Program mandag

Mandag åpner EM for klassene U16 og U26 Women. I begge disse klassene spilles det fire kamper i dag, mens U26-klassen spiller tre kamper og U21-klassen to kamper.

De norske lagene har følgende program i dag:

U26 Open
10:00: Norge - Slovakia
12:40: Norge - Latvia
16:00: Norge - Østerrike

Running scores U26 Open

U21
10:00: Norge - Frankrike
12:40: Norge - Polen

Running scores U21

U26W
10:00: Norge - England
12:05: Norge - Polen
14:50: Norge - Ungarn
16:55: Norge - Frankrike

Running scores U26W

U16
10:00: Norge - Estland
12:05: Norge - Nederland
14:50: Norge - Sverige
16:55: Norge - Tyskland

Running scores U16

Resultatsiden

Bulletiner

Motspillsprøve II

I morgenkampen på søndag fikk østspillerne følgende motspillsprøve:

Makker spiller ut ruter 9 (norsk fordeling). Du vinner med dama, og ser spillefører følge med femmeren. I stikk to innkasserer du ett ruterstikk til. Makker følger med åtteren, og dermed er ruterfordelinga klar. Makker har to og spillefører tre. Hva fortsetter du med i stikk tre?

Det er kanskje ikke noe opplagt svar på dette spørsmålet. Da hele spillet så slik ut var det dyrt dersom man fortsatte med en av de svarte fargene:

Om det spilles kløver kan spillefører slippe den til dama i bordet, og det siste stikket forsvaret for er for hjerter ess. Om det spilles spar fra øst er det mulig å spise opp vests dame-knekt slik at spillefører får kastet kløvertaperen.

Ruter dame kan ha noe for seg dersom makker skulle ha for eksempel dama dobbel i trumf. Da vil vi sørge for ei trumfhøyning. Det kan være et poeng å spille ruteren nedenfra for å indikere at du vil ha kløver tilbake.

Ved noen bord spilte øst kløver. Om makker har kløver ess og spillefører for eksempel har dama dobbel eller dame-knekt tredje i spar, kan det være essensielt å få hentet kløverstikkene før spillefører får kløveravkast på sparen i bordet.

Men denne gang var det altså ei av rødfargene som gjorde susen.

Søndagens EM-resultater

Det ble spilt tre runder både i U26- og U21-klassen søndag. Det norske U21-laget kom godt ut av dagen etter å ha møtt tre motstandere som alle kjemper i toppen, mens U26-laget hadde en litt tyngre dag.

U21-laget er nå akkurat halvveis med sin EM-turnering og har møtt alle lagene. Det spilles dobbel serie, og i morgen går man i gang med en ny runde med de samme motstanderne. Halvveis har Enland fått en liten luke til Nederland og Polen. Deretter er det en ny luke ned til forfølgerne, deriblant Norge. Norge er foreløpig nummer syv med nokså nøyaktig middels score, men det er ikke mer enn drøyt to poeng opp til Frankrike på fjerdeplass.

I U26-klassen er vi ennå ikke halvveis. Der er det spilt ni av 23 runder. Norge er foreløpig nummer åtte. I toppen har Frankrike og Sverige fått en luke til resten av feltet. Norge har alle muligheter til å klatre med en god dag i morgen. Vi krysser fingene!

Her følger resultatene til det norske U26-laget i dag:
Norge – Bulgaria                     12,62 – 7,38
Norge – Danmark                     8,19 – 11,81
Norge – Tyskland                      2,97 – 17,03

Stilling etter ni kamper, U26

Her følger resultatene til det norske U21-laget i dag:
Norge – Frankrike                    15,56 – 4,44
Norge – Polen                          14,39 – 5,61
Norge – England                        6,25 – 13,75

Stilling etter ni kamper, U21

Motspillsprøve

I lørdagens siste runde dukket det opp en instruktiv motspillsprøve. Hvordan ville du som vest planlagt motspillet mot 4 spar etter at makker spiller ut kløver konge?

