Lagturnering fra 1.februar
Det florerer med online-tilbud for de som ønsker å spille mye bridge, både internasjonalt og nasjonalt. Mange forteller at de spiller mer bridge nå i disse covid-tider enn tidligere! Det er også ganske mange som sier de savner vanlig "face-to-face" bridge.
Her i New Zealand hvor jeg er spilles det vanlige bridgeturneringer igjen etter at det i noen perioder i 2020 var kanselleringer pga. lock-down. Aktiviteten har økt voldsomt for online bridge her også.
Mer "face-to-face" bridge som vi har vært vant med får vente de fleste steder, og i mellomtiden er det mange forsøk på å forbedre online-plattformene så det blir mest mulig likt "vanlig" bridge, og for å forbedre sikkerheten osv.
Det nystartede WORLD BRIDGE TOUR som Boye Brogeland og Thomas Charlsen var intiativtakere til arrangerer mange turneringer, og en god del norske spillere deltar. Mer om det kan du lese på OCBL (Online Contract Bridge League) sin side, her.
Om WORLD BRIDGE TOUR konseptet kan du lese her.
I Norge starter et spennende turneringskonsept i februar.
Det skal spilles på RealBridge som etter manges mening er det beste onlinetilbudet så langt og det har blitt veldig populært. Der spilles med kamera så man kan se motstanderne og makker. Jeg har kun forsøkt det en gang, men det var nok til å si at det føles bedre enn for eksempel BBO.
All informasjon om denne turneringen og hvordan den skal gjennomføres samt hvem som er påmeldt finner du på NBF sine side, her.
Vi sakser noe av informasjonen:
//Eliteklassen er åpen for alle medlemmer, uavhengig av antall mesterpoeng eller handikap; ønsker et lag å stille på nivå A kan de spille der. Åpen klasse er også åpen for alle medlemmer. Den er mynta på spillere som har for mange mesterpoeng og/eller for lavt handikap til å spille i begynnerklassen, men som ikke føler seg hjemme i eliteklassen. Nivå C er for spillere som ikke har fått hjerternåla (<50 MP) og har et handikap på minst 40.
Man må altså oppfylle begge kravene - både MP og HCP for å spille i begynnerklassen. //
Det er fint at det er forskjellige klasser med forskjellig nivå. Noen ferske spillere føler seg ukomfortable om de må spille mot en rekke elitespillere hele tiden. Det som fortsatt er ferske, men allerede har fått litt mer ambisjoner kan prøve seg i en tøffere gruppe.
Det er klart at det er helt greit å spille på det nivået man føler seg komfortabel, men det er også klart at for de med litt ambisjoner så er det å spille mot tøff motstand den beste måten å utvikle bridgen sin! Du får mer juling, men også masse impulser og nyttig læring.
NBF sitt tilbud dekker det meste når det gjelder dette, og de er viktig at så mange som mulig deltar.
Det er påmeldt et stort antall lag, så dette ser ut til å bli et glimrende opplegg.
Lagene avtaler kamptidspunkt på lignende måte som i NM for klubblag med den forskjell at bortelaget ikke må reise.
Jeg kommer til å følge med på disse turneringene og følge opp her i bloggen så godt som mulig. Ikke nøl med å sende meg noen historier fra dine kamper! (e-post: bridgegeo@gmail.com)
Legg til kommentar