Norsk Bridgefestival: Snart braker det løs!

Fredag starter den norske bridgefestivalen med åpningsturnering. 

NBF sin festivalstab innleder på mesterskapssiden på internett med disse ordene:

Etter 2 år med pandemi satser vi i 2022 på en fullverdig festival igjen.

Erfaringene fra andre steder etter en periode med online bridge som eneste mulighet, bl.a. det vi nylig har sett i USA er at bridgefolket har savnet ordentlige bridgeturneringer og festivaler. Alle storkoser seg når de endelig kan dra på festival og spille bridge face-to-face samtidig som de kan nyte den sosial atmosfæren som denne typen arrangement har. Så får vi se hvordan det blir med antall deltakere på den norske festivalen, jeg tror det blir bra!

Den norske festivalen vil ha alt fra tøffe norske mesterskap til Bridge for Alle sine arrangement. De er mer i en sosial setting og passer godt for de som ikke er så aktive turneringspillere, eller normalt ikke spiller turerninger i det hele tatt, men likevel ønsker å være med på festivalen og spille bridge. Bridge for Alle sine arrangement har to turneringer hver dag, for- og ettermiddag. Det er et opplegg med makkertorg for de som ikke har makker. Mer om Bridge for Alle finner du her. 

Så er det de vanlige mesterskapene, Mix-par, Mix-lag, Monrad-par, Monrad-lag, NM-damepar og NM-veteranpar. Lørdag starter de offisielle NM-turneringene med Mix-par.

Bridgefestivalen blir altså både en massemønstring, men det blir også elitepreget i flere turneringer og mesterskap. Norsk festival er bridgens Holmenkolldag, men over mer enn en uke!

Alt om bridgefestivalen, også resultater osv. kan du finne på mesterskapssiden, her. 

Søndag er det lagt opp til grillfest hvor NBF sitt 90-års jubileum skal feires. 

Scandic Lillehammer Hotell er festivalhotellet.

Her på festivalhotellets terasse vil det snart myldre med bridgespillere i pauser og etter dagens spilling. Akkurat på toppen av trappen der har det blitt diskutert tusenvis av spill, og undertegnede har selv slitt ut noen stoler der opp gjennom årene.

For de som ikke har tenkt seg til Lillehammer på festival er det fortsatt mulig å omstemme seg å ta turen, og kanskje delta noen dager i alle fall?

Selv har jeg alltid likt å være tilstede på bridgefestivalene, og å delta i turneringer selvsagt, også etter at jeg flyttet til New Zealand. Men i år passet det dessverre ikke med timingen for mitt besøk i Norge. Vi får se til neste år...

For dere som snart skal på festival, lykke til og kos dere!