så få spill. I tredje siste spill meldte imidlertid vårt Ø/V par en håpløs slem, 13 IMP ut. Fortsatt 17 foran, og i nest siste spillet forsvant 15 av dem da motstanderne vant utgang N/S ved det ene bordet og utgang Ø/V ved det andre. Med 2 IMPs ledelse kom det et slemspill til slutt.

La oss si du har disse kortene og skal spille ut mot 7 kløver. Han til høyre (spiullefører) har vist åpning og begge minorfargene. Blindemann har vist hjerterfarge og sterke kort med kløvertilpasning. Makker dobler 7 kløver! Utspill?

Uten hjerter ut står 7 kløver, fire hjerter kastes på ruterfargen. Det ville selvsagt vært ufortjent da N/S hadde hatt en misforståelse og meldt storeslem selv om de manglet ett ess. Og øst fant utspillet, og dermed smatt lag Cornell forbi. En bitter 2.plass for oss. Vi var riktignok fornøyde tidligere i uken da vi med liten margin kvalifiserte oss til sluttspillet. Både kvartfinalen og semifinalen gikk ganske greit, og det gjorde finalen og, nesten hele veien...