Spill Bridge 3 - online kurs

Spill Bridge 3 kurset skal gjøre deltakeren trygg på å diskutere bridge, tenke riktig i komplekse meldingsforløp, og utvikle seg videre på egenhånd. 

Praktisk informasjon om Spill Bridge 3

 • Informasjon om oppstart kommer.
 • 6 leksjoner.
 • Én leksjon i uka: kl. 18.00-20.00. Informasjon om dag kommer.
 • Pris: 290,- kr. for medlemmer av NBF.  Ikke-medlem av Norsk Bridgeforbund: 590,- kr. 
  • Spesialpris for juniorer (<26 år): 50,- kr., inkludert medlemskap i NBF for 2022 (NB! koster 50,- kr. selv om man allerede er medlem).
  • Kursbok kommer i tillegg til kursprisen. Det er anbefalt, men valgfritt, å kjøpe "Spill Bridge 3".
  • Det finnes også et kompendium med alle leksjonene. Kompendiet koster 75,- + frakt og bestilles med e-post til salg@bridge.no. 
 • Slik foregår kurskvelden a) Teori på videoleksjon b) 2x4 spill praktisk øvelse med veiledning c) 30 min. spillgjennomgang fra dagens leksjon.
 • Det er kun 52 plasser, så det er lurt å melde seg på tidlig for å være sikret plass. 

Påmelding Spill Bridge 3

Hvem passer Spill Bridge 3 for?

Spill Bridge 3 er kurset som skal gi kursdeltakeren trygghet til å diskutere bridge med andre. Vi lærer noen nye konvensjoner (Stenberg, kortfargeinvitter, Roman Key Card Blackwood, negative doblinger), og det kommer drypp av fargebehandling og sannsynlighetsberegning gjennom hele kurset. Den viktigste delen av kurset er fokuset på hvordan man skal tenke gjennom meldingsforløpene etter hvert som de blir mer komplekse. 

Kurset skal gi deltakeren en bridgeforståelse som setter deltakeren i stand til å utvikle seg videre på egen hånd i samtale med mer rutinerte bridgespillere i klubben.

Slik foregår Spill Bridge 3

Før hver kurskveld får deltakerne tilsendt en video på ca. 30 min. som de ser på egenhånd. Det er viktig at alle tar seg tid til å studere denne, slik at man kan stoffet man skal øve på under kurskvelden. Deltakerne vil også få tilsendt et støtteark med det viktigste fra hver leksjon.

Hver kurskveld starter med spilling, en turnering på 2x4 spill med spill som passer til dagens leksjon. Det benyttes video og lyd slik at man ser og hører alle spillerne rundt bordet, og vi oppfordrer til aktiv diskusjon deltakerne i mellom også underveis i spillet. Dette skal ikke være konkurranse, men en aktiv læringsprosess.  

Under spillingen vil bridgelærere være til stede for å veilede dersom dere står fast. Bridgelæreren tilkalles ved å trykke på knappen "Director" (eller "TL", om du har valgt språket norsk - bokmål eller norsk - nynorsk i innloggingsvinduet). På dette nivået forventes det at kursdeltakeren er selvstendig, og primært bruker de andre kursdeltakerne som veiledere, og tilkaller bridgelærer når dere alle er usikre på hvordan dere skal løse problemene. 

Etter spilletreningen møtes vi til videokonferanse. Der vil foreleser gå igjennom et par viktige spill fra dagens leksjon, og det åpnes for diskusjoner rundt dagens spill.

Foreleserne

         
     
  Kaja Brekke   Christian Bakke  

Bridgelærerne på kurset blir Kaja Brekke og Christian Bakke.

Begge er erfarne bridgekursholdere på online plattform. Kaja har vært bridgelærer og teknisk ansvarlig på Norsk Bridgeforbunds Spill Bridge 1- og Spill Bridge 2-kurs på BBO. Christian har vært med på å utvikle Spill Bridge 2-kurset på BBO og vært foreleser der.

Kaja spiller på det norske juniorlandslaget U26W, og har VM-gull i klassen fra 2022. Christian representer Norge på landslaget i åpen klasse. Christian har flere NM-titler, og er regjerende norgesmester i NM monrad lag og par. Hans beste prestasjon er bronse i VM lag i åpen klasse og gull i EM mix par for juniorer.

Meld deg på her

Oversikt over leksjonene

 • Kap. 2: Kortvurdering (Foredragsholder: Kaja Brekke)
 • Kap. 3: Stenberg (Foredragsholder: Christian Bakke)
 • Kap. 4: Åpners andre melding (Foredragsholder: Christian Bakke)
 • Temaundervisning: Roman Key Card Blackwood (Foredragsholder: Kaja Brekke)
 • Kap. 8: Spilleføring i grand (Foredragsholder: Kaja Brekke)
 • Temaundervisning fra Spill Bridge 4: Negative doblinger (Foredragsholder: Christian Bakke)

Leksjon 1 - kortvurdering

Leksjon 2 - Stenberg

 

Leksjon 3 - Åpners andre melding

 

Leksjon 4 - Roman Key Card Blackwood 

Leksjon 5 - Spilleføring i grand

Leksjon 6 - Negative doblinger