Siden det spilles lagkamp er det som vanlig beiten som skal jaktes. Hvilke muligheter ser du denne gang?

Du har riktignok firekorts trumf, men sitter foran spillefører. Om spillefører tar dypvannsfisken, kan du ikke være sikker på mer enn ett trumfstikk. Om det i tillegg skulle være to kløverstikk, mangler det fortsatt ett stikk før vi kan notere beit.

Et forslag er å stikke over kløveren å returnere ruter 10. Da vil du åpne muligheten for å få ei ruterstjeling. Forutsatt at spillefører har dobbel kløver holdes forbindelsen til makker i kløver åpen slik at han kan få gitt deg ruterstjelinga.

La oss si ruterreturen går til esset i bordet. Spillefører ber så om spar 9. Nå må du som vest på nytt være våken! Spar 9 må dekkes slik at spillefører ikke får sjansen til å seile den.

Om du legger liten risikerer du at spillefører får tatt tre runder trumf før du får komme inn. Da har du ingen flere trumf å stjele med!

Hele spillet så slik ut:

Om du dekker med knekten, kan spillefører stikke med dama. Men hva så?

Prøver han å spille bordet inn i ruter, kan du stjele. Ett stikk til i hver av de svarte fargene må forsvaret også få. Dersom han i stedet tar for spar ess og spiller nok en spar, vil du komme inn på spar kongen. Du kan følge opp med liten kløver til makkers dame før makker avslutter det vellykkede motspillet med å gi deg ruterstjeling.

Skal man lykkes i motspill gjelder det å være på høyden i de avgjørende fasene. Det er viktig å gjøre en vurdering av stikkpotensialet og prøve å finne en mulig vei til beit!

I U26-klassen ble det meldt og vunnet 4 spar ved syv av 22 bord. I tillegg var kontrakten 3 spar doblet med ett overstikk ved ett bord. I U21-klassen ble utgangen meldt ved tre av ti bord. Ved ett av disse bordene fant øst-vest veien til beit.

Ganske mange stoppet i delkontrakt. Det er kanskje ikke bare enkelt å melde ut i praksis. Men om vi ser nord og syds kort mot hverandre er det en sjanserik utgang. I praksis står den på å løse trumfen med en taper, men det er klart at faren for ruterstjeling er overhengende.

Søndagens program

Søndag står tre kamper for tur både i U26- og U21-klassen. Dessverre blir det ingen norske innslag i dagens BBO-kamper. Men dere får følge med på resultatoppdateringene og heie på våre lag etter beste evne!

De norske lagene har følgende program i dag:

U26 Open
10:00: Norge - Bulgaria
12:20: Norge - Danmark
16:00: Norge - Tyskland

Running scores U26 Open

U21
10:00: Norge - Frankrike
12:20: Norge - Polen
16:00: Norge - England

Running scores U21

I dag skal Marit Sveaas International Bridge Tournament avgjøres. De åtte siste rundene spilles fra klokka 10. Resultater

I tillegg starter NBFs sommerleir hvor det i år settes ny deltakerrekord med hele 93 juniorer!

Lørdagens resultater i EM

Etter en solid dag med drøyt 47 VP på tre kamper har det norske U26-laget avansert til femteplass.

Her følger resultatene til det norske U26-laget i dag:
Norge – Skottland                  17,61 – 2,39
Norge – Israel                        18,81 – 1,19
Norge – Estland                     10,63 – 9,37

Stilling etter seks kamper, U26

U21-laget åpnet dagen med storseier før det ble tap i midtkampen. I dagens siste kamp ble det seier i prestisjekampen mot Sverige. Totalt sanket laget drøyt 32 VP i løpet av dagen.

Her følger resultatene til det norske U21-laget i dag:
Norge – Israel                       17,03 – 2,97
Norge – Italia                          4,62 – 15,38
Norge – Sverige                   10,91 – 9,09

Stilling etter seks kamper, U21


Christian Fredrik Johnsen (15) og resten av det norske U21-laget kunne smile etter seier mot Sverige.

