Tipp de norske plasseringene i EM!

Du kan være med i kampen om fine premier ved å tippe hvilke plasseringer de norske lagene får i årets EM.

For å delta i konkurransen må du levere dine tips før mesterskapets fjerde kamp starter onsdag 6.juni klokka 18.40.

Svarene kan postes i dette Facebook-innlegget eller i kommentarfeltet under.

Du tipper slik: 3-2-1 (åpent lag - damer - veteran)

Dvs. Du tipper 3. plass til åpent lag, 2. plass til damene og 1.plass til veteranene.

Premier
Alle som har 3 rette er med i trekningen av et Gullkort til bruk under årets festival.

Gullkort=Ubegrenset antall åpne festivalpar, festivalhandikap (énsesjonsturneringer) og kveldskosen.
Verdi:1500,-

Alle som deltar er med i trekningen av et Sølvkort til bruk under festivalen.
Sølvkort= 6 åpne festivalpar, festivalhandikap ( og ubegrenset antall kveldsturneringer.
Verdi:750,-

Utfordre gjerne bridgemakkerne dine til å være med!

Norge starter på BBO i morgen

Allerede i første kamp får vi en reprise av fjorårets EM finale i Montecatini - Norge - Hellas!

Riktignok er det et annet norsk lag denne gangen, men Hellas stiller med samme lag som tok sølv i fjor.

Kampen blir vist på BBO fra klokken 10:00!

 

Norge spiller 4 kamper i morgen, og oppsettet er som følger:

Kamp 1

10:00 - Norge - Hellas

Kamp 2

12:40 - Norge - Estland

Kamp 3

16:00 - Norge - Tyrkia

Kamp 4

18:40 - Norge - Romania

Norges damelandslag - blir det ny bestenotering i EM?

Norge har hatt flere sterke damespillere opp gjennom tiden, og senest i lagfinalen i Bergen i fjor ble det snakket om rekordmange damespillere i finalen. Likevel har ikke damelandslaget vårt slått helt til. I mesterskap etter mesterskap har de samme nasjonene vist seg å være hakket bedre enn Norge, som ofte har endt opp like bak VM-plass i plassering, men med et godt stykke opp til de beste lagene. Våre nordiske naboer i Sverige og Danmark har ofte gjort det bedre enn oss i EM, men Norge har tidligere vist seg å være fullt på høyde med disse nasjonene i nordisk mesterskap, der Norge har tatt gullmedaljer tidligere. 

Norges beste resultat på damesiden i EM kom i 2002, da Norge ble nummer 6, men den gangen var det bare 5 lag som kvalifiserte seg til Venice Cup, damenes VM. De norske damene har derfor til gode å delta i VM, men i år er sjansene bedre enn noensinne for å kvalifisere seg, da 8 lag fra Europa går til neste års VM. I forrige EM ble vi nummer 10, men i år tror jeg damelandslaget vårt er gode nok til å klare topp 8!

 

Norges damelag til EM er: 

  • Ann Karin Fuglestad - Marianne Harding. Farsund BK
  • Liv Marit Grude - Bodil Nyheim Øigarden, Studentenes BK/TopBridge BC
  • Torild Heskje - Gunn Tove Vist, Klepp BK/Studentenes BK
  • NPC: Tormod Røren, Vikersund BK

 I tillegg er Jon-Egil Furunes og Sten Bjertnes med i støtteapparatet.

 

Marianne Harding og Ann Karin Fuglestad blir av mange regnet som ankerparet på det norske damelandslaget, og det er ikke så rart når de nå er klare for sitt 8. strake EM som makkerpar! Selv om Norges resultater har variert litt, har de alltid levert pluss. I forrige EM hadde de en butlerscore på 0,50 over 256 spill, og totalt i deres mesterskap (mangler data fra 2006) har de et butlersnitt på 0,30, som må sies å være en god og stødig pluss over nesten 2000 spill. Likevel tror jeg paret har enda mer inne enn de har vist de siste mesterskapene, og skal Norge ta medalje på damesiden, er vi avhengig av at ankerparet vårt finner toppformen i EM. 

 

Marianne og Ann Karin - to solstråler bosatt på sørlandet. 

Her hjemme i Norge har de flere sesonger bak seg i 1. divisjon, med 4. plass som beste resultat. I tillegg har de sammen med sine lagkamerater på landslaget, Torild Heskje og Gunn Tove Vist, vunnet NM for damelag de siste to årene. De har også to gull fra nordisk mesterskap.

 Paret har en litt aggressiv åpningsstil med både ekrens og 8-12 NT-er på repertoaret. Det kan nok skape noen underholdende svingspill for Norge, og forhåpentligvis blir det mer IMP inn enn ut.

 Før EM i 2014 hadde Snorre Aalberg et intervju med både Marianne og Ann Karin, og det anbefales å lese disse for å bli enda bedre kjent med vårt stjernepar:

Intervju med Marianne

Intervju med Ann Karin

Torild, Gunn Tove, Ann Karin og Marianne med to strake seire i NM for damelag.

  

Torild Heskje og Gunn Tove Vist var også en del av laget som ble nummer 10 i forrige EM. Den gangen hadde de ikke spilt sammen så lenge, men nå som de har spilt sammen i ytterligere to år, tror jeg de kan bidra til at Norge gjør det enda bedre denne gangen. På de to årene har de som nevnt 2 NM gull for damelag, i tillegg til andre gode resultater fra forbundsturneringer.

Tidligere har de flere sterke resultater hver for seg. Gunn Tove har ytterligere to gull i NM damelag med Stine Holmøy som makker, mens Torild har to gull fra NM damepar med Eli Solheim. De har begge vunnet NM mix lag, og de gjorde det også bra under EM mix par i Tromsø. 

Torild Heskje - her sammen med John Helge Herland etter seieren i Lyngdal i 2014.

Gunn Toves største meritt er nok EM-gullet i mixlag i 2009, men dette er ikke hennes eneste EM-gull. "Dronninga" fra Steinkjer har vist seg som en man absolutt ikke bør undervurdere, med et pokerfjes få andre kan matche. I 2006 ble hun nemlig (uoffisiell) europamester i poker! 

 

Gunn Tove Vist - Undertegnede kjenner ikke til noen andre som er europamester i både bridge og poker!

Deres sterke individuelle resultater var nok hovedgrunnen til at de ble tatt ut i 2016, og med 2 år til på å bli mer samspilt, tror jeg dette er et par de andre nasjonene i EM bør se opp for.

