Rett fra læreboka

I fredagens BAM-finale dukket det opp et spill som godt kunne vært hentet rett fra læreboka:

Kløveråpninga fra syd viste minst trekortsfarge, og utspillet mot 4 spar var kløver dame. Hvordan ville du ha lagt opp spilleføringa?

Du har en taper i spar, og må regne med minst en i ruter i tillegg. Åpninga i syd og utspillet kan imidlertid sette deg på sporet av veien til overstikket. Og det er langt fra uvesentlig i turneringsformen Board-a-match.

Utspillet vinnes med esset i bordet, og så bør du for sikkerhets skyld avblokkere tieren på hånda. Deretter går du løs på trumfen. Syd vinner med esset, og returnerer en trumf. Nord kaster en kløver på den andre trumfrunden, og dermed må du ta nok en runde trumf for å trekke ut syds siste. Neste trekk er å innkassere ess-konge i hjerter før farga elimineres ved å trumfe en hjerter på hånda.

Hele spillet så slik ut:

Etter å ha eliminert hjerteren kan den markerte kløverfinessen tas over syd i følgende posisjon:

Årsaken til at vi avblokkerte kløver 10 i første stikk var at vi skulle være sikker på æ være inne hos blindemann etter det tredje kløverstikket. Hadde vi hatt 109 igjen i kløver på hånda, kunne syd tvunget oss til å være inne på hånda etter den tredje kløverrunden.

Vi var heldigvis våkne og avblokkerte tieren, og dermed slipper vi å bekymre oss for dette nå. Årsaken til at vi vil være inne hos blindemann, er at det bør spilles på et innspill mot syd i ruter. En liten ruter fra bordet, som så stikkes så billig som mulig på hånda, vil tvinge syd inn. I og med at syd har åpnet, og øst-vest disponerer 26 hp til sammen, er det nesten sikkert at syd må ha ruter konge. Dermed er set liten vits i å prøve en ruter motr dama. Det er bedre å spille på innspillet.

Så lenge syd har kongen i ruter, og nord ikke har både knekten og tieren, vil dette fungere utmerket. Om nord følger med en liten ruter, legger du bare nieren. Aktuelt vinner syd med knekten og må velge mellom å gi deg stikk for ruter dame eller spille hjerter til dobbeltrenons. Uansett blir det elleve stikk for spillefører, og etter alt å dømme et godt resultat på spillet.

Merk at nord bør se faren for at makker kan bli innspilt, og gå opp på ruter 10 i den nevnte 6-kortsposisjonen. Denne gang hadde det ikke hjulpet. Spillefører stikker med dama og syd vinner med kongen. Han er like innspilt i denne situasjonen og må åpne ruteren fra den ugarderte knekten. Om ruter 9 og ruter 7 derimot hadde byttet plass, ville det vært essensielt for nord å stikke opp med ruter 10 for å unngå at makker skulle bli innspilt.

Der syd unngikk å spille ut kløver, var det fort gjort at det ble bare ti stikk. Da var det en mulig plan for spillefører å ta ut trumfen, eliminere hjerteren og ta for ess-konge i kløver fulgt av ny kløver. Syd blir da aktuelt innspilt og må åpne ruteren, men forsvaret får ett trumfstikk, ett kløverstikk og ett ruterstikk.

Jentelaget på 15.plass i BAM

Det norske jentelaget avsluttet Ungdoms-VM i Kina med å bli nummer 15 i A-finalen i Board-a-match-turneringa.

Etter solid innsats i torsdagens kvalifisering, kom laget seg til A-finale med god margin. Der oppnådde laget scoren 47,89, og det holdt altså til 15.plass blant de 18 deltagende lagene.

Resultater Board-a-match, A-finale

Jentene reiser dermed hjem med delt femteplass fra hovedturneringa og 15.plass fra Board-a-match. Selv om det plasseringsmessig er et steg tilbake fra forrige VM, må det kunne sies å være godkjent innsats. Og vi får nok helt sikkert se mer til jentene i årene som kommer. Alle holder junioralder i minst fire år til, og i tillegg er det flere juniorjenter som kan bidra til å gi kamp om plassene på laget i framtida.

