Internasjonal seier: Mest på det jevne?

Ordene i overskriften er akkurat hva Allan Livgård sa da jeg hadde en «chat» med han og ba om et fint spill etter triumfen i Moskva forleden sammen med Terje Aa.

Og den beskrivelsen liker vi. Det er nettopp det som er nøkkelen til suksess, selv i internasjonal bridge. Litt mer enn «på det jevne» selvsagt, men lagkamper og store turneringer blir normalt ikke avgjort av spektakulære avis-spill, men av solid, god bridge!

I det spillet her fra Slava Cup som endte med norsk seier meldte Allan og Terje godt.

«Alle» bruker Stenberg (eller Jacoby som det kalles internasjonalt), men det er ikke nok bare å si at svaret 2NT på åpning 1 i major er utgangskrav med minst firekorts støtte. Det er heller ikke nok at man starter å kontrollmelde etterpå uten å finne ut om hvordan det egentlig ser ut. Det norske paret meldte slik:

2NT fra vest var altså utgangskrav med sparstøtte, og nord meldte inn med ruterfargen sin. Østs dobling viste singelton i ruter, en god avtale! Vi skal normalt aldri straffedoble dem på tre-trinnet når vi allerede har vist minst ni trumf til sammen i en majorfarge sånn som her.

Vest viste da ruter ess med 4 ruter (ikke noe poeng i å kontrollmelde uten det med andre kontroll når makkeren har vist singelton i fargen!), og han viste samtidig ikke noe særlig ekstra. Han kunne etter deres avtaler meldt 3NT (vi skal aldri spille 3NT etter denne starten) med en mer solid sleminvitt, eller med en minimums 2NT som ikke passet så godt mot singelton burde svarhånden bare meldt 4 spar.

Det (4RU) var nok for øst som gikk via Key Card Blackwood (fikk 3 nøkkelkort) og meldte 6 spar.

Spilleføringen var en formalitet, den femte hjerteren ble godspilt med to stjelinger og det stikket (den femte hjerteren) ga avkast for en kløver hos vest. Alt N/S kunne få for var ett stikk i kløver.

Godt meldt til en ganske enkel slem å vinne med bare 24HP til sammen.

Så det der var vel ikke bare «på det jevne», og joda, spillet ga en bøtte med IMPs i den sterke turneringen som ble spilt som parturnering med IMP beregning.

Med norsk makker i Australia

Gold Coast Congress i Broadbeach Australia (Surfers Paradise) pågår for fullt denne uken. Parturneringen er avsluttet etter tre dagers spilling. Det deltok ikke langt unna 1000 par fordelt i fire klasser. I «Open» spilte 228 par, og kun 28 av dem – et nåløye - kunne etter kvalifiseringen belage seg på A-finale.

Surfers Paradise, Australia

Det gikk bra i kvaliken for langveisfarende Terje Lie og meg (7.plass) med litt under 60%.

Her er et spill fra finalen hvor poengene fort blir fordelt brutalt, enten et kanonspill inn eller (delt) bunn.

Hvilken kontrakt ville du likt å spille?

Det er naturlig å havne i slem, og etter at sparsitsen oppdages kom mange i 6 spar. Men er ikke 6 grand en bedre slem? Den kan godt stå selv om sparen sitter skjevt, og både i 6 spar og 6 grand vil du normalt være avhengig av kløverfargen.

Terje Lie og undertegnede lå bra an før den siste sesjonen i parfinalen, på 4.plass med 27 spill igjen å spille. Dessverre startet siste sesjon forferdelig, og man kan si vi var skuffet over kløverknektens plassering i to av den første rundens spill. I det ene meldte motparten en knallhard utgang som avhang av en trumffinesse, to 3-2 sitser og hvor kløver knekt befant seg. Alt satt, tredelt bunn for oss.

Så kom slemspillet over. Vi meldte 6 grand som jeg skulle spille. Det kom hjerter ut og mer hjerter da kløver til tieren røk til knekten. Dermed talt taket i hodet på meg da den andre kløverfinessen røk – tre bet og nok en tredelt bunn.

Her var det bra sjanser om kløveren hadde gitt minst fire stikk, og som du ser var 6 spar sjanseløst med denne sitsen. Men alle de som spilte 6 spar gikk bare to bet. En rask kalkulasjon viser at de to kløversitsene i den runden kostet ca. 7%, nok til en plassering helt i toppen, men med en blytung siste sesjon falt vi til 9.plass. Vi klager ikke på uflaks egentlig, for i flere andre sesjoner hadde vi god flyt.

