VM-dag 6: Kvartfinaler

Lørdag 5.august er det klart for kvartfinaler i Ungdoms-VM, og to av tre norske lag er med når det skal kjempes om semifinalebilletter.

I U26 Women møter Norge Ungarn. Kvartfinalen spilles over fire sett á 14 spill.

Running scores kvartfinaler U26 Women

 

I U16-klassen spiller Norge mot Estland. Kvartfinalene i den klassen avgjøres over tre sett á 14 spill.

Running scores kvartfinaler U16

Kvartfinalene starter 09:30, og de norske jentene kan følges på BBO.

Vi håper på en god dag for Norge i Nederland!

U21-laget, som dessverre ble utslått i går, deltar i BAM (Board-a-Match)

Running scores BAM

Vi håper på en god dag for Norge i Nederland!

mesterskapets hjemmeside kan du finne alle resultater og annet interessant VM-stoff. I dagens bulletin kan du blant annet se butlerscorene fra grunnspillet. 

 

 

 

Resultater fra dag 5: Norge til kvartfinale i to av tre klasser!

Fredag ble siste dag av grunnspillet i Ungdoms-EM spilt i Veldhoven. To av tre norske lag gikk videre til sluttspillet. Både i U26 Women og U16 kan de norske spillerne gjøre seg klare for kvartfinale i morgen, mens U21-laget dessverre ikke nådde opp denne gang.

I U26 Women var Norge i praksis klare for sluttspill før de fire siste kampene, og ledet sågår grunnspillet. Siste spilledag ga først en storseier før to tap fulgte. I siste kamp sikret de førsteplass i grunnspillet med storseier mot USA. Å vinne grunnspillet gir fordelen å velge motstander i kvartfinale og eventuell semifinale. Hvem Norge skal møte i morgendagens kvartfinale, som spilles over fire sett á 14 spill, avgjøres på kapteinsmøte klokka 19:30.

I U16-klassen så det meget lyst ut med tanke på avansement etter gårdagens kamper. I dag ble det først et knepent tap mot Danmark før kvartfinalebilletten ble endelig sikret med en storseier mot topplasserte Ungarn i nest siste runde. Dagen ble avlsuttet med tap mot Taiwan. Til slutt endte Norge på sjetteplass av de 20 lagene. Slett ikke verst med tanke på at laget egentlig ikke var kvalifisert for VM og kom med for en drøy måned siden. Nå venter Estland i morgendagens kvartfinale som går over tre sett med 14 spill i hvert sett.

I U21-klassen har Norge skuffet dette mesterskapet, og var til slutt ikke i nærheten av å kvalifisere seg for sluttspill. Laget endte til slutt på 13.plass av de 20 lagene, 37 poeng fra den viktige åttendeplassen som ville gitt kvartfinalebillett. På siste spilledag ble det én seier og to tap, og til sammen 24 VP på tre kamper.

Norges resultater i dagens kamper i U26 Women:

Sluttresultat U26 Women (etter 22 av 22 runder, dobbel serie):

 

Norges resultater i dagens kamper i U21-klassen:

Sluttresultat grunnspill U21 (etter 19 av 19 runder):

Norges resultater i dagens kamper i U16-klassen:

Sluttresultatt grunnspill U16 (etter 19 av 19 runder):

Norges kamper VM-dag 5

Fredag 4.august spilles det tre kamper i U21- og U16-klassen, mens det spilles fire kamper i U26 Women. Foreløpig er det ikke satt opp noen BBO-kamper med norske lag involvert ifølge oversikten i dagens bulletin. Der finner du for øvrig mye interessant lesestoff fra mesterskapet. Kampene for de siste rundene i dag er ikke fastsatt, så vi kan ha forhåpninger om å få se noen norske i aksjon mot slutten av dagen.

