Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Med norsk makker i Australia

Gold Coast Congress i Broadbeach Australia (Surfers Paradise) pågår for fullt denne uken. Parturneringen er avsluttet etter tre dagers spilling. Det deltok ikke langt unna 1000 par fordelt i fire klasser. I «Open» spilte 228 par, og kun 28 av dem – et nåløye - kunne etter kvalifiseringen belage seg på A-finale.

Surfers Paradise, Australia

Det gikk bra i kvaliken for langveisfarende Terje Lie og meg (7.plass) med litt under 60%.

Her er et spill fra finalen hvor poengene fort blir fordelt brutalt, enten et kanonspill inn eller (delt) bunn.

Hvilken kontrakt ville du likt å spille?

Det er naturlig å havne i slem, og etter at sparsitsen oppdages kom mange i 6 spar. Men er ikke 6 grand en bedre slem? Den kan godt stå selv om sparen sitter skjevt, og både i 6 spar og 6 grand vil du normalt være avhengig av kløverfargen.

Terje Lie og undertegnede lå bra an før den siste sesjonen i parfinalen, på 4.plass med 27 spill igjen å spille. Dessverre startet siste sesjon forferdelig, og man kan si vi var skuffet over kløverknektens plassering i to av den første rundens spill. I det ene meldte motparten en knallhard utgang som avhang av en trumffinesse, to 3-2 sitser og hvor kløver knekt befant seg. Alt satt, tredelt bunn for oss.

Så kom slemspillet over. Vi meldte 6 grand som jeg skulle spille. Det kom hjerter ut og mer hjerter da kløver til tieren røk til knekten. Dermed talt taket i hodet på meg da den andre kløverfinessen røk – tre bet og nok en tredelt bunn.

Her var det bra sjanser om kløveren hadde gitt minst fire stikk, og som du ser var 6 spar sjanseløst med denne sitsen. Men alle de som spilte 6 spar gikk bare to bet. En rask kalkulasjon viser at de to kløversitsene i den runden kostet ca. 7%, nok til en plassering helt i toppen, men med en blytung siste sesjon falt vi til 9.plass. Vi klager ikke på uflaks egentlig, for i flere andre sesjoner hadde vi god flyt.

Det spilles fra tirsdag morgen lagturneringer i mange klasser i tillegg til en rekke sideturneringer. Alt om festivalen i Australia kan de som er interesserte finner her.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.