Det spilles fra tirsdag morgen lagturneringer i mange klasser i tillegg til en rekke sideturneringer. Alt om festivalen i Australia kan de som er interesserte finner her.

Imponerende av Livgård-Aa

Allan Livgård og Terje Aa vant en knallsterk seier i Slava Cup i Moskva. Det er en sterk internatsjonal turnering hvor det deltok 64 par.

Erik Berg og Christer Kristoffersen ble nr. 17 og Jon Egil Furunes-Nils Kåre Kvangraven kom på 24. plass.

Her er et spill fra siste runde hvor det handlet om å ha gode avtaler. Hvordan ville du og din makker meldt kortene?

.

Syd må få spurt om ess, og da må ruter være trumf hvis de bruker Key Card Blackwood. Det er kanskje mulig rett og ssvare 4 grand direkte over nords 1 kløver i åpning, men da må N/S ikke ha den "late" avtalen at "alt" er Key Card Blackwood (for eksempel sist meldte farge som trumf). Med vanlig 4-ess Blackwood får syd vite om kløver ess og ruter ess, og da bør det vel være mulig å ta sjansen på storeslem? Nord kan ha spar dame, hjerter dame eller et mulig ekstra kløverstikk som vil gi det trettende stikket. Her hadde han hjerter dame og da var det tretten toppstikk i grand.

Som foreslått tidligere her i bloggen er det en grei avtale å si at direkte hopp til 4 grand over 1 i farge IKKE er Key-Card, men spør etter ekte ess. Hvis det oppfattes som Key-Card blir det gjetting, for det ene "esset" (nøkkelkortet) kan jo i så fall være kløver konge.

 

 

 

Spill fra serieavslutningen

Vi tar med et par «showhender» fra seriemesterskapets avslutning i helgen.

De små gleder

Vi går først til 2.divisjon Ivar Berg forteller: «Det gikk berre middels i divisjonen, men spill 8 i siste kamp redda hele helga».

Javel sier vi, men joda, det var en ganske morsom historie, og her er den:

Trønderen satt øst og vest var giver med ingen i sonen. Både vest og nord passet. Å finne på noen i tredje hånd er jo en ganske vanlig og populær ting å gjøre. Ville du funnet på noe her?

Berg åpnet med 1 spar med ess-dame tredje! Etter pass fra syd kom makkeren litt overraskende med svaret 2 ruter. Toronto 2 kløver (spartilpasning) ville vært litt mer kinkig, men da måtte Berg antagelig funnet seg i å spille 2 spar på 3-3 tilpasning. Makkeren hadde tydeligvis ikke tre spar, og Berg passet ganske så fornøyd på 2 ruter som ble kontrakten.

Slik så hele spillet ut:

Joda, N/S var bløffet vekk fra sparkontrakten sin hvor det satt veldig snilt. Utgang i spar N/S fyker fort hjem, men det er uansett hardt meldt, og hvordan melde det når motparten har åpnet med 1 spar?

Det står riktignok kun ni stikk i sparkontrakt hvis motspillet sitter. Vest må spille ut hjerter som fører til at øst kan få seg en stjeling.

I 1. og 2.divisjon samlet meldte 12 av 48 N/S-par 4 spar og vant den. Bak der kom en haug med delkontrakter i spar med fra ni til elleve stikk. Kun fem par gikk bet i 4 spar.

Ved Ivar Berg og Arnfinn Helgemos bord var ikke sparkontrakt tema, og sistnevnte spilte 2 ruter med åtte stikk, +90 til Ø/V.

Spill 4 i samme kamp var også et showspill med endel nokså uvanlige resultater:

Topp?

I de fire puljene (12 lag i hver) noterte 12 par +750 for 5 ruter doblet. Utgang i ruter kan alltid vinnes. Men den scoren (+750) for vunnet doblet utgang var ikke i nærheten av topp.

Tre par noterte +950 for 5 ruter doblet med ett overstikk som trolig skjedde etter kløver ut som satte opp stikk hos nord i den fargen, og øst klarte ikke å ta for hjerter ess da han var inne (?) så hjertertaperen forsvant. Det er fortstt noe arbeid, men de tre parene fikk i alle fall tolv stikk.

Pluss 950 var imidlertid heller ikke topp!

