HCL INTERNATIONAL: DE NORSKE TIL KVARTFINALE!

I Dehli ble Round of 16 spilt i HCL International Championship. MAVERICKS ALL STARS med Geir Helgemo, Boye Brogeland og Christian Bakke avanserte greit til kvartfinalen. De tre andre på laget er ZIA som spiller med Helgemo, og brødrene Ola og Mikael Rimstedt fra Sverige. I kvartfinalen blir det nok tøffere motstand da de møter Polen som vant kvalifiseringen og derfor starter den kampen med ledelse, 7,5 IMP carryover. 

Det andre laget jeg følger ekstra med på er JOYJITS ARMY med spillere fra New Zealand og Australia. Etter at de ble nr. 2 i kvalifiseringen vant også de sin Round of 16 kamp komfortabelt. De skal i kvartfinalen opp mot FORMIDABLES som kvalifiserte seg som nr. 15 av 16.

Alle resultatene finner du her.

Tidlig i Round of 16 kom en meldesituasjon som du kan prøve deg på selv. N/S er i sonen, Ø/V utenfor. Du sitter syd med dette:

           SYD

Øst åpner med 3 ruter. Melder du, eller er det for farlig som førstemann i ugunstig sone? 

Mange vil kanskje melde ganske automatisk., De tenker (kanskje): Jeg har 13 HP, må melde, og tenker kanskje ikke så nøye over hvor farlig det er. Og en så at flere toppspillere faktisk passet i denne situasjonen. Spesielt var de nok skeptiske til å melde fordi de tenker mest på at meldingen de vurdererr å avgi er 3 hjerter, og hjerterfargen er så utrolig tynn. Hvis han bak er søkklastet kan det være helt forferdelig å melde seg på her. På den annen side er det også farlig å passe! Som sagt så ofte før, det er farlig å stå opp om morran og....

Jeg har spurt litt rundt og er enig med flertallet som mener syd bør melde. Men ikke alle mener det bør meldes 3 hjerter.

Boye Brogeland doblet opplysende. Det er ingen garanti for hva som er riktig, men dobler kan være blink om makker har lang spar eller kløverfarge, og kanskje singelton hjerter. Dessuten er dobling antagelig litt tryggere hvis det viser seg å være galt å melde. Dobler gjør det dog vanskelig å finne 5-3 tilpasning i hjerter.

Over Boye sin dobling sa nestemann 4 kløver, og Bakke meldte 4 spar før det gikk pass rundt. Slik så hele spillet ut:

N/S har kun 22 HP til sammen, og kun åttekorts trumftilpasning. Det er dog slik tilpasning i begge majorfargene. Kortene sitter bra mot hverandre, så både 4 hjerter og 4 spar er veldig bra kontrakter. 

Siden hjerteren viste seg å være gående vant Bakke enkelt elleve stikk i 4 spar, +650.

Fire av N/S-par meldte og vant utgang med disse kortene.

Ved det andre bordet satt brødrene Rimstedt Ø/V. Der åpnet Mikael (øst) med 1 ruter! Merkelig nok var det slik at sperreåpning kunne sende N/S i utgang litt sånn på farta, mens åpning lavere lot N/S finne ut at de manglet den styrke som normalt behøves for utgang. På den annen side kan åpning 3 ruter - som jeg synes er fint med dette - føre til at Ø/V kjøper kontrakten der. Det skjedde ved fire av 16 bord, øst spilte 3 ruter. I tillegg spilte brødrene Rimstedt 3 kløver som gikk en bet. Spillet ga derfor hele 12 IMP til våre gutter.

I kampen der NZ/Australia spilte gikk Nabil Edgtton innpå med 3 hjerter over østs 3 ruter. Nord (Whibley) løftet til 4 hjerter, N/S +650. Ved det andre bordet gikk det pass rundt etter Ashley Bach sin åpning 3 ruter, en bet, og 12 IMP til de jeg holder med også i den kampen. Greit å være supporter akkurat nå!