SERIMESTERSKAPET AVGJØRES

I helgen skal seriemesterskapet avgjøres for de to høyeste divisjonene.

Tredje- og fjerdedivisjon skulle vært avsluttet 2.februar, men jeg er ikke sikker på om alle puljene er ferdigspilte (?). Resultater for samtlige puljer finner du her.

Søndag avsluttes altså de to overste divisjonene, toppserien (12 lag) og tre puljer (12 lag i hver) i 2.divisjon. Tre lag rykker ned fra toppserien, og vinnerne i hver av puljene i 2.divisjon blir å finne i det gjeveste selskapet neste sesong. Som alltid blir det et rotterace både med hensyn til medaljer og opp- eller nedrykk.

I toppserien leder lag Hordaland 1 - CHARLSEN med Thor Erik Hoftaniska, Fredrik Helness, Thomas Charlsen og Martin Andresen. I bunnsjiktet befinner det seg en haug med kjente navn, både landslagsspillere og tidligere landslagsspillere. Det viser hvor jevnt det er i toppserien. Som alltid kan det bli flere lag som enten kan ta medalje, eller stå i fare for å rykke ned mot slutten.

Det er spilt seks kamper, og hele fem kamper gjenstår. Det kan derfor bli store svingninger i helgen. 

Skulle imidlertid Hordaland 1 holde unna og ta tittelen vil det (meg bekjent) faktisk være en historisk begivenhet, men ikke fordi det laget vinner, det har de gjort mange ganger før - men pga. at Martin Andresen spiller på laget.

Martin kan bli den første i Norge som har vunnet seriemesterskapet både i fotball og bridge (korriger meg hvis det ikke er riktig). Han er ikke den første som har vært god i begge deler. Den legendariske Lillestrøm-spilleren Tom Lund spilte bra bridge og jeg tror jeg faktisk har spilt mot han i en parfinale en gang (?). Steinar Nilsen har spilt lagfinaler og vært med i norsk toppbridge en stund, men tidligere var han toppspiller på Rosenborg. Og det er sikkert andre som har vært god i begge disse så forskjellige grenene. Men å vinne serien i begge vil være noe ganske spesielt.

Det gjenstår imidlertid å se om det skjer, så følg med på seriespillingen i helgen! (Jeg antar det vil bli BBO overføring fra helgens spilling).