Spill Bridge 2 onlinekurs

Påbyggingskurs i bridge 

Undervisningen vil foregå på plattformen RealBridge. Kurset passer dem som har fullført et nybegynnerkurs i bridge (enten online eller i regi av lokal klubb), eller dem som har lyst til å friske opp i bridgekunnskapene eller tette kunnskapshull. 

21. januar 2024 starter oppfølgingskurset Spill Bridge 2. Kurset er ment som et oppfriskingskurs for dem som har spilt litt bridge tidligere, eller som et påbyggingskurs for dem som nettopp har fått et nybegynnerkurs i bagasjen. 

Er du bridgelærer som vil få tilsendt materialet? Ikke noe problem, det er bare å melde seg på ved påmelding bridgelærer

 

Kurslenke siste leksjon

Praktisk informasjon om Spill Bridge 2 

 • Kurset vil gå på plattformen Realbridge.
 • Lenke til kurset kommer på e-post før hver leksjon.
 • Oppstart 21. januar 2024 - 9 leksjoner.
 • En leksjon i uka: Hver søndag kl. 18:00-20:00.
 • Pris: 290,- for medlemmer av NBF.  Ikke medlem av Norsk Bridgeforbund: 590,-. Juniorer som er medlem av NBF: Gratis.
 • Teori + praksis. 45-60 min. teori før spilletrening med spill tilpasset dagens leksjon.

Hver leksjon er delt i to bolker. Først samles kursdeltakerne ved et opplæringsbord der vi gjennomgår dagens teori. Kursdeltakerne får se kortene, svare på spørsmål (om de vil), og kan følge undervisningen med lyd.

Deretter spiller vi opp til 8 spill som passer til dagens tema. Du kan melde seg på alene, eller du kan velge å spille med den makkeren du ønsker.

Påmeldingsfrist: 21.1.24, kl. 12

Kursmateriell Spill Bridge 2-kurset

Vi følger boken "Spill Bridge 2" kapittel for kapittel. I tillegg vil deltakerne få tilsendt et støtteark før hver leksjon, samt en oppsummering etter hver leksjon. 

Bokpakken består av lærebok, to spesiallagde kortstokker til å dele ut tilhørende spill til hvert kapittel, samt en CD med interaktive oppgaver. Oppgavene på CD-en vil også kunne løses i app-en til FunBridge.

Bokpakken kan enten kjøpes ved påmelding (kryss da av for dette alternativet) eller kjøpes direkte fra Norsk Bridgeforbund. Den koster 295,- inkl frakt, og bestilles ved e-post til salg@bridge.no.

Det er fullt mulig å følge kurset uten å kjøpe boken "Spill Bridge 2", men for å få best mulig utbytte av kurset anbefales det å kjøpe boken. 

Medlemskap NBF

Usikker på om du er medlem? Bruk søkefunksjonen "Finn spiller" helt nederst på denne siden. Der kan du søke opp deg selv og se om du står som medlem i inneværende år. Hvis ikke kan du melde deg inn i lokal klubb ved å ta kontakt med klubben lokalt. Medlemmer av NBF får rabattert pris på kurset.

Finn klubb i ditt distrikt

Dersom du ikke har naturlig tilknytning til noen klubb (for eksempel fordi du bor i utlandet eller et sted uten lokal bridgeklubb), kan du ta kontakt med Norsk Bridgeforbund på bridge@bridge.no, så finner vi en løsning.

Bridgelærerne

Vi har tre hovedforelesere på Spill Bridge 2: 

           
     

Sofie Græsholt Sjødal

Sofie begynte å spille bridge i 2010. Hun har tre Europamestertitler fra 2018 og 2023 i U26W og U26 mix par, i tillegg ble hun verdensmester i U26W lag i 2019. Hun har spilt på enten U26 jenter eller U26 siden 2013. Bridgelærer, og foreleser på blant annet Spill Bridge 1 og 2-kurset siden høsten 2018. Jobber som rekrutterings og opplæringsansvarlig i Norsk Bridgeforbund og har hovedansvaret for online-undervisningen til NBF. 

   
     

Kaja Brekke

Kaja begynte å spille bridge i 2013 og har spilt to år på Norges U16 landslag, og gikk over på U26W landslaget i 2019. Hun ble verdensmester for jenter under 26 i 2022, og nordisk mester i 2019. I tillegg har hun bronse fra NM junior. Vært med som forelser på både Spill Bridge 1-, 2- og 3-kurset tidligere. 

   
     

Marius Dalemark Austad

Marius begynte å spille bridge i 2013 og har spilt på Norges ungdomslandslag siden 2015. Han er nordisk mester og har vunnet NM junior to ganger. I tillegg ble han Europamester i U16 klassen i 2018. Vært med som foreleser på både Spill Bridge 1- og 2-kurset siden høsten 2022. 

   

 Oversikt over leksjonene

 • 21.1: Kap. 2: Svar på åpning 1NT, inkludert overføringer: Marius Dalemark Austad
 • 28.1: Kap. 3: Svarhåndas første melding. Mer om finesser: Marius Dalemark Austad
 • 4.2: Kap. 4: Åpningshåndas andre melding: Kaja Brekke
 • 11.2: Kap. 5: Svarhåndas andre melding: Sofie Græsholt Sjødal
 • 18.2: Kap. 8: Innmeldinger og svar på innmeldinger: Kaja Brekke
 • 25.2: Kap. 9: Opplysende dobling: Kaja Brekke
 • 3.3: Kap. 10: Sterke åpningshender: Sofie Græsholt Sjødal
 • 10.3: Kap 10 (SB1) Svake åpninger: Sofie Græsholt Sjødal
 • 17.3: Kap. 11 og 12: Systemkort og bridgelovene, og vi spiller turneringsbridge: Marius Dalemark Austad

 FAQ

 • Hvordan melder jeg meg på Spill Bridge 2-kurset?
  Svar: Bruk påmeldingslenken.
 • Hvordan finner jeg undervisningen?
  Svar: Dere får lenke til spillebordet før hver kurskveld.
 • Hvordan får jeg skrudd på lyden på spilletreningen?
  Svar: Husk å teste mikrofon + kamera før du går inn på RealBridge. Bruk en oppdatert nettleser, f. eks. ny versjon av Google Chrome eller Edge.
 • Hvem kan jeg spille med? 
  Svar: Sett deg ned akkurat der du vil. Har du fast makker? Vent til makker er i lobbyen, og avtal med makker f. eks. pr. telefon hvilket bord dere skal sette dere ned ved.
 • Hvordan kommer jeg til spilletreningen etter leksjonen?
  Svar: Det er bare å bli sittende på bordet hvor man fulgte undervisningen, så vil kortene komme når alle er klare.