VM-dag 6: Kvartfinaler

Lørdag 5.august er det klart for kvartfinaler i Ungdoms-VM, og to av tre norske lag er med når det skal kjempes om semifinalebilletter.

I U26 Women møter Norge Ungarn. Kvartfinalen spilles over fire sett á 14 spill.

Running scores kvartfinaler U26 Women

 

I U16-klassen spiller Norge mot Estland. Kvartfinalene i den klassen avgjøres over tre sett á 14 spill.

Running scores kvartfinaler U16

Kvartfinalene starter 09:30, og de norske jentene kan følges på BBO.

Vi håper på en god dag for Norge i Nederland!

U21-laget, som dessverre ble utslått i går, deltar i BAM (Board-a-Match)

Running scores BAM

Vi håper på en god dag for Norge i Nederland!

mesterskapets hjemmeside kan du finne alle resultater og annet interessant VM-stoff. I dagens bulletin kan du blant annet se butlerscorene fra grunnspillet. 

 

 

 

Resultater fra dag 5: Norge til kvartfinale i to av tre klasser!

Fredag ble siste dag av grunnspillet i Ungdoms-EM spilt i Veldhoven. To av tre norske lag gikk videre til sluttspillet. Både i U26 Women og U16 kan de norske spillerne gjøre seg klare for kvartfinale i morgen, mens U21-laget dessverre ikke nådde opp denne gang.

I U26 Women var Norge i praksis klare for sluttspill før de fire siste kampene, og ledet sågår grunnspillet. Siste spilledag ga først en storseier før to tap fulgte. I siste kamp sikret de førsteplass i grunnspillet med storseier mot USA. Å vinne grunnspillet gir fordelen å velge motstander i kvartfinale og eventuell semifinale. Hvem Norge skal møte i morgendagens kvartfinale, som spilles over fire sett á 14 spill, avgjøres på kapteinsmøte klokka 19:30.

I U16-klassen så det meget lyst ut med tanke på avansement etter gårdagens kamper. I dag ble det først et knepent tap mot Danmark før kvartfinalebilletten ble endelig sikret med en storseier mot topplasserte Ungarn i nest siste runde. Dagen ble avlsuttet med tap mot Taiwan. Til slutt endte Norge på sjetteplass av de 20 lagene. Slett ikke verst med tanke på at laget egentlig ikke var kvalifisert for VM og kom med for en drøy måned siden. Nå venter Estland i morgendagens kvartfinale som går over tre sett med 14 spill i hvert sett.

I U21-klassen har Norge skuffet dette mesterskapet, og var til slutt ikke i nærheten av å kvalifisere seg for sluttspill. Laget endte til slutt på 13.plass av de 20 lagene, 37 poeng fra den viktige åttendeplassen som ville gitt kvartfinalebillett. På siste spilledag ble det én seier og to tap, og til sammen 24 VP på tre kamper.

Norges resultater i dagens kamper i U26 Women:

Sluttresultat U26 Women (etter 22 av 22 runder, dobbel serie):

 

Norges resultater i dagens kamper i U21-klassen:

Sluttresultat grunnspill U21 (etter 19 av 19 runder):

Norges resultater i dagens kamper i U16-klassen:

Sluttresultatt grunnspill U16 (etter 19 av 19 runder):

Norges kamper VM-dag 5

Fredag 4.august spilles det tre kamper i U21- og U16-klassen, mens det spilles fire kamper i U26 Women. Foreløpig er det ikke satt opp noen BBO-kamper med norske lag involvert ifølge oversikten i dagens bulletin. Der finner du for øvrig mye interessant lesestoff fra mesterskapet. Kampene for de siste rundene i dag er ikke fastsatt, så vi kan ha forhåpninger om å få se noen norske i aksjon mot slutten av dagen.