Ved fem bord var N/S i 5 ruter og ble doblet, men da sendte de det tilbake med redobler! Alle de fem vant den og noterte den uvanlige scoren +1000 for 5 ruter doblet med elleve stikk.

Bilder fra seriemesterskapets siste helg (oppdatert)

Her er noen bilder fra avslutningen av sesongens seriemesterskap, 1. og 2.divisjon.

Gull- sølvlaget fra innbyrdes oppgjør i runde 7. Fra venstre Thomas Charlsen, Jan Petter Svendsen, Thor Erik Hoftaniska og Erik Sælensminde

Seriemesterne Hordaland 1 (Charlsen) vant klart i det innbyrdes oppgjøret mot nr. 2, Rogaland 1 (Hauge). Marginen fra den kampen (14 VP) var god å ha til slutt da Rogaland 1 var ca. 6 VP bak vinnerne.

Opp i toppserien, Østerdal 1: Stig Martinussen, Jon Halvard Skoglund, Tore Skoglund og Vegard Brekke.

Medaljegrossistene Hordaland 2 blir å finne i det ypperste selskap igjen neste sesong. Fra venstre: Tor Bakke, Jim Idar Høyland, Sven Olai Høyland, Magne Eide og Trond Hantveit.


Romerike og Glåmdal 1 tok seg av 2.divisjon avd. B og spiller i 1.divisjon neste sesong. Fra venstre: Håvard Jensen, Cato Sundeng, Jørn Ringseth, Per Ove Grime, Lars Allard og Marius Haga. Jan Kristensen var ikke tilstede da bildet ble tatt.  

Seriemesterskapet: Medaljedryss, opp- og nedrykk

Det ble Hordaland 1 (Charlsen) som vant seriemesterskapets 1.divisjon. Dermed er Martin Andresen seriemester i bridge så vel som i fotball! Lagkameratene hans var Thor Erik Hoftaniska, Thomas Charlsen og Fredrik Helness.

Sølv gikk til Rogaland 1 (Hauge) med Rune Hauge, Erik Sælensminde, Erik Berg, Christer Kristoffersen, Tor Helness og Jan Petter Svendsen.

Møre og Romsdal (Kindsbekken) avsluttet med en storseier og knep bronsen. På det laget spilte Asbjørn Kindsbekken, Roar Voll, Ole Berset, Bjørn Olav Ekren, Nils Kåre Kvangraven og Ulf Tundal.

Ned i 2.divisjon rykket tre lag som normalt er med i den andre enden av resultatlista, Oslo 1, Oslo 2 og stjernegalleriet fra Heimdal BK, Midt-Trøndelag 1 .

Østerdal 1 blir neste sesong å finne i 1.divisjon igjen med 2 x Skoglund, Brekke og Martinussen. De vant 2.divisjon avd. A.

Romerike og Glåmdal 1 vant avdeling B og rykker opp i toppserien. På det laget spilte Grime, Kristensen, Allard, Jensen, Sundeng, Haga og Ringseth.

2.divisjon avd. C ble vunnet av et annet lag som til vanlig har vært å finne i toppserien, Hordaland 2 med Høyland, Høyland, Bakke, Eide og Hantveit. Alle resultatene finner du her.

Seriemesterskapet går mot slutten

Her er et par interessante spill fra kampen mellom Hordaland 1 - lederlaget etter første helg - og Møre og Romsdal.

Hva bruker du og din makker svaret 4 grand som etter makkers åpning med 1 i major?

Noen bruker Key Card Blackwood, alltid. Det kan nok ikke være beste avtale når du går direkte fra 1 i farge til 4 grand. Poenget er at hvis du ønsker å spørre med Key Card med makkerens åpningsfarge som trumf kan du bare fastsette den fargen som trumf på en eller annen måte, for eksempel med Stenberg 2NT, og så spørre med 4 grand i neste melderunde. Det tar bare noen få sekunder mer, og du har tid til det.

Hvorfor?

Jo, fordi en sjelden gang kan du få en hånd hvor du ikke er det minste interessert i kongen i makkers åpningsfarge som Key Card, du ønsker å vite antall ESS! Her var det sånn.

Ekren gikk  over Berset sin 1 hjerter direkte i 4 grand og fikk to virkelige ESS. Ikke to Key Cards som jo kunne vært A-K i hjerter. Har nprd det er det ingen storeslem. Syd må vite at det er hjerter ess og kløver ess makkeren sitter med. Så kom 5 grand - storeslemsinvitt - og åpneren skal da melde av spesfikk konge (eller melde 7 med mye ekstra). Her viste nord ruter konge, og det er nok. Kløver konge ville vært like bra. Syd kunne telle tretten stikk og sa 7 grand.

