Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Dagens meldeprøve

I dagens første runde i U26-klassen fikk de som satt syd litt av en meldeprøve. Hvordan ville du planlagt å få vist følgende hånd?

Følgende hånd:

Ingen enkel oppgave. Det er vel ingen som har noen dekkende melding i systemet. Dobling indikerer riktignok begge minorfargene, men det er kanskje ikke en anbefalt melding likevel? 3 ruter er i de fleste systemer utgangskrav, men har du til det?

Noe av problemet med spill som dette er at hva som står er helt avhengig av hvilke kort makker har. Med de riktige kortene kan det stå slem, men det er mildt sagt vanskelig å finne ut av. 

La oss si at du velger å passe i første omgang, da må du på nytt ta stilling til hva du skal melde videre etter følgende utvikling:

Makkers dobling er styrkevisende. Hva nå?

Det står vel mellom å melde 4 grand for å vise begge minorfargene, eller å melde ruterfargen.

Som nevnt er det vanskelig å bli helt klok på hvor mye som står, men det er ikke urimelig å håpe på at makker ikke har for mange poeng i spar og dermed nok honnørkort i minor til at slem står. Men skal man insistere på ruteren, eller skal man be makker velge minorfarge?

Hele spillet:

Denne gang sto det altså ikke slem da makker hadde for mange av sine poeng i majorfargene. Naturlig nok var det mange som meldte for høyt:

Ikke alltid så enkelt å bli klok på spill som dette, men en interessant meldeprøve var det.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.