Grunnspillet fullføres i dag, og det skal dermed avgjøres hvilke lag som går videre til sluttspill. I U26 Women leder Norge, og er er i praksis klar for sluttspill. Nå er det om å gjøre å få ei så god plassering som mulig for å få en enklere vei videre i mesterskapet. I U16-klassen ligger Norge på en gledelig sjetteplass. Åtte lag går videre, og avstanden ned til niendeplassen er på nærmere 25 VP før de tre siste kampene. I U21-klassen har Norge blitt hengende på etterskudd hele veien, og ligger drøyt 21 poeng bak topp åtte før de tre siste kampene. Det er fortsatt teoretisk mulig å avansere, men da skal laget virkelig ha full klaff i dag.

Vi håper på en god fredag for Norge i Nederland!

De norske lagene kan  følges spill for spill via live-resultatene. Klikk på "Running scores" under de respektive klassene under. Om du så klikker på bordnummeret i Norges kamp (tallet til venstre for lagnavnene, i kolonnen "Tbl") kommer du inn på scorekortet i den aktuelle kampen. Der er det løpende oppdatering.

Her er programmet for de norske lagene fredag 4.august:

U26 Women

Running scores

 

U21

Running scores

 

U16

Running scores

Tidsskjema U26 Women

Dette viser starttidspunktene for kampene. Det spilles 12 spill i hver kamp og spilletida er 1:45.

Tidsskjema U21 og U16

Dette viser starttidspunktene for kampene. Det spilles 14 spill i U21 og 12 spill i U16. Spilletida er 2:00.

Mesterskapets hjemmeside
Her finner du alt av resultater, bulletiner og annet VM-stoff

Resultater fra fjerde dag i Ungdoms-VM

Torsdagens kamper i Ungdoms-VM ga fire seire av fem mulige for Norge i U26 Women. Det norske laget sanket 66 VP på sine kamper og topper nå tabellen før de siste fire kampene av grunnspillet.

U16-laget vant to og tapte to kamper, og sanket 39 VP i løpet av dagen. Laget ligger nå på 6.plass med nesten 25 VP ned til niendeplassen med tre kamper igjen å spille.

U21-lagets fire kamper ga to seire, én uavgjort og ett stortap. Dagens totale VP-sanking ble 46 vinnerpoeng. Det skulle så gjerne vært mer for å ha et reelt håp om å avansere til topp åtte i løpet av de tre siste kampene i morgen. Avstanden opp til en plass i sluttspillet er drøyt 21 vinnerpoeng.

Norges resultater i dagens kamper i U26 Women:

Stillinga etter 18 av 22 runder:

 

Norges resultater i dagens kamper i U21-klassen:

Stillinga etter 16 av 19 runder:

Norges resultater i dagens kamper i U16-klassen:

Stillinga etter 16 av 19 runder:

Norges kamper VM-dag 4

Torsdag 3.august spilles det fire kamper i U21- og U16-klassen, mens det spilles fem kamper i U26 Women. Dessverre blir det heller ikke i dag noen norske lag å se på BBO ifølge oversikten i dagens bulletin. Der finner du for øvrig mye interessant lesestoff fra mesterskapet.

De norske lagene kan uansett følges spill for spill via live-resultatene. Klikk på "Running scores" under de respektive klassene under. Om du så klikker på bordnummeret i Norges kamp (tallet til venstre for lagnavnene, i kolonnen "Tbl") kommer du inn på scorekortet i den aktuelle kampen. Der er det løpende oppdatering.

Her er programmet for de norske lagene torsdag 3.august:

U26 Women

Running scores

 

U21

Running scores

 

U16

Running scores

Tidsskjema U26 Women

Dette viser starttidspunktene for kampene. Det spilles 12 spill i hver kamp og spilletida er 1:45.

Tidsskjema U21 og U16

Dette viser starttidspunktene for kampene. Det spilles 14 spill i U21 og 12 spill i U16. Spilletida er 2:00.

