Junior EM i Veldhoven, Nederland

Det er nå tre år siden forrige juniormesterskap, og alle juniorene er veldig klare for å spille internasjonale mesterskap igjen. Norge stiller med lag i fire av fem klasser, U16, U21, U26 og U26 jenter, vi stiller ikke i U31. Med seks spillere på hvert lag blir det 24 spillere som skal reise til Nederland. I tillegg er det fem lagledere som skal være med.

Mesterskapet starter med åpningsseremoni tirsdag 19. juli, og spilling dagen etter. U16 og U26 jenter skal spille til og med lørdag 23. juli, mens U21 og U26 spiller til og med tirsdag 26. juli.

Det har blitt en del utskiftninger på lagene. Noen har byttet lag, mens noen er helt nye. Derfor har vi laget en presentasjon av alle spillerne og lederne, så dere hjemme også har en oversikt over hvem som skal spille. Presentasjonene kan dere lese i de neste innleggene. 

 

Presentasjon av U26-laget

Det åpne U26-laget, består for første gang av 50% jenter, med Ida og Agnethe som har kommet fra jentelaget og Sofie som har spilt på U26-laget siden 2019. Dette er en positiv utvikling etter at forrige mesterskap var første gang Norge stilte med jenter på et U26-lag i EM eller VM. De tre andre spillerne er Marius, Markus og Nicolai. Alle spillerne har vært med på de norske landslagene før, men for fem av spillerne blir det første gang i U26-klassen. Det er vanskelig å spå hvordan det kommer til å gå, da det er lenge siden forrige mesterskap på grunn av pandemien, men målet er helt klart en topp 6-plassering som gir VM-plass, så får vi se om laget kan være med å kjempe om edelt metall.

 

Agnethe Hansen Kjensli, 24 år og representerer Nesodden BK

Foto: EBL

Agnethe begynte å spille bridge i 2015 og var med på jentelandslaget allerede sommeren 2016. Hun var fast spiller på jentelaget før hun i år for første gang skal spille på det åpne U26-laget. I 2018 ble hun europamester i åpent par for jenter under 26. Suksessen fortsatte i 2019 da hun tok sølv i NM damelag og ble beste damepar på butleren, vant nordisk for jenter under 26 og spilte seg til NM finalen for klubblag. Året ble toppet med sølv og gull i åpent VM for jenter under 26, par og lag. Nå er hun klar for å prøve seg i U26-klassen, sammen med Sofie.  

 

Sofie Græsholt Sjødal, 20 år og representerer Nesodden BK

Foto: WBF

Sofie begynte å spille bridge da hun var åtte år gammel, og spilte på jentelandslaget fra 2013-2018. Sesongen 2018-2019 var Sofies beste sesong så langt. Det startet med at hun ble dobbel europamester, i klassene U26 mix og U26 jenter sommeren 2018. Videre fortsatte det med sølv i NM damelag, gull i nordisk U26, og plass i lagfinalen. Sesongen ble avsluttet med et sølv og et gull i åpent VM for jenter. I 2019 var hun den yngste spilleren som hadde spilt på det norske U26-laget, en rekord som blir slått betydelig i år. Dette blir hennes andre EM for U26-laget, og hun skal i år spille med Agnethe.

 

Ida Marie Øberg, 20 år og representerer KGB Klyve-Gulset BK

Foto: EBL

Ida begynte å spille bridge i 2014. Hun ble med på U16 laget i 2017, og gikk over til jentelaget i 2018. I 2019 spilte hun seg til topps og tok gull i både lag- og parturneringen i åpent VM for jenter under 26. Ida er regjerende norgesmester for juniorer, og var første jenta til å vinne NM junior. Etter å ha spilt to mesterskap på jentelaget er hun klar for å representere U26, hun skal spille sammen med Marius.

 

Marius Dalemark Austad, 19 år og representerer Flekkefjord BK

Foto: EBL

Marius begynte å spille bridge som 10-åring. Han var med på U16 laget fra det startet til han ble for gammel, og gikk over til U21-laget. Hans første internasjonale mesterskap var i 2015. Marius har mange gode resultater, og ble i 2018 europamester i U16 par. Han har også vært regjerende norgesmester i junior siden 2020, med seier begge de to siste årene. I år spilte han på et av lagene som vant andre divisjon, og skal dermed spille første divisjon til neste år. I Nederland skal han spille med Ida.

 

Markus Lund, 22 år og representerer Heimdal BK

Foto: Vegar Næss

Markus begynte å spille bridge i 2014, men ble ikke aktiv før et par år senere. Han har spilt på det norske U21-laget siden 2017, men tar nå steget opp til U26. Han har to sølv og en bronse fra NM junior, og i våres kvalifiserte han seg til parfinalen sammen med sin far. Mange har sett Markus i sendinger fra NM og EM, men nå får dere sett han spille i stedet for. Han skal spille på U26 med Nicolai.

