Kostbart svingspill

I Atlanta fortsetter i dag (tirsdag) det amerikanske høstmesterskapet med Soloway KO Teams. Samtidig spilles det som nok er hovedturneringen for par i Fall Nationals, Kaplan Blue Ribbon Pairs. Parturneringen foregår over tre dager, kvalifisering, semifinale og finale. 

I går ble Mitchell Open BAM (board a match) avsluttet med seier til lag DWYER. På det laget spilte de svenske brødrene Ola og Mikael Rimstedt samt søsteren Cecilia Dwyer Rimstedt.  

På 10.plass kom lag ROSENTHAL (Bakke, Brogeland og Helgemo). Erik Berg sitt engelske lag fulgte på 11.plass, og Johansen, Grude og Kvangraven sitt lag ble nr. 17.

I Soloway KO Teams ble Livgård-Aa sitt lag slått ut av lag AMOILS med fattige 14 IMP i Round of 16.

Lag HANS fortsetter suksessen. De slo ut et helnorsk lag i Round of 32, og i Round of 16 ble det seier med 10 IMP mot det sterke amerikanske lag LEVINE. De tre australierne og en fra New Zealand spiller i skrivende stund kvartfinale mot lag ZIMMERMANN. HANS har en liten ledelse midtveis i det tredje av fire sett. 

Mot slutten av Round of 16 kampen kom et spill som vi tipper Kevin Bathurst (LEVINE) helst vil glemme fortest mulig.

Nord doblet altså 4 spar og spilte ut ruter 7. Hva tenker du om dette?

Hva kan nord har for doblingen sin av 4 spar?

Han har trolig A-Q-x i trumf og singel ruter. Hvis ikke nord har det meste er doblingen helt vill. Det lyser ruterstjeling lang vei. Idet Nord kommer inn i trumf vil han nok få spilt inn syd som spiller ruter tilbake til stjeling. Hva kan gjøres med det?

Bathurst stakk ruterutspillet hos øst og spilte trumfsyveren som fikk seile til nords dame. Og ganske riktig, som forventet kom hjerter til syd og ruter derfra som nord kunne trumfe.

Pent motspill, nord underspilte altså A-Q i hjerter for å få inn syd så han kunne spille ruter til stjeling. Forsvaret fikk tre trumfstikk og ett hjerterstikk, N/S +200.

Men dette var nok bortspill av den doblede kontrakten. Amerikaneren burde sett for seg denne utviklingen og tatt den sjansen som er der, kløverfinessen. Ruterutspillet vinnes hos vest, så kløver til damen og kløver ess som gir avkast for vests hjerter 6. Så først trumf. Nå kommer aldri syd inn, og nord får kun for de to trumfstikkene - ett doblet overstikk. Det utgjør jo litt av en forskjell, +990 i stedet for -200.

Ved det andre bordet spilte Meckstroth (nord) 4 hjerter doblet. Det satt fælt, og selv Meckstroth kunne ikke få mer inn ni stikk, Ø/V +100. Dermed tapte lag LEVINE 7 IMP på spillet. Om Bathurst hadde vunnet sin 4 spar ville det blitt 13 IMP inn i stedet, 20 IMP i sving i kampen de altså tapte med 10 IMP.