U21-laget til topps i B-finalen

Det norske U21-laget hadde en meget god spilledag, og gikk helt til topps i B-finalen i Board-a-match-turneringa i Ungdoms-VM.

Finalen gikk over 39 spill, og Norge oppnådde scoren 59. Ned til Egypt på andreplass var det seks poeng.

Resultater (oppdateres forhåpentligvis)


Norge U21 avsluttet mesterskapet med stil ved å gå til topps i B-finalen i Board-a-match. (foto: Sofie G. Sjødal)

Medaljene skal fordeles

Mens de norske lagene spiller Board-a-match, er finalene og bronsefinalene i full gang i klassene U26, U21 og Jenter U26. Finalene går over seks sett, fire i dag og to i morgen, mens bronsefinalene avgjøres i dag med fire sett.

U26: Running scores
Finale: Sverige - Singapore 85 - 65 (etter to av seks sett)
Bronsefinale: Nederland - Polen 64 - 39 (etter to av fire sett)

U21: Running score
Finale: Sverige - Israel 58 - 15 (etter to av seks sett)
Bronsefinale: Italia - Frankrike 37 - 55 (etter to av fire sett)

Jenter U26: Running scores
Finale: Kina - Polen 54 - 46 (etter to av seks sett)
Bronsefinale: Nederland - Frankrike 45 - 85 (etter to av fire sett)

Du kan følge flere av kampene direkte på BBO.

Det er dessverre ingen liveoppdatering fra Board-a-match-turneringa.

Norges jentelag ligger på femteplass etter ni av 17 runder. Resultater etter to av fire sesjoner.

I B-finalen har U21-laget gjort det meget godt så langt, og leder etter ni av 17 runder. Resultater etter to av fire sesjoner.

 

Vær på høyden i motspill!

Det dukker mange interessante spill opp i løpet av et langt mesterskap. Denne gang skal vi ta et tilbakeblikk på et spill som dukket opp i en av de innledende rundene. La os si kontrakten er 3 grand i syd etter meldingsforløpet du ser under. Du skal spille ut fra vests hånd, og det mest naturlige er vel en spar. Når du ikke har noen åpenbart gode alternativer, er det vel bare å prøve si lengste farge, eller? Men denne gang velger du å spille ut hjerter 3 (norsk fordeling), og nords kort blir lagt i bordet:

Spillefører ber om en liten i bordet, og makker følger med tieren før spillefører vinner stikket med dama. Han fortsetter med ruter 9 som går rundt til makkers knekt. Tilbakespillet fra makker er hjerter 2 (norsk fordeling fra gjenværende). Spillefører følger med en liten, og du vinner stikket med esset. Hva fortsetter du med når du er inne i følgende posisjon?

Her er det essensielt å telle spilleførers stikk! Vi er alle vant til å telle stikk som spillefører, men det er ikke sikkert vi er like påpasselig med å telle spilleførers stikk når vi spiller motspill. Om vi husker det, kan det være til stor hjelp for å finne beste motspill!

I denne situasjonen kan vi som vest se at spillefører har fem ruterstikk og to hjerterstikk. Det vil si at kontrakten alltid står om spillefører har begge de svarte essene. Dermed må vi spille på at makker har ett av disse essene. Det er nemlig ei forutsetning for at det skal kunne bli beit.

Men hva skal det spilles i stikk fire?

Ved å skifte til kløver konge vil det i praksis alltid bli beit så lenge makker har ett av de svarte essene. Skift til kløver konge, og se på makkers signal. Om han har esset i kløver, kan dere hente tre kløverstikk i tillegg til ett stikk i hver av de røde fargene. Om makker legger svakhet, må du spille på at han har spar ess i stedet. Merk at spillefører ikke kan stikke kløveren om han sitter med ess-knekt. Da kan nemlig makker spille kløver gjennom inne på spar ess, og dere får to kløverstikk i tillegg til ett stikk i hver av de andre fargene.

Om makker legger svakhet i kløver og du får beholde stikket på kløver konge, hva spiller du da?