Grunnspillet fullføres i dag, og det skal dermed avgjøres hvilke lag som går videre til sluttspill. I U26 Women leder Norge, og er er i praksis klar for sluttspill. Nå er det om å gjøre å få ei så god plassering som mulig for å få en enklere vei videre i mesterskapet. I U16-klassen ligger Norge på en gledelig sjetteplass. Åtte lag går videre, og avstanden ned til niendeplassen er på nærmere 25 VP før de tre siste kampene. I U21-klassen har Norge blitt hengende på etterskudd hele veien, og ligger drøyt 21 poeng bak topp åtte før de tre siste kampene. Det er fortsatt teoretisk mulig å avansere, men da skal laget virkelig ha full klaff i dag.

Vi håper på en god fredag for Norge i Nederland!

De norske lagene kan  følges spill for spill via live-resultatene. Klikk på "Running scores" under de respektive klassene under. Om du så klikker på bordnummeret i Norges kamp (tallet til venstre for lagnavnene, i kolonnen "Tbl") kommer du inn på scorekortet i den aktuelle kampen. Der er det løpende oppdatering.

Her er programmet for de norske lagene fredag 4.august:

U26 Women

Running scores

 

U21

Running scores

 

U16

Running scores

Tidsskjema U26 Women

Dette viser starttidspunktene for kampene. Det spilles 12 spill i hver kamp og spilletida er 1:45.

Tidsskjema U21 og U16

Dette viser starttidspunktene for kampene. Det spilles 14 spill i U21 og 12 spill i U16. Spilletida er 2:00.

Mesterskapets hjemmeside
Her finner du alt av resultater, bulletiner og annet VM-stoff

Resultater fra fjerde dag i Ungdoms-VM

Torsdagens kamper i Ungdoms-VM ga fire seire av fem mulige for Norge i U26 Women. Det norske laget sanket 66 VP på sine kamper og topper nå tabellen før de siste fire kampene av grunnspillet.

U16-laget vant to og tapte to kamper, og sanket 39 VP i løpet av dagen. Laget ligger nå på 6.plass med nesten 25 VP ned til niendeplassen med tre kamper igjen å spille.

U21-lagets fire kamper ga to seire, én uavgjort og ett stortap. Dagens totale VP-sanking ble 46 vinnerpoeng. Det skulle så gjerne vært mer for å ha et reelt håp om å avansere til topp åtte i løpet av de tre siste kampene i morgen. Avstanden opp til en plass i sluttspillet er drøyt 21 vinnerpoeng.

Norges resultater i dagens kamper i U26 Women:

Stillinga etter 18 av 22 runder:

 

Norges resultater i dagens kamper i U21-klassen:

Stillinga etter 16 av 19 runder:

Norges resultater i dagens kamper i U16-klassen:

Stillinga etter 16 av 19 runder:

Norges kamper VM-dag 4

Torsdag 3.august spilles det fire kamper i U21- og U16-klassen, mens det spilles fem kamper i U26 Women. Dessverre blir det heller ikke i dag noen norske lag å se på BBO ifølge oversikten i dagens bulletin. Der finner du for øvrig mye interessant lesestoff fra mesterskapet.

De norske lagene kan uansett følges spill for spill via live-resultatene. Klikk på "Running scores" under de respektive klassene under. Om du så klikker på bordnummeret i Norges kamp (tallet til venstre for lagnavnene, i kolonnen "Tbl") kommer du inn på scorekortet i den aktuelle kampen. Der er det løpende oppdatering.

Her er programmet for de norske lagene torsdag 3.august:

U26 Women

Running scores

 

U21

Running scores

 

U16

Running scores

Tidsskjema U26 Women

Dette viser starttidspunktene for kampene. Det spilles 12 spill i hver kamp og spilletida er 1:45.

Tidsskjema U21 og U16

Dette viser starttidspunktene for kampene. Det spilles 14 spill i U21 og 12 spill i U16. Spilletida er 2:00.

Mesterskapets hjemmeside
Her finner du alt av resultater, bulletiner og annet VM-stoff

 

Unngå et ekkelt valg

I sjette runde i U21- og U16-klassen tirsdag formiddag var 4 spar en vanlig kontrakt med disse kortene:

Hvordan planlegger du spilleføringa med kløver 10 ut fra nord?

Vi legger til grunn at motparten ikke har vært med i meldingsforløpet.