Sist, og forså vidt minst, men absolutt ikke en man skal glemme.

Nicolai Heiberg-Evenstad, 14 år og representerer Sørreisa BK

Foto: Vegar Næss

Nicolai begynte å spille bridge når han var åtte år gammel. Han kunne spilt på vårt yngste landslag, men velger heller å vise at alder ikke er et hinder og representerer Norges eldste juniorlag. I 2021 kvalifiserte han seg til parfinalen sammen med faren sin, det var imponerende nok det, men han synes ikke det var nok, så han tok sølv i NM par i en alder av 13 år! Han har i tillegg gull fra nordisk U16 i 2019. Det er få som spiller så mye som Nicolai. Hvis du ikke ser han på en turnering, spiller han sannsynligvis på nettet. Nicolai har allerede spilt i USA på et sponsorlag, så mange sier at han må man se opp for i framtiden, men det er nok lurt å se opp for han allerede nå. Han er nå klar for å spille U26 i Nederland med Markus.

 

Kaptein Lars Eide, representerer Hamar BK

Foto: EBL

Lars har vært kaptein for U26 og U21-laget siden 2009. Han har vært med å styre laget til flere medaljer. Inkludert VM gull i 2014. Ikke bare har han ansvar for to juniorlag, han har også hatt ansvar for juniorleiren i mange år. I tillegg til lang erfaring som kaptein har Lars også flere utmerkede resultater. Han har EM gull fra EM junior i 1980. Det betyr at han også vet hvordan det er å spille et juniormesterskap. I tillegg har han gull fra åpent EM i 2017. Han har også spilt på det norske veteranlaget de siste årene. Lars har mye å gjøre med å styre to lag, men han har fortsatt greid å styre de fram til gode resultater før, så forhåpentligvis gjør han det igjen.  

 

Coach Sten Bjertnes, representerer BK Sølvknekt

Foto: EBL

Sten er landslagskoordinatoren i Norsk Bridgeforbund og skal, akkurat som i 2019, være med som coach. Offisielt er han coach for U26 og U21, men han kommer til å hjelpe til der det er nødvendig. Sten har vært med som lagleder mange ganger, både på voksen og juniornivå og har ledet Norge til flere gode resultater, inkludert to EM gull og ett VM gull i åpen klasse. Siden Lars har to lag er det veldig fint å ha med seg Sten, som gjør en god jobb med å følge med på det Lars ikke har kapasitet til. 

Presentasjon av U21-laget

U21-laget består av 50% av det samme laget som forrige mesterskap og 50% av U16-laget i 2019. Det betyr at alle spillerne har mesterskapserfaring, og de fleste har vært med flere år. Alle parene er nye parkombinasjoner fra tidligere mesterskap, men spillerne har spilt sammen før, for eksempel i NM junior. Alle gleder seg til å spille mesterskap igjen, og målet er en topp 6-plassering, som gir plass i VM til neste år.

 

Arne Osnes Devik, 20 år og representerer Breim BK

Foto: EBL

Arne begynte å spille bridge i 2015. Hans første mesterskap var EM i 2017. Etterpå har han spilt både EM, VM og nordisk for Norges U21-lag. I 2018 vant han B-finalen av Board-a-Match turneringen som gikk ved siden av VM-finalene, og laget tok med seg Norges eneste premie fra det mesterskapet. I år er han egentlig et år for gammel for U21, men på grunn av pandemien er det lov å stille med to spillere som er ett år for gammel, så han skal spille EM med Are.  

 

Are Borgar Landsvik, 18 år og representerer Sandnes Juniorbridgeklubb

Foto: EBL

Are begynte å spille bridge i 2016. Hans første mesterskap var nordisk i 2019, som endte med gull i U16-klassen. Han spilte også EM i Norge det samme året. I våres kvalifiserte han sag til parfinalen med sin far. Nå gleder Are seg til å spille mesterskap igjen og skal denne gangen spille med Arne.

 

Anders Brogeland, 17 år og representerer Flekkefjord BK

Foto: EBL

Anders begynte å spille når han var åtte år, og allerede to år senere, som kun ti år gammel spilte han sitt første internasjonale mesterskap, EM junior i Tromsø. Det var og er fortsatt den norske rekorden for yngste norske spiller i et internasjonalt mesterskap. Anders spilte på U16-laget fra 2015-2019, og skal nå prøve seg i U21-klassen. I 2018 ble han europamester i klassen U16 åpent par. I tillegg ble han nordisk mester både i 2017 og 2019 i U16-klassen. I Nederland skal han spille med Magnus.