Da er det bare å skifte fot og gå tilbake til hjerteren. Makker spilte fordeling tilbake, og hjerter 2 kan ikke være noe annet enn gjenværende trekortsfarge. Dermed får vi satt opp den siste hjerteren til makker og kan hente to hjerterstikk i tillegg til ett stikk i hver av de andre fargene - fortutsatt at makker har spar ess.

Hele spillet så slik ut:

På kløver konge legger makker styrke med femmeren. Dermed kan dere fortsette med fire kløverstikk og ta to sonebeit i kontrakten.

Dette er et klassisk eksempel på hvor viktig det er å være på høyden i motspill. Om du sløvt fortsetter med en hjerter, blir det hele elleve stikk på spillefører. Hvilken forskjell!

Jentelaget til BAM-finale!

Etter en dag med solid spilling er det norske jentelaget klare for morgendagens A-finale i Board-a-match-turneringa! De 18 beste lagene gikk til finalen, og Norge endte til slutt som nummer ni.

Jeg kommer tilbake med litt mer stoff utover ettermiddagen/kvelden.

Det norske U21-laget endte på 33.plass blant de 43 lagene, og blir dermed å finne i morgendagens B-finale.

Resultater Board-a-match, kvalifisering

I dag har det vært spilt semifinaler i klassene U26, U21 og Jenter U26. Finalene blir som følger:
U26: Sverige - Singapore
U21: Sverige - Israel
Jenter U26: Polen - Kina

Du finner alle resultater på resultatsida

Nå teller overstikkene!

Torsdag morgen satte de norske U16-spillerne kursen hjemover etter opplevelsesrike dager i Kina. I grunnspillet gjorde laget det godt og ble nummer fem, ikke mer enn drøyt 12 VP bak USA som gikk til topps. I sluttspillet gikk det tyngre, men laget oppnådde målet om å gå videre fra grunnspillet og har fått masse verdifull erfaring!

Nå er det jentelaget og U21-laget som er igjen i Kina for å forsvare Norges ære, og det står Board-a-match på programmet i dag og i morgen. Kvalifiseringa begynte i går og fortsetter i dag, mens det er A- og B-finale i morgen.

U21-laget har vært med fra start i kvalifiseringa i går, mens jentelaget, som spilte kvartfinale i går, kommer inn i turneringa i dag og starter med 50 poeng (48 er middels).


To norske lag er i aksjon i Board-a-match-turneringa: Fra venstre Simen S. Helgeby, Thea Indrebø, Ida Øberg, Katarina Ekren, Markus Lund, Carl-Otto Curran, Arne O. Devik og Thea H. Hauge. Sofie G. Sjødal og Agnethe H. Kjensli spiller også på jentelaget.

Allerede i første runde i dag dukket det opp et interessant spill:

Du har fått utdelt riktig gode kort i nord, og jammen hadde makker både åpning og hjerterstøtte. Etter å ha funnet ut at alle nøkkelkortene er på plass, må du ta stilling til hva du skal melde over 5 spar.

La oss se hvordan meldingene gikk ved bordet der to av de norske jentene satt nord-syd:

Ida Øberg i nord kunne telle to sparstikk, seks hjerterstikk, to ruterstikk og ett kløverstikk, altså elleve stikk totalt. Om makker hadde ruter dame ville det være stikk nummer tolv og dessuten var det gode sjanser for at ruteren kunne gi det trettende stikket også, enten med ruter knekt hos makker eller dersom farga sitter fint nok til at håndas fjerde ruter ville bli god. 1 ruter i åpning viste minst trekortsfarge, men det er kun med 4-4 i major og dobbel kløver at åpningshånda har kun trekorts ruter. Det er verdt å nevne at kløverfinessen er en tilleggsjanse dersom ruteren ikke ordner seg for fire stikk. Dessuten kan det være skvismuligheter.

Kort oppsummert kan vi si at nord gjerne vil være i storeslem dersom makker har ruter dame. Dette er dermed et godt eksempel på at muligheten til å spørre etter tredjekontroll kan være svært nyttig etter makkers svar på ess.