Mesterskapets hjemmeside
Her finner du alt av resultater, bulletiner og annet VM-stoff

 

Unngå et ekkelt valg

I sjette runde i U21- og U16-klassen tirsdag formiddag var 4 spar en vanlig kontrakt med disse kortene:

Hvordan planlegger du spilleføringa med kløver 10 ut fra nord?

Vi legger til grunn at motparten ikke har vært med i meldingsforløpet.

La oss si at du velger å slippe utspillet. Syd vinner med kongen for så å skifte til hjerter 6. Den får beholde stikket idet nord følger med treeren. Ny hjerter trumfer du på hånda, men hvordan går du videre?

Etter at motparten har fått to stikk handler nå alt om å unngå to trumftapere.

Beste plan er å legge ned spar ess. Deretter kan du spille kløver til bordet. Dama stikkes over med esset for at du skal kunne spille trumf opp mot dama. 

Om man ser optimistisk på livet kan man spille kløver til bordet med en gang for så å spille spar til dama. Kanskje kan trumfen løses uten taper for ett overstikk?

Men om dama taper til kongen får du et ekkelt valg etterpå. Kutte opp knekten i syd, eller legge ned esset?

Hele spillet så slik ut:

Denne gang satt det altså såpass fint at det gikk bra å spille på finessen uten å få et ekkelt valg etterpå. Men det sikreste er altså å legge ned esset først - når man har råd til én taper vel og merke.

Ved de fleste bord åpnet syd aktuelt med 1 hjerter, og der var gjerne nord med til 4 hjerter. Men det skjedde også at øst-vest meldte seg uforstyrret opp i utgang i spar etter at syd noe overraskende valgte å passe i første melderunde.

Hovedpoenget var uansett å kjenne igjen denne klassikeren av ei fargebehandling - selv om det ikke var essensielt for utfallet denne gang. 

 

Resultater fra tredje dag i Ungdoms-VM

Dag tre av Ungdoms-VM har gitt mange norske seire. I U26 Women sanket det norske laget omtrent 55 VP på dagens fire kamper etter tre seire og et knepent tap. Før de to siste dagene av grunnspillet ligger Norge på fjerdeplass med relativt grei avstand ned til niendeplassen.

I U16-klassen ble det fire seire av fire mulige til Norge i dag. Blant lagene som måtte se seg slått av Norge var Kina, som ledet etter i går og nå ligger som nummer to. Norge ligger foreløpig på en strålende fjerdeplass, og har drøyt 23 poeng ned til niendeplassen.

I U21-klassen ble det først tre fine seire før dagen ble avsluttet med et relativt klart tap mot Nederland. Avstanden opp til den viktige åttendeplassen er på 22 VP med syv kamper igjen å spille.

Norges resultater i dagens kamper i U26 Women:

Stillinga etter 13 av 22 runder:

 

Norges resultater i dagens kamper i U21-klassen:

Stillinga etter tolv av 19 runder:

Norges resultater i dagens kamper i U16-klassen:

Stillinga etter tolv av 19 runder:Norges kamper VM-dag 3

Onsdag 2.august spilles det fire kamper i alle klassene i Ungdoms-VM. Ifølge oppsettet i dagens bulletin blir det dessverre ingen norske lag å se på BBO i dag. Du kan likevel følge de norske lagene spill for spill via live-resultatene. Klikke på "Running scores" under de respektive klassene under. Om du så klikker på bordnummeret i Norges kamp (tallet til venstre for lagnavnene, i kolonnen "Tbl") kommer du inn på scorekortet i den aktuelle kampen. Der er det løpende oppdatering.

Her er programmet for de norske lagene onsdag 2.august:

U26 Women

Running scores

 

U21

Running scores

U16

Running scores

Tidsskjema U26 Women

Dette viser starttidspunktene for kampene. Det spilles 12 spill i hver kamp og spilletida er 1:45.