 

Magnus Sætre, 18 år og representerer Lyngseidet BK

Foto: Privat

Magnus begynte å spille bridge i 2013. Hans første mesterskap var nordisk i 2017, som endte med seier. Han spilte også EM og VM for Norges U16-lag i 2017 og 2018, og i 2019 gikk han over på U21-laget. Dette blir derfor hans andre EM for U21. Magnus har også et gull i nordisk U16 par fra 2018. I år skal ha spille mesterskap med Anders.

 

Thomas Tøsse, 18 år og representerer Heimdal BK

Foto: EBL

Thomas begynte å spille bridge når han var ti år gammel. Hans første mesterskap var nordisk i 2017, hvor han vant U16-klassen. Det samme gjorde han i 2019. Han har spilt både EM og VM på Norges U16-lag, og skal nå for første gang spille på U21-laget. Thomas har også flere gode resultater i Norge, med en bronse fra NM junior i 2018 og seier i skolemesterskapet i 2020. Denne gangen skal han spille EM med Christian.

 

Christian Fredrik Johnsen, 18 år og representerer Målselv BK

Foto: Privat

Christian begynte å spille bridge i 2014. Han har var med på Norges U16-lag fra starten i 2015, og spilte på det laget til han ble for gammel og gikk over til U21 i 2019. I 2017 spilte han på gullaget i nordisk, og i 2018 spilte han seg til topps i nordisk U16 par. I 2021 tok han sølv i NM junior. I Nederland skal Christian spille med Thomas.

 

Kaptein og coach er samme som for U26, Lars Eide og Sten Bjertnes. 

Presentasjon av U26 jenter

Jentelaget har med seg tre spillere fra EM i 2019, og tre stykker som spiller sitt første EM. Laget har mistet flere spillere til U26-laget, så det blir spennende å se hvordan de gjør det. Målet er en topp 5-plassering, som gir VM-plass. Jentelaget har ikke faste parkombinasjoner, og kommer til å spille litt rundt.

 

Thea Lucia Indrebø, 23 år og representerer KGB Klyve-Gulset BK

Foto: EBL

Thea er en av de mest rutinerte juniorene, og startet å spille i 2011. Hennes første mesterskap var VM i 2014, og hun har vært fast på jentelaget siden det. I 2016 tok hun bronse i VM for jenter under 26 og i åpent VM i 2019 var hun best av alle og stakk av med tre gullmedaljer! Først vant hun par for jenter under 26, før hun kopierte resultatet i lagturneringen, og med en 4. plass i singelturneringen tok hun triatlonseieren i klassen. I tillegg har hun en bronse fra NM junior i 2020 og to gull fra nordisk U26 jenter.

 

Katarina Ekren, 25 år og representerer Bergen Akademiske BK

Foto: WBF

Katarina begynte å spille bridge i 2012, som en av de første som gikk nybegynnerkurs på juniorleiren. Hennes første mesterskap var nordisk i 2015, som endte med gull, noe hun kopierte i 2019. Hun har vært en fast spiller på jentelaget siden 2015, og har spilt både EM og VM. I 2016 tok hun bronse i VM for jenter under 26. I 2019 spilte hun på et juniorlag i NM damelag som spilte seg til en sølvmedalje, og hun ble sammen med makker beste dame på butleren.

 

Mia Eline Statle, 23 år og representerer Vestvågøy BK

Foto: Privat

Mia startet samtidig som Katarina, på nybegynnerkurs på juniorleiren i 2012. Hun har et sølv fra NM junior i 2018. Hennes første mesterskap var nordisk for jenter under 26 i 2017. Det er et par år siden hun ble tatt med i troppen til jentelaget, men dette blir hennes første EM.

 

Kaja Brekke, 18 år og representerer Jessheim BK

Foto: EBL

Kaja begynte å spille når hun var 9 år gammel, og som 11-åring spilte hun sitt første internasjonale mesterskap. I 2015 spilte hun både nordisk og EM i U16-klassen, og var dermed med på oppstarten av det norske U16-laget. Hun tok så en liten pause, før hun var tilbake på U16-laget i VM i 2018. I 2019 spilte hun sitt første mesterskap på jentelaget, og fikk med seg et gull i nordisk. Hun har en bronse fra NM junior i 2018.

 

Erleta Plana, 19 år og representerer Sandnes Juniorbridgeklubb

Foto: Privat

Erleta startet å spille i 2017 og har lært bridge i Norges første juniorbridgeklubb. Hun spilte på laget som vant det første skolemesterskapet, som var i 2018. I 2020 ble hun tatt med i troppen til jentelaget, men på grunn av korona har det ikke vært noen mesterskap siden da, så dette blir hennes første internasjonale mesterskap.

 

Maren Idland Sægrov, 15 år og representerer Sandnes Juniorbridgeklubb

Foto: Privat

Maren begynte å spille bridge når hun var 9 år gammel. I 2018 vant hun det første norske skolemesterskapet. Hun har spilt på U16-laget tidligere, og spilte nordisk i 2019. Hun har i tillegg spilt på U16 i flere online-turneringer, og vant online VM i 2020. Dette blir hennes første EM, og første turnering på jentelaget.

