Ungdoms VM: Norge til VM-finale i jenteklassen!

La oss ta de positive først, det norske laget i U26 Women lekte seg i semifinalen og skal spille VM-finale mot et italiensk lag. På det norske laget spiller Kaja Brekke, Thea Lucia Indrebø, Agnethe Hansen Kjensli og Mia Eline Statle.

Nicolai Heiberg Evenstad sitt transnasjonale lag Daddy Lahrmann er klart for semifinalen i U-21. 

SKANDALE?

Gleden i den norske troppen over gode resultater ble nok endel overskygget av noe som kan synes som en skandale da et lag med norske spillere i U-16 klassen mistet en plass i semifinalen pga. en feilscoring. Slik saken er fremstilt for meg synes det som om turneringsledelsen rett og slett ikke trodde på det norske parets lagkameraters forklaring om hva kontrakten som ble feilpunchet egentlig var, men motstandernes forklaring mente de var riktig! Spillet ble dermed scoret feil, i sparkontrakt, selv om meldingene vitterlig gikk 2hjerter - 4 hjerter med pass rundt. Det er nesten ikke til å tro at slikt kan skje. 

Siste ord i denne saken er nok ikke sagt. Men semifinale ble det ikke laget med norsk innslag, selv om de egentlig hadde nok poeng til å få spille den. Jeg kjenner foreløpig ikke alle detaljene omkring saken og kan derfor ikke si for mye kategorisk. Det som er helt klart er at dette var en svært negativ opplevelse for de norske spillerne og deres lagkamerater. Du kan lese om saken på facebook-siden FACEBRIDGE.

Vi velger å avslutte dette innlegget med noe positivt og morsomt, et spill fra det norske jentelagets semifinale mot India som ble vunnet med klar margin.

Et spill med enorm dobbel-tilpasning, dvs. det er tilpasning i to farger i begge retninger. I slike spill betyr honnørpoeng ingen ting! 

Og det er nok det med å være "point-counter" som antagelig felte den indiske vest. En skal dog være klar over at selv om man har to veldig lange farger er det ingen garanti for at det er mange stikk, det kan faktisk bli dyrt å være for optimistisk hvis det ikke er tilpasning til noen av fargene hos makkeren. Men man må i alle fall melde friskt og fortelle om den voldsomme fordelingshånden og ikke tenke for mye på at "jeg har bare 8 hp", for meldes aktivt får makkeren et bra grunnlag for å ta en god avgjørelse. 

I slike spill er det mange stikk i begge retninger.

N/S kan vinne ti stikk i hjerter, det tapes kun to stikk i spar og ett i ruter.

I bridge er det egentlig kun tretten stikk i hvert spill, men selv om N/S kan ta ti stikk i hjerterkontrakt, er det elleve stikk andre veien, dvs. det er 21 mulige stikk i dette spillet. Ø/V kan vinne 5 spar og 5 ruter, det tapes ett stikk i hver minorfarge. 

Der Agnethe og Mia satt N/S for Norge fikk de spille 4 hjerter! Den ble enkelt vunnet, Norge +620.

Thea Lucia og Kaja satt Ø/V ved det andre bordet og spilte 4 spar. De elleve stikkene ble tatt, Norge +450 og 14 IMP inn etter at utgang ble meldt og vunnet av de norske parene i begge retninger