World Bridge Series: Klart for sluttspill i mixlag

I Wroclaw har det vært to dager med kvalifisering for mixlag og veteranlag. I mixklassen deltok 57 lag, syv med norsk innslag. Såvidt jeg har fått med meg dalter ingen norske veteraner.

Tre av de "norske" lagene i mix-lag gikk videre. (Hvis jeg har oversett noen norske får jeg vel høre det...)

Denne gangen var det såpass få lag på startstreken at å gå videre til sluttspill var ikke et så trangt nåløye som vanlig da 32 lag av de 57 som startet får spille idet knock-out kampene starter tirsdag. Cut'en ble på noen VP under middels.

De norske lagene med nordmenn er bra og kan gå langt, men personlig har jeg mest tro på MINITER i sluttspillet. For dem spiller Geir Helgemo sammen med Jessica Larsson. De har også med seg det unge, svenske stjerneskuddet Sanna Clementsson som spiller med Fredrik Nystrøm (Sverige) samt og to amerikanske spillere. I siste runde spilte de mot et lag med bla. de franske stjernespilleren Phillipe og Benedicte Cronier og MINITER knuste dem 44-1. Laget kom på 8.plass i kvaliken og skal i Round of 32 møte et annet lag med norske spillere, Jostein Austad og Tonje Brogeland som spiller på lag BLAKSET BIN som i tillegg til de to norske har med flere danske spillere og en engelskemann. BLAKSET BIN kom på 16.plass i kvaliken. Også lag GILLIS gikk videre (Sælensminde, Fuglestad, Harding O.Svendsen og Simon Gillis) på 16.plass, og lag CROCODILE (24.plass), et lag med flere nasjonaliteter, hvor Kåre Bogø og Ranja Sivertsvik spiller.

Hele resultatlisten og kampresultater, samt bulletiner og annet finner du her.

Det var ti kamper i denne kvalifiseringen. I alle første kamp på søndag hadde de ikke spilt lenge før lag GILLIS fikk et riktig gladspill. Syd satt med en litt ekstrem vifte som syd, og Ø/V var i faresonen: 

Nikorts farge, ikke akkurat dagligdags. N/S er i gunstig sone, og den ekstreme langfargen er i spar. Nesten uansett hvordan meldingsforløpet har godt virker det naturlig å melde en gang til. Det er selvsagt ingen garantier for at det vil være en god stamp i sparkontrakt, men ni stikk har i alle fall syd nesten helt sikkert.

Og det skulle vise seg at N/S har kun ni stikk i sparkontrakt, Ø/V hadde fire sikre stikk å ta. Slik så hele spillet ut:

Dessuten var det slik at med sitsen i ruter og hjerter står ikke lilleslem til Ø/V verken i hjerter eller kløverkontrakt, så en stamp i 6 spar er mot en lilleslem som ikke står.

Jeg har ikke fått fatt i meldingene i GILLIS sin kamp, men i alle fall fikk Fuglestad-Sælensminde som N/S spille 5 spar doblet. Det burde blitt -300 om Ø/V tar sine stikk, en god stamp da Ø/V enkelt vinner 5 kløver eller 5 hjerter. Men i 5 spar doblet endte med elleve stikk, +650! Vest må ha håpet på to kløverstikk også om syd (skjulte kort) satt med kløver konge og derfor ikke skiftet til kløver, og så fikk ikke Ø/V noen stikk i den fargen i det hele tatt, syds kløvere forsvant på de røde kongene.

Ved det andre bordet gjetter jeg på at Odin Svendsen og Marianne Harding må ha vært i lilleslem som Ø/V - ikke urimelig - for sluttkontrakten ble 6 spar doblet. Syd har stampet i 6 spar - heller ikke urimelig vil jeg si. Men det er som nevnt en "fantomstamp", og da Harding-Svendsen fikk tak i sine fire stikk ble det tre doblede bet og +500 til Ø/V. Sammen med +650 ved det andre bordet ga dette 15 IMP som kom godt med for å få et anstendig resultat i denne aller første kampen som ble tapt med 10 IMP mot et australsk lag. Deretter vant GILLIS alle av sine kamper den dagen.