Spill Bridge 3 - online kurs

18. oktober starter kurset Spill Bridge 3. Kurset skal gjøre deltakeren trygg på å diskutere bridge, tenke riktig i komplekse meldingsforløp, og utvikle seg videre på egenhånd. 

Praktisk informasjon om Spill Bridge 3

 • Oppstart oktober 2022 - 6 leksjoner
 • Én leksjon i uka: Tirsdager kl 18:00-20:00
 • Pris: 290,- for medlemmer av NBF.  Ikke-medlem av Norsk Bridgeforbund: 490,-. 
  • Spesialpris for juniorer (<26 år): 50,-, og inkluderer medlemskap i NBF for 2022 (NB! koster 50,- selv om man allerede er medlem).
  • Kursbok kommer i tillegg til kursprisen. Det er anbefalt, men valgfritt, å kjøpe Spill Bridge 3.
  • Det blir også laget et kompendium med alle leksjonene, som kan være fint å kjøpe i tillegg til Spill Bridge 3, eller i stedet for, men vi anbefaler begge, da de innholder litt forskjellig. 
 • Slik foregår kurskvelden a) Teori på videoleksjon b) 2x4 spill praktisk øvelse med veiledning c) 30 min spillgjennomgang fra dagens leksjon
 • Det er kun 60 plasser, så det er lurt å melde seg på tidlig, så er man sikret en plass. 

Påmelding gjøres her: no.surveymonkey.com/r/SB32022

Hvem passer Spill Bridge 3 for?

Spill Bridge 3 er kurset som skal gi kursdeltakeren trygghet til å diskutere bridge med andre. Vi lærer noen nye konvensjoner (Stenberg, kortfargeinvitter, Roman Key Card Blackwood, negative doblinger), og det kommer drypp av fargebehandling og sannsynlighetsberegning gjennom hele kurset. Den viktigste delen av kurset er fokuset på hvordan man skal tenke gjennom meldingsforløpene etter hvert som de blir mer komplekse. 

Kurset skal gi deltakeren en bridgeforståelse som sette deltakeren i stand til å utvikle seg videre på egenhånd i samtale med andre, mer rutinerte bridgespillere i klubben.

Slik foregår Spill Bridge 3

Før hver kurskveld får deltakerne tilsendt en video på ca 30 min som de ser på egenhånd. Det er viktig at alle tar seg tid til å studere denne, slik at man kan stoffet man skal øve på under kurskvelden. Deltakerne vil også få tilsendt et støtteark med det viktigste fra hver leksjon.

Hver kurskveld starter med spilling, en turnering på 2x4 spill med spill som passer til dagens leksjon. Det benyttes video og lyd slik at man ser og hører alle spillerne rundt bordet, og vi oppfordrer til aktiv diskusjon deltakerne i mellom også underveis i spillet. Dette skal ikke være konkurranse, men en aktiv læringsprosess.  

Under spillingen vil bridgelærere være tilstede for å veilede dersom dere står fast. Bridgelæreren tilkalles ved å trykke på knappen "tilkall turneringsleder". På dette nivået forventes det at kursdeltakeren er selvstendig, og primært bruker de andre kursdeltakerne som veiledere, og tilkaller bridgelærer når dere alle er usikre på hvordan dere skal løse problemene. 

Etter spilletreningen møtes vi til videokonferanse. Der vil foreleser gå igjennom et par viktige spill fra dagens leksjon, og det åpnes for diskusjoner rundt dagens spill.

Foreleserne

         
     
  Katarina Ekren   Christian Bakke  

Bridgelærerne på kurset blir Katarina Ekren og Christian Bakke.

Begge er erfarne bridgekursholdere på online plattform. Katarina har vært bridgelærer og teknisk ansvarlig på Norsk Bridgeforbunds Spill Bridge 1 og Spill Bridge 2 kurs på BBO. Christian har vært med på å utvikle Spill Bridge 2 kurset på BBO, og også vært foreleser der.

Katarina spiller på det norske juniorlandslaget U26W, og har en bronsemedalje fra VM i klassen. Christian representer Norge på landslaget i åpen klasse. Christian har flere NM titler, og er regjerende norgesmester i NM monrad lag og par. Hans beste prestasjon er bronse i VM lag i åpen klasse og gull i EM mix par for juniorer.

Påmelding gjøres via linken: no.surveymonkey.com/r/SB32022

Oversikt over leksjonene

 • 18. oktober: Kap 2: Kortvurdering (Foredragsholder: Katarina Ekren)
 • 25. oktober: Kap 3: Stenberg (Foredragsholder: Christian Bakke)
 • 1. november: Kap 4: Åpners andre melding (Foredragsholder: Christian Bakke)
 • 8. november: Temaundervisning: Roman Key Card Blackwood (Foredragsholder: Katarina Ekren)
 • 15. november: Kap 8: Spilleføring i grand (Foredragsholder: Katarina Ekren)
 • 22. november: Temaundervisning fra Spill Bridge 4: Negative doblinger (Foredragsholder: Christian Bakke)

Leksjon 1 - kortvurdering

Leksjon 2 - Stenberg

 

Leksjon 3 - Åpners andre melding

 

Leksjon 4 - Roman Key Card Blackwood 

Leksjon 5 - Spilleføring i grand

Leksjon 6 - Negative doblinger