 

Kaptein Sven-Olai Høyland, representerer Bergen Akademiske BK

Foto: EBL

Sven-Olai var kaptein for det norske U26-laget i årene 2000-2008, før han valgte å gi seg og gi jobben til Lars, men det var ikke lenge han kunne holde seg borte, for i 2013 var han tilbake som kaptein for jentelaget. I tillegg til å ha ansvar for jentelaget har han vært ansvarlig for kurs på nasjonal juniorleir, og han har lært opp mange av spillerne på juniorlandslaget. Han er også en veldig god spiller, og i 2017 vant han åpent EM for lag. Det er få som ser flere spill enn Sven-Olai i løpet av et EM eller VM. Han sitter bak en av spillerne sine hver eneste kamp, og hvert eneste spill, og han følger godt med, så spillerne kan stille han spørsmål og høre hva han tenker. Da setter han seg inn i situasjonen til spilleren og forteller hva man må fokusere på.

 

Coach Elisabeth Græsholt Sjødal, representerer Nesodden BK

Foto: WBF

Elisabeth ble opprinnelig med som coach for jentelaget i 2013 da de manglet en på grunn av kort varsel og fordi hun måtte bli med Sofie som var for ung til å reise alene, men trivdes godt med rollen og har vært fast med som coach for jentelaget siden 2016. Hun har hovedsakelig ansvar for jentelaget, men også resten av jentene på de andre lagene. I tillegg hjelper hun til der det trengs. Det er en god resurs for Sven-Olai, så han kan fokusere på spillingen og ikke trenger å tenke på det praktiske. 

 

Presentasjon av U16-laget

U16-laget består av en blanding av rutinerte og litt ferskere spillere, men alle spiller sitt første internasjonale mesterskap. Spillerne gleder seg til å spille et internasjonalt mesterskap, og det vil bli en ny erfaring for alle sammen. Det er vanskelig å si hvordan det kommer til å gå, da vi ikke vet så mye om de andre lagene, men målet er en plassering for å kunne spille VM til neste år, men det er ikke bestemt hvor mange som kvalifiserer seg ennå.

 

Kristian Dalemark Austad, 15 år og representerer Flekkefjord BK

Foto: Trond Høines

Kristian var på nybegynnerkurs på juniorleiren i 2016, men spilte ikke så mye de første årene, men han har vært aktiv siden 2020. I 2020 tok han andre plass i skolemesterskapet, i en jevn finale mot Trondheim, og det var ikke noe han ønsket å gjenoppleve, så i år stakk han av med seieren i skolemesterskapet. Kristian skal spille EM med Einar.

 

Einar Osen, 15 år og representerer Flekkefjord BK

Foto: Trond Høines

Einar var på juniorleiren i 2016 sammen med Kristian, men tok også en lengre pause før han startet igjen i 2020. Han spilte også på laget som fikk sølv i skolemesterskapet i 2020, og var med å vinne i mai i år. I EM skal han spille med Kristian.

 

Jonas Brekke, 14 år og representerer Jessheim BK

Foto: Vegar Næss

Jonas var på kurs sammen med Kristian og Einar på juniorleiren i 2016, men han er den som har spilt aktivt lengst. Han har spilt mange norske turneringer, men har ikke prøvd seg ute i Europa ennå, men gleder seg veldig. I Nederland skal han spille med Markus.  

 

Markus Hansen Moe, 11 år og representerer Helgeland Juniorbridgeklubb

Foto: Trond Høines

Markus begynte å spille bridge når han var 7 år gammel, og ble fort bitt av basillen. Han er veldig ivrig og spiller mye, så hvis det er en turnering er det stor sjanse for at Markus er der. I år vant han skolemesterskapet for klassen barneskole, og han gleder seg veldig til å prøve seg ute i Europa. Han skal spille med Jonas.   

 

Solvei Grande-Weberg, 15 år og representerer Trondheim Ungdomsbridgeklubb

Foto: Trond Høines

Solvei har ikke spilt så lenge, hun lærte bridge på sommerskole for et år siden, men hun er veldig ivrig, og har lært fort. Hun er egentlig et år for gammel, men på grunn av korona får hun være med å prøve seg. I våres fikk hun 5. plass i skolemesterskapet, kun 1 poeng bak pallplassen. I EM skal hun spille med Cathrine.

 

Cathrine Wedvik, 16 år og representerer Trondheim Ungdomsbridgeklubb

Foto: Trond Høines

Cathrine begynte sammen med Solvei på sommerskole i 2021, men også hun er veldig ivrig og lærer fort. Hun er født samme år som Solvei, og er også egentlig for gammel, men er en av to som får prøve seg. Cathrine spilte også på laget som fikk 5. plass i skolemesterskapet, og hun er klar for å spille en internasjonal turnering med Solvei.