La oss si at du velger å slippe utspillet. Syd vinner med kongen for så å skifte til hjerter 6. Den får beholde stikket idet nord følger med treeren. Ny hjerter trumfer du på hånda, men hvordan går du videre?

Etter at motparten har fått to stikk handler nå alt om å unngå to trumftapere.

Beste plan er å legge ned spar ess. Deretter kan du spille kløver til bordet. Dama stikkes over med esset for at du skal kunne spille trumf opp mot dama. 

Om man ser optimistisk på livet kan man spille kløver til bordet med en gang for så å spille spar til dama. Kanskje kan trumfen løses uten taper for ett overstikk?

Men om dama taper til kongen får du et ekkelt valg etterpå. Kutte opp knekten i syd, eller legge ned esset?

Hele spillet så slik ut:

Denne gang satt det altså såpass fint at det gikk bra å spille på finessen uten å få et ekkelt valg etterpå. Men det sikreste er altså å legge ned esset først - når man har råd til én taper vel og merke.

Ved de fleste bord åpnet syd aktuelt med 1 hjerter, og der var gjerne nord med til 4 hjerter. Men det skjedde også at øst-vest meldte seg uforstyrret opp i utgang i spar etter at syd noe overraskende valgte å passe i første melderunde.

Hovedpoenget var uansett å kjenne igjen denne klassikeren av ei fargebehandling - selv om det ikke var essensielt for utfallet denne gang. 

 

Resultater fra tredje dag i Ungdoms-VM

Dag tre av Ungdoms-VM har gitt mange norske seire. I U26 Women sanket det norske laget omtrent 55 VP på dagens fire kamper etter tre seire og et knepent tap. Før de to siste dagene av grunnspillet ligger Norge på fjerdeplass med relativt grei avstand ned til niendeplassen.

I U16-klassen ble det fire seire av fire mulige til Norge i dag. Blant lagene som måtte se seg slått av Norge var Kina, som ledet etter i går og nå ligger som nummer to. Norge ligger foreløpig på en strålende fjerdeplass, og har drøyt 23 poeng ned til niendeplassen.

I U21-klassen ble det først tre fine seire før dagen ble avsluttet med et relativt klart tap mot Nederland. Avstanden opp til den viktige åttendeplassen er på 22 VP med syv kamper igjen å spille.

Norges resultater i dagens kamper i U26 Women:

Stillinga etter 13 av 22 runder:

 

Norges resultater i dagens kamper i U21-klassen:

Stillinga etter tolv av 19 runder:

Norges resultater i dagens kamper i U16-klassen:

Stillinga etter tolv av 19 runder:Norges kamper VM-dag 3

Onsdag 2.august spilles det fire kamper i alle klassene i Ungdoms-VM. Ifølge oppsettet i dagens bulletin blir det dessverre ingen norske lag å se på BBO i dag. Du kan likevel følge de norske lagene spill for spill via live-resultatene. Klikke på "Running scores" under de respektive klassene under. Om du så klikker på bordnummeret i Norges kamp (tallet til venstre for lagnavnene, i kolonnen "Tbl") kommer du inn på scorekortet i den aktuelle kampen. Der er det løpende oppdatering.

Her er programmet for de norske lagene onsdag 2.august:

U26 Women

Running scores

 

U21

Running scores

U16

Running scores

Tidsskjema U26 Women

Dette viser starttidspunktene for kampene. Det spilles 12 spill i hver kamp og spilletida er 1:45.

Tidsskjema U21 og U16

Dette viser starttidspunktene for kampene. Det spilles 14 spill i U21 og 12 spill i U16. Spilletida er 2:00.

 

 

 

Mesterskapets hjemmeside

Full uttelling

I mandagens siste runde i U21-klassen møtte Norge - India. Nicolai Heiberg-Evenstad spillefører i 4 spar på nords hånd i dette spillet:

Hvordan ville du planlagt spilleføringa med ruter 6 ut fra øst?