Med ruter dame ville Thea hoppet til storeslem, men med de aktuelle kortene var det best å stoppe i lilleslem. Ida fikk spar dame ut til kongen, tok ut trumfen, og deretter var det kun ruter dame som ga stikk for forsvaret. Kløver dame kunne parkeres på spar ess.

Dette spillet kan også fint illustrere hva turneringsformen Board-a-match innebærer. Her er det nemlig slik at hvert enkelt spill enten ender med seier, uavgjort eller tap. Vinner man spillet blir det to poeng, taper man blir det null, mens uavgjort spill gir et poeng til hvert av lagene. I motsetning til i vanlig lagkamp, spiller det ingen rolle hvor stor differansen er. Her kan det altså være like dyrt å miste et overstikk som å gå 1100 ut!

I dette spillet kunne det være betimelig å vurdere å legge sluttkontrakten i grand. 6 hjerter og 6 grand kan fra nords ståsted se ut til langt på vei å stå på det samme, og selv om det kan være noen tilleggssjanser i hjerterkontrakt, kan det absolutt være verdt den lille risikoen å melde grand på et spill som dette.

Aktuelt meldte motstanderlaget 7 hjerter med beit ved det andre bordet, og dermed var 6 hjerter med tolv stikk mer enn nok til å vinne dette spillet for det norske jentelaget.

Vi får håpe på en god dag for de norske farger i Kina slik at Norge blir representert i morgendagens A-finale. De 18 beste lagene etter dagens spilling, kvalifiserer seg for morgendagens finale. Heia Norge!

Jentene slått ut av Nederland

Det norske jentelaget måtte onsdag gi tapt i VM-kvartfinalen mot Nederland med IMP-sifrene 40-126.

Kvartfinale, første sett: Norge - Nederland 12-35
Kvartfinale, andre sett: Norge - Nederland 3-31
Kvartfinale, tredje sett: Norge - Nederland 11-18
Kvartfinale, fjerde sett: Norge - Nederland 14-42

Sammenlagt: Norge - Nederland 40-126.

Dermed endte Norges jentelag på delt femteplass i Ungdoms-VM 2018.

Resultater kvartfinaler jenter


Katarina Ekren og resten av jentelaget oppnådde målet om sluttspill, men i kvartfinalen
ble Nederland for sterke.

I U16-klassen spilte Norge om syvende- og åttendeplassen mot Kina 1. Kineserne vant til slutt klart etter følgende settsifre:

Plasseringskamp, første sett: Norge - Kina 1 20-30
Plasseringskamp, andre sett: Norge - Kina 1 9-47
Plasseringskamp, tredje sett: Norge - Kina 1 24-49

Sammenlagt: Norge - Kina 1 53-126.

Dermed endte Norges U16-lag på åttendeplass i Ungdoms-VM 2018.

Resultater sluttspill U16

Onsdag startet også kvalifiseringa til Board-a-match-turneringa hvor lagene som er utslått fra hovedturneringene deltar. Norges U21-lag deltar her, og endte opp med en score på 42 etter første dag. 48 er middels, og laget ligger på 26.plass blant de 34 lagene. Kvalifiseringa fortsetter torsdag, og da komme også lagene som ble utslått fra lagturneringene på onsdag inn i turneringa. Det betyr at det norske jentelaget også blir å se i feltet. De får starte med 50 poeng, altså litt over middels.

Det er litt uklart hvor mange lag som går til fredagens finale, men man bør nok sikte seg inn på over middels om man har tenkt å komme seg dit.

Resultater Board-a-match etter dag 1 av kvalifiseringa

Onsdagens VM-program

Onsdagens spilling er i gang her i Wujiang. Jentelaget er i gang med sin kvartfinale mot Nederland, mens U16-laget spiller plasseringskamp om syvendeplassen. U21-laget er i gang med Board-a-match-turnering som går over tre dager.

For både jentelaget og U16-laget går dagens kamper over fire sett. U16-klassen spiller tolv spill i hvert sett, mens jentene spiller to spill mer.

