ROSENBLUM - Nordmenn videre (men ikke alle...)

World Bridge Series, Wroclaw, Polen:

Søndag ble kvalifiseringen i ROSENBLUM (Open Teams) avsluttet. Etter ti kamper handlet det mest av alt om å være nr. 32 eller høyere, og dermed kvalifisert for Round of 32. Med færre lag med i turneringen enn tidligere år (78) måtte ca. 105 VP til for å klare "kutten" (middels 100 VP), men å spille over middels i dette sterke feltet er ikke så lett. Det fikk bl.a. et av favorittlagene ROSENTHAL føle, laget med bl.a Boye Brogeland-Christian Bakke. Smått sensasjonelt røk de ut på 40.plass. 

Mye bedre gikk det for Geir Helgemo sitt lag LEBOWITZ som gikk helt til topps i kvalifiseringen. Helgemo spiller med svenske Fredrik Nystrøm.

Tor Eivind Grude spiller med svenske Peter Fredin på SOUTH SWEDEN (Sør Afrika og Sverige, pluss en nordmann). De ble nr. 10 og gikk komfortabelt videre. 

To helnorske lag gikk også videre. ECF HOLDING med Lasse Aaseng, Jan Petter Svendsen, Siv Thoresen og Jo-Arne Ovesen ble nr. 18. WORLD BRIDGE TOUR med Martin Andresen, Tor Helness, Thomas Charlsen og Tor Erik Hoftaniska er også kvalifisert for R32 etter 19.plass. 

Utslagskampene starter mandag med R32. 

Alle resultatene og mye annen interessant informasjon finner du her.

Tor Evind Grude ble satt press på både i meldingene og spilleføringen i dette spillet fra en kamp hvor Grude og Fredin møtte svenske kamerater, Hallberg-Hult. Ved det andre bordet satt også en velkjent svenske på Fredins plass (nord). Grude satt syd med øst som giver og N/S i sonen.

Øst (Simon Hult) åpnet med 4 hjerter. Hva ville du meldt nå?

Det er sannelig høyt og luftig dette, og N/S er i ugunstig sone. 

Tja, hva kan man gjøre, her er det vel bare å legge hodet på blokka og melde. Tor Eivind sa 4 spar, og håpet det ikke gikk dobler bak med pass rundt etterfulgt av at makkeren legger ned en helt fattig blindemann, kanskje omtrent uten uten spar også. Vel, sånn er det når motparten sperrer. Men Fredin hadde det som skulle til:

Ved det andre bordet åpnet øst med 3 hjerter. Da fikk N/S melde litt mer kontrollert og syd meldte inn 3 spar før Bertheu (nord) avsluttet med 3NT. Det er ganske normal kontrakt med 25 HP til sammen, kun en 5-2 tilpasning i en major, og dessuten to stoppere i motpartens farge. Men her var det ikke tingen.

Hjerter kom ut mot Bertheau sin 3NT. Nord vant med kongen og spilte spar til liten damen og kongen. Mer hjerter tikk til esset. Spillefører kunne ikke komme til ni stikk uten å utnytte sparfargen, men da det var øst som hadde spar ess kom han inn til alle de godspilte hjerterstikkene. Det ble tre sonebet, SOUTH SWEDEN +300.

Hvordan tror du det gikk i nordmannens 4 spar?

Tor Eivind fikk hjerter ut og stakk hos nord fulgt av spar mot hånden. Øst la liten og spar dame krevde kongen. Mer hjerter tikk til syds ess. Han spilte nå ruter til esset og mer spar mot hånden. Esset kom på luft, så nå var det på et vis kun to spartapere. Men øst spilte hjerter som forfremmet vests gjenværende spar 9-x bak J-10-x.

Tor Eivind stjal høyt og tok den andre store trumfen. Da fikk han se at vest hadde krav på ett trumfstikk til. Det var altså tre spartapere, og det ser ut som en uungåelig kløvertaper også. Men nei, det ordnet seg.

Han spilte sine ståstikk i ruter, og før den siste ruteren så det slik ut:

Merk at Grude har avblokkert ruteren så ruter 8 er størst. Det betyr at han er inne hos syd om han får det stikket.

Syd spiller ruter 8, og vest er ferdig samme hva han gjør. Om han trumfer må han spille kløver unna kongen. Om han utsetter pinen og kaster en kløver blir han i neste stikk innspilt på trumfnieren og må avslutte til kombinert saks unna K-J i kløver, ti stikk. Det ga +620 til SOUTH SWEDEN, og spillet ga dermed hele 14 IMP.

 

 

Lag Gillis slo lag Zimmermann

GILLIS med de svenske tvillingbrødrene Rimstedt og norske Ole Berset, Erik Sælensminde og Odin Svendsen ligger akkurat på vippen etter halvspilt Rosenblum-kvalik, noen få VP bak en topp-32 plassering som de selvsagt ønsker etter morgendagens spilling.

De fikk en fin skalp da de slo ZIMMERMANN som er en av turneringens store forhåndsfavoritter. Det svensk-norske laget vant kampen med 26-15 (13,72 VP) til tross for at ZIMMERMANNs Ø/V par hadde fru Fortuna på sin side i dette spillet:

Hva er beste kontrakt her?

Det ser ut som en utgangskontrakt i hjerter. Eller kanskje kløverkontrakt.

Er det en bra slem?

Nei, på ingen måte!

Kløverslem er kanskje litt bedre, men du tenker kanskje at det er en noe som er litt sært med mitt spørsmål? Og det er det, for legg merke til at N/S har 12 spar til sammen. Da blir det sjelden et stille og rolig spill:

Mye avhenger av nords valg av åoningsmelding, og selvsagt hvordan meldingene videre går. Det er nødt til å bli en heftig kamp om kontrakten. 

Berset-Sælensminde fikk spille 5 hjerter spilt av øst, og den ble vunnet med elleve stikk, +450.

Zimmmermann-Piedra var i 6 hjerter. Som du ser kan den lett betes med kløver ess og mer kløver til stjeling. Det motspillet er imidlertid med åpne kort og ble ikke funnet. Uansett er 6 hjerter en hårreseinde slem. Hjerterfargen må ordne seg uten taper, og i tillegg må ruter dame sitter hos nord! Og alt det etter å ha unngått kløverstjelingen. Men slemmen føk hjem, og +980 ga 11 av de 15 IMP'ene ZIMMERMANN fikk i kampen. 

Det skal sies at flaks/uflaks jevnet seg litt ut da samme par var i en annen for hardmeldt lilleslem som gikk bet, 10 IMP til de norsk/svenske. 

I spillet jeg her fortalte ble det naturlig nok mange forskjellige scorer. De varierte fra +590 N/S for 4 spar doblet med ti stikk til 6 kløver doblet med hjemgang, +1090 til Ø/V.