 

Liv Marit Grude og Bodil Nyheim Øigarden er tatt ut til deres første mesterskap for Norge. De har tidligere spilt for Norge i OL i 2016, etter å ha vunnet en stikkamp for å representere Norge. Etter å ha imponert i kvaliken i OL, gikk de videre til sluttspillet, der de slo ut Tyskland i 8-delsfinalen, før det ble tap mot Skottland i kvartfinalen. 5. plassen i OL må sies å være en av de sterkeste prestasjonene til et norsk damelag noen sinne. Liv Marit og Bodil hadde i dette mesterskapet også et fantastisk meldingsforløp til 7ru, noe som ga Liv Marit prisen for årets spill 2015/2016-sesongen, i tillegg til at meldingsforløpet deres var nominert til årets beste meldingsforløp i verden i 2016!

Spillet er tidligere referert på mesterskapsbloggen, og kan leses her

Bodil kunne smile da bordet kom ned i 7ru, og forhåpentligvis er smilet like stort etter at EM er ferdigspilt!

Bodil og Liv Marit har flere gode resultater fra turneringer i Norge, samt fra Sverige, Litauen og Monaco, og er spillere jeg kjenner godt. Toppnivået deres er høyt, men den største utfordringen blir kanskje å prestere på et jevnt høyt nivå gjennom hele mesterskapet. De viste i OL at de kan klare nettopp det, og jeg har derfor stor tro på at de kan gjøre det godt for Norge i EM. 

Liv Marit ble festivaldronning i 2017 og er ikke uten grunn undertegnedes favorittmixmakker!

 

Det blir spennende å følge damelaget vårt i EM. De tre parene har deltatt på flere landslagssamlinger, og har ligget i hardtrening for å være så godt forberedt de kan bli. Dette belyser også landslagskaptein Tormod Røren i hans svar på noen få spørsmål som ble sendt til landslagskapteinene:

 1) Hva er ambisjonene/målsettingen for mesterskapet?

Vi har et klart og realistisk mål om å kvalifisere oss til vårt første VM noen gang. Da må vi komme på 8. plass eller bedre. Dette målet vil stå fast så lenge vi har muligheten til å nå det. Dersom vi underveis ser at vi bør legge lista enda høyere, justerer vi gjerne målet til topp 6, medalje eller til og med gull.

 2) Hvordan har laget/de ulike parene forberedt seg til mesterskapet?

Hele dametroppen har hatt det forestående Europamesterskapet i kikkerten et års tid nå. Det har vært avholdt samlinger i Sandefjord, på Letohallen, i København, i Stavanger, på Lindesnes, i Skotselv, i Trondheim og på Storefjell. De fleste har deltatt så sant de har hatt anledning og vi føler at de uttatte parene har forberedt seg bortimot optimalt til EM. Alle har deltatt mye nasjonalt, noe internasjonalt og mye på BBO, med konstruktive analyser fra Leif-Erik Stabell og andre personlige trenere. Vi hadde vår siste felles samling i Trondheim en drøy måned før mesterskapet. Etter det har alle fått i oppdrag å forberede seg personlig og sammen med makker for å være klare når starten går den 10. juni. 

 3) Hvilke 3 lag tror du tar medalje?

Jeg tror England, Polen og Danmark tar medalje, men det kommer trolig til å bli veldig jevnt. Frankrike, Nederland, Sverige, Russland, Tyskland, Israel, Italia, oss selv og våre venner fra Skottland kan alle blande seg inn i medaljestriden. 

 Forhåpentligvis kan Jon-Egil og Tormod høste frukter i sommerens EM for alt arbeidet de har lagt ned.

 

Mine tips:

Det er mange gode lag som kan utfordre norsk suksess i EM, og jeg er stort sett enig med de lagene Tormod trekker frem som Norges største konkurrenter. Det er derimot helt opp til Norge selv hvor bra vi kommer til å gjøre det. Toppnivået til de tre parene er høyt, men det som kommer til å avgjøre mesterskapet for Norges del, er hvor mange poeng vi får på de dårlige kampene. Det kommer til å komme dårlige spill og dårlige kamper for alle, og da er det viktig å rette fokuset mot neste spill og neste kamp.

Jeg har tatt en titt på Norges resultater de siste to mesterskapene, etter omleggingen til 20-0-skala. Norge har gjort det klart dårligere mot topplagene de siste to mesterskapene, og det er klart at det blant annet skyldes at de har møtt bedre lag, men forskjellen er så stor at man kan spekulere på om det også kan ligge noen psykologiske barrierer inne i bildet når Norge møter topplag.

I begge de to foregående mesterskapene har det vært 23 lag med, samme antall som i år, der alle lagene har møtt hverandre en gang. I 2016 ble Norge nummer 10, og da scoret de 14,97 VP i snitt mot lag bak dem på tabellen, til sammenligning mot 5,68 VP i snitt mot andre lag topp 10. I 2014 var det mindre avstand mellom topplagene og bunnlagene i VP, men Norge gjorde det klart best mot de svakere lagene. Norge ble til slutt nummer 13, og mot lagene topp 8 scoret de bare 4,06 VP i snitt, mens de mot resten scoret 12,46 VP per kamp. Skal Norge ha noe som helst sjanse på medalje, må de begynne å ta mer poeng mot de andre topplagene. Norge må ha troen på at de kan slå de andre topplagene, og jeg har troen på at årets lag er sterke nok til å snu den negative trenden fra de siste års mesterskap.

 

Tormod har siden han ble sjef i 2013/2014-sesongen arrangert flere samlinger for landslagene, der primært damelandslaget har deltatt. Man kunne ikke forvente at dette arbeidet ville gi umiddelbare resultater, men etter flere år med landslagssamlinger er det nå lov å håpe at arbeidet som har blitt lagt ned vil gi avkastning til sommerens EM. Forhåpentligvis vil det være nok til å løfte Norge inn topp 8. Får alle parene ut sitt makspotensiale blir det medalje, men jeg tror det periodevis kan bli for ujevnt, men at det totalt sett vil være godt nok til en VM-plass. 

Laget får en knalltøff start på mesterskapet. I første kamp venter Italia, før de får oversitt i runde 2. Deretter følger Danmark, Russland, Ungarn og Nederland. Kommer de godt i gang med gode resultater i de kampene, tror jeg dette kan gå bra for Norge. Skulle de derimot få en tøff start, håper og tror jeg at de klarer å legge det bak seg, og komme sterkere tilbake i mesterskapet.

 

Mitt tips: 5. plass!

 

EM Damepar

I dagene før EM nasjonslag for dame- og veteranklassen begynner, arrangeres det fra onsdag t.o.m. lørdag EM for damepar og veteranpar. Ingen norske veteranpar er påmeldt, men i dameklassen er det for øyeblikket 5 norske par blant de 43 påmeldte.