Det ser dessverre ut til at liveoppdateringene ikke funker helt som de skal, men lenkene under kan prøves:

Liveoppdatering kvartfinale jenter

Jentene ligger under 12-35 etter første sett

Liveoppdatering plasseringskamp U16

U16-laget ligger under 20-30 etter første sett

Liveoppdatering Board-a-match (med det norske U21-laget) (lenke ikke klar ennå)

 

Om direktelenkene ikke fungerer, skal resultatene publiseres på følgende lenker etter sesjonen:

Kvartfinale jenter

Plasseringskamp U16

Board-a-match (med det norske U21-laget) (lenke ikke klar ennå)

Vi håper på en god norsk dag i Kina! Heia heia!


Det norske jentelaget sammenligner her lister etter første sett av kvartfinalen. De ligger bak med 23 IMP, men det er fortsatt tre sett igjen!

VM-dag 6: Resultater

Plasseringskamp ("semifinale"), første sett: Norge - Canada 51-44
Plasseringskamp ("semifinale"), andre sett: Norge - Canada 31-32
Plasseringskamp ("semifinale"), tredje sett: Norge - Canada 32-27
Plasseringskamp ("semifinale"), fjerde sett: Norge - Canada 17-54

Sammenlagt: Norge - Canada 131 - 157. Norge møter Kina 1 i kamp om syvendeplassen i morgen onsdag.

Resultater sluttspill U16
 

U21 (22 lag deltar):
Norge - Tyskland 4,34 - 15,66
Norge - Frankrike 0,44 - 19,56
Norge - England 13,72 - 6,28

Norge endte til slutt på 17.plass med 168 VP.

Sluttresultat kvalifisering U21

Jenter
Spillefri i dag - kvartfinalene spilles i morgen onsdag.

Kidsa tapte mot Canada

De fire lagene som tapte gårdagens kvartfinaler møttes i dag for å gjøre opp om plassene fra fem til åtte. Norge møtte Canada, mens Israel møtte Kina 1. Vinnerne av disse to kampene skal i morgen spille om femteplassen, mens taperne gjør opp om syvendeplassen.

Kampene gikk over fire sett med tolv spill i hvert. Norge kom greit i gang mot Canada, og ledet med syv IMP etter det første settet, mens kanadierne vant andre sett med ett IMP. I det tredje settet vant Norge med fem IMP, og dermed ledet Norge med elleve IMP før det siste og avgjørende settet. Der ble dessverre Canada for sterke, og vant med 37 IMP.

Det var mye IMP i sving, og til slutt vant Canada 157 - 131.

Dermed møter Norge Kina 1 i kampen om syvendeplassen i morgen.

Tirsdagens program i Jr-VM

Tirsdag avsluttes grunnspillet i U21-klassen med tre kamper. Norges U16-lag spiller plasseringskamper om plassene fra fem til åtte, mens jentelaget har en fridag før kvartfinalen på onsdag.

Her følger programmet for våre lag (norske tider i parentes):

Norge U16:
Plasseringsspill om 5. - 8.plass (detaljer blir klare tirsdag morgen

Norge U21: Running scores
Norge - Tyskland (04:00)
Norge - Frankrike (07:30)
Norge - England (09:50)

Norge Jenter:
Spillefri - kvartfinalene spilles onsdag

mesterskapets hjemmeside kan du finne kampoppsett, resultater og daglige bulletiner med aktuelt stoff.


Markus Lund (t.v) og resten av U21-laget avslutter grunnspillet tirsdag, mens Anders Brogeland og
lagkameratene på Norge U16 skal spille om femteplassen. (Foto: Kristin Osen)

Resultater, VM-dag 5

I dag klarte de norske jentene å kvalifisere seg til sluttspillet. Les mer om den dramatiske veien til kvartfinalen. Jenteklassen har spillefri i morgen før alvoret braker løs på onsdag.

U16-klassen spilte siste kamp i grunnspillet i dag tidlig før kvartfinalene kom i gang etter lunsj. Dessverre tapte Norge klart mot Kina 3, og er dermed utslått. Les mer om kvartfinalen.

