Storseier til lag SKEIDAR

Det australsk/kanadiske laget jeg spiller noen kamper for i OCBL OPEN LEAGUE fikk forferdelig juling av lag SKEIDAR torsdag kveld. Heldigvis var jeg ikke innkalt til den kampen og slapp derfor å ta del i å bli skikkelig banket opp.

Arve Farstad-Martin Andresen og Lasse Aaseng-Christer Kristoffersen hadde begge gladlister, og sluttresultatet ble hele +56 IMP (19,17-0,83 VP).

Vi tar med en flott spilleføring av Arve Farstad som var en av veldig få som vant slem, og det uten å få favør i utspillet som enkelte andre fikk.

Kløver konge ville vært et fatalt utspill da det i så fall blir kun en kløvertaper. Men etter disse eller lignende meldinger far ruter konge, eller trumf påuløre utspill.

Mot Farstads 6 hjerter spilte øst ut ruter konge til esset. Det handler om eliminasjon og innspill. Sluttposisjonen som må finnes må være slik at det er trumf på begge hender sånn at den som blir innspilt enten må spille en farge til dobbeltrenons, eller hjelpe spillefører i den kritiske fargen. I dette tilfellet må sparene elimineres med stjelinger hos nord.

Etter å ha utført eliminasjonen av sparene var Farstad inne på hånden (nord) idet det så slik ut, en posisjon som er som hentet fra læreboka om eliminasjon og innspill:

Nå spilte nordmannen liten kløver mot knekten. Øst gjorde det beste han kunne, stakk opp med honnør og spilte liten kløver. Hvis han i stedet spiller spar trumfes hos syd mens en kløver kastes fra nord.

Da øst altså stakk opp med kløverhonnør og spilte liten kløver kan det se ut som spillefører har et valg, og det kan være riktig å legge liten fra syd hvis øst hadde startet med honnør-10 fjerde i stedet for begge kløverhonnørene. Sitter det slik må vest i så fall på med honnøren sin idet det legges liten fra syd, og knekten står.

Spillefører må altså hoppe på med knekten fra syd. Hvorfor er det nokså logisk å gjette riktig i dette tilfellet?

Hvis øst har honnør-10 fjerde fra start ser han mot slutten hva som er på gang. Han forstår at om det skal bli bet må vest ha en kløverhonnør og legger liten i stedet for å stikke seg inn kun for å gi spillefører en sjanse. I så fall vinner vest med sin honnør og spiller ruter eller mer kløver og det blir bet uten noen sjanse for spillefører. Følgelig må det være slik at øst har begge kløverhonnørene (om han da ikke har gjort en stor feil).

Farstad hadde ikke noe særlig problem her og la kløver knekt idet kløver kom tilbake fra øst, og da knekten stod var det +980 til notering. Det var verd 14 IMP da den kanadiske spilleføreren ved det andre bordet gikk bet i 6 hjerter.

Lag FASTING sin nord gikk bet i 6 hjerter mens motstanderlagets Jan Sylvan fra Sverige fikk den hjem, 14 IMP ut for FASTING som tapte kampen sin med akkurat 14 IMP.

I dette slemspillet skjedde det samme i NORWEGIAN AMAZONES kamp, 14 IMP ut for det norske laget.

Alt om denne turneringen som fortsetter ut hele februar finner du her.

MYE ONLINE BRIDGE!

Det pågår en haug med onlineturneringer både nasjonalt og internasjonalt. Det er så mye at det nesten er vanskelig å følge med på alt.

I øyeblikket pågår enda en OCBL-turnering, JANUARY OPEN TEAMS som avsluttes i morgen.

Lag SKEIDAR er med også i January Open Teams og ble nr. 3 i sin gruppe. I første runde av sluttspillet for åtte lag tapte de mot lag De BOTTON som har med Hoftaniska-Charlsen på laget. De BOTTON vant sin pulje i grunnspillet.

I den turneringen deltok også noen andre norske spillere, og all informasjon finnes her.