Resultater etter dag 2 i MSIBT

Etter andre dag av Marit Sveaas International Bridge Tournament 2019 er nederlenderne Meike Wortel og Jacco Hop i ledelsen med 57,4 % score. På andreplass følger Jorg Dombrowe (Tyskland) og Waseem Naqvi (England) med 56,9 %. Disse to parene har fått en luke til resten av feltet. Først blant forfølgerne er Roy Hugo Olsen og Jonny Reinholdtsen med 55,0 %.

Det er nå spilt 96 spill. I morgen gjenstår åtte runder á tre spill.

De ti beste etter andre dag:

Resultatliste

Det deles også ut premier basert på handicap-beregning. Før siste dag er det Linus Hjelvik og Nicolai Heiberg-Evenstad som leder foran Leif Theodorsen og Tonny Tran, mens Anders Brogeland og Are Landsvik er numme tre. Linus, Nicolai, Anders og Are skal fra mandag spille på det norske U16-laget i Ungdoms-EM.

Resultatliste med handicap


Jacco Hop og Meike Wortel er i ledelsen før siste dag av MSIBT 2019.


På bord 1 i lørdagens siste runde møttes fra venstre Meike Wortel, Kjell Ove Helmersen, Jacco Hop og Kay Strand.

Det deles også ut premier basert på handicap-beregning. Før siste dag er det Linus Hjelvik og Nicolai Heiberg-Evenstad som leder foran Leif Theodorsen og Tonny Tran, mens Anders Brogeland og Are Landsvik er numme tre. Linus, Nicolai, Anders og Are skal fra mandag spille på det norske U16-laget i Ungdoms-EM.

De ti beste på HCP-lista:

Resultatliste med handicap


Linus Hjelvik (til venstre) og Nicolai Heiberg-Evenstad leder HCP-turneringa i MSIBT.

Meldeprøve

I dagens siste kamp ble det knepen seier for det norske U21-laget mot Sverige, mens U26-laget tapte tilsvarende knepent mot Portugal. Totalt sett har det vært en bedre norsk dag enn i går. Det eldste laget har avansert til 5.plass, mens U21-laget nå ligger på 7.plass.

Vi skal se nærmere på et av spillene som dukket opp i dagens siste kamp. Vestspillerne fikk følgende meldeprøve:

Du er altså i ugunstig sone, og makker har doblet opplysende over 2 hjerter. Hva ville du meldt over 3 hjerter fra syd?

Ved flere av bordene gikk meldingene som dette:

Øst har ingenting å høyne med etter å ha doblet opplysende med 13 honnørpoeng og kjedelig fordeling. Likevel ser vi at utgang i spar er meget godt spillbart.

Her følger et mulig meldingsforløp til sparutgangen:

Det er såpass mye å tjene på å melde utgang i sonen at vest rett og slett bør strekke seg til 4 spar selv om han har "bare" ni honnørpoeng. Det er mange minimumshender hos makker som gir godt spill for utgang. Et viktig poeng er at makker ofte har firekorts spar. I så fall har vi nikortstilpasning. Det faktum at motparten melder og støtter hjerter øker også sjansen for at makker ikke har bortkastede poeng i hjerter. 

Som vi ser står utgangen alltid om sparen sitter 2-2. Når sparen er fordelt 3-1 er det fortsatt to sjanser til å vinne utgangen. Enten kan ruteren gi fire stikk, eller så kan kløver knekt være plassert hos nord. Med andre ord er dette virkelig en utgang vi vil være i!

I U21-klassen ble utgangen meldt ved fire av ti bord, mens ni av 22 bord meldte utgangen i U26-klassen. I tillegg ble 4 hjerter doblet ved to bord i U26-klassen. Men samlet sett var det mindre enn halvparten av bordene som meldte utgangen øst-vest.

To norske storseire

Andre dag av Ungdoms-EM åpnet særdeles godt sett med norske øyne. Både i U26- og U21-klassen ble det norske storseire. I den eldste klassen vant Norge med IMP-sifrene 53-18 i det BBO-overført oppgjøret mot Skottland. Dermed fikk laget med seg 17,61 VP fra runde 4. I U21-klassen fikk Norge med seg drøyt 17 vinnerpoeng etter å ha slått Israel med IMP-sifrene 58-26.

