Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Spill fra BAM'en i Winter Games

Her er et godt spill av Brogeland-Sælensminde i BAM-turneringen i Monaco. Som så ofte, en liten motspillsglipp må til, og den må utnyttes!

Brogeland satt med dette og hørte Silla (Sælensminde) åpne i første hånd og gunstig sone med 2 ruter, såkalt "søppelmulti", dvs. en svak, svake 2 åpning i en majorfarge. I gunstig sone behøver det ikke innebære særlig mye, men Brogeland måtte nesten satse på utgang? Han sa 2 grand – krav – og Silla sa 3 kløver som viste minimum med hjerterfarge. Nå kunne Boye etter deres metoder spurt om det var en ekstra dårlig minimum, eller om han hadde noe i hvert fall, men naturlig nok meldte han 4 hjerter. Tross alt trenger han ikke mer enn kongen femte i hjerter hos åpneren for at utgang skal være en god kontrakt.

Det viste seg å være en særdeles tynn åpning, en 2 åpning som kan gjøre mange juniorspillere misunnelige…

Erik "Silla" Sælensminde ser ut til å bli bare yngre og yngre for hvert år som går...

Mot 4 hjerter kom hjerter 5 i utspill til til syveren fra bordet, tieren og damen. Nå spilte Boye kløver dame. Den burde vest dekket, men da han la liten hadde nordmannen fått den lillefingeren han trengte for å kunne ta hele hånda. Kløver dame vant stikket, så kløver til stjeling og trumfåtteren som fikk seile. Neste trumf gikk til kongen og esset, og en tredje runde kløver ble spilt, vel og merke en liten kløver. Esset kom på, behagelig for spillefører, og Boye spilte spar til esset for å ta sine kløverstikk og ti stikk i alt (han var helt uten trumf nå).

Det måtte ha vært fristende å spille kløver konge tredje gang for å presse ut esset hvis vest hadde esset fjerde fra start, og øst knekten tredje fra start. Men motparten brukte svensk fordeling, og østs treer i første kløverrunde tydet på fire-korts farge. Boye stolte på det og vant sin utgang, (selvsagt) vunnet spill da motstanderne ved det andre bordet spilte delkontrakt i hjerter med ni stikk.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.