Tidsskjema U21 og U16

Dette viser starttidspunktene for kampene. Det spilles 14 spill i U21 og 12 spill i U16. Spilletida er 2:00.

 

 

 

Mesterskapets hjemmeside

Full uttelling

I mandagens siste runde i U21-klassen møtte Norge - India. Nicolai Heiberg-Evenstad spillefører i 4 spar på nords hånd i dette spillet:

Hvordan ville du planlagt spilleføringa med ruter 6 ut fra øst?

Det er mulig å spille på kløveren, men siden hverken trumfen eller sparen er tett, kan det by på problemer om noen av disse fargene skulle sitte surt. Den beste planer virker å være å trumfe hjertertapere på hånda, den hånda med færrest trumf. Sånt blir det gjerne ekstrastikk av.

Nicolai lot utspillet gå til esset på hånda. Vest bidro med dama. Det var viktig å beskytte inntakene i bordet. De skulle nemlig brukes som forbindelse til å få stjålet hjerter.

Deretter tok Nicolai for hjerter ess før ruter til kongen fulgte. Knekten kom på fra øst. Hjerter til stjeling ble fulgt av kløver til kongen og nok en hjerter til stjeling. Så spilte Nicolai ruter fra hånda. Øst kastet kløver, og spillefører trumfet i bordet. Bordets siste hjerter ble trumfet med håndas siste trumf. Neste trekk var å trumfe ruter i bordet. Øst kastet også denne gang kløver. Så fulgte kløver til esset, som begge motstanderne fulgte farge på.

Etter å ha vunnet de ti første stikkene (ett hjerterstikk, to ruterstikk, to kløverstikk, tre hjerterstjelinger på hånda og to ruterstjelinger i bordet), hadde Nicolai fått til en fin sluttposisjon der han hadde igjen bare kløver på hånda og E98 i trumf i bordet. Han måtte nå få to stikk til. Det var bare å spille kløver til stjeling. Om vest stjal over, ville han være innspilt og spillefører måtte få de to siste stikkene for ess-ni i trumf.

Hele spillet så slik ut:

Nicolai var én av fire som fikk tolv stikk i kontrakten. Da inderen som var spillefører ved det andre bordet gikk beit, ble det 13 IMP til Norge. Det var likevek ikke nok til å hindre at Norge tapte kampen med ti IMP. Uansett var det ei fin spilleføring av den nybakte europamesteren i junior-mixpar.

 


Nicolai Heiberg-Evenstad
 

Resultater fra andre dag i Ungdoms-VM

Tirsdag 1.august ble andre dag av Ungdoms-EM spilt. Det store lyspunktet sett med norske øyne var U16-laget, som sanket 60 VP på fire kamper. Blant annet ble det en solid seier mot de regjerende europamestrene fra Polen. I U26 Women hadde Norge et snitt på 11 VP i løpet av dagens fem runder etter to storseiere, en grei seier og to klare tap. I U21-klassen sanket det norske laget til sammen 34 VP på fire runder etter to relativt klare seire og to stortap.

Etter to av fem dager i grunnspillet er Norge innenfor topp åtte, som gir plass i sluttspillet, i U26 Women og U16, mens laget i U21-klassen har havnet litt bakpå. Men vi er fortsatt under halvveis, så det er mange kamper igjen å gjøre det på. U16 og U21 har elleve runder igjen av grunnspillet, mens U26 Women har 13 runder igjen.

Norges resultater i dagens kamper i U26 Women:

Stilling etter ni av 22 runder:

 

Norges resultater i dagens kamper i U21-klassen:

Stillinga etter åtte av 19 runder:

 

Norges resultater i dagens kamper i U16-klassen:

Stillinga etter åtte av 19 runder:

Norges kamper VM-dag 2

Tirsdag 1.august spilles det fire kamper i U21- og U16-klassen, mens det spilles fem kamper i U26 Women. Ifølge oppsettet i dagens bulletin blir det dessverre ingen norske lag å se på BBO i dag. Du kan likevel følge de norske lagene spill for spill via live-resultatene. Klikke på "Running scores" under de respektive klassene under. Om du så klikker på bordnummeret i Norges kamp (tallet til venstre for lagnavnene, i kolonnen "Tbl") kommer du inn på scorekortet i den aktuelle kampen. Der er det løpende oppdatering.

