Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Spill fra serieavslutningen

Vi tar med et par «showhender» fra seriemesterskapets avslutning i helgen.

De små gleder

Vi går først til 2.divisjon Ivar Berg forteller: «Det gikk berre middels i divisjonen, men spill 8 i siste kamp redda hele helga».

Javel sier vi, men joda, det var en ganske morsom historie, og her er den:

Trønderen satt øst og vest var giver med ingen i sonen. Både vest og nord passet. Å finne på noen i tredje hånd er jo en ganske vanlig og populær ting å gjøre. Ville du funnet på noe her?

Berg åpnet med 1 spar med ess-dame tredje! Etter pass fra syd kom makkeren litt overraskende med svaret 2 ruter. Toronto 2 kløver (spartilpasning) ville vært litt mer kinkig, men da måtte Berg antagelig funnet seg i å spille 2 spar på 3-3 tilpasning. Makkeren hadde tydeligvis ikke tre spar, og Berg passet ganske så fornøyd på 2 ruter som ble kontrakten.

Slik så hele spillet ut:

Joda, N/S var bløffet vekk fra sparkontrakten sin hvor det satt veldig snilt. Utgang i spar N/S fyker fort hjem, men det er uansett hardt meldt, og hvordan melde det når motparten har åpnet med 1 spar?

Det står riktignok kun ni stikk i sparkontrakt hvis motspillet sitter. Vest må spille ut hjerter som fører til at øst kan få seg en stjeling.

I 1. og 2.divisjon samlet meldte 12 av 48 N/S-par 4 spar og vant den. Bak der kom en haug med delkontrakter i spar med fra ni til elleve stikk. Kun fem par gikk bet i 4 spar.

Ved Ivar Berg og Arnfinn Helgemos bord var ikke sparkontrakt tema, og sistnevnte spilte 2 ruter med åtte stikk, +90 til Ø/V.

Spill 4 i samme kamp var også et showspill med endel nokså uvanlige resultater:

Topp?

I de fire puljene (12 lag i hver) noterte 12 par +750 for 5 ruter doblet. Utgang i ruter kan alltid vinnes. Men den scoren (+750) for vunnet doblet utgang var ikke i nærheten av topp.

Tre par noterte +950 for 5 ruter doblet med ett overstikk som trolig skjedde etter kløver ut som satte opp stikk hos nord i den fargen, og øst klarte ikke å ta for hjerter ess da han var inne (?) så hjertertaperen forsvant. Det er fortstt noe arbeid, men de tre parene fikk i alle fall tolv stikk.

Pluss 950 var imidlertid heller ikke topp!

Ved fem bord var N/S i 5 ruter og ble doblet, men da sendte de det tilbake med redobler! Alle de fem vant den og noterte den uvanlige scoren +1000 for 5 ruter doblet med elleve stikk.

Kommentarer

Ved vårt bord gikk spill akkurat som Alexander beskriver. Jim Høyland spilte ut hjerter til knekten og jeg skiftet til ruter konge. Spillefører fortsatte med spar dame som jeg stakk og spilte ny ruter og det kunne ikke bli mer enn 10 stikk. Kontrakten var imidlertid bare 3 ruter. Spar i stikk 3 fra spillefører hadde jo vært rett om knekten satt tredje på en av hendene. Dersom ruter konge var singel (sammen med spar ess) ville det også vært rett. Uansett ville det vært gratis å legge liten spar fra øst om spillefører hadde spilt ruter til damen i stikk 3 for å spille spar fra bordet. Sparstikket forsvinner ikke, og det blir 2 sparstikk om spillefører går opp med en honnør.

5ru XX blir et veldig spennende spill med hjerter ut til knekten og ruter konge i vri. Tror du må finne sparknekten da. Med liten ruter i vri er det ganske enkelt. Bare å spille spar mot KQ og stjele et par. Satt selv og kikket på dette spillet ved et bord og der kunne øst stille og rolig selge ut i to ruter, men valgte å doble opp. Straffen var hard... 5 ruter XX med hjemgang :)

p-1kl-1nt-2ru
p-p-x-xx
2hj-3ru-p-5ru
p-p-x-xx
pass rundt

Totalt 2 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.