Ann Karin er den eneste som skal spille både EM for par og lag, og i par med en annen Marianne vil hun utgjøre et av de sterkeste parene på startstreken. Kanskje vil en EM-medalje for par være en energiboost for Ann Karin før EM lag?

 

Norges åpne landslag - Blir det VM-billett denne gangen?

I år er det 10 år siden Norge tok sitt første, og hittil eneste, gull i EM for nasjonslag i åpen klasse. Da Norge to år senere skulle forsvare gullet i Oostende, samme vertsby som for årets mesterskap, endte det med en skuffende 14. plass. De påfølgende mesterskapene har gitt lite suksess for Norge, men det har vært mye nesten. 

Gullaget fra 2008, f.v. Boye Brogeland, Terje Aa, Sten Bjertnes (NPC), Børre Lund, Jørgen Molberg, Geir Helgemo, Espen Lindqvist og Harald Skjæran (coach).

I år er sjansene for en VM-billett større enn tidligere, da antall nasjoner fra Europa som går til VM har økt fra seks til åtte. Jeg har stor tro på at Norge kan klare å kvalifisere seg til VM, men det er mange lag som vil være med å kjempe om plassene. I alle klassene vil det spilles en full round robin, der alle lagene møter hverandre 1 gang. Det var samme opplegg i forrige EM, og Polen som ble nummer 8 den gangen, scoret 11,59 VP i snitt, mens Norge på 9. plass scoret 0,10 VP mindre i snitt. Det kan gi en pekepinn på hvor mange VP Norge minst bør ha for å kvalifisere seg til neste års VM. La oss ta en nærmere titt på det norske laget: 

Norge stiller med følgende lag i åpen klasse: 

  • Boye Brogeland - Espen Lindqvist, Flekkefjord BK/Arendals BK
  • Nils Kvangraven - Ulf H. Tundal, Kristiansands BK/Sunndalsøra BK
  • Allan Livgård - Terje Aa, Heimdal BK
  • NPC: Christian Vennerød, Tøffelklubben

Øvrig støtteapparat for norges åpne lag og damelag: 

  • Sportssjef Jon-Egil Furunes, TopBridge BC
  • Sten Bjertnes, BK Sølvknekt  

Boye Brogeland (45) og Espen Lindqvist (34) er Norges stjernepar og ankerpar. De var et av parene på gullaget i 2008, og Boye var også med å vinne VM-gull i 2007. De har vist seg som et av verdens beste makkerpar de siste årene, og har vunnet flere store turneringer de siste årene. Bare det siste året har de vunnet turneringer som Spingold (stor turnering i USA) og European Winter Games i Monaco. Her hjemme har de levert solide resultater i seriemesterskapet, med 3 gull de siste 4 sesongene!

 

Espen og Boye er sulten på nok en suksess!

Det må være en stor trygghet for det norske laget å ha med et slikt verdensklassepar som Brogeland-Lindqvist, og de kan fort være den avgjørende faktoren som hever Norge fra et av mange gode lag, til et lag i øverste verdenselite, som kan kjempe om EM-medaljer og VM-plass. 

Ulf Håkon Tundal (56) og Nils Kåre Kvangraven (40) har begge representert det norske landslaget ved tidligere anledninger, men dette blir dere første mesterskap sammen som makkerpar. Ulf var en del av laget som tok VM-gull i 2007, den gang med Glenn Grøtheim som makker, og han har i tillegg bronsemedalje fra både OL og EM. Nils representerte Norge i EM i Opatija i 2014 med Terje Lie som makker, og han har også et EM gull for juniorlag i 2000 å se tilbake på. Det er også verdt å nevne Nils sin bridgeblogg, kvangraven.no, der han hver dag oppdaterer med nye og interessante innlegg.

Ulf Tundal har igjen satset på landslaget og er klar for sitt første mesterskap for nasjonslag siden 2009. 

Ulf og Nils har ikke spilt sammen i så mange år, men har på kort tid rukket å levere flere sterke resultater. I 2016-2017-sesongen tok de gull i 1. divisjon, og senest i mai i år vant de NM for klubblag. Da nøyde de seg ikke bare med å vinne med laget, men de gikk like gjerne opp og ble best på butleren!

Nils Kvangraven - Kanskje Norges ivrigste bridgeskribent?

Paret spiller en variant av relepresisjon, og har lagt ned mye arbeid i system og meldinger. Det vil forhåpentligvis gi god avkastning til det kommende mesterskapet. De har i tillegg en ekstra gulrot å spille for i EM - gjør de det bra der, vil de også representere Norge i Champions' Cup til høsten, siden de gikk til topps i NM for klubblag. 

Terje Aa (57) og Allan Livgård (35) har tidligere representert Norge i nordisk mesterskap, men dette blir deres første store mesterskap sammen. Terje har representert det åpne landslaget ved flere anledninger tidligere, og var, sammen med Boye og Espen, en del av EM-laget som tok gull for 10 år siden. Han tok også gull i nordisk i 2003 og har flere medaljer fra store mesterskap. Allan spiller sitt første store mesterskap for det åpne landslaget, men har tidligere tatt medaljer i VM for juniorlaget.

Terje Aa - Du trenger bare en hånd for å telle antall personer i Norge med flere mesterpoeng enn Terje!

Paret begynte å spille sammen i 2012, og kunne knapt fått en bedre start på makkerskapet enn å vinne 1. divisjon, der de også ble beste paret i 1. divisjon på butleren. De har siden fulgt opp med å vinne NM for klubblag to ganger, noe som resulterte i at de i 2016 fikk delta i Champions' Cup, der de endte opp med sølv! De har den siste tiden lagt ned ekstra innsats for å bli tatt ut til EM, ved bl.a. deltagelse på nationals i USA, samt andre internasjonale turneringer, og arbeidet og resultatene deres har blitt belønnet med landslagsplass.

Allan Livgård - Generalsekretæren vår er klar for sitt første EM for Norges åpne landslag!

Det blir spennende og se hva de tre parene og det norske laget kan få til i EM. En som (selvsagt) er optimistisk på Norges vegne er landslagskaptein Christian Vennerød, som har tatt seg tid til å svare på noen få spørsmål:

 

1. Hva er ambisjonene/målsettingen for mesterskapet?

Først og fremst vil vi kvalifisere oss til neste Bermuda Bowl i Kina neste år. Vi har vært en hårsbredd fra det de siste to EM, og nå er også kvoten lag fra Europa økt fra seks til åtte. Vi mener vi hører hjemme i dette skiktet, men det fins kanskje ca femten lag som mener det, slik at dette ikke blir noen «walk in the park».

