Tøffe tak

Dette spillet er fra søndagens spilling i Soloway Teams i Atlanta. Her var det voldsomt tøffe tak. Du kan prøve deg med vests kort.

Giver syd. Ø/V i sonen

Det var den samme starten på meldingsforløpet ved begge bord:

2 ruter fra syd etter østs dobling er en overføringsvariant og viser en god løft til 2 hjerter. Idet nord sier han ikke tror det står mer enn 2 hjerter går det to passer tilbake til vest. Ville du meldt noe nå?

Ved det andre bordet passet Versace i denne situasjonen, og 2 hjerter ble kontrakten.

Hampson meldte 3 ruter. Men det var ikke slutt med det. Nord passet på 3 ruter, og Greco på østs plass høynet til 4 ruter! Hva tror du han har nå?

Øst må ha en monsterhånd, han så jo at vest ikke meldte første gangen. Men kan det virkelig stå i utgang på fem-trinnet?

Vets dobbelton i spar er bra. Trumfen er ok. Hampson så vel litt på kløverkombinasjonen også, 10-9-8 kan være nyttig, kanskje mye bedre enn tre bitte små. Og det var sannelig korrekt. Hampson la på til 5 ruter!

Slik så hele spillet ut:

Ved det andre bordet spilte altså N/S 2 hjerter og fikk ni stikk. Mot Hampson sin 5 ruter spilte nord ut trumf. Ruter 9 vant første stikk. Hampson spilte i andre stikk liten spar fra bordet. Nord kom inn og spilte nok en trumf. Den ble vunnet hos øst, så vest beholdt A-Q i trumf så han kunne trumfe spartaperne høyt. Spar ess ble spilt, så spar til stjeling med ruter dame. Nord kastet en hjerter. Det blir verre for spillefører om nord kaster en kløver i det stikket. Inne hos vest ble kløver 10 spilt, nord dekket med kongen og esset vant stikket. Så den siste sparen stjålet med esset. Hvis nord hadde kastet kløver da den første sparstjelingen ble tatt, så enda en kløver nå i tillegg til at det var spilt en runde kløver ville spillefører vært i trøbbel siden nord plutselig ikke har flere kløver, og han har fortsatt en trumf. Hvordan komme seg over til øst for å ta ut nords siste trumf? Men nå var det for sent for forsvaret. Hampson kunne ta nok en kløverfinesse og notere elleve stikk, +600 og 12 IMP.

Dramatisk spill i USA

Under Fall Nationals i Atlanta, USA har de kommet frem til utslagsrundene i Soloway Knock Out Teams. Det helnorske laget med Thor Erik Hoftaniska-Thomas Charlsen og Nicolai Heiberg-Evenstad - Stian Evenstad spiller i Roundof 32 mot et lag med tre australiere og en fra New Zealand. Det går ikke så bra for nordmennene. I andre sett gikk det veldig dårlig og de har en bortimot umulig oppgave. Så det blir mest sannsynlig over på en annen turnering for det norske laget, i alle fall fra mandag.

Det vil nå bli Board-A.Match turneringer (BAM), men selvsagt er det flere parturneringer også. I høstmesterskapet er BAM en viktig turneringsform. Nå spilles Mitchel Open BAM, mot slutten av uken spilles den prestisjetunge REISINGER som også er BAM.

Det går bedre for Allan Livgård-Terje Aa i round of 32. De spiller på lag JUSTER som leder sin kamp med 32 IMP etter to av fire sett.

HVEM BRYR SEG OM HONNØRPOENG?

I kvalfiseringen kom et spill av den særdeles sjeldne sorten. Ta Pierre Zimmermann (øst) sine kort. Nord var Nicolai Heiberg-Evenstad, syd pappa Stian.

Giver vest, N/S i sonen

 

Vest åpnet med 3 kløver. I gunstig sone kan det slik mange spiller være meldt med veldig tynne blader. Nord meldte inn 3 hjerter. Zimmermann sa 5 kløver, syd 5 hjerter, pass fra vest og 6 hjerter fra nord! 

Zimmermann doblet etter mindre enn 1 nanosekund. Slik så N/S sine kort ut:

Øst fikk ikke mye i motspill mot slem med sin monsterhånd, 21 HP, tre ess og to konger.

Nicolai trumfet ruterutspillet. Siden trumfen satt 2-1 ble to runder trumf tatt før spar ess ble presset ut. Det var fortsatt to trumf igjen hos nord til å trumfe syds gjenværende rutere, og syd sin hånd stod etter hvert. Spar ess ble alt øst fikk for, tolv stikk og +1660 til N/S som til sammen hadde 14 HP!

Ved det andre bordet følte kanskje Hoftaniska-Charlsen de var litt uheldige selv om de nok så hvor godt N/S spiller i hjerterkontrakt. Det norske paret var i 6 ruter Ø/V, en glimrende kontrakt hvor det normalt er kun en hjertertaper. Motspillet ble funnet, hjerter ut til nord, kløver tilbake til stjeling - en bet. Men -50 var ikke farlig, sammen med resultatet ved det andre bordet ble det likevel 17 IMP inn.