Norges U21-lag hadde én seier og tre tap i løpet av dagens fire kamper.

Resultatene fra i dag følger under.

U16 (18 lag deltar):
Siste grunnspillskamp: Norge - England 4,21 - 15,79

Norge endte som nummer fem av 18 lag i grunnspillet. (En feil på resultatsida gjør at tabellen ikke er med her nå)

Kvartfinale, første sett: Norge - Kina 3 11 - 45
Kvartfinale, andre sett: Norge - Kina 3 0 - 46
Kvartfinale, tredje sett: Norge - Kina 3 52 - 50

Norge er dermed utslått etter å ha tapt 63 - 141 mot Kina 3.

 

Jenter (15 lag deltar):
Norge - Thailand 16,72 - 3,28
Norge - Ungarn 1,59 - 18,41
Oversitt i kamp 3: 12 VP

 

U21 (22 lag deltar):
Norge - Japan 13,72 - 6,28
Norge - India 5,58 - 14,42
Norge - Taiwan 2,76 - 17,24
Norge - Bulgaria 6,52 - 13,48

Kidsa utslått av VM

Det norske U16-laget gikk dessverre på et klart tap i VM-kvartfinalen mot Kina 3 mandag. Kampen gikk over 36 spill fordelt på tre sett, og kineserne vant til slutt 141-63 etter en kamp med mye omsetning. Norge tapte første sett med 34 IMP og andre sett med 46 IMP, og oppgaven før tredje sett var dermed nærmest umulig da man lå bak med 80 IMP. Også i siste sett var det mye omsetning, men i dette settet var det Norge som trakk det lengste strået og vant 52-50. Avansementet var likevel aldri truet for kineserne, og Norge går dermed glipp av muligheten til å møte Sverige i semifinalen. Det blir i stedet plasseringsspill og kamp om plassene fra fem til åtte for det norske laget på tirsdag.

Dagen startet dårlig for Norge da det ble stortap mot England i den siste grunnspillskampen. Norge var alllerede før denne kampen klare for sluttspill, men et bedre resultat i denne kampen ville gitt enklere motstand i kvartfinalen. Bare et par vinnerpoeng mer ville ført Norge opp fra femte- til tredjeplass, og da hadde man møtt lag fra plassene fem til åtte i kvartfinalen i stedet for lag fra første- til fjerdeplass.

Uansett har laget vist at de kan kjempe mot de fleste i løpet av mesterskapet, og de har da også framtida foran seg!

Her tar vi med et spill fra kvartfinalen mot Kina 3 hvor Christian Fredrik Johnsen valgte riktig variant i en hardmeldt utgang da han først fikk sjansen:

Motspillet startet med en liten hjerter til kongen i nord, før det ble skiftet til spar 4. Hvordan planlegger du spilleføringa?

Det ser ut til at man må velge mellom to varianter:
1. Å løse trumfen med én taper
2. Å stikke med esset og spille ruter til knekten for så å sake begge hjerterne på ess-konge i ruter

Beste sjanse for å løse trumfen med én taper er å spille på at tieren sitter i kutt sammen med kongen eller dama. Om det sitter slik vil du klare deg med en trumftaper ved å legge liten første gang, for så å spille deg inn på bordet og spille ny trumf til knekten.

Da hele spillet så slik ut var det imidlertid variant to som førte fram:

Etter å ha spekulert ei stund på hvilken av de to variantene han skulle gå for, valgte Christian Fredrik til slutt å stikke med spar ess, for så å spille ruter til knekten. Da den holdt stikk, fortsatte han med ess-konge i farga og saket håndas to hjertere.

Han hadde også en kløvertaper han trengte å bli kvitt, og dermed måtte han spille en fjerde runde ruter til stjeiing for å sette opp den siste ruteren. Syd stjal over med tieren og skiftet til kløver. Christian Fredrik slapp kløveren til esset på hånda, og spilte en trumf. Da begge motstanderne måtte på med hver sin honnør var det ikke flere stikk for forsvaret å få tak i. Alt de fikk var to stikk i trumf og ett hjerterstikk. Dermed kunne Christian Fredrik notere vunnet utgang etter å ha funnet fram til og valgt riktig variant.