 

2. Hvordan har laget/de ulike parene forberedt seg til mesterskapet?

Laget ble tatt tidlig ut, særlig Boye og Espen, Nils og Ulf. Men Allan og Terje visste nok også at de lå veldig godt an. De tre parene har selv valgt sin forberedelse. Det er ikke noe landslagsledelsen konkret kan lære dem om bridge. Jeg kan ikke insistere på at de skal spille visse konvensjoner eller holde en stil som ikke passer deres gemytt. De må selv diskutere og øve og særlig : prøve å få til internasjonal matching. Det siste har særlig Boye, Espen, Allan og Terje fått til. Særlig Allan og Terje har lagt seg i selen for å bryne seg i store turneringer. Nå sist i Tallin, der de vant sammen med Glenn og Petter.

 

3. Hvilke tre lag tror du tar medalje?

Det er mange lag som stiller ganske likt. Jeg tror egentlig ikke på noe spesielt lag. Men jeg kan jo håpe på Norge, Monaco og Sverige. Og siden det er et håp mer enn en spådom, kan jeg legge til: Og i den rekkefølgen!

 

 

Christian Vennerød, her sammen med Johan Golden i nytt på nytt, håper på det beste!

 

Mine tips:

Jeg vil avslutningsvis i denne artikkelen komme med mine tips og spådommer for mesterskapet. Jeg tror dette kan bli et jevnt mesterskap, for det er mange lag som kan være med å kjempe om medaljer og VM-plass. Her er tre lag jeg tror kan ta medalje:

Italia - Italia dominerte i EM på 90- og 2000-tallet, og tok 8 gull på 9 mesterskap fra 1995 til 2010, kun avbrutt av Norges gull i 2008! De siste to mesterskapene har de ikke gjort det like skarpt, noe som blant annet skyldes at de ikke har stilt sitt sterkeste lag. I år stiller de derimot med Lavazza-laget, og kommer derfor til å være en av de store favorittene.

Frankrike - Frankrike er regjerende europamestre, og fulgte også opp med sølv i fjorårets VM, og vil derfor naturligvis ha et medaljestempel på seg.

Sverige - Sverige stiller et ekstremt ungt lag, der både brødrene Rimstedt og Simon Hult holder junioralder i et par år til! Simon Ekenberg går inn i sitt første år som senior, mens Upmark-Nystrøm står igjen som lagets mest erfarne par. La dere ikke lure av den unge alderen, for jeg har fått erfare flere ganger hvor gode disse unge svenskene er. Både Rimstedt-brødrene og Upmark-Nystrøm tok sølv for Sverige i EM i 2016, og kommer helt sikkert til å være sultne på nok en medalje!

 

De største utfordrerne tror jeg vil være Polen, Nederland, Monaco, Bulgaria, Tyskland, England og Norge, for å nevne noen sterke nasjoner. Monaco, med våre venner Helgemo-Helness, vil nok være litt svekket av at Lauria-Versace ikke er spilleklar til mesterskapet, men et lag med Helgemo-Helness vil alltid regnes å være blant de sterkeste.

Jeg tror altså at Norge kan komme til å havne rett bak medaljene, og tipper oss på en 6. plass! Det er mange gode lag som kommer til å kjempe med oss, men jeg tror det blir en liten forbedring fra de siste års mesterskap og at Norge kvalifiserer seg til VM. Skulle Norge sitte i flyten, kan det selvsagt bli medalje, vi har tross alt med halve vinnerlaget fra 2008, men mitt tips blir like bak.

 

Jeg har også tatt en liten titt på kampoppsettet, og det ser ut til at Norge får en grei start på mesterskapet. De to første dagene møter Norge Hellas, Estland, Tyrkia, Romania, Serbia, Sveits og Ungarn. Det er klart at på dette nivået finnes det ingen enkle kamper, og nivåforskjellen på flere av disse mellomnasjonene og de beste har blitt mindre, men dette er likevel lag Norge bør ha en grei sjanse på å score godt mot. Norge ledet forrige EM etter 6 kamper, og kanskje gjør de det denne gangen også? Så spørs det om det holder hele veien inn.

Hvis Norge skulle henge med i mesterskapet kan vi få en skikkelig spennende avslutning, for i Norges fire siste kamper skal vi ut mot Frankrike, England, Tyskland og Italia! Kanskje får vi en ren finale mellom Norge og Italia i siste kamp?!

 

Det nærmer seg EM!

EM for nasjonslag nærmer seg med stormskritt, og allerede onsdag neste uke starter mesterskapet for landslaget vårt i åpen klasse, mens veteranene og damene starter påfølgende søndag. Her på mesterskapsbloggen vil jeg (Christian Bakke) og Kristian Ellingsen oppdatere med spill, historier, resultater, statistikk, bilder og annen info fra mesterskapet i Oostende. Det er ikke lett å få med seg alt som skjer, så hvis noen kommer over noen gode eller morsomme spill vi ikke har skrevet om, setter vi stor pris på å få inn bidrag eller tips om det!


Jeg har i en alder av 22 år spilt aktiv bridge halve livet, og har siden 2011 vært en del av Norges skolelandslag og senere juniorlandslag, og i 2017 ble jeg også en del av den åpne landslagstroppen. Da Allan Livgård driftet mesterskapsbloggen i 2014, skrev han at noen kanskje vil synes at det er rart at en annen i landslagstroppen skriver på mesterskapsbloggen, men jeg får si, som han lovet i 2014, at jeg selvsagt kommer til å være positiv og støttende til det norske landslaget. Det betyr ikke at man utelukkende vil rapportere om norske gladspill, men det er viktig at det norske folk støtter laget sitt både i medvind og motvind.

Allan er forøvrig en av spillerne som skal kjempe for norsk suksess i Oostende, så kanskje det er et godt tegn at tidligere mesterskapsbloggere i landslagstroppen senere blir tatt ut til mesterskap? :)


Fra Junior VM i Lyon 2017


I tillegg til å oppdatere mesterskapsbloggen, vil jeg også være NPC for veteranlaget. Derfor er jeg heldig å ha med meg Kristian Ellingsen til å drifte på mesterskapsbloggen, som har god erfaring fra blogging fra tidligere mesterskap. I tillegg til å være en ung, men erfaren bridgejournalist, er han også en dyktig bridgespiller med bl.a. to VM-gull på merittlisten!


Kristian Ellingsen var fast inventar på det norske juniorlaget frem til han ble for gammel i 2015, men kunne vel neppe fått en bedre avslutning på juniorkarrieren enn et VM-gull i Istanbul 2014!


I løpet av de neste dagene vil jeg komme tilbake med en fyldigere presentasjon av de tre norske lagene, der du også får høre om kapteinene sine tanker. I tillegg ryktes det at forhåndstips er populært, så det vil også komme. På onsdag braker det løs, så følg med!

