SWISS TEAM vant i Monaco

Pierre Zimmermann vant sin egen turnering Zimmermann Cup da hans lag SWISS TEAM beseiret GUPTA med bl.a. Geir Helgemo på laget i finalen. SWISS TEAM fikk et overtak i andre sett og hold unna. Seiersmarginen til slutt ble på 24 IMP. 

Vinnerlaget består av Klukowski-Gawrys, Brink-Drijver og Multon-Zimmermann. LAVAZZA vant bronsekampen mot RUSSIA. Her er et par bilder sakset fra bulletinen:

Vinnerlaget, f.v. Klukowski, Brink, Multon, Zimmermann, Gawrys og Drijver.

Det ble andreplass for fv. Zia, Helgemo, Meckstroth, Gupta, Rosenberg og Lorenzini.

I parturneringen var det kvalifisering fredag. Malinowski-Bakshi fra England vant, men Petter Tøndel og Glenn Grøtheim spilte også godt og endte på 3.plass.

Alle resultatene finner du her.

Vi tar med et spill fra lagturneringen som viser nivået. Det er fra semifinalen.

Der Klukowski satt vest og Gawrys øst startet meldingene med 1 ruter fra nord og 1 hjerter innmelding fra Gawrys (øst). Da spratt syd i 5 ruter! Det er sannelig ikke lett å finne ut hva som er riktig når man ikke får kommunisert noe før på femtrinnet. Men polakkene fant ut av det. Vest doblet, og øst meldte 6 ruter, og da tok vest sjansen på storeslem. Her ser du hele meldingsforløpet:

Godt gjort, og storeslemmen var nokså nedlegg. Vests kløvertapere forsvinner på hjerterfargen.

Det ble imidlertid uvagjort spill. Ved det andre bordet stoppet først Ø/V (Sementa-Bocchi) i 6 spar, men Brink på syds plass stampet i 7 ruter. Da meldte Ø/V 7 spar, og Brink bet seg i leppa. Han hadde lyst til å stampe i 8 ruter, men det fikk han ikke lov til...

I den andre semifinalen stod Helgemo-Lorenzini over akkurat det settet. Der vant RUSSIA 15 IMP for å spille 6 spar med tretten fordi N/S ved det andre bordet fikk spille 5 ruter doblet med en bet. Ganske merkelig, i en kamp er +1460 15 IMP inn, men sammenlignet med de to bordene i den andre kampen ville det vært et stort tapsspill.