Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Dramatisk spill i USA

Under Fall Nationals i Atlanta, USA har de kommet frem til utslagsrundene i Soloway Knock Out Teams. Det helnorske laget med Thor Erik Hoftaniska-Thomas Charlsen og Nicolai Heiberg-Evenstad - Stian Evenstad spiller i Roundof 32 mot et lag med tre australiere og en fra New Zealand. Det går ikke så bra for nordmennene. I andre sett gikk det veldig dårlig og de har en bortimot umulig oppgave. Så det blir mest sannsynlig over på en annen turnering for det norske laget, i alle fall fra mandag.

Det vil nå bli Board-A.Match turneringer (BAM), men selvsagt er det flere parturneringer også. I høstmesterskapet er BAM en viktig turneringsform. Nå spilles Mitchel Open BAM, mot slutten av uken spilles den prestisjetunge REISINGER som også er BAM.

Det går bedre for Allan Livgård-Terje Aa i round of 32. De spiller på lag JUSTER som leder sin kamp med 32 IMP etter to av fire sett.

HVEM BRYR SEG OM HONNØRPOENG?

I kvalfiseringen kom et spill av den særdeles sjeldne sorten. Ta Pierre Zimmermann (øst) sine kort. Nord var Nicolai Heiberg-Evenstad, syd pappa Stian.

Giver vest, N/S i sonen

 

Vest åpnet med 3 kløver. I gunstig sone kan det slik mange spiller være meldt med veldig tynne blader. Nord meldte inn 3 hjerter. Zimmermann sa 5 kløver, syd 5 hjerter, pass fra vest og 6 hjerter fra nord! 

Zimmermann doblet etter mindre enn 1 nanosekund. Slik så N/S sine kort ut:

Øst fikk ikke mye i motspill mot slem med sin monsterhånd, 21 HP, tre ess og to konger.

Nicolai trumfet ruterutspillet. Siden trumfen satt 2-1 ble to runder trumf tatt før spar ess ble presset ut. Det var fortsatt to trumf igjen hos nord til å trumfe syds gjenværende rutere, og syd sin hånd stod etter hvert. Spar ess ble alt øst fikk for, tolv stikk og +1660 til N/S som til sammen hadde 14 HP!

Ved det andre bordet følte kanskje Hoftaniska-Charlsen de var litt uheldige selv om de nok så hvor godt N/S spiller i hjerterkontrakt. Det norske paret var i 6 ruter Ø/V, en glimrende kontrakt hvor det normalt er kun en hjertertaper. Motspillet ble funnet, hjerter ut til nord, kløver tilbake til stjeling - en bet. Men -50 var ikke farlig, sammen med resultatet ved det andre bordet ble det likevel 17 IMP inn. 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.