Internasjonal seier: Mest på det jevne?

Ordene i overskriften er akkurat hva Allan Livgård sa da jeg hadde en «chat» med han og ba om et fint spill etter triumfen i Moskva forleden sammen med Terje Aa.

Og den beskrivelsen liker vi. Det er nettopp det som er nøkkelen til suksess, selv i internasjonal bridge. Litt mer enn «på det jevne» selvsagt, men lagkamper og store turneringer blir normalt ikke avgjort av spektakulære avis-spill, men av solid, god bridge!

I det spillet her fra Slava Cup som endte med norsk seier meldte Allan og Terje godt.

«Alle» bruker Stenberg (eller Jacoby som det kalles internasjonalt), men det er ikke nok bare å si at svaret 2NT på åpning 1 i major er utgangskrav med minst firekorts støtte. Det er heller ikke nok at man starter å kontrollmelde etterpå uten å finne ut om hvordan det egentlig ser ut. Det norske paret meldte slik:

2NT fra vest var altså utgangskrav med sparstøtte, og nord meldte inn med ruterfargen sin. Østs dobling viste singelton i ruter, en god avtale! Vi skal normalt aldri straffedoble dem på tre-trinnet når vi allerede har vist minst ni trumf til sammen i en majorfarge sånn som her.

Vest viste da ruter ess med 4 ruter (ikke noe poeng i å kontrollmelde uten det med andre kontroll når makkeren har vist singelton i fargen!), og han viste samtidig ikke noe særlig ekstra. Han kunne etter deres avtaler meldt 3NT (vi skal aldri spille 3NT etter denne starten) med en mer solid sleminvitt, eller med en minimums 2NT som ikke passet så godt mot singelton burde svarhånden bare meldt 4 spar.

Det (4RU) var nok for øst som gikk via Key Card Blackwood (fikk 3 nøkkelkort) og meldte 6 spar.

Spilleføringen var en formalitet, den femte hjerteren ble godspilt med to stjelinger og det stikket (den femte hjerteren) ga avkast for en kløver hos vest. Alt N/S kunne få for var ett stikk i kløver.

Godt meldt til en ganske enkel slem å vinne med bare 24HP til sammen.

Så det der var vel ikke bare «på det jevne», og joda, spillet ga en bøtte med IMPs i den sterke turneringen som ble spilt som parturnering med IMP beregning.