 

Kaptein Kristian Barstad Ellingsen, representerer Sortland BK

Foto: EBL

Kristian gikk rett fra å vinne U26 VM i 2014 til å starte den norske satsningen for U16-laget. Han startet med veldig ferske spillere i 2015, men jobbet godt med spillerne til 2017, hvor de spilte godt i EM og fikk en plass i VM, i tillegg til at de vant nordisk. Han ledet også et lag med mange nye spillere til seier i nordisk i 2019. Kristian bryr seg veldig om spillerne og passer på at de har det bra og at de presterer sitt beste. Siden spillerne er veldig unge, og mange er ganske ferske er han en kaptein som Kristian akkurat det man ønsker seg.

 

EM-BRONSE TIL NORGE!

Det ble bronse til Norge i åpen klasse i EM på Madeira!

Det ble riktignok et knepent tap mot Hellas i siste runde, men det var mer enn nok til å sikre medaljen da Norge hadde 15 VP ned til Italia på fjerdeplass før siste runde.

Nedeland ble europamestere, mens Sveits tok sølvmedaljen like bak.

Dermed fortsatte vårt lag den gode trenden med mesterskapsmedaljer på rekke og rad. Etter gull i EM i 2018 har det blitt tre bronsemedaljer på rad i VM 2019, VM 2022 og EM 2022. I 2020 og 2021 ble det ikke arrangert noen mesterskap.

Gratulerer så mye til Boye Brogeland, Christian Bakke, Geir Helgemo, Tor Eivind Grude, Allan Livgård og Terje Aa, samt NPC Tolle Stabell og coach Sten Bjertnes!

Det gikk også veien for Norge i dame- og veteranklassen. Begge lagene sikret VM-deltagelse i siste kamp.

Damelaget havnet tidlig under mye mot Italia, og det så ut til å bli svært jevnt og spennende i kampen om den viktige åttendeplassen. Heldigvis kom de norske damene tilbake og fikk begrenset tapet tilstrekkelig til å få med seg nok vinnerpoeng til å holde Irland bak seg på tabellen. Veteranene avsluttet et solid gjennomført mesterskap med seier mot medaljejagende Israel.

Dermed er Norge kvalifisert i tre av fire klasser til VM i Marokko som spilles høsten 2023.

Vi kommer tilbake med mer stoff fra EM på Madeira i løpet av kvelden.

Du finner alle resultater og annet interessant stoff på mesterskapets hjemmeside.

Det ser bra ut før siste runde

Etter at nest siste runde i EM ble unnagjort onsdag formiddag ser det lovende ut sett med norske øyne. Før mesterskapets siste dag var målet medalje til laget i åpen klasse og at både dame- og veteranlaget skal sikre topp åtte, og med det plass i neste års VM. 

I åpen klasse slo Norge til med storseier mot Frankrike samtidig som Italia, hovedutfordreren i kampen om bronsen, gikk på stortap mot gulljagende Sveits.

Dermed ligger Norge på tredjeplass før siste runde, og har mer enn 15 VP ned til Italia på fjerdeplass. Med andre ord et meget godt utgangspunkt som vi håper de tar vare på!

Både i dame- og veteranklassen ble det knepne norske tap, mot henholdsvis Frankrike og Sverige. Likevel ser det lovende ut med tanke på å sikre topp åtte i begge disse klassene. I dameklassen er det nesten åtte poeng ned til Irland på niendeplass og mer enn elleve vinnerpong ned til Estland på tiendeplass. For veteranene er det 9,5 VP ned til Frankrike på niendeplass.

Vi krysser fingrene for at det går veien for de norske lagene når de tar fatt på mesterskapets siste runde klokka 14:45!

Live resultater åpen klasse

Live resultater dameklassen

Live resultater veteranklassen

Norges lag i mixklassen har dessverre ikke hatt et godt mesterskap, og er ute av kamoen om VM-billett. De spilles tre kamper på avslutningsdagen av mesterskapet. I dagens første kamp ble det knepent tap mot Latvia.

Live resultater mixklassen

Onsdag: Nå skal det avgjøres!

Onsdag spilles siste dag av EM på Madeira. Norge kjemper om medalje i åpen klasse og VM-billett i dameklassen og veteranklassen. I de tre nevnte klassene spilles de to kamper, mens det gjenstår tre kamper i mix-klassen. Ifølge BBO-oppsettet får vi dessverre ikke se noen norske lag i dag, men det er mulig å følge de norske lagene spill for spill i liveoppdateringene.

