Skolemesterskap i bridge

Dato: 26.-29. mai 2022

Spillested: Scandic hotell Lillehammer

Overnatting: Birkebeineren Hotell og Leiligheter, Lillehammer

For hvem: 5.-10. klasse og videregående skole

Hvordan? Ideen er enkel: Hver bridgetrener lærer opp en gruppe på 4 barn. NBF stiller med opplæringsmateriell og oppfølging, og kommer gjerne på skolebesøk til klassen når det igjen åpnes på skolene.

Pris: Gratis. Premier i flere klasser. 

Kost og losji: Gratis. 

Reise: Det blir satt opp en buss fra Mo i Rana og en fra Sandes som tar med seg spillere på veien. Om man ikke bor på det strekket ta kontakt med NBF så ser vi på løsninger. 

Interessert? Kontakt sofie.sjodal@bridge.no

Informasjonsskriv (pdf) 

 Følg skolemesterskapet på facebook:

 

Formålet med skolemesterskapet

Formålet med skolemesterskapet er å skape flere aktive juniorbridgemiljø i Norge.

Bli med å skape et juniormiljø der du bor. Vi utfordrer DEG til å lære opp ett bord med juniorer. Skolemesterskapet er et mål å se fram til for ungene som lærer bridge. Sats stort og få klubben med på å lage en egen junioravdeling (hvordan starte en juniorbridgeklubb på 3 måneder), eller start i det små, med fire barn og en kortstokk rundt kjøkkenbordet. Begynn med lynbridge.

Må man være fra samme klasse?

Nei, alle spillerne må ikke være fra samme klasse. Alle skoler kan stille lag. Man kan stille lag på tvers av klassetrinn. Om man har et antall spillere som ikke går opp i 4, f. eks. 7, kan det innvilges søknad om å få ha med en spiller fra en nærliggende skole. 

Formålet med skolemesterskapet er å skape flere aktive juniorbridgemiljø i Norge, så om man mangler en spiller, oppfordres man til å lære opp en ny spiller. Terskelen for å delta er ikke høy, så med litt intensiv opplæring vil det gå på et par uker. 

Hva koster det? 

Spillingen og kost og losji vil være helt gratis. I tillegg jobber vi med løsninger for å få dekket reise, men her kan det komme en egenandel. 

Hvordan melder vi oss på?

Interessert i å danne et lag? Kontakt Sofie Sjødal for informasjon om hvordan du kan gå fram. Om dere er klare til å melde på et lag så sender dere navn på skolen og lagleder til Sofie. Om det er klart hvem som skal spille vil vi gjerne også ha navn på spillerene, og medlemsnummer om de har det. Hvis det er usikkert hvem som skal være med som lagleder trenger vi en kontakt for laget. 

Påmeldte lag

Alle spiller mot hverandre, men påmelding og premiering vil gjøres i tre forskjellige klasser; barneskole, ungdomsskole og videregående skole. 

Barneskole:

Borhaug skole

Borhaug skole

Farsund barneskole

Lunde barneskule

Åsvang skole

Hemsedal barne- og ungdomsskole 

 

Ungdomsskole:

Hoeggen skole

Hoeggen/Blussuvoll skole 

Lista ungdomsskole

 

Videregående skole:

Flekkefjord ungdomskole/ videregående skole

Skolebesøk

Klassen må selvfølgelig kunne følge med på hvordan det går med laget i mesterskapet. Vi tilbyr besøk med bridgeopplæring i klassen til alle som melder seg på. NB! Dette må skje etter at skolene har åpnet igjen på det aktuelle klassetrinnet. Spillbasert læring er en effektiv måte å lære på, og opplæring i bridge er bra for tallforståelse, logikk, samarbeid.

Program 

Turneringsformen blir lagturnering med board-a-match beregning, dvs vunnet (2 poeng), uavgjort (1 poeng) eller tapt spill (0 poeng). Det blir premiering i flere aldersklasser, men lagene vil møtes på tvers av aldersklassene.

Begge dagene vil det bli spilt 5 kamper, hvor man møter forskjellige lag. 

Det spilles 5 spill i kampen.

Fredag 27.05.:   Frokost
                           Spillingen starter kl 10:00.
                           2 kamper a 5 spill
                           Lunsj ca kl 12.30
                           Kl 14.00, 3 kamper a 5 spill
                           Middag ca kl 18.00
                           Sosialt program på kvelden
 
Lørdag 28.05.:   Frokost
                           Spillingen starter kl 10:00.
                           2 kamper a 5 spill
                           Lunsj ca kl 12.30
                           Kl 14.00, 3 kamper a 5 spill
                           Middag ca kl 18.00

 

                           Premieutdeling og disco på kvelden

Premier

I tillegg til tittelen Skolemestre i bridge 2021/22 får vinnerlaget pokal og 10 000 til laget som kan brukes på valgfri bridgeaktivitet. Premier og medaljer til alle på pallen i de to klassene "Mellomtrinn" og "Ungdomsskole/videregående skole" (med minst 3 lag i klassen blir det en førstepremie, med minst 6 lag i klassen blir det to premier- brukspremier som  f. eks. meldebokser, bøker, FunBridge abonnement på 2. og 3. plass). 

Reise

Vi håper på å kunne dekke reise. Generelt, for andre år, gjelder: NBFs reisereglement benyttes. For at budsjettet skal gå opp, er vi helt avhengig av at alle velger billigste reisemåte. Det vil for de aller fleste være bil/buss. Her dekkes halv pris av statens satser for bruk av egen bil. For de som må reise med fly, forutsetter vi at det bestilles ungdomsbillett i god tid før avreise. Reise til/fra flyplass, parkering og lignende, dekkes ikke.

Marit Sveaas International Bridge Tournament

Parallelt med skolemesterskapet arrangerer Norsk Bridgeforbund Marit Sveaas turneringen, som vi håper mange blir med på. Det betyr at ungdommene kan se hvordan det er å spille store turneringer, som de kan bli med på selv i framtiden. 

Les mer om MSIBT her

Media

Skolebesøk er en fin anledning for klubben til å få oppmerksomhet rundt bridgen i lokalmedia. Vi forventer også en del medieoppmerksomhet rundt skolemesterskapet. Det gjelder egne retningslinjer for publisering av bilder av barn, og vi ber dere som melder på skolelag om å snakke med foreldrene til ungene. Det er viktig å få aktiv tillatelse til å bruke bilder av barna - både fra foreldrene og barna selv. Er det greit at bilder publiseres i avisen? Kan dere bruke bilder av barna på f. eks. klubbens hjemmeside eller facebookside?

Digitalt skjema samtykkeerklæring (foretrukket) 

Samtykkeerklæring fotografering av barn Norsk Bridgeforbund (pdf)

Retningslinjer for publisering av bilder og film av barn  (pdf)

 

Digi

Trener for skolelaget

Trenere for skolelagene vil få oppfølging fra NBF, med tilbud om opplæringsmateriell og kurs i hvordan man kan lære denne aldersgruppen bridge. Som i all annen organisert aktivitet for barn/unge, må ledere som har tillitsposisjoner kunne fremvise plettfri begrenset politiattest. Man søker enkelt på nettet på www.politiet.no.   

Om det kommer flere lag fra samme område trenger ikke alle lagledere å kunne bridge. Laglederen bør kunne amerikaner, lynbirdge eller et liknende spill og bør vite hvordan en meldeboks fungerer (at man ikke kan melde en lavere melding og at man melder i tur). 

Materiell

Alt materiell dere trenger før, under og etter skolebesøket, er samlet på en egen underside.