Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

WINTER GAMES, onsdag

ZIMMERMANN CUP

Joda, Geir Helgemo sitt lag GUPTA fosset videre onsdag og er i semifinalen som spilles torsdag.

Det ble imidlertid en tøff kvartfinale da nordmannens lag møtte PEPSI som består av noen av de beste polakkene (inkludert Pszczola, populært kalt Pepsi) og May Sakr fra Libanon.

GUPTA vant alle tre settene (20 spill i hvert sett) og gikk videre med 35 IMPs margin til slutt.

Her er et spill hvor det ikke uvanlige skjedde igjen, Helgemo vant utgang, ved det andre bordet ble det bet. Såvidt jeg kan skjønne spilte dog Geir ganske rett frem i dette tilfellet, men Pepsi gikk altså bet i utgangen. Var det bortspill av normalt meget gode Pepsi? Døm selv:

Mot Geir (nord) sin 4 hjerter kom den single kløveren ut fra øst. Esset vant stikket og det ble spilt mer kløver mot trumf hos blindemann. Øst kunne stjele med nieren. Han skiftet til spar, og Geir føk opp med esset. Han kunne nå blitt avhenig av at de gjenværende trumfene satt 2-2 samt at ruterfargen ordnet seg med kun en taper. Siden spar dame falt var kun 2-2 i trumf (etter øst hadde brukt en trumf) siden spar knekt kune godspilles for et ruteravkast, og nords tredje kløver kunne trumfes. Og trumfen satt pent, så like etterpå ble det notert +420 i Helgemo-Lorenzini sin kolonne.

Pepsi var også i 4 hjerter, og begge spilleførerne visste at vest satt med en og en halv meter med kløver. Pepsi sin spilleføring ser merkelig ut. Han også stakk kløverutspillet med esset og spilte kløver som øst trumfet med hjerter 9, samme start med andre ord. På sparskiftet fra øst la imidlertid polsk/amerikaneren liten fra syd. Det er kanskje mulig å finne sitser hvor det er riktig, men her ramlet taket i hodet på han. Vest stakk med sin single spar dame og spilte kløver som øst kunne stjele siden han hadde høyere trumf enn bordet (syd) og nord fulgte med kløver. Øst tok så for ruter ess - en bet - og sikret den andre beten ved så å spille spar som vest kunne stjele. Pluss 100 sammen med Helgemo sin +420 var verd 11 IMP for GUPTA.

FMB TROPHY

Lag GILLIS (Crouch, Hydes og Gillis fra England, og Boye Brogeland, Erik Sælensminde og Odin Svendsen fra Norge) hadde en god andre dag i kvalifiseringen og klatret til 7.plass. Det gir A-finale hvor 26 lag spille. Fra kvaliken går minst 22 lag til A (avhengig av hvor mange som dropper inn fra lagturneringen).

Lag ERICHSEN (Leibovitz, Australia og norsk/engelske Espen Erichsen samt nordmennene Tor Eivind Grude-Christian Bakke) ble nr. 11 i kvaliken, også en sterk prestasjon.

Lag De Botton (Hoftaniska, Malinowski) falt akkurat utenfor kvalik, og VIKING HIGHLANDERS (Grøtheim, Tøndel, Høyland og Høyland) kom ikke langt bak der igjen. De manglet en god sluttspurt for å kunne spille i A-finalen i morgen. For dem som ikke spiller A-fianlen blir det B-sluttspill, og til helgen blir det parturnering.

All informasjon fra Winter Games, resultater, bulletiner osv. finner du her.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.