Spillesterk hånd II

Vi skal i dag ta et tilbakeblikk på et av spillene fra U21-turneringa. Marius Dalemark Austad (14) plukket opp denne hånda i nord. Hvilken åpningsmelding ville du valgt?

 
Med denne type fordelingshender er stikkpotensialet særdeles stort på tross av begrenset antall honnørpoeng. Om makker har tilpass til ei av fargene er det nesten nok i seg selv for at det skal være spill for utgang.

Kan det være et alternativ å åpne med 4 spar? Fordelen med denne sperremeldinga er at det blir svært vanskelig for motparten å melde seg på.

Den store ulempen er imidlertid at vi risikerer å brenne en eventuell slem. Om makker for eksempel har ess-konge femte i kløver, ruteresset og singel eller renons i spar har han ingenting å melde over 4 spar. Med denne hånda hos makker kan du være ganske trygg på at det står storeslem i kløver.

Marius åpnet med 1 spar og fikk noe overraskende høre 2 spar fra makker Christian Fredrik Johnsen. Deretter meldte vest inn 3 hjerter. Nå tok Marius en liten tenkepause før han plukket 4 spar fram fra meldeboksen. Øst doblet, og det gikk pass rundt.

- Her var det båre å gå direkte i utgang. Det kan fort stå uansett om makker har 6 eller 9 poeng. Det kommer an på om han har en honnør som er nyttig for meg, forteller Marius.

Utspillet var ruter ess. Følgende kort kom ned i bordet:


Etter å ha vunnet første stikk for ruter ess fortsatte øst med hjerter gjennom kongen i bordet. Den gikk via liten i bordet og kongen i vest før Marius kunne trumfe på hånda.

Nå fortsatte Marius med kløver dame som gikk rundt til vests konge. Han fortsatte med ruter som Marius trumfet på hånda. Hollenderen i øst hevet øyenbrynene litt da han så at Marius kunne trumfe. Hadde han virkelig bare ett rødt kort på hånda?

Øst skjønte nok hvor det bar. Om ikke lenge ville han se motparten vinne doblet soneutgang.

Inne på hånda spilte Marius kløver til esset i bordet. Så dro han spar knekt rundt til østs konge. Nå var det ikke mer å hente for forsvaret, så Marius kunne fornøyd notere 790 i riktig kolonne.

Hele spillet så slik ut:

 
Et viktig poeng i spilleføringa er å vente med å trekke ut trumfen før man har forsikret seg om at man har stjålet et tilstrekkelig antall kløver i bordet til at farga ikke gir mer enn maksimalt en taper.

Dette ble et stort gevinstspill for Norge da Markus Lund og Simen S. Helgeby fikk spille 5 ruter udoblet med to beit på det andre bordet. 790-100 = 690 ga 12 IMP til Norge.

Norge vant for øvrig kampen mot Nederland med 14 VP mot 6. Hollenderne var lenge med i medaljekampen, men hadde en rekke med dårlige resultater etter tapet mot Norge. De var tilbake på vinnersporet siste dagen og sikret til slutt 5.plass og VM-billett.


Marius D. Austad fikset 790 i 4 spar doblet mot Nederland.

Brukbar avslutning for U21

Norges lag i U21-klassen endte på 12.plass av 17 lag i årets EM. På laget spilte Simen S. Helgeby (18), Carl-Otto Curran (18), Markus Lund (17), Arne Osnes Devik (15), Marius D. Austad (14) og Christian Fredrik Johnsen (13). Alle er debutanter i denne klassen og de fire sistnevnte er unge nok til at de kan spille i denne klassen også i EM om to år. Marius og Christian Fredrik holder sågar U16-alder ett år til.


Norge U21 etter dagens siste kamp. Fra venstre Arne O. Devik, Christian F. Johnsen, Markus Lund, Simen S. Helgeby og Marius D. Austad.

Laget har hatt intensive dager i Slovakia med 50 spill hver dag i ei hel uke. Det har vært både oppturer og nedturer, men viktigst av alt er det at de har fått verdifull erfaring. Her er det masse talent å bygge videre på!

Det ble spilt dobbel serie i U21-klassen. I løpet av siste halvdelen av mesterskapet har Norge spilt jevnt med flere av topplagene, og sågar slått både Tyskland (8.plass til slutt, men kjempet lenge om medalje), Nederland (5.plass) og Bulgaria (4.plass).

Norge U21 hadde en brukbar siste dag og sikret 12.plassen ved å slå Tyrkia på plassen bak klart.

U21-klassen ble for øvrig vunnet av Sverige etter en høydramatisk avslutning. De møtte gullutfordrer Israel i siste runde. Kampen ble vunnet av israelerne med IMP-sifrene 28-15. Det tilsvarte 14,28 – 5,72 i vinnerpoeng. Til slutt var Sverige ikke mer enn 0,15 poeng foran på tabellen. Tenk at det kan være så jevnt etter 320 spill! Et overstikk ekstra ville gjort at gullmedaljene hadde byttet eiere!

Også England hadde en liten sjanse til gull før siste kamp, men måtte ta til takke med bronsen. Gratulerer til alle medaljevinnerne!

Her følger resultatene til det norske U21-laget i dag:
Norge – Belgia                 17,34 – 2,66
Norge – Tyrkia                  16,18 – 3,82
Norge – Slovakia              9,61 – 10,39
Norge – Tsjekkia              6,28 – 13,72

Sluttresultat U21

Her følger resultatene til det norske U26-laget i dag:
Norge – Tsjekkia              14,85 – 5,15
Norge – Nederland         12,97 – 7,03
Norge – Slovakia             8,72 – 11,28

Sluttresultat U26

Her følger resultatene til det norske W26-laget (jentene) i dag:
Norge – Tyskland             17,04 – 2,97
Norge – Latvia                  18,76 – 1,24
Norge – Tsjekkia              11,28 – 8,72

Sluttresultat W26

Bare nesten for jentene

Det norske jentelaget hadde et særdeles vanskelig utgangspunkt før siste dag av Ungdoms-EM. Målet var å sikre VM-plass, men det var mer enn 30 VP opp til 6.plassen før de tre siste kampene.

Etter to solide seire i dagens to første kamper var faktisk avstanden nede i drøyt 13 VP før siste kamp. Fortsatt var det et lite håp.

Dessverre ble det kun en knapp seier mot Tsjekkia i siste runde, og dermed endte jentene på 7.plass.

Gratulerer til europamestrene Nederland, sølvvinnerne Polen og England på 3.plass!