Det er mulig å spille på kløveren, men siden hverken trumfen eller sparen er tett, kan det by på problemer om noen av disse fargene skulle sitte surt. Den beste planer virker å være å trumfe hjertertapere på hånda, den hånda med færrest trumf. Sånt blir det gjerne ekstrastikk av.

Nicolai lot utspillet gå til esset på hånda. Vest bidro med dama. Det var viktig å beskytte inntakene i bordet. De skulle nemlig brukes som forbindelse til å få stjålet hjerter.

Deretter tok Nicolai for hjerter ess før ruter til kongen fulgte. Knekten kom på fra øst. Hjerter til stjeling ble fulgt av kløver til kongen og nok en hjerter til stjeling. Så spilte Nicolai ruter fra hånda. Øst kastet kløver, og spillefører trumfet i bordet. Bordets siste hjerter ble trumfet med håndas siste trumf. Neste trekk var å trumfe ruter i bordet. Øst kastet også denne gang kløver. Så fulgte kløver til esset, som begge motstanderne fulgte farge på.

Etter å ha vunnet de ti første stikkene (ett hjerterstikk, to ruterstikk, to kløverstikk, tre hjerterstjelinger på hånda og to ruterstjelinger i bordet), hadde Nicolai fått til en fin sluttposisjon der han hadde igjen bare kløver på hånda og E98 i trumf i bordet. Han måtte nå få to stikk til. Det var bare å spille kløver til stjeling. Om vest stjal over, ville han være innspilt og spillefører måtte få de to siste stikkene for ess-ni i trumf.

Hele spillet så slik ut:

Nicolai var én av fire som fikk tolv stikk i kontrakten. Da inderen som var spillefører ved det andre bordet gikk beit, ble det 13 IMP til Norge. Det var likevek ikke nok til å hindre at Norge tapte kampen med ti IMP. Uansett var det ei fin spilleføring av den nybakte europamesteren i junior-mixpar.

 


Nicolai Heiberg-Evenstad
 

Resultater fra andre dag i Ungdoms-VM

Tirsdag 1.august ble andre dag av Ungdoms-EM spilt. Det store lyspunktet sett med norske øyne var U16-laget, som sanket 60 VP på fire kamper. Blant annet ble det en solid seier mot de regjerende europamestrene fra Polen. I U26 Women hadde Norge et snitt på 11 VP i løpet av dagens fem runder etter to storseiere, en grei seier og to klare tap. I U21-klassen sanket det norske laget til sammen 34 VP på fire runder etter to relativt klare seire og to stortap.

Etter to av fem dager i grunnspillet er Norge innenfor topp åtte, som gir plass i sluttspillet, i U26 Women og U16, mens laget i U21-klassen har havnet litt bakpå. Men vi er fortsatt under halvveis, så det er mange kamper igjen å gjøre det på. U16 og U21 har elleve runder igjen av grunnspillet, mens U26 Women har 13 runder igjen.

Norges resultater i dagens kamper i U26 Women:

Stilling etter ni av 22 runder:

 

Norges resultater i dagens kamper i U21-klassen:

Stillinga etter åtte av 19 runder:

 

Norges resultater i dagens kamper i U16-klassen:

Stillinga etter åtte av 19 runder:

Norges kamper VM-dag 2

Tirsdag 1.august spilles det fire kamper i U21- og U16-klassen, mens det spilles fem kamper i U26 Women. Ifølge oppsettet i dagens bulletin blir det dessverre ingen norske lag å se på BBO i dag. Du kan likevel følge de norske lagene spill for spill via live-resultatene. Klikke på "Running scores" under de respektive klassene under. Om du så klikker på bordnummeret i Norges kamp (tallet til venstre for lagnavnene, i kolonnen "Tbl") kommer du inn på scorekortet i den aktuelle kampen. Der er det løpende oppdatering.

Her er programmet for de norske lagene tirsdag 1.august:

U26 Women

Running scores

 

U21

Running scores

U16

Running scores

Tidsskjema U26 Women

Dette viser starttidspunktene for kampene. Det spilles 12 spill i hver kamp og spilletida er 1:45.

Tidsskjema U21 og U16

 

Mesterskapets hjemmeside