Christian Fredrik vendte tommelen ned da U16-laget ble utslått,
men hadde flere fine spilleføringer i løpet av kvartfinalen.

Jentene videre til kvartfinale!

Det ble en meget spennende dag for det norske jentelaget (og alle oss som følger dem). Heldigvis gikk det bra til slutt, og det norske jentelaget er klare for kvartfinale som spilles på onsdag!

Før dagens kamper lå laget på niendeplass og hadde halvannet poeng opp til den viktige åttendeplassen som ville gi plass i sluttspillet. Dagen startet bra med storseier mot Thailand før det ble stortap mot Ungarn. I dagens siste runde hadde jentene oversitt, og det ble både spennende og nervepirrende å følge med på hvordan resultatene utviklet seg i de andre kampene. Til slutt var det mer enn ti vinnerpoeng ned til Indonesia, som lå på åttendeplassen før siste runde. De gikk nemlig på stortap mot Tyrkia i siste runde.

I morgen venter altså en fridag for jentene før det braker løs med kvartfinale mot Nederland på onsdag.

Sluttresultat jenteklassen (kvalifisering)


Thea Indrebø (til venstre), Ida Øberg, kaptein Sven-Olai Høyland og de andre jentene får en fridag før sluttspillet braker løs på onsdag.

Mandagens program i Jr-VM

Mandag avsluttes grunnspillet både for jentelagene og U16-lagene. Det er tre runder igjen i jenteklassen, mens U16-lagene kun har én kamp igjen i innledende runder. U21-laget har fortsatt to dager igjen med grunnspill, og i morgen venter fire kamper. Den tredje av disse kan følges direkte på BBO fra klokka 09.50 (norsk tid).

Her følger programmet for våre lag (norske tider i parentes):

Norge U16: Running scores
Norge - England (grunnspill) (04:00)
Kvartfinale, sett 1 av 3 (07:30)
Kvartfinale, sett 2 av 3 (09:50)
Kvartfinale, sett 3 av 3 (12:10)

Norge U21: Running scores
Norge - Japan (04:00)
Norge - India (07:30)
Norge - Taiwan (09:50) Vises på BBO
Norge - Bulgaria (12:10)

Norge Jenter: Running scores
Norge - Thailand (04:00)
Norge - Ungarn (07:30)
Oversitt

mesterskapets hjemmeside kan du finne kampoppsett, resultater og daglige bulletiner med aktuelt stoff.

Tøsse tryller

I dagens andre kamp møtte Norges U16-lag USA. Begge lagene kjemper helt i toppen, så alt lå til rette for et spennende oppgjør. I spill 8 meldte Thomas Tøsse og Kaja Brekke seg opp i en hardmeldt lilleslem i hjerter, med førstnevnte som spillefører i nord:

Hvilke muligheter ser du med kløver ut til knekten på hånda?

Thomas innså nok at kontrakten var hardmeldt da blindemann kom ned i bordet, men det fantes da muligheter. Han fortsatte med hjerter ess og hjerter til kongen. På den andre hjerterrunden saket vest en liten spar. To hjerterrunder til fulgte (vest kastet en kløver og en ruter), før det ble spilt en spar mot bordet. Vest stakk kongen med esset, og fortsatte med kløver dame. Thomas slapp kløveren til bordet, og fikk se øst sake en ruter. Ruter til stjeling med håndas siste trumf ble fulgt opp av spar til dama og ruter ess. Nokså overraskende kom ruter konge på fra vest under esset.

Hele spillet så slik ut:

Da ruter konge kom på under esset, gikk det opp et gledelig lys for Thomas. Vest var nemlig skvist sønder og sammen i følgende posisjon:

Idet Thomas innkasserte ruter dame, måtte vest oppgi holdet i ei av de svarte fargene. Thomas kunne bare kaste motsatt av vest og hente det tolvte stikket på den måten.

Dermed ble det vunnet slem og 14 IMP til Norge etter at amerikanerne gikk beit i 6 kløver ved det andre bordet.

