Skolemesterskap i bridge

Dato: 6. juni. Gruppespill (kl 10-16), finale og bronsefinale (kl16-18)

Sted: Storefjell Resort Hotel. NB! Skolemesterskapet blir i år online, på BridgeBaseOnline + zoom

For hvem: 5.-10. klasse og videregående skole

Hvordan? Ideen er enkel: Hver bridgetrener lærer opp en gruppe på 4 barn. NBF stiller med opplæringsmateriell og oppfølging, og kommer gjerne på skolebesøk til klassen når det igjen åpnes på skolene.

Pris: Gratis. Premier i flere klasser. 

Kost og losji: I år bor alle hjemme hos seg selv. Ingen egenandel for det! 

Interessert? Kontakt marianne@bridge.no

Informasjonsskriv (pdf) 

 Følg skolemesterskapet på facebook:

 

Formålet med skolemesterskapet

Formålet med skolemesterskapet er å skape flere aktive juniorbridgemiljø i Norge.

Bli med å skape et juniormiljø der du bor. Vi utfordrer DEG til å lære opp ett bord med juniorer. Skolemesterskapet er et mål å se fram til for ungene som lærer bridge. Sats stort og få klubben med på å lage en egen junioravdeling (hvordan starte en juniorbridgeklubb på 3 måneder), eller start i det små, med fire barn og en kortstokk rundt kjøkkenbordet. Begynn med lynbridge.

Må man være fra samme klasse?

Nei, alle spillerne må ikke være fra samme klasse. Alle skoler kan stille lag. Man kan stille lag på tvers av klassetrinn. Om man har et antall spillere som ikke går opp i 4, f. eks. 7, kan det innvilges søknad om å få ha med en spiller fra en nærliggende skole. 

Formålet med skolemesterskapet er å skape flere aktive juniorbridgemiljø i Norge, så om man mangler en spiller, oppfordres man til å lære opp en ny spiller. Terskelen for å delta er ikke høy, så med litt intensiv opplæring vil det gå på et par uker. 

Hva koster det? 

I år, som det verken blir reise, kost eller overnatting, er deltakelse i skolemesterskapet helt gratis. Alle lag vil få tilsendt et lite minne fra dette spesielle skolemesterskapet, og det blir som tidligere premier i flere klasser.

Storefjell Høyfjellshotell på Golsfjellet Storefjell er kjent for sine fantastiske buffeter.

Hvordan melder vi oss på?

Interessert i å danne et lag? Kontakt marianne@bridge.no for informasjon om hvordan du kan gå fram.

Påmeldte lag

Påmeldte lag

Grupper (trukket):

Rød:

 

- Flekkefjord

- Leirfjord barne- og ungdomsskole / Ura skole

- Trondheim/ Orkanger

- Korsvoll skole - Oslo

Gul:

- Trondheim

- Asker vgs

- Ranaskolene

- Høyland og Øygard u.s.

Innledningsvis spiller gruppene alle mot alle.

Skolebesøk

Klassen må selvfølgelig kunne følge med på hvordan det går med laget i mesterskapet. Vi tilbyr besøk med bridgeopplæring i klassen til alle som melder seg på. NB! Dette må skje etter at skolene har åpnet igjen på det aktuelle klassetrinnet. Spillbasert læring er en effektiv måte å lære på, og opplæring i bridge er bra for tallforståelse, logikk, samarbeid.

Program 

Turneringsformen blir lagturnering med board-a-match beregning, dvs vunnet (2 poeng), uavgjort (1 poeng) eller tapt spill (0 poeng). Det blir premiering i flere aldersklasser, men lagene vil møtes på tvers av aldersklassene..

Kamp 1: kl 10
Kamp 2: kl 12
Kamp 3: kl 14

Finale + bronsefilnale: kl 16

Det blir live streaming, underholdning og trukne premier til upremierte spillere under finalen, så vi håper alle blir med oss også de siste to timene.

I innledende gruppespill spilles det 8 spill i kampen, 16 spill i finalen. 

Format og turneringsreglement

Premier

I tillegg til tittelen Skolemestre i bridge 2019/20 får vinnerlaget pokal og 10 000 til laget som kan brukes på valgfri bridgeaktivitet. Premier og medaljer til alle på pallen i de to klassene "Mellomtrinn" og "Ungdomsskole/videregående skole" (med minst 3 lag i klassen blir det en førstepremie, med minst 6 lag i klassen blir det to premier- brukspremier som  f. eks. meldebokser, bøker, FunBridge abonnement på 2. og 3. plass). 

Reise

I år blir det ingen reisevei på noen av deltakerne. Generelt, for andre år, gjelder: NBFs reisereglement benyttes. For at budsjettet skal gå opp, er vi helt avhengig av at alle velger billigste reisemåte. Det vil for de aller fleste være bil/buss. Her dekkes halv pris av statens satser for bruk av egen bil. For de som må reise med fly, forutsetter vi at det bestilles ungdomsbillett i god tid før avreise. Reise til/fra flyplass, parkering og lignende, dekkes ikke. Vi regner med at vi greier oss med et reisebudsjett på kr 0,- i år.

Storefjell-festivalen

Parallelt med skolemesterskapet arrangerer Norsk Bridgeforbund Bridge for Alle på Storefjell. Vikersund BK arrangerer også Storefjellturneringen samme helg. Svært rimelige priser på hotellet for klubbens medlemmer som blir med for å være heia-gjeng og spille bridge selv samtidig.

Program Storefjell-festivalen - AVLYST

Media

Skolebesøk er en fin anledning for klubben til å få oppmerksomhet rundt bridgen i lokalmedia. Vi forventer også en del medieoppmerksomhet rundt skolemesterskapet. Det gjelder egne retningslinjer for publisering av bilder av barn, og vi ber dere som melder på skolelag om å snakke med foreldrene til ungene. Det er viktig å få aktiv tillatelse til å bruke bilder av barna - både fra foreldrene og barna selv. Er det greit at bilder publiseres i avisen? Kan dere bruke bilder av barna på f. eks. klubbens hjemmeside eller facebookside?

Digitalt skjema samtykkeerklæring (foretrukket) 

Samtykkeerklæring fotografering av barn Norsk Bridgeforbund (pdf)

Retningslinjer for publisering av bilder og film av barn  (pdf)

 

Digi

Trener for skolelaget

Trenere for skolelagene vil få oppfølging fra NBF, med tilbud om opplæringsmateriell og kurs i hvordan man kan lære denne aldersgruppen bridge. Som i all annen organisert aktivitet for barn/unge, må ledere som har tillitsposisjoner kunne fremvise plettfri begrenset politiattest. Man søker enkelt på nettet på www.politiet.no.   

NBF vil tilby ekstra opplæring i hvordan bruke online verktøy i treningen. NBF vil også tilby opplæring av spillere i både bruk av BBO + zoom og gjerne også nybegynneropplæring dersom det blir uttrykt behov for dette.

Bruk av Zoom videokonferanse + BBO:

NB! om deltakerne sitter i samme hus, vær spesielt oppmerksom på problemet med at det kan oppstå feed-back (lyden fra én enhet går inn i en annen, og så i loop til det hyler).

Materiell

Alt materiell dere trenger før, under og etter skolebesøket, er samlet på en egen underside. 

Veibeskrivelse