Åpen klasse

Live resultater

Dameklassen

Live resultater

Veteranklassen

Live resultater

Mixklassen

Live resultater

 

Resultater fra dag ti i EM

Norge hadde en svært god tirsdag i åpen klasse med nærmere 50 VP på tre kamper, og er dermed for alvor tilbake i medaljekampen. Før de to siste kampene ligger laget på fjerdeplass, kun noen små desimaler bak Italia på tredjeplass. I både dame- og veteranklassen ligger Norge på den viktige åttendeplassen som gir direkte kvalifisering til neste års VM. Det er en viss avstand ned til niendeplassen, og lagene har dermed alt i egne hender med tanke på å sikre VM-deltagelse.

Tirsdagens program i EM

Tirsdag går nest siste dag av årets EM av stabelen på Madeira. Det skal spilles tre kamper i alle de fire klassene. Norge ligger foreløpig an til VM-plass i åpen klasse og i veteranklassen. Norge ligger på fjerdeplass i åpen klasse før de siste fem kampene, og har på papiret et relativt enkelt program igjen (i den grad man kan si at noen kamper er enkle), mens lagene foran skal møte hverandre og i tillegg har igjen andre topplag. Dermed bør det være forhåpninger om at Norge kan klatre opp på pallen med en solid avslutning! 

I veteranklassen har Norge kun igjen lag som ligger innenfor topp åtte, og dermed ligger det an til mange spennende kamper. Vi får håpe våre rutinerte spillere viser seg fra sin beste side i innspurten og sikrer VM-billett, og med full klaff kanskje også medalje.

Damelaget vårt ligger akkurat utenfor topp åtte, men veien opp er kort, så laget har fortsatt gode sjanser til å sikre VM-spill. Norges mixlag har hatt et tungt mesterskap, og har bare æren igjen å spille for.

Det er ikke satt opp noen norske lag på BBO i formiddagskampen. Hvem som vises i de to siste kampene i dag blir bestemt senere. Vi får håpe vi får sjansen til å følge noen av våre lag, og ikke minst at det blir en innbringende dag for de norske lagene.

Her følger programmet for de norske lagene tirsdag 21.juni.

Åpen klasse
11:00 Norge - Tsjekkia
14:45 Norge - Estland
17:30 Norge - Tyskland

Live resultater

Dameklassen
11:00 Norge - Danmark
14:45 Norge - Spania
17:30 Norge - Estland

Live resultater

Veteranklassen
11:00 Norge - Italia
14:45 Norge - Polen
17:30 Norge - Belgia

Live resultater

Mixklassen
11:00 Norge - Italia
14:45 Norge - Irland
17:30 Norge - Belgia

Live resultater

Resultater fra dag ni i EM

Norges lag i åpen klasse hadde en solid dag i EM mandag med nærmere 49 VP på tre kamper, og ligger med det godt innenfor topp åtte før de to siste spilledagene. Veteranene fikk med seg 33 VP, og ligger også gost innenfor topp åtte. Damene var for første gang oppe på den viktige åttendeplassen etter gårsdagens kamper. På tross av en grei dag med 34 VP, har Tyrkia passert Norge, og dermed er Norge utenfor VM-plass før de fem siste kampene. Vi håper på en solid avslutning! Mixlaget vårt sliter fortsatt med å få uttelling, og fikk med seg drøyt 16 VP fra dagens tre kamper.

Under ser du oversikt over de norske lagenes resultater mandag 20.juni.

Åpen klasse
Norge - Danmark 18,44 - 1,56 (IMP-score: 50 - 7)
Norge - Skottland 16.26 - 3,74 (IMP-score: 41 - 14)
Norge - Island 13,75 - 6,25 (IMP-score: 46 - 32)

Dameklassen
Norge - Israel 13,28 - 6,72 (IMP-score: 23 - 11)
Norge - San Marino 15,38 - 4,62 (IMP-score: 42 - 20)
Norge - England 5,61 - 14,39 (IMP-score: 22 - 39)

Veteranklassen
Norge - Tyskland 9,69 - 10,31 (IMP-score: 31 - 32)
Norge - England 7,2 - 12,8 (IMP-score: 16 - 26)
Norge - Sveits 16,26 - 3,74 (IMP-score: 49 - 22)

Mixklassen
Norge - Nederland 10,61 - 9,39 (IMP-score: 29 - 27)
Norge - Romania 2,97 - 17,03 (IMP-score: 8 - 40)
Norge - Sveits 3,12 - 16,88 (IMP-score: 11 - 42)

Mandagens program i EM

Det spilles tre kamper i alle klasser i EM mandag. Dessverre er det ingen planlagte BBO-kamper med norske lag involvert.

