FLERE NM VINNERE

Onsdag ble NM for Monrad avsluttet. Det deltok 75 par og Geir Helgemo-Kåre Bogø gikk til topps, På andreplass kom John Helge Herland - André Hegen, og Bjørn Olav Ekren - Ole Berset ble nr. 3.

I NM for damepar deltok 42 par og det ble gull til Ida Wennevold-Gunn Helness veldig knepent foran Tove Haugen-Tonje Brogeland. På 3.plass kom Katja Nilsen - Ann Karin Fuglestad. 

Også veteranklassen har gjort unna sitt NM for par. Der spilte 50 par, og klart gull gikk til Arve Farstad-Tor Bakke. På 2.plass kom Helge Hantveit - Arne Thomassen, og 3.plassen gikk til Hermann Larssen - Helge Mæsel. 

Selv har jeg disse dagene litt vanskelig for å følge godt med på bridgen som foregår på Lillehammer da jeg befinner meg i Australia og spiller selv i en bridge Congress i Coffs Harbour, Men jeg merket meg dette spillet fra NM Monrand Par, og det var ikke et spill for de som er veldig friske og optimistiske i meldingene.

Hva er riktig kontrakt her?

Lilleslem i hjerter er litt for hardt, Det må bli en kløvertaper, og da må det tippes godt for å vinne tolv stikk, både spar dames plassering og trumfen må gjettes. Men som du ser her kan syd mot hjerterkontrakt spilt av øst som er naturlig, spille ut spar. Da trumfer nord, og kløvertaperen Ø/V har kan aldri forsvinne. 

Det var imidlertid ikke Ø/V jeg tenkte på i innledningen av denne spillhistorien, se litt på N/S sine kort. Hvis du bare ser nord sine, eller bare syd sine er det ikke umulig å tenke seg at her må det sperres og meldes? Nord sine kort kan godt gi veldig mange stikk om det er god tilpasning. Her har syd litt rutertilpasning, men det blir ikke så bra å være med veldig høyt. N/S er riktignok i faresonen og Ø/V utenfor så det kanskje bør gå an å besinne seg. Men slikt er det enkelte som ikke bryr seg så mye om...

Å spille utgang Ø/V med elleve stikk og +650 ga -14 til Ø/V (-36 var maks).

De som fikk tak i tolv stikk ble belønnet med +3.

Ingen var i slem og vant dem, men seks Ø/V-par spilte mot spillere på N/S som var litt for ivrige, og de seks Ø/V-parene noterte +1100 i N/S sine 4 spar- eller og 5 ruterkontrakter doblet. Det ga imidlertid ikke topp, "kun" +13. For åtte Ø/V-par noterte +1400 (det ga +27), og ett Ø/V-par fikk tak i +1700 mot 4 spar doblet, og det ga hele kassa.