Skolemesterskap i bridge

Dato: 24.-26. mai 2024

Spillested: Bodø, Aspåsen skole

Overnatting: På feltsenger, Aspåsen skole. Ta med sovepose.

For hvem: 5.-7. klasse

Hvordan? Ideen er enkel: Hver bridgetrener lærer opp en gruppe på 4 barn. NBF stiller med opplæringsmateriell og oppfølging, og kommer gjerne på skolebesøk til klassen.

Pris: Kontakt marianne@bridge.no

Kost og losji: Inkludert. 

Reise: Bestilles av NBF. Påmeldingsfrist: 19. januar. 

Interessert? Kontakt marianne@bridge.no

Les mer om Norsk Skolemesterskap på juniorbridge.no

 

 Følg skolemesterskapet på facebook:

 

Formålet med skolemesterskapet

Formålet med skolemesterskapet er å skape flere aktive juniorbridgemiljø i Norge.

Bli med å skape et juniormiljø der du bor. Vi utfordrer DEG til å lære opp ett bord med juniorer. Skolemesterskapet er et mål å se fram til for ungene som lærer bridge. Sats stort og få klubben med på å lage en egen junioravdeling (hvordan starte en juniorbridgeklubb på 3 måneder), eller start i det små, med fire barn og en kortstokk rundt kjøkkenbordet. Begynn med lynbridge.

Må man være fra samme klasse?

Nei, alle spillerne må ikke være fra samme klasse. Alle skoler kan stille lag. Man kan stille lag på tvers av klassetrinn. Om man har et antall spillere som ikke går opp i 4, f. eks. 7, kan det innvilges søknad om å få ha med en spiller fra en nærliggende skole. 

Formålet med skolemesterskapet er å skape flere aktive juniorbridgemiljø i Norge, så om man mangler en spiller, oppfordres man til å lære opp en ny spiller. Terskelen for å delta er ikke høy, så med litt intensiv opplæring vil det gå på et par uker. 

Hvordan melder vi oss på?

Interessert i å danne et lag? Kontakt marianne@bridge.no for informasjon om hvordan du kan gå fram. Om dere er klare til å melde på et lag melder dere på to steder: 1) I NBFs påmeldingsmodul 2) i Spond. Gruppekoden i Spond er UBWQI. Om det er klart hvem som skal spille vil vi gjerne også ha navn på spillerene, og medlemsnummer om de har det. Hvis det er usikkert hvem som skal være med som lagleder trenger vi en kontakt for laget. 

Skolebesøk

Klassen må selvfølgelig kunne følge med på hvordan det går med laget i mesterskapet. Vi tilbyr besøk med bridgeopplæring i klassen til alle som melder seg på. Spillbasert læring er en effektiv måte å lære på, og opplæring i bridge er bra for tallforståelse, logikk, samarbeid.

Marit Sveaas International Bridge Tournament

Parallelt med skolemesterskapet arrangerer Norsk Bridgeforbund Marit Sveaas turneringen, som vi håper mange blir med på. Det betyr at ungdommene kan se hvordan det er å spille store turneringer, som de kan bli med på selv i framtiden. 

Les mer om MSIBT

Media

Skolebesøk er en fin anledning for klubben til å få oppmerksomhet rundt bridgen i lokalmedia. Vi forventer også en del medieoppmerksomhet rundt skolemesterskapet. Det gjelder egne retningslinjer for publisering av bilder av barn, og vi ber dere som melder på skolelag om å snakke med foreldrene til ungene. Det er viktig å få aktiv tillatelse til å bruke bilder av barna - både fra foreldrene og barna selv. Er det greit at bilder publiseres i avisen? Kan dere bruke bilder av barna på f. eks. klubbens hjemmeside eller facebookside?

Digitalt skjema samtykkeerklæring (foretrukket) 

Samtykkeerklæring fotografering av barn Norsk Bridgeforbund (pdf)

Retningslinjer for publisering av bilder og film av barn  (pdf)

 

Trener for skolelaget

Trenere for skolelagene vil få oppfølging fra NBF, med tilbud om opplæringsmateriell og kurs i hvordan man kan lære denne aldersgruppen bridge. Som i all annen organisert aktivitet for barn/unge, må ledere som har tillitsposisjoner kunne fremvise plettfri begrenset politiattest. Man søker enkelt på nettet på www.politiet.no.   

Om det kommer flere lag fra samme område trenger ikke alle lagledere å kunne bridge. Laglederen bør kunne amerikaner, lynbirdge eller et liknende spill og bør vite hvordan en meldeboks fungerer (at man ikke kan melde en lavere melding og at man melder i tur). 

Materiell

Alt materiell dere trenger før, under og etter skolebesøket, er samlet på en egen underside.