WINTER GAMES 2020 - Monaco

Dette mesterskapet i Monaco har fått plass på den internasjonale terminlisten, og det flotte arrangementet trekker store deler av verdenseliten.

I den tredje utgaven av Winter Games deltar norske spillere på seks av de 64 lagene som til og med mandag spiller kvalifisering. Da går de 16 best plasserte lagene videre til sluttspillet. For de som blir slått ut blir det Board-A.Match turnering de neste dagene frem til fredag ettermiddag hvor lagturneringene er avgjort. Mange vil nok også delta i Open Pairs til helgen. 

Best plassert av de norske spillerne er Geir Helgemo som spiller på lag GUPTA som foruten Geir på laget har Meckstroth, Zia, Gupta, Lorenzini og Debbie Rosenberg. De leder klart etter 2/3 av kvaliken er ferdigspilt.

Du kan finne alt om Winther Games her.

Gold Coast Congress: BARE NESTEN...

Det gikk bra for Terje Lie og undertegnedes lag i lagturneringen i Australia. Lagkamerater var australerne Henbest-Wilthsire og Ware-Jacob fra New Zealand.

Avslutningen ble likevel så trist som det er mulig å få det til. Vi ledet finalen da siste spill kom på bordet i en finale smekkfull av svingspill da kortene så ut som om de var gitt med bokserhansker.

Idet var tre spill igjen i kampen var ledelsen vår på hele 30 IMP som normalt er ganske usannsynlig å kunne miste med så få spill. I tredje siste spill meldte imidlertid vårt Ø/V par en håpløs slem, 13 IMP ut. Fortsatt 17 foran, og i nest siste spillet forsvant 15 av dem da motstanderne vant utgang N/S ved det ene bordet og utgang Ø/V ved det andre. Med 2 IMPs ledelse kom det et slemspill til slutt.

La oss si du har disse kortene og skal spille ut mot 7 kløver. Han til høyre (spiullefører) har vist åpning og begge minorfargene. Blindemann har vist hjerterfarge og sterke kort med kløvertilpasning. Makker dobler 7 kløver! Utspill?

Uten hjerter ut står 7 kløver, fire hjerter kastes på ruterfargen. Det ville selvsagt vært ufortjent da N/S hadde hatt en misforståelse og meldt storeslem selv om de manglet ett ess. Og øst fant utspillet, og dermed smatt lag Cornell forbi. En bitter 2.plass for oss. Vi var riktignok fornøyde tidligere i uken da vi med liten margin kvalifiserte oss til sluttspillet. Både kvartfinalen og semifinalen gikk ganske greit, og det gjorde finalen og, nesten hele veien...