Her følger kampprogrammet for de norske lagene mandag 20.juni:

Åpen klasse
11:00 Norge - Danmark
14:45 Norge - Skottland
17:30 Norge - Island

Live resultater

Dameklassen
11:00 Norge - Israel
14:45 Norge - San Marino
17:30 Norge - England

Live resultater

Veteranklassen
11:00 Norge - Tyskland
14:45 Norge - England
17:30 Norge - Sveits

Live resultater

Mixklassen
11:00 Norge - Nederland
14:45 Norge - Romania
17:30 Norge - Sveits

Live resultater

Resultater fra dag åtte i EM

Søndag ble det spilt tre kamper i alle klassene i EM. Av de norske lagene var det damene som gjorde det best. Etter å ha åpnet dagen med et relativt klart tap mot Polen i BBO-overført kamp, fulgte de opp med to storseire. Med det er laget for første gang innenfor topp 8.

I de andre klassene ble det en dag litt under pari sett med norske øyne. I åpen klasse og veteranklassen henger Norge fortsatt godt med i kampen om VM-billetter, mens mixlaget fortsatt henger et stykke etter.

Her er resultatene til de norske lagene søndag 19.juni:

Åpen klasse
Norge - Romania 11,76 - 8,24 (IMP-score: 32 - 26
Norge - Sveits 5,2 - 14,8 (IMP-score: 25 - 44)
Norge - Ungarn 1,67 - 18,33 (IMP-score: 15 - 57)

Dameklassen
Norge - Polen 5,51 -  14,49 (IMP-score: 19 - 36)
Norge - Ungarn 18,44 - 1,56 (IMP-score: 68 - 25)
Norge - Tyskland 17,97 - 2,03 (IMP-score: 43 - 4)

Veteranklassen
Norge - Estland 14,6 - 5,4 (IMP-score: 39 - 21)
Norge hadde oversitt i dagens andre kamp
Norge - Romania 15,92 - 4,08 (IMP-score: 32 - 7)

Mixklassen
Norge - Tyskland 9,09 - 10,91 (IMP-score: 40 - 43)
Norge - Israel 6,25 - 13,75 (IMP-score: 29 - 43)
Norge - Danmark 7,97 - 12,03 (IMP-score: 24 - 31)

Søndag: Norge på BBO 11:00 og 14:45

Søndag spiller alle fire klassene i EM tre kamper. Første mulighet til å se Norge på BBO får vi klokka 11, når de norske damene skal møte Polen. Klokka 14:45 kan vi følge Norges lag i åpen klasse mot Sveits, laget som  ligger som nummer to, på plassen foran Norge. I dette oppgjøret møter Geir Helgemo sin tidligere arbeidsgiver Pierre Zimmermann.

Her følger kampprogrammet for de norske lagene søndag 19.juni:

Åpen klasse
11:00 Norge - Romania
14:45 Norge - Sveits  BBO
17:30 Norge - Ungarn

Live resultater

Dameklassen
11:00 Norge - Polen  BBO
14:45 Norge - Ungarn
17:30 Norge - Tyskland

Live resultater

Veteranklassen
11:00 Norge - Estland
14:45 Norge har oversitt
17:30 Norge - Romania

Live resultater

Mixklassen
11:00 Norge - Tyskland
14:45 Norge - Israel
17:30 Norge - Danmark

Live resultater

Resultater fra syvende dag i EM

Lørdag spilte ble det spilt tre kamper i mixklassen, mens de andre tre klassene spilte to kamper. I åpen klasse ble det to fine seire mot lag som er med og kjemper om VM-plassene. Damelaget tok to knepne seire, den ene i prestisjeoppgjøret mot topplaget Sverige. I veteran- og mixklassen ble dagen litt under pari sett med norske øyne. I åpen klasse og veteranklassen ligger Norge på medaljeplass med en viss klaring ned til niendeplassen. I dame- og mixklassen er Norge foreløpig utenfor VM-plassene, og marginen opp er henholdsvis tolv og 25 vinnerpoeng.

Her følger Norges resultater i lørdagens kamper.

Åpen klasse
Norge - Italia 13,28 - 6,72 (IMP-score: 26 - 14)
Norge - Irland 14,8 - 5,2 (IMP-score: 37 - 18)

Dameklassen
Norge - Sverige 10,31 - 9,69 (IMP-score: 35 - 34)
Norge - Irland 12,03 - 7,97 (IMP-score: 18 - 11)

Veteranklassen
Norge - Nederland 13,52 - 6,48 (IMP-score: 15 - 2)
Norge - Island 3,27 - 16,73 (IMP-score: 18 - 48)

Mixklassen
Norge - Skottland 10,31 - 9,69 (IMP-score: 34 - 33)
Norge - Portugal 8,8 - 11,2 (IMP-score: 36 - 40)
Norge - Sverige 2,69 - 17,31 (IMP-score: 24 - 58)

Lørdag: Norge på BBO 14:45 og 17:30

Lørdag fortsetter EM på Madeira. Mixlagene har fullt program med tre kamper, mens de tre andre klassene har fri i morgenkampen. Vi kan se fram til å følge Norges lag i åpen klasse i begge deres kamper i dag, henholdsvis mot Italia og Irland. Heia Norge!

