ZIMMERMANN CUP: Kun Helgemo videre av de norske

Da kvalifiseringen i Zimmermann Cup under Winter Games i Monaco ble avsluttet med runde 15 på mandag var Geir Helgemo den eneste nordmannen å finne på topp-16 (av 64 lag) som gir sluttspill. Geir spiller på lag GUPTA, og hans lagkamerater er Gupta, Zia, D. Rosenbeerg og Meckstroth (USA), og Lorenzini (Frankrike).

Geir til topps i kvaliken i Monaco

Alle de andre fra nr. 17 og nedover på resultatlisten går over i morgen over i FMB Trophy, neste turnering som er Board-A-Match.

Av de andre nordmennene som deltar i Monaco var Odin Svendsen, Boye Brogeland og Erik Sælensminde på lag Gillis nærmest kvalifisering. Gillis endte 4 VP bak 16.plassen (23.plass). 

Resultater, bilder, bulletiner osv. fra Winter Games kan du finne her.

Her er et spill fra kvalfiseringen som du kan forsøke å melde slik du og din favorittmakker melder (Alle i sonen, og Ø/V får melde i fred):

VEST (giver)                                    ØST

For de som bruker såkalt 2-over-1 som utgangskrav er det komfortabelt med slike kort, de får anledning til å melde rolig og pent. Øst kan støtte sparfargen tidlig (lavere enn utgang) i en utgangskravsituasjon. Å melde slik heller enn å gå i 4 spar i andre runde betyr at svareren har mer enn bare til utgang hvis åpneren har ekstra. Vest har ikke mye ekstra, men alt i fargene sine er bra. Jeg synes ikke det er galt om vest på et tidspunkt kommer med en kontrolmelding i hjerter. Det gjorde for eksemepel GUPTA si nvest, og da endte det med at øst gikk på mot slemmen 6 spar. 

Er 6 spar en dårlig kontrakt?

Hvis både hjerter- og kløverfinessen går er det særdeles gode muligheter, og da vinnes nok 6 spar temmelig ofte. Selv om en av finessene ryker er det muligheter. Men vests hjertertapere må bort, og det må trumfes i bordet. Og/eller, det er jo noen fine mellomkort i hjerter som gjør at det kan løse seg ganske tidlig.

Jeg synes ikke det er så galt å melde slem, men har ikke regnet nøye på det, en kalkulasjon som fort blir litt komplisert. Det vil avhenge litt av hvordan spillefører legger an spilleføringen. Men ganske bra sjanser er det uansett. Å holde seg unna slem er vel heller ikke feil. Det kan godt sitte litt skjevt og ubehagelig, og det er også en ting til som kan være et usikkerhetsmoment noen ganger, trumfen:

Som du ser bremset Zia-Meckstroth (GUPTA), og dermed var det 13 IMP inn til vinnerlaget av kvaliken, i en kamp de vant 40-0 (IMPs) siden slem ikke kunne vinnes.

Slemmen var helt håpløs slik det satt, ikke et spill for de litt optimistiske. Begge finessene røk, og trumfen satt som du ser 5-0.

Resultatene på dette spillet var delt omtrent på midten med de som gikk en eller flere beter i 6 spar på den ene siden, og utgangskontrakter vunnet på den andre (en liten overvekt av slemmer).

 

 

 

 

Winter Games - pene pengepremier

I de "vanlige" WBF (VM) og EBL (EM) mesterskapene spilles det for heder og ære, samt medaljer. For de som klarer å gjøre det bra i det meget sterke mesterskapet Winter Games i Monaco blir det både medaljer et fint påfyll i lomboka.

I hovedturneringen ZIMMERMANN CUP for lag deltar det 64 lag. De 16 beste som går til sluttspill er "i pengene", og vinnerlaget stikker av med hele 33.000 Euro (noe over 340.000 norske kroner), og 21.000 Euro for laget som blir nr. 2. 

I den påfølgende Board-A-Match turneringen for de som er slått ut i lag er det også bra betalt. Vinnerne får 8.000 Euro (A-finalen) og 4.000 Euro (B).

Til helgen spilles så parturnering hvor vinnerlaget stikker av med 10.000 Euro.

Vi kommer mer tilbake til dette mesterskapet med både spill og resultater utover i uken.