Sluttresultat W26

Nedtur for U26

Det norske U26-laget hadde klare ambisjoner om å kvalifisere seg for neste års VM i Kina og håpet også å være med å kjempe om medaljene. Etter en litt haltende start kom det en del gode resultater på dag to og tre som gjorde at laget la seg greit til innenfor topp 6. I siste halvdel av mesterskapet har resultatene imidlertid vært mer variable og laget har vært nødt til å forsøke å berge stumpene og sikre topp 6. Etter å ha avsluttet med to stortap i går ble det klart at det kun var mikroskopiske sjanser for å klare det.

Målet for dagen i dag var likevel å gjøre det så bra som mulig slik at man fikk ei så bra sluttplassering som mulig. Det forekommer nemlig at flere lag enn de 6 direktekvalifiserte får tilbud om å være med i VM. Så om man først ender utenfor topp 6 lønner det seg å være så nært som mulig.

I dag ble det sanket 36,5 VP på tre kamper mot henholdsvis Tsjekkia, Nederland og Slovakia. Det holdt dessverre ikke til mer enn 10.plass.

På en dag der vi som følger norsk bridge tett har lov å være skuffet må vi sende gratulasjoner til våre svenske venner som sikret gullet i U26-klassen. De vant foran Frankrike og Polen.

Sluttresultat U26

Håp i hengende snøre

Før siste runde har Norges jentelag fortsatt en teoretisk sjanse til å klatre opp på 6.plass og sikre VM-deltagelse neste år. Det er mulig takket være en god nest siste kamp der jentene fikk med seg nesten 19 VP fra kampen mot Latvia samtidig som Tyrkia ble knust av Polen. Norge tok forøvrig med seg 17 VP fra kampen mot Tyskland i dag tidlig og virker å være på gang!

I siste runde møter Norge Tsjekkia som ligger på 8.plass, mens Tyrkia spiller mot medaljejagende England.

Den eksakte avstanden opp til 6.plassen er nå 13,4 VP.

Vi krysser fingrene!

Norge U26 har vunnet begge dagens kamper mot henholdsvis Tsjekkia og Nederland. I siste runde venter Slovakia. Norge kan i beste fall bli nummer 8.

Running scores W26

Running scores U26

Running scores U21


Sofie G. Sjødal og Thea Indrebø er klare for å gi alt i siste kamp!


Sven-Olai Høyland følger spent med i jentenes jakt på VM-billett.

 

Spillesterk hånd

Christian Fredrik Johnsen (13) fra Bardufoss var en av spillerne på Norges lag som ble nummer fem i U16-klassen. I siste halvdel av mesterskapet har han gått inn på Norges U21-lag sammen med Marius D. Austad (14) fra Flekkefjord, som også var med på U16-laget.

I runde 23 møtte møtte Norge U21 et av topplagene Israel, og Christian Fredrik og Marius spilte sammen i åpent rom.

Kampens tiende og siste spill bød på følgende vifte for Christian Fredrik i vest. Hva ville du meldt på vests kort etter den aktuelle innledninga?

 
Du har ikke mer enn 11 honnørpoeng, men hånda er likevel veldig spillesterk. Makker lover minst 4-korts hjerterstøtte med 3 hjerter. Dermed vet vi om minst 9-korts tilpasning.

Når man har funnet tilpasning er det fornuftig å telle tapere. Christian Fredrik så ned på singel ruter ess, og kunne dermed konstatere at det ikke var noen rutertapere. Siden makker ikke støttet sparen i første melderunde har han ikke mer enn to spar. Da er det maksimalt en spartaper.

I kløver og hjerter er det til sammen fire tapere på vests hånd, men det er ikke usannsynlig at øst kan dekke opp for to av disse. Christian Fredrik så stort potensial i kortene og ville ikke risikere å gå glipp av utgangsbonus. Han høynet ganske så momentant til 4 hjerter.

Nord spilte ut ruter konge, og Christian Fredrik fikk se følgende blindemann før han måtte legge en plan:


Det er en mulig plan å godspille sparen. Men man trenger ikke gjøre seg avhengig av at begge majorfargene oppfører seg når man har såpass god trumf og det finnes en mulighet for å spille på krysstjeling. Her kunne det stjeles ruter på hånda og spar i bordet.

Med dette målet for øyet vant Christian Fredrik første stikk med ruter ess på hånda før spar ess og ny spar fulgte. Syd kom inn på spar konge og returnerte en ruter. Christian Fredrik stjal på hånda, og nord fulgte med en liten ruter.

Inne på hånda spilte Christian Fredrik en spar til stjeling med esset. Syd kastet en kløver. En tredje runde ruter ble spilt fra blindemann. Da syd fulgte lavt tok spillefører en liten tenkepause. Han konkluderte med at de virket trygt å stjele lavt siden nord hadde spilt ut ruter konge og deretter fulgt med en liten i neste ruterrunde.

Som forventet gikk dette bra. Nord fulgte med ruter dame. Christian Fredrik hadde nå tatt 5 stikk og vi var kommet til følgende posisjon:


Med to høye trumf i bordet og tre høye trumf på hånda var det nå en sikker vei til 10 stikk. To spar kunne stjeles i bordet og så måtte man dessuten få tre trumfstikk på hånda.

En spar til stjeling med kongen fulgte før en ruter ble stjålet på hånda. Da Christian Fredrik spilte sin siste spar fra hånda la nord i en trumf før blindemann vant stikket med hjerter 10.

Da den stående ruter 10 ble spilt fra bordet kastet syd en kløver, og Christian Fredrik kunne gjøre det samme. Nord hadde ikke flere trumf igjen, og dermed ble Christian Fredrik belønnet med et overstikk. Hele spillet så slik ut:


Da kontrakten var den samme med 10 stikk på det andre bordet ble det 1 IMP til Norge etter gode vurderinger i meldingsforløp og spilleføring.

Israel vant for øvrig kampen 12,83 – 7,17 (15-7 i IMP). Det må sies å være et akseptabelt resultat for det norske laget mot en motstander som er med for fullt i gullkampen.


Christian Fredrik Johnsen (13) både meldte og spilte godt i kampen mot Israels U21-lag.

Norge på BBO i dagens to første

Norges U26-lag vises på BBO i dagens to første kamper.

Klokka 10 er det Tsjekkia som er motstander. Før dette innbyrdes oppgjøret er Norge nummer ni, 0,21 VP bak Tsjekkia.

Dagens andre kamp starter klokka 12:20. Da er Nederland (4.plass) motstander.

Running scores U26

Running scores W26

Running scores U21


Christian Bakke og resten av U26-laget kan følges på BBO klokka 10:00 og 12:20 i dag. (Arkivfoto)

To norske stortap

Det ble lite jubel i de norske bridgehjem denne fredagskvelden. Både U26-laget og W26-laget ble vist på BBO, men dessverre ble det stortap for begge våre lag.