Godt meldt, men F. Helness og Andresen fant også frem til storeslemmen, dog etter en helt annen meldeserie.For 1. og 2.divisjon samlet viser resultatene at vel 40% av N/S parene meldte storeslem i grand eller spar.

I det neste spillet fant Berset-Ekren en fin 5 kløver.

Det er først og fremst om å gjøre å unngå 3 grand hvor forsvaret kan ta seks ruterstikk og kløver ess med det samme. Å spille 4 spar på 4-3 er ikke så dumt når 3 grand er håpløst, men det blir vanskelig her idet det kommer ruter ut og mer ruter, og spillefører må trumfe på den lange trumfhånden. Han blir trumfmatt. Hordalands N/S spilte 4 spar, men gikk bet.

Ekren var altså i 5 kløver som heller ikke er nedlegg, men kontrakten har gode sjanser siden hjerterfinessen går. Det kom hjerter 8 ut til liten-liten, og syd vant stikket. Så trumf, og vest vant andre gang for å fortsette med hjerter som igjen gikk til liten - liten og syds dame. Den siste trumfe ble tatt ut med nords tier, så ruter mot syd. Øst stakk med esset og fortsatte med ruter dame da syds konge kom på under esst. Nå tok spillefører for hjerter ess før den siste trumfen ble tatt idet det så slik ut:

En skvis oppstår, og den ville fungert om vest hadde hatt fire spar også siden han nå satt med Kn-10 i ruter og var alene om holdet i den fargen. Men skvisen som skjedde i dette tilfellet var mot øst som hadde fire spar og måtte holde hjerter konge i det de alle skulle ned på fire kort.I det vest følger på kastes ruter 9 og øst kan ikke finne noe godt avkast. Det er klart sparfargen kan løses uten å skvise øst, ved å spille to runder spar og så ta finesse over øst. Det kan gå galt om vest har knekten tredje. Og skvisen er både tryggere og morsommere...

Å vinne 5 kløver var sammen med en bet i 4 spar ved det andre bordet verd 10 IMP for Møre og Romsdal som vant kampen. Hordaland 1 (Charlsen) leder imidlertid mesterskapet forstatt, med en halvrunde og en hel kamp igjen å spille på søndag. I bunnstriden er det fortsatt (som vanlig) jevnt, og hvem som rykker ned )og opp fra 2.divisjon) blir ikke avgjort før siste kort er spilt. 


Resutlatene finner du her.

 

 

SERIMESTERSKAPET AVGJØRES

I helgen skal seriemesterskapet avgjøres for de to høyeste divisjonene.

Tredje- og fjerdedivisjon skulle vært avsluttet 2.februar, men jeg er ikke sikker på om alle puljene er ferdigspilte (?). Resultater for samtlige puljer finner du her.

Søndag avsluttes altså de to overste divisjonene, toppserien (12 lag) og tre puljer (12 lag i hver) i 2.divisjon. Tre lag rykker ned fra toppserien, og vinnerne i hver av puljene i 2.divisjon blir å finne i det gjeveste selskapet neste sesong. Som alltid blir det et rotterace både med hensyn til medaljer og opp- eller nedrykk.

I toppserien leder lag Hordaland 1 - CHARLSEN med Thor Erik Hoftaniska, Fredrik Helness, Thomas Charlsen og Martin Andresen. I bunnsjiktet befinner det seg en haug med kjente navn, både landslagsspillere og tidligere landslagsspillere. Det viser hvor jevnt det er i toppserien. Som alltid kan det bli flere lag som enten kan ta medalje, eller stå i fare for å rykke ned mot slutten.

Det er spilt seks kamper, og hele fem kamper gjenstår. Det kan derfor bli store svingninger i helgen. 

Skulle imidlertid Hordaland 1 holde unna og ta tittelen vil det (meg bekjent) faktisk være en historisk begivenhet, men ikke fordi det laget vinner, det har de gjort mange ganger før - men pga. at Martin Andresen spiller på laget.

