Spill fra serieavslutningen

Vi tar med et par «showhender» fra seriemesterskapets avslutning i helgen.

De små gleder

Vi går først til 2.divisjon Ivar Berg forteller: «Det gikk berre middels i divisjonen, men spill 8 i siste kamp redda hele helga».

Javel sier vi, men joda, det var en ganske morsom historie, og her er den:

Trønderen satt øst og vest var giver med ingen i sonen. Både vest og nord passet. Å finne på noen i tredje hånd er jo en ganske vanlig og populær ting å gjøre. Ville du funnet på noe her?

Berg åpnet med 1 spar med ess-dame tredje! Etter pass fra syd kom makkeren litt overraskende med svaret 2 ruter. Toronto 2 kløver (spartilpasning) ville vært litt mer kinkig, men da måtte Berg antagelig funnet seg i å spille 2 spar på 3-3 tilpasning. Makkeren hadde tydeligvis ikke tre spar, og Berg passet ganske så fornøyd på 2 ruter som ble kontrakten.

Slik så hele spillet ut:

Joda, N/S var bløffet vekk fra sparkontrakten sin hvor det satt veldig snilt. Utgang i spar N/S fyker fort hjem, men det er uansett hardt meldt, og hvordan melde det når motparten har åpnet med 1 spar?

Det står riktignok kun ni stikk i sparkontrakt hvis motspillet sitter. Vest må spille ut hjerter som fører til at øst kan få seg en stjeling.

I 1. og 2.divisjon samlet meldte 12 av 48 N/S-par 4 spar og vant den. Bak der kom en haug med delkontrakter i spar med fra ni til elleve stikk. Kun fem par gikk bet i 4 spar.

Ved Ivar Berg og Arnfinn Helgemos bord var ikke sparkontrakt tema, og sistnevnte spilte 2 ruter med åtte stikk, +90 til Ø/V.

Spill 4 i samme kamp var også et showspill med endel nokså uvanlige resultater:

Topp?

I de fire puljene (12 lag i hver) noterte 12 par +750 for 5 ruter doblet. Utgang i ruter kan alltid vinnes. Men den scoren (+750) for vunnet doblet utgang var ikke i nærheten av topp.

Tre par noterte +950 for 5 ruter doblet med ett overstikk som trolig skjedde etter kløver ut som satte opp stikk hos nord i den fargen, og øst klarte ikke å ta for hjerter ess da han var inne (?) så hjertertaperen forsvant. Det er fortstt noe arbeid, men de tre parene fikk i alle fall tolv stikk.

Pluss 950 var imidlertid heller ikke topp!

Ved fem bord var N/S i 5 ruter og ble doblet, men da sendte de det tilbake med redobler! Alle de fem vant den og noterte den uvanlige scoren +1000 for 5 ruter doblet med elleve stikk.