Vi skal se nærmere på det spillet som ga flest IMP inn for Norge U26:

Hvordan ville du lagt opp spilleføringa etter kløver 5 (fjerde høyeste) ut fra øst? Etter at syverer er lagt fra blindemann følger vest med toeren.

Christian Bakke la liten, og spilte hjerter til knekten på hånda. Øst stakk med dama, og skiftet til liten spar. Den gikk via nieren i vest til dama på hånda. Nå kunne Christian presse ut hjerter ess, og fikk hele elleve stikk da spillet så slik ut:

Vest spilte aktuelt spar knekt inne på hjerter ess. Da hjerteren satt rundt hadde Christian altså resten (2+3+1+5).

Ved det andre bordet havnet skottene i 5 ruter doblet for 800 ut, og dermed ble det et skikkelig gladspill for Norge.

Program lørdag: Norge på BBO klokka 10

Lørdag spilles det tre kamper både i U26- og U21-klassen. I morgenkampen kan Norges U26-lag følges på BBO mot Skottland. De norske lagene har følgende program:

U26 Open
10:00: Norge - Skottland  BBO
12:20: Norge - Israel
16:00: Norge - Estland

Running scores U26 Open

U21
10:00: Norge - Israel
12:20: Norge - Italia
16:00: Norge - Sverige

Running scores U21

Daglig gis det ut bulletiner under Ungdoms-EM som kan være verdt å ta en titt på. I lørdagsutgaven kan man blant annet lese et fyldig referat fra kampen mellom Norge og Tsjekkia (U26).

Resultater etter første dag i MSIBT

Etter første dag av Marit Sveaas International Bridge Tournament, som spilles side om side med Ungdoms-EM i Oslofjord Arena, er det Simon Gillis (England) og Odin S. Svendsen som har kommet best i gang. De leder foran Meike Wortel og Jacco Hop (Nederland) og Ida Wennevold og Gunn Kari Helness. 125 deltar, og mange toppspillere, både nasjonale og internasjonale deltar. Men turneringa appellerer også til flere enn den ypperste eliten i og med at det er egen handicap-premiering og dessuten flere premiekategorier som veteran, damer og mix.

Topp 10 etter første tredel av turneringa ser slik ut:

Turneringa fortsetter klokka 10 lørdag, og det oveføres fra bord 1 og 2 direkte på BBO.

Resultater


I siste runde fredag møttes parene som ligger på første- andreplass på bord 1. Fra venstre Meike Wortel, Simon Gillis, Jacco Hop og Odin S. Svendsen.


Tor Helness vant de to første utgavene av MSIBT i 2016 og 2017 sammen med sønnen Fredrik.
I årets utgave er de foreløpig nummer syv.

Fredagens resultater

Norge U26 fikk en start på det jevne i EM. Etter tap mot Tsjekkia i åpningskampen ble det storseier mot Finland i kamp to før dagen ble avsluttet med knepent tap mot Portugal. Laget har sanket drøyt 34 vinnerpoeng på tre kamper, og ligger med det på 12.plass etter første dag av mesterskapet.

Her følger resultatene til det norske U26-laget i dag:
Norge – Tsjekkia                  7,38 – 12,62
Norge – Finland                 17,87 – 2,13
Norge – Portugal                 9,06 – 10,94

Stilling etter tre kamper, U26

I U21-klassen hadde det norske laget middels etter to kamper, men avsluttet dessverre dagen med stortap mot Nederland.

Her følger resultatene til det norske U21-laget i dag:
Norge – Tyrkia                       5,82 – 14,18
Norge – Tyskland               14,39 – 5,61
Norge – Nederland             0,15 – 19,85

Stilling etter tre kamper, U21

Fullt kontrollert storeslem

Det norske U21-laget åpnet EM med to tap og én seier. Oppturen kom i dagens andre kamp da Tyskland ble slått med IMP-sifrene 51-34, noe som tilsvarer 14,39 - 5,61 i vinnerpoeng.

