Overlegne finaleseiere!

Det ble gull både til Norge 26 Women og det transnationale laget i U-21 som Nicolai Heiberg Evenstad spilte på.

HURRA!

Vi har en god stund nå visst at Nicolai er et bridgetalent utenom det vanlige, så at han nå vant VM-gull er egentlig ingen stor overraskelse. I VM i Italia spilte han altså på et transnasjonalt lag med spillere fra Danmark, Sverige, Frankrike og Norge. Finalekampen ble vunnet soleklart, så overlegent at motstanderlaget ga seg før det siste settet.

Det norske jentelagets kamp mot Italia var lenge mye jevnere, og vårt lag ledet med kun 14 IMP før de siste 14 spillene. I det settet var det imidlertid ingen tvil, Norge vant de spillene med 73-0! 

Vi gratulerer både Nicolai og de norske jentene med gull. På U-26W laget spilte:

I lagkamp vinnes ofte IMP ved å få hjem harde, gode utganger. Eller ved å spille gode motspill og bete motparten i deres kontrakter. Spill kan selvsagt avgjøres på andre måter og. Her er et spill som gikk i norsk favør i VM-finalen:

Giver vest, alle i faresonen

Det går tre passer til makker på syds plass, og hun åpner med 1 kløver som ikke behøver å innebære kløverfarge. Vest passer igjen. Melder du noe nå?

Nei, selvsagt så vil ikke mange melde her selv om åpneren ikke behøver å ha kløverfarge. Det er en klar pass, og da Mia Eline Statle åpnet med 1 kløver så ikke Agnethe Hansen Kjensli noen grunn til gjøre noe ukorrekt: pass. Å være solid og ikke finne på alt for mye er vinnende bridge selv om mange tror det er å gjøre spesielle ting hele tiden som fungerer best. Solid, men ikke passiv synes jeg er et godt motto.

Da Agnethe passet kom det pass fra øst også, og det ble den litt uvanlige kontrakten 1 kløver. Slik så hele spillet ut:

Jeg synes nok vest som allerede hadde passet i åpning kunne doblet opplysende mot 1 kløver. Hva som da ville skjedd ved det bordet er usikkert.

Kontrakten 1 kløver var grei nok, Mia Eline skrapte hjem syv stikk, Norge +70.

Ved det andre bordet meldte det italienske N/S-paret 3 NT. Kaja Brekke og Thea Lucia Indrebø var nådeløse i motspillet mot den kontrakten som gikk hele fire sonebet, Norge +400. Dermed ga det som egentlig bør være en bitteliten delkontrakt, den laveste kontrakten av alle (!) hele 10 IMP til Norge.

Jeg var nettopp i kontakt med Nicolai Heiberg Evenstad for å gratulere, og dermed fikk jeg også informasjon om spill. Det kommer i neste innlegg, i morgen.