Norge U26 møtte Frankrike, som ligger på andreplass. Kampen endte med IMP-sifrene 4-42 i fransk favør, og dermed ble det mindre enn 2 vinnerpoeng til Norge. Nå er det hele 34 VP opp til 6.plassen, så VM-billetten henger i en tynn tråd med bare tre kamper igjen å spille.

Det gikk ikke stort bedre for vårt jentelag. De tapte med 22 IMP mot Polen og fikk dermed med seg drøyt 4 vinnerpoeng fra kampen. For jentene er det nesten 32 vinnerpoeng opp til 6.plassen. Selv om de skal møte de tre lagene som ligger bak dem på tabellen skal det mye til for å ta igjen Tyrkia eller Frankrike.

Running scores U26

Running scores W26

Vi kommer tilbake med mer EM-stoff i morgen tidlig.

Også jentene vises på BBO

I tillegg til at U26-lagets siste kamp i dag mot Frankrike vises på BBO, kan du også følge kampen til de norske jentene mot Polen. Begge kampene starter klokka 17:50.

I skrivende stund er begge de norske lagene et stykke unna topp 6 som gir plass i neste års VM. Vi krysser fingrene for at det blir solid spilling og mange norske vinnerpoeng i kveldskampen. Dette er fortsatt mulig å klare, men det blir færre og færre kamper å gjøre det på!

Running scores U26

Running scores W26

Running scores U21

Nyttig å telle honnørpoeng

Det norske jentelaget imponerte ved å ta bronse i fjorårets VM. Foreløpig har det ikke løsnet helt i årets EM, men de har fortsatt alle muligheter til å kvalifisere seg til neste års VM i Kina. For å klare det må de ende topp 6 i EM. I skrivende stund er det 17 vinnerpoeng opp.

Likevel er det ikke tvil om at det bor mye i laget. Vi skal se på et spill fra runde 11 der Sofie Græsholt Sjødal visste nettopp det i rollen som spillefører. I kampen mot Ungarn ble hun spillefører på nords hånd med følgende ressurser til rådighet:

 

Utspillet var hjerter dame. Sofie lasjerte, og øst skiftet ruter som gikk til esset i vest. Hun vridde en kløver som Sofie la liten på. Øst måtte på med esset og fortsatte med en ruter til stjeling. I stikk fem spilte vest en kløver. Sofie slapp den til bordets tier. Vi var framme i følgende posisjon:

Nå var tida kommet for å gå løs på trumffarga. På spar ess fulgte vest med fireren, mens treeren kom på fra vest. På neste trumfrunde la vest syveren. Hva nå?

Sofie hadde fulgt med i timen. Vest hadde vist fram ruter ess og motspillet så langt tydet også på at hun hadde både hjerter ess og kløver dame. Hun kunne ikke ha spar dame i tillegg siden hun hadde passet i åpning. Dermed stakk Sofie med kongen. Dama kom seilende fra øst. Sofie kunne så kreve resten av stikkene og notere 140 på bok etter ei fin spilleføring.

Hele spillet så slik ut:

 
Om Sofie hadde tatt finessen i spar ville hun gått beit fordi vest da ville fått enda ei stjeling i ruter med sin siste trumf. Å stikke med kongen sikrer kontrakten så lenge vest ikke er utstyrt med 5-korts spar fra start.

Dette viser hvor viktig det er å holde styr på hvordan honnørpoengene er fordelt rundt bordet og se det i sammenheng med hvordan meldingsforløpet har gått. Det ligger mye informasjon i de meldingene motparten avgir, men man kan også hente informasjon fra meldinger som ikke er avgitt. I dette tilfellet kunne vi altså utelukke at vest hadde spar dame fordi hun var markert med 10 honnørpoeng allerede og hadde passet i åpning.


Sofie Sjødal fikset ni stikk i 2 spar i kampen mot Ungarn.

Oppsummering av dag 5

Vi har nå lagt bak oss dag fem av Ungdoms-EM 2017 og nærmer oss innspurten på mesterskapet. Det er heldigvis mange poeng igjen å kjempe om. Norges lag ligger nemlig litt på etterskudd i kampen om VM-billettene både i U26- og W26-klassen.

Det førstnevnte laget startet dagen med seier mot Østerrike. De ville nok likevel gjerne hatt med seg mer enn knapt 14 vinnerpoeng fra denne kampen. I dagens andre kamp var England motstander i BBO-overført oppgjør. Norge fikk dessverre bank og satt igjen med bare drøyt to vinnerpoeng fra denne kampen. Også mot Estland gikk det heller dårlig og Norge fikk med seg mindre enn fem vinnerpoeng fra dagens tredje kamp.

Heldigvis ble det full pott mot Romania i dagens siste kamp. Status når det gjenstår syv kamper er at Norge er 13,31 VP bak Danmark som innehar den viktige 6.plassen i øyeblikket.

Nå gjelder det at Lars Eide og Lars Arthur Johansen får forberedt spillerne sine optimalt før de siste to dagene. Det er tett og god bridge som gjelder for at Norge skal sikre seg plass i neste års VM. Vi heier og håper på norsk suksess de to neste dagene!

I W26-klassen er Norges lag i øyeblikket drøyt 17 vinnerpoeng bak den viktige 6.plassen. Dagen i dag startet med knapt 14 vinnerpoeng mot Tsjekkia før topplaget Polen ble feid av banen med sifrene 16,72 – 3,28. Dessverre ble det ikke samme poengsanking etter lunsj. Da ble det til sammen elleve vinnerpoeng på to kamper mot henholdsvis Nederland og Tyrkia.

Vi håper Sven-Olai Høyland og Elisabeth Græsholt Sjødal har overbevist jentene om at det fortsatt er fullt mulig å klatre innenfor topp 6. Vi krysser fingene og satser på at dette går veien til slutt!

I U21-klassen har Norge møtt en rekke tøffe motstandere i løpet av dagen. Det ble seire mot både Bulgaria og Nederland, mens det ble knepne tap mot både Israel og Frankrike. I denne klassen har Christian Fredrik Johnsen (13) og Marius Dalemark Austad, som var med på U16-laget som ble nummer fem i går, kommet inn på laget og vært med på dagens to seire. De får verdifull erfaring sammen med de andre spillerne på laget.

Under følger en oversikt over de norske lagenes resultater i dag.