I kampens aller siste spill fikk de som satt i vest utdelt følgende fordelingsuhyre:

Hvordan ville du grepet an dette meldingsforløpet?

La oss si du åpner med 1 ruter og det kommer 2 kløver inn fra venstre før makker, til din store overraskelse melder 2 spar. Hva nå?

Markus Lund og Marius Dalemark Austad meldte seg kontrollert fram til storeslem på spillet:

Da Marius fikk vite om kongen minst femte i spar hos makker var det alt han trengte for å melde storeslem. Med ti trumf til sammen har man i de fleste tilfeller ikke bruk for trumfdama, men denne gang hadde Markus den for sikkerhets skyld. Ess-konge syvende i ruter bør la seg godspille på den ene elelr andre måten. Om makker har trekorts står farga etter all sannsynlighet, og om han har ett eller to kort i farga vil den etter alt å dømme la seg trumfe god.

Syv av ti bord i U21-klassen meldte denne gode storeslemmen, deriblant begge bordene i kampen mellom Norge og Tyskland.

Tommelen opp fra Marius etter at han meldte og makker spilte hjem 7 spar til den nette score av 2210.

Lilleslem fra første runde

Ungdoms-EM åpnet ikke slik vi håpet da begge de norske lagene gikk på tap i første kamp. Heldigvis er det mange runder igjen!

U21-laget tapte 26-41 mot Tyrkia, og fikk dermed med seg knapt 6 vinnerpoeng fra første runde. U26-laget møtte Tsjekkia til BBO-overført kamp, og etter en jevnspilt batalje endte det til slutt med 31-22 i tsjekkisk favør. Med det resultatet fikk Norge med seg 7,38 VP.

Vi skal se nærmere på et slemspill som dukket opp i U26-klassen. Hvordan vill du og din makker ha meldt følgende kort?

La oss si du havner i 6 spar på østs hånd uten innblanding fra motparten, og får ruter 8 (norsk fordeling) ut fra syd. Hvordan planlegger du spilleføringa?

Christian Bakke og Espen Flått meldte seg fram til lilleslemmen på følgende vis:

Ruter 8 gikk via knekten og kongen til esset på hånda. Deretter fulgte ess-konge i hjerter og hjerter til stjeling.

Christian innkasserte spar konge før kløver ess og kløver til stjeling fulgte. Så ble den siste hjerteren stjålet med spar dame før en ny kløver ble stjålet på hånda og trumfen ble trukket ut i to runder.

Dermed ble det overstikk i kontrakten og ett IMP til Norge. Slemmen ble meldt ved 17 av 22 bord i U26-klassen, og  ved 14 av disse ble kontrakten vunnet.

Christian Bakke vant lilleslemmen i spar i første runde.

Program fredag

Fredag morgen klokka 10 starter Ungdoms-EM for klassene U26 Open og U21. I begge klassene spilles det tre runder den første spilledagen, og første runde kan Norges U26-lag følges direkte på BBO mot Tsjekkia. De norske lagene har følgende program:

U26 Open
10:00: Norge - Tsjekkia BBO
12:20: Norge - Finland
16:00: Norge - Portugal

Running scores U26 Open

U21
10:00: Norge - Tyrkia
12:20: Norge - Tyskland
16:00: Norge - Nederland

Running scores U21


Norge U26, her representert ved Joakim Sæther, EM-åpner med BBO-kamp mot Tsjekkia.

Klart for Ungdoms-EM på hjemmebane!

Ungdoms-EM for nasjonslag spilles på Oslofjord Convention Center i Stokke i Vestfold i perioden 5. til 11.juli. Vertsnasjonen Norge er ett av syv land som stiller lag i alle fire klassene.

Totalt deltar 60 lag fordelt på 23 i U26 O (åpen), 9 i U26 W (jenter), 10 i U21 og 18 i U16.

Klassene U26 O og U21 åpner mesterskapet klokka 10 fredag morgen. Deretter går det slag i slag fram til neste torsdag.