Her følger kampprogrammet for de norske lagene lørdag 18.juni:

Åpen klasse
14:45 Norge - Italia  BBO
17:30 Norge - Irland  BBO

Live resultater

Dameklassen
14:45 Norge - Sverige
17:30 Norge - Irland

Live resultater

Veteranklassen
14:45 Norge - Nederland
17:30 Norge - Island

Live resultater

Mixklassen
11:00 Norge - Skottland
14:45 Norge - Portugal
17:30 Norge - Sverige

Live resultater

Resultater fra sjette dag i EM

Fredag ble det spilt tre kamper i alle fire klassene. I åpen klasse ble det en dårlig start på dagen med relativt klare tap mot Israel og Litauen, begge lag som konkurrerer med Norge om VM-billet. I den BBO-overførte ettermiddagsampen ble det heldigvis storseier mot Sverige, og Norge fikk dermed med seg 26,5 VP fra dagens kamper. Veteranlaget hadde en god dag med tre seiere og totalt nærmere 45 VP. Damene tapte først klart, men kom tilbake med to seire. I mixklassen var Norge involvert i tre jevne kamper, hvorav den ene endte med norsk seier.

Ved inngangen til helga ligger Norge godt an til VM-plass i åpen klasse og veteranklassen, mens de henger noe etter i de to andre klassene. Imidlertid er det mange runder igjen, og ingenting er avgjort.

Her følger Norges resultater i fredagens kamper.

Åpen klasse
Norge - Israel 5,4 - 14,6  (IMP-score: 19 - 37)
Norge - Litauen 3,91 - 16,09 (IMP-score: 13 - 39)
Norge - Sverige 17,17 - 2,83  (IMP-score: 39 - 6)

Dameklassen
Norge - Island 3,91 - 16,09 (IMP-score: 22 - 48)
Norge - Tyrkia 12,03 - 7,97 (IMP-score: 39 - 32)
Norge - Sveits 14,6 - 5,4 (IMP-score: 44 - 26)

Veteranklassen
Norge - Irland 12,29 - 7,71 (IMP-score: 31 - 23)
Norge - Tyrkia 17,72 - 2,28 (IMP-score: 60 - 23)
Norge - Skottland 14,39 - 5,61 (IMP-score: 40 - 23)

 

Mixklassen
Norge - Frankrike 12,03 - 7,97 (IMP-score: 25 - 18)
Norge - Ungarn 8,8 - 11,2 (IMP-score: 30 - 34)
Norge - Spania 7,97 - 12,03 (IMP-score: 27 - 34)

 

Fredag: Norge på BBO klokka 17:30

Fredag spilles det tre runder i alle klassene i EM. I dagens siste runde kan vi følge Norge mot Sverige i åpen klasse direkte på BBO. Vi håper på en god dag for de norske lagene på Madeira!

Her følger kampprogrammet for de norske lagene fredag 17.juni:

Åpen klasse
11:00 Norge - Israel
14:45 Norge - Litauen
17:30 Norge - Sverige BBO

Live resultater

Dameklassen
11:00 Norge - Island
14:45 Norge - Tyrkia
17:30 Norge - Sveits

Live resultater

Veteranklassen
11:00 Norge - Irland
14:45 Norge - Tyrkia
17:30 Norge - Skottland

Live resultater

Mixklassen
11:00 Norge - Frankrike
14:45 Norge - Ungarn
17:30 Norge - Spania

Live resultater

Resultater fra femte dag i EM

Torsdag kom damene, veteranene og mixlagene i gang med EM på Madeira. Sett med norsk øyne ble det en god dag i åpen klasse og veteranklassen, mens det gikk noe tyngre i damer og mix.

Her følger Norges resultater i torsdagens kamper.

Åpen klasse
Norge - England 14,18 - 5,82 (IMP-score: 36 - 20)
Norge - Tyrkia 16,58 - 3,42 (IMP-score: 45 - 16)
Norge - Wales 15,38 - 4,62 (IMP-score: 41 - 19)

Dameklassen
Norge - Portugal 7,97 - 12,03 (IMP-score: 37 - 44)
Norge - Nederland 2,69 - 17,31 (IMP-score: 18 - 52)
Norge hadde oversitt i dagens tredje kamp og fikk dermed tildelt 12 VP.

Veteranklassen
Norge - Danmark 8,24 - 11,76 (IMP-score: 16 - 22)
Norge - Portugal 16,88 - 3,12 (IMP-score: 59 - 28)
Norge - Frankrike 13,52 - 6,48 (IMP-score: 33 - 20)

Mixklassen
Norge - Serbia 8,24 - 11,76 (IMP-score: 28 - 34)
Norge - England 12,8 - 7,2 (IMP-score: 37 - 27)
Norge - Kroatia 2,97 - 17,03 (IMP-score: 11 - 43)