Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

WINTER GAMES, torsdag

ZIMMERMANN CUP I Winter Games i Monaco var semifinalene jevnspilte etter to av tre sett.

Lag GUPTA med Geir Helgemo spilte mot RUSSIA og tok fullstendig over i de siste 20 spillene. De kjørte over sine russiske motstandere, 77-9 over 20 spill, og seiersmarginen ble på hele 74 IMP.

På GUPTA som skal spille finale spiller foruten Geir Helgemo hans makker for anledningen, Cedric Lorenzini (Frankrike), Zia-Meckstroth (USA) og D.Rosenberg-Gupta (USA).

I den andre kampen ledet SWISS TEAM (Zimmermann) med 1 IMP mot italienske LAVAZZA da det gjensto 20 spill. Zimmermanns lag var klart best mot slutten og avanserte til finalen med 41 IMPs margin.

Dermed blir det finaloppgjør med Geir Helgemo mot noen av sine tidligere lagkamerater på Zimmermann/Monaco, nå kalt SWISS TEAM. Det laget består av Klukowski-Gawrys, Brink-Drijver og Zimmermann-Multon. Altså vil vi se stort sett spillere helt i verdenstoppen i finalen som kan bli en severdig greie. Kampen vil bli overført på BBO i morgen.

Her er et spill mot slutten av GUPTA sin kamp, og det viser hvordan det ofte går når man er i ferd med å bli knust. Da tapes spill som like gjerne kunne gått andre veien, men i teorien meldte vel det russiske Ø/V-paret feil? (Nord giver, ingen i sonen)

Hvordan bør dette meldes med nord som giver og ingen i sonen, og N/S forholder seg tause?

Er 6 hjerter en bra slem?

Det er ikke noen dårlig slem, for det er bare den ene taperen i ruter, så 6 hjerter vinnes om trumfen ikke gir taper. Hvis fargen sitter 2-2 (40%) er det greit, og i tillegg kan hjerter dame sitte singel. Alternativt, hvis man har nyttig informasjon kan man legge ned en honnør og ta finesse over han andre hvis sannsynligheten for lengde hos han er størst. Det blir med andre ord en slik slem som vinnes omtrent i halvparten av tilfellene. Det er imidlertid et poeng i meldingene slik de aller fleste melder. «Alle» bruker jo Key Card Blackwood nå til dags. Da får han som spør vite at de mangler både ett nøkkelkort og trumf dame, og når det er slik skal man normalt holde seg unna slem da det mangler ett "ess" og trumfen kan gi en taper.

RUSSIA meldte likevel slem og gikk bet da spillefører ikke gjettet riktig i trumf. Zia-Meckstroth stoppet i 5 hjerter og noterte +450, 11 IMP til GUPTA.Hvis slemmen hadde stått/blitt vunnet ville det blitt 11 IMP andre veien, 22 IMP i sving. Selv det hadde på ingen måte holdt for russerne som mot slutten av kampen ble utspilt av lag GUPTA.

I den andre semifinalen meldte begge Ø/V-parene 6 hjerter, og begge vant den! Jeg tipper at det riktige hjertervalget ble funnet fordi nord ga lyd fra seg i meldingsforløpet – sladret i kortene som man sier – og spillefører derfor satset på trumflengde i trumf hos syd.

FMB Trophy (BAM)

To norskpregede lag var i A-finalen. Det ble gode plasseringer, og det så en stund ut som det kunne bli medalje. Men lag GILLIS endte til slutt på delt 9.plass etter å ha ramlet fra 5.plass før sisterunden. På laget spilte tre engelsmenn samt Boye Brogeland, Erik Sælensminde og Odin Svendsen. På delt 13.plass finner vi lag Erichsen som foruten australeren Tony Leibovitz beestod av disse nordmennene: Espen Erichsen (England/Norge), Tor Eivind Grude og Christian Bakke. De lå også noe høyere plassert mot slutten, men falt litt av.

Vi kommer tilbake med spill fra BAM’en i et senere innlegg. Det polsk pregede laget PEPSI vant A-finalen.

For øvrige resulter klikker du her.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.