Klassene U26 W og U16 starter først mandag morgen.

Det overføres to kamper fra hver runde på BBO.
Oppsettet for første dag viser at Norges U26-lag vises på BBO allerede i første runde mot Tyrkia. Følg med!

Du kan følge resultatene i alle klassene direkte. Lenker med running scores vil bli publisert i morgen, fredag.

hjemmesiden for mesterskapet finner du blant annet bulletiner, som gis ut daglig.

Her finner du også lagoppstillingene for både Norge og de andre nasjonene.

Undertegnede er NPC for U16-laget og coach for U21-laget, men vil Innimellom slagene forsøke å holde dere litt oppdatert her på Mesterskapsbloggen.

Også GeO Tislevoll og Nils Kvangraven følger mesterskapet på sine blogger.

Den neste uka på Oslofjord Convention Center står virkelig i bridgens tegn. Det er nemlig ikke bare Ungdoms-EM som står på programmet. Fredag til søndag spilles Marit Sveaas International Bridge Tournament med 124 par på startstreken fra både inn- og utland. Søndag starter NBFs årlige sommerleir med rundt 90 deltakere på startstreken. Dessuten pågår Bridgeuka i Vestfold, et Bridge for alle-tilbud der de lokale klubbene har flyttet sin sommerbridge til Oslofjord og tilbyr spilling både formiddag og kveld (fredag, mandag, tirsdag og onsdag).


Her er den norske troppen i Ungdoms-EM i Slovakia i 2017. Mange av disse er også med på årets lag.
Vi kommer tilbake med ferske bilder i løpet av mesterskapet. (Arkivfoto: Andre Øberg)

Bilder fra premieseremonien

I kveld var det premieseremoni i Wujiang. Det var Sverige som fikk mest heder for sine to gull, i henholdsvis U21- og U26-klassen. Men det var også norske representanter på scenen. U21-laget skulle nemlig motta applaus for sin seier i B-finalen i Board-a-match-turneringa. Det ble ingen medaljer denne gang, men hver av spillerne fikk en pandabamse som et minne om innsatsen I BAM og turen til Kina. Det var godt med en opptur på tampen av oppholdet for U21-laget.

Alle de norske spillerne har høstet nyttige erfaringer i løpet av oppholdet. U16-laget har allerede kommet seg hjem, mens U21-laget tar fatt på den lange hjemreisen natt til søndag og jentelaget et døgn senere.


Sveriges U21-lag gikk til topps: Fra venstre Teo Bodin, Sanna Clementsson, Alexander Sandin, Erik Hansson, Castor Mann, Martin Löfgren (NPC) og Lars Nilsson (coach).


VM-gull til Sverige U26: Fra venstre Martin Löfgren (NPC), Adam Stokka, Mikael Rimstedt, Ida og Mikael Grönkvist, Simon Hult, Ola Rimstedt og Tom Gärds (coach).


Det norske U21-laget fikk premie for seier i BAM B-finale: Fra venstre Markus Lund, Simen S. Helgeby, Carl-Otto Curran og Arne O. Devik.

Noen spill fra innspurten

Det ble altså høydramatiske finaler både i U26- og U21-klassen, men til slutt gikk Sverige seirende ut av begge disse klassene, om enn med minste mulige margin.

Det var nok av omsetning i den eldste klassen. Til slutt vant svenskene med IMP-sifrene 206-201. Før siste settet ledet svenskene med syv IMP, og de fikk en flying start på det siste og avgjørende settet. Her følger et av spillene som bidro til det:

Du spiller utgang i spar på vests hånd etter at syd har åpnet med 1 hjerter (11-15 hp og minst 5-korts hjerter), makker har meldt inn 2 ruter og nord har støttet til 2 hjerter.

Syd starter med esset og kongen i hjerter før det skiftes til kløver knekt som du vinner med esset i bordet. Med tre topptapere i de røde fargene må trumfen løses uten taper. Hvordan vil du gripe dette an?