Martin kan bli den første i Norge som har vunnet seriemesterskapet både i fotball og bridge (korriger meg hvis det ikke er riktig). Han er ikke den første som har vært god i begge deler. Den legendariske Lillestrøm-spilleren Tom Lund spilte bra bridge og jeg tror jeg faktisk har spilt mot han i en parfinale en gang (?). Steinar Nilsen har spilt lagfinaler og vært med i norsk toppbridge en stund, men tidligere var han toppspiller på Rosenborg. Og det er sikkert andre som har vært god i begge disse så forskjellige grenene. Men å vinne serien i begge vil være noe ganske spesielt.

Det gjenstår imidlertid å se om det skjer, så følg med på seriespillingen i helgen! (Jeg antar det vil bli BBO overføring fra helgens spilling).

   

 

Et par spilleprøver

Dette første spillet er fra en lagkamp.

Du har havnet i 4 hjerter som nord uten motmeldinger fra Ø/V. Øst spiller ut kløver ess og fortsetter med kløver konge i andre stikk.

Hvordan spiller du?

En lynanalyse er ganske grei her, i tillegg til kløverstikket forsvaret har fått kan du på en svart dag tape tre ruterstikk om ruter ess sitter bak kongen. Om vest har det kortet er det enkelt, men det er selvsagt en god sjanse til, sparfargen kan sitte 3-3. I så fall gir syds fjerde spar et avkast for ruter, og det spilles deretter for overstikket som du får om ruter ess sitter foran.

Her behøver du egentlig ikke tenke mye i starten (selv om det alltid er lurt å planlegge), du bare tar ut trumfen (sitter 2-1) og forsøker sparen. I tredje sparrunde kaster vest en kløver. Den sjansen med sparstikk for den fjerde lyktes altså ikke, men nå er det du må være litt våken. Merk det var øst som har den største sparen nå!

Slik (omtrent) ser hele spillet ut om ruter ess sitter hos øst, noe som er det eneste problemet:

Merk det klassiske fordelingsmønsteret her; sidefargene (utenom trumfen og den «farlige» fargen ruter) begynner å bli eliminert. Da er det av og til duket for et innspill.

Du behøver ikke (og bør ikke) i dette tilfellet eliminere sparen ved å stjele den fjerde. Dette er situasjonen:

Du simpelthen spiller spar 4 og kaster en ruter fra nord da du vet hvem som kommer inn!

Øst får et stikk han ikke forventet å få, men da er han innspilt og må gi favør. Hvis han spiller ruter får du for kongen og taper kun ett stikk i ruter, ett i kløver og ett i spar (!). Sparstikket du ga bort var kun et bytte mot en av rutertaperne, men effekten av å gi bort det stikket utgjorde forskjellen på vunnet kontrakt og en bet.

Om ruter ess sitter foran har du ikke tapt noe på å gi bort sparstikket (i den for deg fordelaktige situasjonen). Ved heller å spille ruter og ventuelt finne esset foran får du uansett to rutertapere, men slik det her sitter, altså, får du i så fall tre rutertapere og må notere en bet!

I det neste spillet har du forflyttet deg til øst og har blitt spillefører i 4 spar, igjen uten at motparten har meldt noe annet enn pass.

Syd spiller ut ruter dame.  Spilleplan?

Nå er du sikkert i «innspillsmodus» siden du er i ferd med å lese denne artikkelen, men det er veldig viktig å kjenne igjen mønsteret for denne typen spill også når du sitter ved bridgebordet.

Her er det parturnering, og idet du vinner med ruter ess og legger ned trumfesset viser det seg at fargen sitter 2-1 (nord har damen singel), så utgangen er ikke i fare. Det er da du ikke skal slappe av, spesielt i parturnering, men lete med lys og lykte etter muligheter for ekstra stikk.

Hvis hjerter ess sitter foran er det enkelt å vinne elleve stikk. Er det noen mulighet for overstikk om syd har hjerter ess?

Igjen er det et typisk mønster for eliminasjon og innspill. Det mønsteret er:

- Mange trumf på hver hånd.

- Typisk en farge som er (litt) kritisk, en farge du ikke ønsker å spille selv.

- Muligheter for å eliminere frikort for motparten slik at de blir nødt til å gi favør idet de spilles inn.

Det må (som regel) være trumf igjen på begge sider etter eliminasjonen siden et av alternativene for forsvaret vil bli å spille en av fargene du har eliminert, men det blir da til dobbeltrenons som gir deg ett ekstra stikk, stjeling på den ene siden og avkast av en taper fra den andre.

