VM for nasjonallag

Etter en lang periode uten mesterskap er de norske lagene endelig klare for å reise til Italia og spille VM. Mesterskapet er verdensmesterskapet 2021, som ble utsatt på grunn av korona. Norge stiller med lag i tre av klassene; åpen, damer og veteran. 

VM for nasjonallag

VM spilles i Italia, i Salsomaggiore Terme. Den første kampen starter klokka 10 mandag 28. mars. De skal spille innledende runder, hvor alle møter alle til og med søndag 3. april. Etter det vil de 8 beste lagene gå til sluttspill, med kvartfinaler, semifinaler og finaler. Se hele tidsskjemaet her.

Det vil være 6 kamper på vugraph på BBO hver runde. 

Bronsefinalen er avlyst av arrangøren.  

Det har vært et hektisk døgn i Italia. Etter smitte i flere lag og lite kontroll over situasjonen bestemte World Bridge Federation å stoppe spillingen tirsdag 5. april og få testet alle spillerne. Det førte dessverre til smitte i det norske laget, men det er muligheter for å sette inn reserve(r). Motstanderne i kvartfinalen, USA 2, har også smitte i laget. Siden det ikke ble noe spillingen tirsdagen må de kampene gjennomføres på de andre dagene, og tidsskjemaet blir derfor litt rart:

Onsdag kl. 10, 13:15 og 15:50 er det de tre siste settene av kvartfinalen. 

Onsdag kl. 18:35 er det første sett av semifinalene.

Torsdag kl. 10, 13:15, 15:50, 18:25 er det semifinale.

Fredag kl. 10 er det siste sett av semininalene. 

Fredag kl. 13:15, 15:50 og 18:25 er det første sett av finalene

Lørdag kl. 10, 13:15 og 15:50 er det siste sett av finalene. 

 

Her er nyttige lenker:

Resultater

Bulletiner

Mesterskapsbloggen til NBF

 

Norske resultater:

Etter en tung dag lå Norge 114 imp bak med ett sett igjen. Da valgte Norge å trekke seg for å være klare til bronsefinalen. 

WBF har valgt å avlyse alle bronsefinalene. 

Norge får derfor bronse sammen med USA 1. Gratulerer!

Norske resultater i kvartfinalen: 

Norge vant kvartfinalen!!! Etter mange jevne sett, som Norge vant flest av gikk de av med en komfertabel seier på 59 imp. 

 

Norske resultater i NBO Trophy cup

Etter koronautbruddet ble det bestemt at resten av NBO Trophy cup ble avlyst etter kun 6 runder. De norske "damene" havnet på 8. plass, mens seniorene havnet på plassen bak. Det var totalt 26 lag med. 

 

Norske resultater siste dagen av innledende runder:

Det åpne laget startet med en 23 imps seier mot USA 1, før et 10 imps tap mot Sveits. De avsluttet Round Robin med en 34 imps seier mot Sør-Afrika.

Mandag og tirsdag skal de spille kvartfinale mot USA 2. I innledende runde vant de med 30 imp mot USA 2, men i kvartfinalen starter det på nytt. Den eneste carry-overen er at om de spiller uavgjort i kvartfinalen vil Norge vinne. Kvartfinalen går over 96 spill. 

 

Damene startet med et 2 imps tap mot Brazil, før et 26 imps tap mot Polen. Før siste kampen lå de på 9. plass, 11.97 VP bak Frankrike på 8. plass, 17.52 VP bak 7. plass og 18.1 VP bak 6. plassen. De var derfor avhengig av en god kamp, og at minst et av lagene foran endte opp med resultater som gjorde det mulig å ta igjen. De vant kampen sin med 39 imp, men det var dessverre ikke nok, og de endte 1.28 VP bak 8. plass. 

 

Veteranene tapte første kampen mot Australia med 22 imp. Andre kampen endte med tap på 38 imp mot Italia, og de avsluttet turneringen med et 27 imps tap. De endte derfor på 19. plass. 

 

De norske lagene er:

Åpent lag:

Allan Livgård - Terje Aa

Tor Helness - Geir Helgemo

Boye Brogeland - Christian Bakke

NPC - Tolle Stabel

Coach - Sten Bjertnes

 

Det åpne laget tok 8. plass i kvalifiseringen til VM sommeren 2021. I forrige VM tok de bronse. Det var dog ikke de samme spillerne som skal spille nå. Dette er det første ordentlige mesterksapet tilbake på det norske laget for Geir og Tor. Alle spillerne har gode resultater nylig, så det blir spennende å følge laget gjennom de to ukene.  

 

Damelaget:

Marianne Harding - Ann Karin Fuglestad

Gunn Tove Vist - Torild Heskje

Gunn Helness - Ida Wennevold

NPC - Anne-Lill Hellemann

Coach - Jon Egil Furunes

 

Damelaget kvalifiserte seg opprinnelig ikke til VM, men fikk den første reserveplassen og fikk heldigvis plass. Etter en litt skuffende kvalifisering i fjor sommer er nå laget klar for å spille mye god bridge. Forrige VM kvalifiserte de seg til kvartfinale, med to av de tre samme parene som spiller nå. Vi håper på sukesess for damene våre. 

 

Veteranlaget:

Sverre Johnsen (PC) - Åsmund Stokkeland

Lars Eide - Odd A. Frydenberg

Jan Mikkelsen - Arve Farstad

 

Veteranlaget fikk 7. plass i kvalifiseringen til VM, og stiller med samme lag nå. Det blir spennende å se hvordan de gjør det, og vi håper på gode resultater. 

 

Vi ønsker alle de norske lagene lykke til!

 

 Her er lenke til resultater: db.worldbridge.org/Repository/tourn/salsomaggiore.22/microSite/Results.htm