Her er programmet for de norske lagene tirsdag 1.august:

U26 Women

Running scores

 

U21

Running scores

U16

Running scores

Tidsskjema U26 Women

Dette viser starttidspunktene for kampene. Det spilles 12 spill i hver kamp og spilletida er 1:45.

Tidsskjema U21 og U16

 

Mesterskapets hjemmeside

 

Resultater fra første dag i Ungdoms-VM

Mandag 31.juli ble første dag av Ungdoms-EM spilt i Veldhoven, Nederland. Norge deltar i klassene U26 Women, U21 og U16. Alle disse klassene har spilt fire runder i dag. For de norske lagene har mesterskapet startet litt på det jevne. I U26 Women har Norge middels etter dagens kamper. I de to andre klassene ligger Norge like under middels. Det er om å gjøre å havne innenfor topp åtte som gir plass i sluttspillet, som starter lørdag.

Norges resultater i U26 Women:

Stilling etter fire av 22 runder:

 

Norges resultater i U21:

Stillinga etter fire av 19 runder:

Norges resultater i U16-klassen:

Stillinga etter fire av 19 runder:

Ungdoms-VM i Nederland 31.juli - 7.august

Ungdoms-VM spilles i Veldhoven, Nederland, i perioden 31.juli - 7.august. Norge stiller lag i tre av fem klasser, U26 Women, U21 og U16. Det vil være mulig å følge mesterskapet på BBO, og i tillegg kan man følge de norske lagene spill for spill i hver eneste kamp gjennom live-oppdatering på mesterskapets hjemmeside.

Mesterskapets hjemmeside

Uttak av Norges lag i U26 Women- og U21-klassen

Uttak av Norges lag i U16-klassen

Første spilledag er mandag 31.juli. Da spilles det fire kamper i U21- og U16-klassen, mens det spilles fem kamper i U26 Women. U21 spiller kamper på 14 spill, mens de to andre klassene har 12-spillskamper. Kampene gjennomføres uten bytte. 

Her er programmet for de norske lagene mandag 31.juli:

U26 Women

Running scores

 

U21

Running scores

U16

Running scores

Tidsskjema U26 Women

Dette viser starttidspunktene for kampene. Det spilles 12 spill i hver kamp og spilletida er 1:45.

Tidsskjema U21 og U16

Dette viser starttidspunktene for kampene. Det spilles 14 spill i hver kamp i U21 og 12 spill i hver kamp i U16. Spilletida er 2:00.

En liten spilleprøve

 I nest siste runde i U26-klassen dukket følgende spill opp:

Hvilken kontrakt vil du helst være i?

Om nord viser fram en 20-21-grand, som nok vil skje hos de fleste som spiller et naturlig system, vil jeg tro at de fleste ender opp i 3 grand. Men de største optimistene vil kanskje prøve å gå mot slem i kløver med syds hånd. Personlig synes jeg det er hardt, men ikke helt overraskende at noen av juniorparene endte opp nettopp i lilleslem i kløver. Hvordan ville du planlagt spilleføringa med spar 3, norsk fordeling, ut fra vest?

Som du kanskje har lagt merke til er det denne gang faktisk en sjanserik kontrakt da makker i nord har grei kløvertilpasning, mange toppkort og dessuten stjeleverdi i hjerter.

Om kløveren kan løses uten taper, er man i havn med tolv stikk (2+2+1+6, samt ei hjerterstjeling i nord). Dersom trumfen gir én taper, trenger man å få satt opp ett sparstikk ekstra i nord som syds rutertaper kan kastes på. 