I forrige eksempel eliminerte motparten kløveren for spillefører i de to første stikkene. Her må spillefører gjøre en liten jobb selv. La oss si hele spillet ser slik ut:

Ruter ess vinner første stikk. Så tas to runder trumf. Spillefører ønsker å vente så lenge som mulig med den farlige fargen (hjerter) og går i gang med eliminasjon. Ruter til kongen og ruter til stjeling (begge følger). Så kløver konge og kløver til esset for å ta bort forsvarets frikort i den fargen. Dette er igjen:

Nå spilles den fjerde ruteren fra vest. Idet nord kaster en kløver har du det klart! Syd har jo den siste, største ruteren, og du kaster elegant en hjerter på ruter 5. Syd kommer inn, og det liker han ikke selv om han fikk ett «gratis» ruterstikk. Han må gi deg for hjerter konge. Alternativt må han spille kløver, men da trumfes hos vest mens en hjerter til forsvinner fra øst. Det blir kun to tapere, en i hjerter og en i ruter (!).

Hvis hjerter ess hadde vært plassert hos nord vil det blitt elleve stikk uansett hvordan du spilte. Det er i slike spill de flinke spillerne håper hjerter ess er plassert hos syd, for da blir det flere poeng siden de svakere spillerne ikke ser innspillet og ramler ned på ti stikk.

Da spillet forekom satt hjerter ess hos syd, og de som fikk elleve stikk via innspillet fikk 78% score. De som ikke tenkte på det og spilte hjerter mot kongen fikk ti stikk og kun ca. 20%.

Hva om nord har fire ruter og syd tre?

Da hjelper det ikke å kaste hjerter på den fjerde ruteren for det er den "farlige" motstanderen som kommer inn. Hvis nord følger i fjerde ruterrunde bør spillefører trumfe. Da er det fortsatt to sjanser for elleve stikk, hjerter ess foran, selvsagt, men også med denne sitsen fra start:

Spillefører trumfer altså i dette tilfellet den fjerde ruteren da det ikke gir noe ekstra for han å la nord, den farlige motstanderen (nord) vinne det stikket. Nå er dette igjen:

Spillefører må nå spille hjerter og lar forsvaret vinne første hjerterrunde med liten fra begge hender. Hvis hjerter ess sitter hos nord sitter det der i andre hjerterrunde og!

Hvis syd hadde vunnet det første hjerterstikket ville han vært innspilt, men her vinner nord det stikket og spiller en stor hjerter. Nå må spillefører forsøke kongen, for nord kan jo godt ha esset, det er primærsjansen i dette tilfellet. Her "slakter" imidlertid syd hjerter konge med esset i andre hjerterrunde, men det hjelper ikke forsvaret siden syd har kun to hjerter. Han er innspilt! 

Spillefører sitter etter to runder hjerter tilsynelatende med en håpløs hjertertaper til, men den forsvinner. Avslutningen blir kløver fra syd til dobbetrenons, og da kastes en hjerter fra den ene siden mens det trumfes fra den andre.

Å omhyggelig eliminere sidefargene før den farlie fargen røres ga altså ekstra sjanser. Som vi så, hvis syd har fire ruter er det "enkelt" som beskrevet under diagrammet med den sitsen, men ekstrasjansene om nord har fire ruter er at syd har dobbelton hjerter, eller at han har for eksempel AQJ i hjerter og blir tvunget til å vinne det første hjerterstikket etter at alt av frikort i sidefargene er eliminert. 

 

Dejlig å være dansk, på Island

Det ble dansk bridge som fikk mest grunn til å glede seg over resultatene i Reykjavik Bridgefestival. Etter at Anders Hagen og Jonas Houmuller vant parturneringen ble det et danskpreget lag (Ballebo) som vant lagturneringen.

Med uavgjort i siste kamp mot et heldansk lag som kunne vunnet med storseier holdt det til seier for Dorte og Morten Bilde sammen med Auken-Welland (de to siste representerer riktignok Tyskland). De danske konkurrentene i siste runde ble nr. 5, og det ble også dansk på 9. og 10.plass.

Glade danske drenge, Anders og Jonas vant parturneringen

For Norge ble det resultatmessig ikke så mye å glede seg over denne gangen i festivalen hvor norske spillere har vært ganske dominerende flere år. Beste nordmann i lag ble Tor Erik Hoftaniska på det engelske laget De Botton (nr. 4). Alt om Reykjavik Bridgefestival 2020 kan du finner her.