Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Verdensmestrene ble slått

I 2.kamp i EM sto Sveits for tur, og laget fulgte opp den fine seieren mot Danmark med en enda bedre seier mot de regjerende verdensmestrene. Dette var kampens største sving (Vest/Alle):

Du sitter Vest på Geir Helgemos plass og valgte å gjenmelde 1NT til tross for at sparholdet var noe tynt, for å si det mildt. Med tredobbelt sparhold og en verdifull kløverkonge satset makker Tor Eivind Grude på utgang. Hvordan spiller du den med ruter 2 (svenske) ut til knekten hos Syd?

Meldingsforløpet og utspillet tyder sterkt på at Nord har 5/4-fordeling i spar og ruter, og selv om vi får 5 kløverstikk, ser det ut til å mangle et par stikk. Du kan jo ikke godt ta en dobbelfinesse i spar, for da har motparten 5 stikk å ta. Så Helgemo startet med en liten hjerter til Damen, som sto. Nå visste han at Nord ikke kunne ha mer enn 2 kløvere, og dermed var det ingen sjanse for at kløveren satt 3-3 med Damen hos Syd.

Da gjensto det bare en mulighet: Kløver Konge og kløver til Esset, og Damen droppet fra Nord. Etter tre nye kløverstikk avsluttet Vest med å spille liten hjerter fra hånden, og som ventet måtte Nord på med Esset:

+600 til Ø/V var det ingen andre som klarte å kopiere.

Ved det andre bordet havnet Øst i 2NT, og Syd spilte ut spar Konge. Øst stakk med Esset og fortsatte med spar knekt, som han fikk beholde for. Nå forsøkte han kløver Konge og kløver 10 til knekten, men Nord stakk med Damen og skiftet til ruter. Dermed ble det ikke mer enn 2+0+1+4=7 stikk til Ø/V, +100 og 12 IMP til Norge, som vant kampen 29-10 (14.80 VP).

Dermed ligger Norge på 4.plass etter første dag med 29.19 VP. Nederland leder, foran England og Frankrike.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.