Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Lag Gillis slo lag Zimmermann

GILLIS med de svenske tvillingbrødrene Rimstedt og norske Ole Berset, Erik Sælensminde og Odin Svendsen ligger akkurat på vippen etter halvspilt Rosenblum-kvalik, noen få VP bak en topp-32 plassering som de selvsagt ønsker etter morgendagens spilling.

De fikk en fin skalp da de slo ZIMMERMANN som er en av turneringens store forhåndsfavoritter. Det svensk-norske laget vant kampen med 26-15 (13,72 VP) til tross for at ZIMMERMANNs Ø/V par hadde fru Fortuna på sin side i dette spillet:

Hva er beste kontrakt her?

Det ser ut som en utgangskontrakt i hjerter. Eller kanskje kløverkontrakt.

Er det en bra slem?

Nei, på ingen måte!

Kløverslem er kanskje litt bedre, men du tenker kanskje at det er en noe som er litt sært med mitt spørsmål? Og det er det, for legg merke til at N/S har 12 spar til sammen. Da blir det sjelden et stille og rolig spill:

Mye avhenger av nords valg av åoningsmelding, og selvsagt hvordan meldingene videre går. Det er nødt til å bli en heftig kamp om kontrakten. 

Berset-Sælensminde fikk spille 5 hjerter spilt av øst, og den ble vunnet med elleve stikk, +450.

Zimmmermann-Piedra var i 6 hjerter. Som du ser kan den lett betes med kløver ess og mer kløver til stjeling. Det motspillet er imidlertid med åpne kort og ble ikke funnet. Uansett er 6 hjerter en hårreseinde slem. Hjerterfargen må ordne seg uten taper, og i tillegg må ruter dame sitter hos nord! Og alt det etter å ha unngått kløverstjelingen. Men slemmen føk hjem, og +980 ga 11 av de 15 IMP'ene ZIMMERMANN fikk i kampen. 

Det skal sies at flaks/uflaks jevnet seg litt ut da samme par var i en annen for hardmeldt lilleslem som gikk bet, 10 IMP til de norsk/svenske. 

I spillet jeg her fortalte ble det naturlig nok mange forskjellige scorer. De varierte fra +590 N/S for 4 spar doblet med ti stikk til 6 kløver doblet med hjemgang, +1090 til Ø/V. 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.