Gjett om det var en som var godt fornlyd etter å ha fått hjem slemmen på trefargeskvis!

Kidsspillerne og støtteapparatet jubler over plass i kvartfinalen i VM! (foto: Turid Bones)

VM-dag 4: Resultater

Norges U16-lag hadde på papiret en tøff dag med fire kamper mot motstandere som alle var med i kampen om å sikre plass i sluttspilet. Men kidsa kom godt fra det. Først ble det knepne seire mot Frankrike og USA, før det ble en litt større seier mot Israel og storseier mot Kina 2 i dagens siste kamp. Etter å ha sanket 54 VP i dag er kidsa med det klare for kvartfinale allerede før den siste kampen i grunnspillet mot England. Det er likevel viktig å få med seg et bra resultat fra den kampen for å komme så høys som mulig på den jevne tabellen. Det kan nemlig gi lettere motstand i kvartfinalen.

Jentelaget vårt sanket akkurat over middels på en dag hvor de møtte lag nummer en og to på tabellen. Først ble det et knepent tap mot Frankrike før det ble stortap mot vertsnasjonen. Heldigvis ble dagen avsluttet med storseier mot Taiwan. Før siste dag av grunnspillet ligger jentene på 9.plass, men har heldigvis ikke mer enn halvannet poeng opp til åttendeplassen som gir billett til sluttspillet. La oss håpe på ei god avslutning!

U21-laget sanket 25 VP på dagens tre kamper etter en storseier, et knepent tap og et stortap.

Resultatene i dagens kamper og tabellene i de tre klassene hvor Norge stiller kan du se under.

U16 (18 lag deltar):
Norge - Frankrike 11,05 - 8,95
Norge - USA 12,01 - 7,99
Norge - Israel 3 13,71 - 6,29
Norge - Kina 2 17,71 - 2,29

Jenter (15 lag deltar):
Norge - Frankrike 9,03 - 10,97
Norge - Kina 2,96 - 17,04
Norge - Taiwan 19,08 - 0,92

U21 (22 lag deltar):
Norge - Thailand 16,21 - 3,79
Norge - Polen 0,26 - 19,74
Norge - Nederland 8,42 - 11,58

Kidsa til kvartfinale!

Etter en solid dag med fire seire er U16-laget klare for kvartfinale allerede før den siste kampen i grunnspillet, som spilles natt til mandag norsk tid. JIPPI!

Siste kampen i grunnspillet er likevel ikke uten betydning da plasseringa kan ha innvirkning på hvilken motstand man møter i kvartfinalen. Kvartfinalene starter klokka 07.30 mandag morgen (norsk tid).

Jeg kommer tilbake med mer stoff utover kvelden.

Kidsa er klare for kvartfinale i VM! (Arkivfoto: Nils Kvangraven)

Følg jentene på BBO fra 07.30!

Søndag har U16-laget fire kamper, mens U21-laget og jentelaget har tre kamper. Jentenes kamp mot Kina kan følges direkte på BBO fra klokka 07.30 (norsk tid).

Her følger programmet for våre lag (norske tider i parentes):

Norge U16: Running scores
Norge - Frankrike (04:00)
Norge - USA (07:30)
Norge - Israel (09:50)
Norge - Kina 2 (12:10)

Norge U21: Running scores
Norge - Thailand (04:00)
Norge - Polen (07:30)
Norge - Nederland (09:50)

Norge Jenter: Running scores
Norge - Frankrike (04:00)
Norge - Kina (07:30) Vises på BBO
Norge - Taiwan (09:50)

Vi håper på norsk suksess og hilser til alle som følger oss hjemmefra.

mesterskapets hjemmeside kan du finne kampoppsett, resultater og daglige bulletiner med aktuelt stoff.


Følg jentelaget på BBO fra klokka 07.30! Her fra en seanse hvor de ble intervjuet på kinesisk TV i dag. Fra høyre Elisabeth G. Sjødal (coach),
Thea H. Hauge, Thea Indrebø, Katarina Ekren, Ida Øberg og Sven-Olai Høyland (kaptein).
Foto: Kristin Osen