Hele spillet så slik ut:

Singapore var i samme kontrakt ved det andre bordet, men der ble det ei beit etter at spillefører toppslo trumfen.

Den dyktige svensken som spilte hovedrollen i dette spillet var Simon Hult. Han vant kløverskiften med esset i bordet før en spar til esset fulgte. Deretter ruter mot bordet, som ble vunnet med esset av syd. Ny kløver til bordet, før Simon spilte en trumf mot hånda og stoppet opp litt før det avgjørende valget skulle tas.

Til slutt valgte han å ta finessen, og med den aktuelle sitsen ga det 12 IMP til svenskene. Kanskje ikke helt urimelig i og med at nord er markert med maksimalt fire poeng i hjerter, ruter og kløver. Ville han støttet til 2 hjerter med så lite som 4 hp i form av to knekter og ei dame?

Etter dette spillet, som var det tredje av totalt 14 i settet, ledet Sverige med 24 IMP. Men fortsatt var det elleve spill igjen, så dette var langt fra avgjort.

I løpet av midtfasen i kampen fikk Singapore inn henholdsvis 12 og 13 IMP på to av spillene. På det ene meldte Simon Hult og Adam Stokka slem med to ess borte, mens det ble meldt og vunnet utgang ved det andre bordet. Den andre store svingen kom etter at tvillingene Mikael og Ola Rimstedt valgte å melde 3 grand der de hadde 4-4-tilpasning i spar. 3 grand var aktuelt dødfødt, mens majorutgangen hadde brukbare sjanser og ble meldt og vunnet ved det andre bordet.

Svenskene hadde en utgangssving inn også, og holdt dermed en viss avstand til motstanderlaget fortsatt.

I fjerde siste spill ble svenskene doblet ved begge bord etter offensive aksjoner:

I åpent rom fant Simon ut at han måtte invitere med maks for sin 1 grandmelding. Det satt surt, og nord fant det for godt å legge på ei dobling. Etter hjerter knekt ut gikk spillefører direkte på ruteren for å sette opp et avkast for sin hjertertaper. Det var ikke mer enn tre trumfstikk og to minoress for forsvaret å få.

Ved det andre bordet tok Ola fram rødkortet i nord allerede da vest meldte 2 spar:

Bror Mikael i syd hadde lite å bidra med i motspill mot 2 spar, og tok ut i 2 grand, som trolig viste to steder å spille. Med trippelt sparhold og uten noen firekortsfarge, valgte Ola å passe ned 2 grand. Østs hadde til å doble, og det ble siste ord i meldingsforløpet.

Dette kunne tilsynelatende bli stygt. Men da motspillerne ikke traff maksimalt, berget Mikael med ei beit for 100 ut. Dermed 5 IMP til Singapore.

Før de to siste spillene ledet Sverige med åtte IMP. Nest siste spill gikk ut. Siste spill bød på litt spenning da spilleren fra Singapore som satt i øst valgte ei litt utradisjonell grandåpning. Han fikk kjøpe kontrakten, selv om nord-syd hadde ni stikk i majorkontrakt. Takket være langfargestikk i minorfargene var det mange stikk i grand øst-vest, og det hele endte med ni stikk og 150 til øst-vest.

I åpent rom kom nord-syd med i meldingene, og vi som fulgte kampen måtte fram med IMP-kalkulatoren for å finne ut hvor mange IMP Singapore kunne tjene om de vant delkontrakt i major i tillegg til 150 i 1 grand fra den andre bordet. Om det for eksempel ble ni stikk ville 150+140 = 290 gi syv IMP til Singapore. Det ville være ett for lite!

Aktuelt meldte Singapore seg helt opp i 4 spar. Denne kontrakten var det tilsynelatende umulig å dytte på, men den svenske supportergjengen turte nok ikke slippe skuldrene helt ned før det faktisk ble claimet ei beit i 4 spar. At Singapore fikk tre IMP på siste spill gjorde ingenting. Svenskene var verdensmestere etter å ha slått Singapore 206-201 i finalen!