En mulig spilleplan er å stikke utspillet med esset, spille trumfen fra toppen og trumfe hjertertaperen i bordet. Om kløveren viser seg å gi en taper, må man finne ut hvordan man vil prøve å ordne seg det nødvendige ekstrastikket i spar. Man kan enten prøve finessen, eller spille fargen fra toppen og trumfe en spar i håp om at spar dame sitter tredje på ei av hendene. Hvilken plan ville du gått for?

Hele spillet:

Som du ser, var det å trumfe sparen den planen som aktuelt fungerte da dama satt tredje bak den sterke hånda. Men om man ser på sparfargen isolert sett, er det ingen tvil om at finessen er en bedre sjanse. Denne gang må man imidlertid ta stilling til om man tror vest har spilt ut spar fra dama eller ikke. Merk at utspillet er gjennom den sterke hånda, så det er ikke godt å si om vest har dama eller ikke. Hvis kontraktren var på den sterke hånda, kan man tenke seg at utspiller ville spurt seg to ganger før det ble spilt ut spar fra dama. Men når det er gjennom den sterke hånda, er ikke dette et poeng i samme grad.

Det ble meldt lilleslem ved tre av de 18 bordene i U26-klassen, deriblant der Markus Lund (nord) og Nicolai Heiberg-Evenstad spilte for Norge. Nicolai valgte å spille på sparfinessen, og endte opp med å gå beit. Ved det andre bordet i kampen mot Ungarn vant spillefører kontrakten, som den eneste i feltet, etter å ha stjålet god sparen.

Resultater fra syvende dag i Ungdoms-EM

Tirsdag ble Ungdoms-EM i Veldhoven avsluttet. Sett med norske øyne var det stor spenning knyttet til om Norge ville kvalifisere seg for neste års VM ved å sikre ei topp åtte-plassering. Før de tre siste kampene var avstanden ned til niendeplassen 15 VP. I dagens første kamp ble imidlertid laget knust av Danmark med IMP-sifrene 8-66, og dermed fikk de ikke med seg ett eneste vinnerpoeng. Avstanden ned til niendeplassen krympet samtidig til mindre enn to vinnerpoeng.

Heldigvis slo det norske laget kraftig tilbake med to storseire mot Frankrike og Italia i mesterskapets to siste kamper. Til slutt ble laget nummer syv i årets EM, og er dermed direkte kvalifisert til neste års Ungdoms-VM.

For U26-laget har det vært et skuffende mesterskap som ble avsluttet med to nye tap i dag. 

Her er medaljevinnerne i årets Ungdoms-EM:

U26 Open
Gull: Frankrike
Sølv: Italia
Bronse: Israel

U21
Gull: Israel
Sølv: Frankrike
Bronse: Danmark

Her er resultatene til de norske lagene i tirsdagens kamper:

U26 Open
Norge - Ungarn 4,33 - 15,67 (IMP-score: 34 - 59)
Norge - England 8,86 - 11,14 (IMP-score: 39 - 43)

U21
Norge - Danmark 0 - 20  (IMP-score: 8 - 66)
Norge - Frankrike 18,54 - 1,46 (IMP-score: 41 - 3)
Norge - Italia 18,28 - 1,72 (IMP-score: 52 - 16)

EM gjelder altså som kvalifisering til neste års Ungdoms-VM, og Norge har kvalifisert seg i klassene U26 Women etter femteplass og U21 etter syvendeplass. I U26- og U16-klassen lyktes ikke Norge med å kvalifisere seg, og i den nyoppretta klassen U31 stilte ikke Norge lag.

U21-laget klare for VM etter storseier i siste kamp!

