Temaleksjoner

NBF har tidligere arrangert temaleksjoner av ulik vansklighetsgrad. Videoene til leksjonene finner du under her. 

Det er forskjellig vansklighetsgrad på leksjonene. For å hjelpe til med hvilke leksjoner som passer best til de forskjellige spillerne har vi kategorisert leksjonene etter vansklighetsgrad. Nivået er veiledende, så det er mulig å være med på leksjonene selv om man ikke passer helt i kategorien. 

: Har spilt litt i klubb, enten live eller på nettet. Omtrent samme nivå som Spill Bridge 3.

♦ : Spiller aktivt. Passer fint etter fullført Spill Bridge 3-kurs.

♥ : Har spilt en god stund, eller spiller turneringer utenfor klubben. Bør mestre flere konvensjoner, inkludert fjerde farge. 

: Passer alle, både rutinerte og urutinerte

 

Cubid -

Lær hvordan man kan få bedre kontroll når man skal melde slem. 

Går gjennom hvordan, når og hvorfor vi bruker cuebid. 

 

Signaler -  

Lær hvilke avtaler det er lurt å ha som motspillere.

Vi går gjennom sekvensutspill, invittutspill og fordelingsutspill. I tillegg går vi gjennom styrkekast, fordelingskast og lavinthal. 

 

Tofargehender -

Lær hvordan vi kan melde hender med to farger etter at motparten har åpnet.

Vi går gjennom både Michaels (5-5 i major eller 5 i motsatt major og en 5 korts minor) og Marmic (5-5 i de to laveste umeldte). 

Fordeler og ulemper med 4 og 5 korts major - ♠

Det er ofte en stor diskjusjon om man skal bruke 4 eller 5 korts major. Begge deler kan fungere fint, og vi skal se på både fordeler og ulemper med begge. 

 

XY-NT og XYZ -

Hvis du og makker ønsker å lære deg en ny konvensjon, men er usikker på hvilken, så kan vi anbefale XYZ og XY-NT. Det kan gjøre det enklere å invitere til utgang, melde utgang og melde slem. Vi skal se på hvordan det fungerer, og hvorfor det er en fin konvensjon.