U26:
Norge – Østerrike            13,78 – 6,28
Norge – England              2,37 – 17,63
Norge – Estland               4,54 – 15,46
Norge – Romania            20 – 0

Running scores U26

W26:
Norge – Tsjekkia              13,48 – 6,52
Norge – Polen                  16,72 – 3,28
Norge – Nederland          7,03 – 12,97
Norge – Tyrkia                 3,97 – 16,03

Running scores W26

U21:
Norge – Bulgaria              11,5 – 8,5
Norge – Polen                  4,71 – 15,29
Norge – Israel                   7,17 – 12,83
Norge – Frankrike            8,86 – 11,14
Norge – Nederland          14 – 6   

Running scores U21


Forhåpentligvis får jentene ei bra avslutning på mesterskapet og sikrer plass i neste års VM.
Fra venstre Elisabeth G. Sjødal (coach), Thea Indrebø, Agnethe H. Kjensli, Thea H. Hauge, Sofie G. Sjødal, Katarina Ekren og Sven-Olai Høyland (NPC).

U26 på BBO mot England

I dagens andre runde kan du følge Norge U26 på BBO i kampen mot England. Norge stiller med Anders H. Gundersen - Marcus Scheie i åpent rom og Christian Bakke - Espen Flått i lukket rom. Norge vant forøvrig dagens første kamp mot Østerrike med sifrene 13,72 mot 6,28.

Running scores U26

 

U21-laget på BBO

I dagens første runde vises det norske U21-laget på BBO i kampen mot Bulgaria. Du kan følge kampen direkte fra klokka 10.
Norge stiller med Markus Lund - Simen S. Helgeby i åpent rom og Arne Osnes Devik - Christian Fredrik Johnsen i lukket rom.

Running scores U21

 
Norge U21: Fra venstre Lars Eide (kaptein), Arne Osnes Devik, Carl-Otto Curran, Simen S. Helgeby, Markus Lund, Lars Arthur Johansen (coach), Christian Fredrik Johnsen og Marius D. Austad.

Dyrt slemspill mot Sverige

Norge U26 gikk dessverre på et stortap i den BBO-overførte kampen mot Sverige onsdag kveld. Et av spillene som bidro til å skape sving i norsk disfavør var det følgende spillet i slemsonen. Hvordan ville du om ha meldt sammen med din faste makker?

For Norge meldte Christian Bakke og Espen Flått slik:

Det norske paret meldte seg altså helt opp i 7 hjerter. Christian Bakke har nok helt sikkert følt seg mer bekvem som spillefører, men når man kommer i en hardmeldt kontrakt er det bare å ta seg sammen og prøve å finne beste varianten som gir størst mulig sjanse for hjemgang.

Utspillet var en liten hjerter som ble vunnet av sekseren på hånda. Deretter fulgte spar til esset og spar til stjeling. Ruter ess og ruter til stjeling satte bordet inn igjen, før nok en spar ble stjålet på hånda. Begge motstanderne fulgte farge. Bakke trumfet en ruter til i bordet før sparen ble stjålet god med hjerter ess.

I følgende posisjon spilte Christian sin siste ruter til stjeling i bordet:

Om Trumfen hadde vært fordelt 2-2 hos motparten ville Christian vunnet kontrakten. Slik satt det dessverre ikke denne gangen da hele spillet så slik ut:

Christian måtte dermed notere ei beit. På det andre bordet hadde tvillingbrødrene Ola og Mikael Rimstedt en meldemisforståelse og stoppet i 4 hjerter med 13 stikk. Uansett ble det 13 IMP ut for Norge.

Vi så her nok et eksempel på hvor mange IMP slemspillene kan svinge. Om Christian hadde fått hjem kontrakten eller Norge hadde nøyd seg med å melde lilleslem ville Norge fått et tosifra antall IMP inn i stedet for ut.

Med åpne kort kan kontrakten vinnes. Kløverdama sitter gunstig plassert og det er i tillegg mulig å sette opp et ekstrastikk i ruter ved å spille ruter ess og seile ruter dame (mot tumf i bordet).

Christian Bakke valgte altså en fornuftig spilleplan, men den førte ikke fram da trumfen satt 3-1.

Vi får håpe de norske gutta er tilbake på vinnersporet allerede torsdag morgen! Da er Østerrike (18.plass) motstander.

Oppsummering av dag 4

Høydepunktet, sett med norske øyne, på dag 4 av Ungdoms-EM var at U16-laget klarte målet om å kvalifisere seg til VM i Kina neste sommer. Etter en meget spennende avslutning ble Norge til slutt nummer 5 i den yngste klassen. Polen vant foran Israel og Frankrike.

Ellers bød dagen på stor poengsanking for U26-laget i de to første kampene mot lag på nedre halvdel av tabellen. Dessverre ble det stortap i siste kamp mot Sverige, blant annet etter et par dyre slemspill (se eget blogginnlegg).

Laget er i øyeblikket på 6.plass, den siste plassen som gir sikker plass til VM. Det er 29 poeng opp til medalje og kun 0,53 poeng ned til Danmark på 7.plass. Det er fortsatt 11 runder igjen og mye å spille om.

Det norske jentelaget har hatt en litt tråd start på mesterskapet. I skrivende stund er de nummer 8 av 10 lag, med drøyt 21 poeng opp til 6.plassen. Hvis Sven-Olai Høylands spillere kommer i flytsonen er det absolutt mulig å klatre i løpet av de neste dagene. Vi krysser fingrene!

U21-laget hadde en tung dag, men tok med seg en gledelig seier mot topplaget Tyskland i dagens siste runde. Etter 20 av 34 runder er laget nummer 12 av 17 lag.

Her følger en oversikt over de norske lagenes resultater i dag.

U26:
Norge – Serbia                20 – 0
Norge – Spania                 16,21 – 3,79
Norge – Russland             11,28 – 8,72
Norge – Sverige                0,35 – 19,65

Running scores U26

W26:
Norge – Frankrike            5,58 – 14,42
Norge – Tyskland            19,08 – 0,92
Norge – England              7,56 – 12,44
Norge – Nederland         7,84 – 12,16

Running scores W26

U21:
Norge – Slovakia              8,86 – 11,14
Norge – Italia                    4,03 – 15,97
Norge – Sverige                3,61 – 16,39
Norge – Tyskland             11,85 – 8,15

(Norge U21 spilte bare fire kamper i dag da de hadde oversitt i dagens andre runde)

Running scores U21

U16:
Norge – Frankrike           6,03 – 13,97
Norge – Nederland         11,38 – 8,82
Norge – Tsjekkia              11,70 – 8,30

Sluttresultat U16


Magnus Sætre (sittende) og Christian Fredrik Johnsen er to av U16-spillerne som bidro til
å sikre norsk deltakelse i Ungdoms-VM 2018, som arrangeres i Kina.