Norge U21 hadde kniven på strupen før siste kamp i Ungdoms-EM med tanke på å sikre topp åtte og VM-deltakelse neste år. Italia var motstander i siste kamp. De norske spillerne disket opp med flere gode scorer, og da alle tolv spillene var sammenlignet sto det 52-16 på IMP-tavla i norsk favør. Dermed fikk Norge med seg drøyt 18 vinnerpoeng fra kampen, og VM-billeten var i boks! Gratulerer til spillere og lagledelse!

Norges U21-lag kunne slippe jubelen løs etter å ha avsluttet med to storseire. Dermed var VM-billetten sikret. Stående fra venstre ser vi Lars Eide (NPC), Arne Osnes Devik, Anders Brogeland, Magnus Sætre, Thomas Tøsse og Sten Bjertnes (coach). Sittende ser vi fra venstre Kristian B. Ellingsen (coach), Christian Fredrik Johnsen og Are B. Landsvik.

Sluttresultat U21

Storseier til U21 mot Frankrike!

Etter stortap mot Danmark i dagens første kamp, slo det norske U21-laget kraftig tilbake i det BBO-overførte oppgjøret mot Frankrike i dagens andre kamp. Der spilte de norske guttene godt og vant til slutt kampen med IMP-sifrene 36-4. Dermed fikk de med seg nesten 18 VP fra kampen. Før siste runde er stillinga slik:

Norge har altså nesten syv poeng ned til Ungarn i kampen om den viktige 8.plassen som gir direkte kvalifisering til neste års VM. I siste kamp skal Norge møte Italia, som ligger på 10.plass uten sjanse til topp åtte, mens Ungarn møter Irland, som ligger sist. Det blir spennende å følge siste runde fra klokka 14:20.

Norge vises ikke på BBO, men du kan følge med på løpende resultatservice

Ved å klikke på nummeret til venstre for navnene på landene i Norges kamp, får du opp scorekortet fra Norges kamp. På den måten kan du følge spill for spill. 

Heia Norge!

Dagens meldeprøve

I dagens første runde i U26-klassen fikk de som satt syd litt av en meldeprøve. Hvordan ville du planlagt å få vist følgende hånd?

Følgende hånd:

Ingen enkel oppgave. Det er vel ingen som har noen dekkende melding i systemet. Dobling indikerer riktignok begge minorfargene, men det er kanskje ikke en anbefalt melding likevel? 3 ruter er i de fleste systemer utgangskrav, men har du til det?

Noe av problemet med spill som dette er at hva som står er helt avhengig av hvilke kort makker har. Med de riktige kortene kan det stå slem, men det er mildt sagt vanskelig å finne ut av. 

La oss si at du velger å passe i første omgang, da må du på nytt ta stilling til hva du skal melde videre etter følgende utvikling:

Makkers dobling er styrkevisende. Hva nå?

Det står vel mellom å melde 4 grand for å vise begge minorfargene, eller å melde ruterfargen.

Som nevnt er det vanskelig å bli helt klok på hvor mye som står, men det er ikke urimelig å håpe på at makker ikke har for mange poeng i spar og dermed nok honnørkort i minor til at slem står. Men skal man insistere på ruteren, eller skal man be makker velge minorfarge?

Hele spillet:

Denne gang sto det altså ikke slem da makker hadde for mange av sine poeng i majorfargene. Naturlig nok var det mange som meldte for høyt:

Ikke alltid så enkelt å bli klok på spill som dette, men en interessant meldeprøve var det.

Tirsdag: Norge på BBO klokka 11:35

Tirsdag avsluttes Ungdoms-EM i Nederland med to runder i U26- og tre runder i U21-klassen. Norge kjemper om VM-billett i den sistnevnte klassen, og kan følges direkte på BBO i kampen mot Frankrike klokka 11:35.

U26 Open

10:00 Norge - Ungarn
13:40 Norge - England

Live resultater

U21
09:30 Norge - Danmark
11:35 Norge - Frankrike  BBO
14:20 Norge - Italia

Live resultater