Spill fra BAM'en i Winter Games

Her er et godt spill av Brogeland-Sælensminde i BAM-turneringen i Monaco. Som så ofte, en liten motspillsglipp må til, og den må utnyttes!

Brogeland satt med dette og hørte Silla (Sælensminde) åpne i første hånd og gunstig sone med 2 ruter, såkalt "søppelmulti", dvs. en svak, svake 2 åpning i en majorfarge. I gunstig sone behøver det ikke innebære særlig mye, men Brogeland måtte nesten satse på utgang? Han sa 2 grand – krav – og Silla sa 3 kløver som viste minimum med hjerterfarge. Nå kunne Boye etter deres metoder spurt om det var en ekstra dårlig minimum, eller om han hadde noe i hvert fall, men naturlig nok meldte han 4 hjerter. Tross alt trenger han ikke mer enn kongen femte i hjerter hos åpneren for at utgang skal være en god kontrakt.

Det viste seg å være en særdeles tynn åpning, en 2 åpning som kan gjøre mange juniorspillere misunnelige…

Erik "Silla" Sælensminde ser ut til å bli bare yngre og yngre for hvert år som går...

Mot 4 hjerter kom hjerter 5 i utspill til til syveren fra bordet, tieren og damen. Nå spilte Boye kløver dame. Den burde vest dekket, men da han la liten hadde nordmannen fått den lillefingeren han trengte for å kunne ta hele hånda. Kløver dame vant stikket, så kløver til stjeling og trumfåtteren som fikk seile. Neste trumf gikk til kongen og esset, og en tredje runde kløver ble spilt, vel og merke en liten kløver. Esset kom på, behagelig for spillefører, og Boye spilte spar til esset for å ta sine kløverstikk og ti stikk i alt (han var helt uten trumf nå).

Det måtte ha vært fristende å spille kløver konge tredje gang for å presse ut esset hvis vest hadde esset fjerde fra start, og øst knekten tredje fra start. Men motparten brukte svensk fordeling, og østs treer i første kløverrunde tydet på fire-korts farge. Boye stolte på det og vant sin utgang, (selvsagt) vunnet spill da motstanderne ved det andre bordet spilte delkontrakt i hjerter med ni stikk.

WINTER GAMES, torsdag

ZIMMERMANN CUP I Winter Games i Monaco var semifinalene jevnspilte etter to av tre sett.

Lag GUPTA med Geir Helgemo spilte mot RUSSIA og tok fullstendig over i de siste 20 spillene. De kjørte over sine russiske motstandere, 77-9 over 20 spill, og seiersmarginen ble på hele 74 IMP.

På GUPTA som skal spille finale spiller foruten Geir Helgemo hans makker for anledningen, Cedric Lorenzini (Frankrike), Zia-Meckstroth (USA) og D.Rosenberg-Gupta (USA).

I den andre kampen ledet SWISS TEAM (Zimmermann) med 1 IMP mot italienske LAVAZZA da det gjensto 20 spill. Zimmermanns lag var klart best mot slutten og avanserte til finalen med 41 IMPs margin.

Dermed blir det finaloppgjør med Geir Helgemo mot noen av sine tidligere lagkamerater på Zimmermann/Monaco, nå kalt SWISS TEAM. Det laget består av Klukowski-Gawrys, Brink-Drijver og Zimmermann-Multon. Altså vil vi se stort sett spillere helt i verdenstoppen i finalen som kan bli en severdig greie. Kampen vil bli overført på BBO i morgen.

Her er et spill mot slutten av GUPTA sin kamp, og det viser hvordan det ofte går når man er i ferd med å bli knust. Da tapes spill som like gjerne kunne gått andre veien, men i teorien meldte vel det russiske Ø/V-paret feil? (Nord giver, ingen i sonen)

Hvordan bør dette meldes med nord som giver og ingen i sonen, og N/S forholder seg tause?

Er 6 hjerter en bra slem?

Det er ikke noen dårlig slem, for det er bare den ene taperen i ruter, så 6 hjerter vinnes om trumfen ikke gir taper. Hvis fargen sitter 2-2 (40%) er det greit, og i tillegg kan hjerter dame sitte singel. Alternativt, hvis man har nyttig informasjon kan man legge ned en honnør og ta finesse over han andre hvis sannsynligheten for lengde hos han er størst. Det blir med andre ord en slik slem som vinnes omtrent i halvparten av tilfellene. Det er imidlertid et poeng i meldingene slik de aller fleste melder. «Alle» bruker jo Key Card Blackwood nå til dags. Da får han som spør vite at de mangler både ett nøkkelkort og trumf dame, og når det er slik skal man normalt holde seg unna slem da det mangler ett "ess" og trumfen kan gi en taper.

RUSSIA meldte likevel slem og gikk bet da spillefører ikke gjettet riktig i trumf. Zia-Meckstroth stoppet i 5 hjerter og noterte +450, 11 IMP til GUPTA.Hvis slemmen hadde stått/blitt vunnet ville det blitt 11 IMP andre veien, 22 IMP i sving. Selv det hadde på ingen måte holdt for russerne som mot slutten av kampen ble utspilt av lag GUPTA.

I den andre semifinalen meldte begge Ø/V-parene 6 hjerter, og begge vant den! Jeg tipper at det riktige hjertervalget ble funnet fordi nord ga lyd fra seg i meldingsforløpet – sladret i kortene som man sier – og spillefører derfor satset på trumflengde i trumf hos syd.

FMB Trophy (BAM)

To norskpregede lag var i A-finalen. Det ble gode plasseringer, og det så en stund ut som det kunne bli medalje. Men lag GILLIS endte til slutt på delt 9.plass etter å ha ramlet fra 5.plass før sisterunden. På laget spilte tre engelsmenn samt Boye Brogeland, Erik Sælensminde og Odin Svendsen. På delt 13.plass finner vi lag Erichsen som foruten australeren Tony Leibovitz beestod av disse nordmennene: Espen Erichsen (England/Norge), Tor Eivind Grude og Christian Bakke. De lå også noe høyere plassert mot slutten, men falt litt av.

Vi kommer tilbake med spill fra BAM’en i et senere innlegg. Det polsk pregede laget PEPSI vant A-finalen.

For øvrige resulter klikker du her.