Medaljer til "mine" nasjoner

Det var svært hyggelig for undertegnede å følge avslutningen av OPEN PAIRS i World Series of Bridge i Wroclaw, Polen

Som tidligere fortalt ble det en norsk medalje da Geir Helgemo vant bronse sammen med svenske Fredrik Nystrøm. På toppen av det kom mine venner og ofte lagkamerater Michael Whibley (New Zealand) og Nabil Edgtton (Australia) på 2.plass. Og dette var vel ikke noen "sur" andre- og tredjeplass som det kan være om man er veldig nære seier. Til det var polske Buras-Lutostanski for overlegne. 

Pallen fra venstre: Michael Whibley (NZ), Nabil Edgtton (AUS), Krzysztof Buras (POL), Piotr Lutostanski (POL), Geir Helgemo (NOR) og Fredrik Nystrøm (SVE)

Søndag starter mixturneringene og mesterskapene for veteraner. Først er det lagturnering, og det er 57 lag med i mix-lag, syv av dem med norske spillere. I veteranenes lagturnering er det på startlisten ingen norske. 

BRONSE TIL HELGEMO - NYSTRØM!

I World Series i Wroclaw, Polen ble det svensk-norsk medalje i OPEN PAIRS da Fredrik Nystrøm og Geir Helgemo kapret bronse i et jevnt og spennede medaljerace. Klare vinnere ble imidlertid polske Buras-Lutostanski. De var over 4% foran nr. 2 som ble Nabil Edgtton (Australia) - Michael Whibley (New Zealand). Mange par var i bildet i medaljekampen. Helgemo-Nystrøm var kun en halv prosent bak paret fra Down Under, og kun 0,24% foran de som ble nr. 4.

Bronse til Fredrik og Geir!

I lagfinalen ble det favorittseier til NICKELL, USA. Det skjedde imidlertid ikke uten kamp. VENTIN som var finalemostandere ledet med 10 IMP før de siste 14 spillene, men da handlet det mest om NICKELL som til slutt vant ROSENBLUM-finalen med 22 IMP.

Her er et spill fra siste dag i parturneringen.

Giver øst, N/S i sonen

Øst åpner med 3NT - gambling - dvs. gående minorfarge og normalt ikke særlig mye ved siden av. Det går pass rundt og syd skal finne et utspill. Hva ville du spilt ut?

Dette er lærebok-teori; Mot slike 3NT-kontrakter er det farlig å miste initiativet da spillefører normalt har syv stikk i fargen, og hvis ikke motspillerne får tak i stikkene sine med det samme kan det være for sent. Derfor sier teorien at det skal spilles ut et ess hvis man har det, for å fortsatt være inne idet man ser blindemann. Det gjorde Buras for vinnerne, hjerter ess i utspill.

Som du er vil liten hjerter eller liten spar i utspill bli helt feil her. Da vinnes 3NT enkelt, kanskje med overstikk! 

Da Buras fortsatt var inne og så at det ikke var noen særlig fremid for motspillerne i hjerterfargen skiftet han til ruter 2 i andre stikk. Dermed tok de seks ruterstikk i tillegg til hjerter ess, tre bet og +150. Det ga vinnerparet 82% på spillet.

Toppen Ø/V gikk til et par som meldte og vant 6 kløver selv om de mangler to ess. Det var en god del 3NT-kontrakter som føk hjem selv om det der altså er mulighet for tre bet. Det er 5 kløver som alltid står. Et par steder ble 5 kløver doblet.  Både Nystrøm-Helgemo og Edgtton-Whibley satt N/S og så på at Ø/V meldte 5 kløver og tok elleve stiikk. For N/S ga -400 42%.