VERDAL/SØMNA til topps i NM for mixlag

NM for mix-lag ble avsluttet mandag, og for en thriller det ble. Verdal/Sømna som ledet mot slutten vant sin siste kamp med nesten 15VP, men lag Abisco kunne likevel gå forbi. Og de vant sin siste kamp med vel 18VP, men manglet fortsatt fattige 0,28VP og havnet på 2.plass med helt minimal margin. Bronse gikk til lag Crush Lakk.

På vinnerlaget spilte Geir Enge, Astrid Margrethe Grønnesby, Tor Eivind Grude og Marian W. Grude. 

Sølv gikk til Annebi Fossum, Kåre Bogø, Bodil Nyheim Øigarden ogSteffen Fredrik Simponsen. 

Laget som vant bronsemedaljer bestod av Siv Thorsen, Erik Eide, Jo-Arne Ovesen og Ingunn Uran.

Alle resultatene, butler og link til bulletiner osv. finner du her.

Her er et interessant spill fra siste kamp i mixlag, og det ga utgangssving i mange kamper. 

Det er naturlig å havne i 4 hjerter. Systemet avgjør om vest eller øst blir spillefører. De som svarer naturlig over 1 kløver (øst) svarer 1 hjerter, og vest blir spillefører. De som bruker kløverføringer svarer 1 ruter som viser hjerter, og øst blir spillefører. Det kan være nokså tilfeldig hva som er best i det enkelte spill, men her var det noe enklere å spille 4 hjerter som øst fordi da måtte syd spille ut.

I 4 hjerter etter for eksempe spar ut (eller ruter dame) kan det gå galt om spillefører tar ut trumfen i tre runder. En måte å vinne ti stikk på er å ta tre runder spar med det samme og kvitte seg med en ruter fra øst. Så ruter ess og ruter til stjeling. Vest kan spilles inn i trumf, og den siste ruteren trumfes. Så tas øst siste trumf og det spilles kløver. Spillefører taper kun tre kløverstikk, eller to kløverstikk og en stjeling og vinner 3 sparstikk og 1 ruterstikk samt i alt 6 trumfstikk (to ekstra for stjelingene hos øst) = 10.

Hvis vest er spillefører kommer den singel kløveren i utspill. Syd vinner over honnør fra øst. Nå må ikke syd ta for kløver ess og gi nord en stjeling, for da blir de tre første stikkene alt N/S får. Syd skifter til ruter. Nå kan spillefører igjen ordne seg to stjelinger (ruter) hos øst, men er litt mer i trøbbel idet han skal over vest til slutt for å ta ut trufemn. Det går likevel bra om han gjetter riktig og ikke ender opp med tre originaltapere i kløver pluss taper til en overstjeling med nords hjerter 10 til slutt,

Hvis det kommer kløver ut til syd og så ruterskift kan det bli bet om spillefører stikker med ruter ess og tar tre runder trumf med det samme. Det blir for lite stikk. Syd kaster sin minste kløver i tredje trumfunde. Så må spillefører kaste en ruter på tredje runde spar før han forsøker å sette opp kløver. Syd stikker med sin andre kløverstopper og spiller ruter som tar bort østs siste trumf. Idet syd kommer inn på sin siste kløverstopper står østs kløver står, men det er ikke lenger noe inntak til den hånden. Og syd spiller syd sin siste spar. Vest må trumfe med den siste trumfen, og der ligger en rutertaper. Nord vinner betestikket med ett stikk i ruter til slutt.

Spillefører bør kanskje kunne se for seg denne utviklingen og ikke ta ut trumfen med det samme.

Feltet var delt omtrent på midten mellom 4 hjerter en bet (de fleste spilte den av vest) og 4 hjerter vunnet. Spillet gikk på mange forskjellige måter, og noen gikk bet slik beskrevet her.

Både vinnerlaget og toerene fikk svingspill inn da de vant 4 hjerter mens motstanderlaget gikk bet.   

 

 

 

 

 

God start i Ungdoms VM

I Salsomaggiore, Italia hvor VM ble spilt tidligere i år er det nå VM igjen, denne gang for ungdom. Norge er kvalifisert i klassen U-21. 

Før lagturneringen er det tre dager med parturnering. Det startet glimrende for Anders Brogeland-Magnus Sætre som ligger på 2.plass etter første dag med 60,99%. Også Ida Marie Øberg-Marius Dalemark Austad startet bra og ligger på 15.plass med 55,02%, og Thomas Tøsse-Are Borgar Landsvik på 16.pass med 54,83%. Det deltar 56 par, og etter to dager går de 26 beste parene til A-finale.

Etter parturneringen blir det lagmesterskap.

Alt om Ungdoms VM kan du finne på mesterskapsiden, her.