Singapore har for øvrig imponert i løpet av mesterskapet. I kvartfinalen lå de hele 40 IMP bak mot USA, som vant Round Robin, før de 14 siste spillene. De jobbet seg mesterlig tilbake, og etter 15 IMP inn i siste spill, vant med tre IMP! I semifinalen ble det en svært jevn batalje mot sterke Polen, hvor Singapore til slutt trakk det lengste strået. Selv om de vært svært nære gullet, vil nok Singapore si seg fornøyd med VM-sølv når de får summet seg.

Sveriges U21-lag hadde en ledelse på 25 IMP etter gårdagens fire sett i sin finale mot Israel. Israelerne hadde et solid førstesett i dag og var i ledelsen med åtte IMPs margin idet spillerne gikk til lunsj i dag. Det var lite IMP i sving i siste sett, men Sanna Clementsson bidro sterkt til å sikre seieren for svenskene da hun åpnet med en ellevepoenger og 4-4 i major. Da kom hun og makker Alexander Sandin i utgang, mens israelerne stoppet i delkontrakt. Da alle spillene var sammenlignet viste resultattavla at svenskene hadde slått Israel 118-112, og dermed sikret VM-gull nummer to for Sverige. Rett og slett imponerende av vårt broderfolk!

To gull til Sverige!

Etter en høydramattisk innspurt kunne svenskene til slutt slippe jubelen løs etter å ha vunnet VM-gull både i U21- og U26-klassen.

I U21-klassen lå svenskene bak Israel med noen få IMP før det siste og avgjørende settet, men vant til slutt med seks IMP.

I den eldste klassen ledet Sverige med syv IMP før de 14 siste spillene. I siste sett åpnet svenskene med et par store svinger inn og rykket ifra, men Singapore ga seg ikke uten kamp og knappet kraftig innpå mot slutten. Idet spillerne tok fatt på siste giv var det fortsatt mulig for begge lag å stikke av med gullet. Til slutt trakk svenskene det lengste strået og vant med fem IMP.

Dermed sikret Sverige to gull med ikke mer enn elleve IMPs margin totalt, og har med disse medaljene levert nok et knallgodt mesterskap. Det er bare å gratulere!

I jenteklassen var det langt fra like spennende. Der tok Kina en klar seier i finalen mot Polen.

Jeg kommer tilbake med mer stoff!

Svært spennende for svenskene

Sverige har nok en gang gjort et godt juniormesterskap. Alle deres tre lag gikk videre til semifinale. For U16-laget ble Kina 3, som for øvrig slo ut Norge i kvartfinalen, for sterke. I bronsefinalen ble USA for sterke, og dermed ble det fjerdeplass på svenskenes yngste lag.

Svenskene kvalifiserte seg for finalen både i U26- og U21-klassen. Etter fire sett fredag var det svært jevnt mot henholdsvis Singapore og Israel. De to siste settene av finalen spilles lørdag. Etter det første settet er det praktisk talt dødt løp i begge finalene hvor Sverige er involvert. Det blir noen spennende timer for svenskene og oss andre som følger med.

I finalen i jenteklassen er det ikke fullt så spennende. Der har Kina en kla ledelse over Polen før det siste og avgjørende settet.

Siste sett av finalene starter klokka 07.30 norsk tid. Du kan følge den dramatiske innspurten direkte på BBO.

U26: Sverige leder 171-164 over Singapore før de siste 14 spillene. Running score

U21: Israel leder 106-98 over Sverige før de 14 siste spillene. Running score

Jenter U26: Kina leder 198-131 over Polen før de 14 siste spillene. Running score

 
Adam Stokka (med ryggen til) spiller for Sverige U26 i åpent rom sammen med Simon Hult i finalens siste sett.


I lukket rom spiller tvillingene Ola (med ryggen til) og Mikael Rimstedt for Sverige U26 i siste og avgjørende sett.


Den svenske lagledelsen følger dramatikken fra vugraph-rommet. Fra venstre Lars Nilsson, Tom Gärds og Martin Löfgren.


De ivrigstre av nordmennene som fortsatt er igjen i Kina følger innspurten kort for kort.