GRATULERER KURT-OVE!

Kurt-Ove Thomassen har fått tildelt prisen for "Årets bridgeildsjel 2020".

Her fra "langt hold" føyer vi oss inn i den lange rekken gratulanter. Sjelden har en pristildeling vært mer fortjent!

Det er mange som gjør en god jobb når det gjelder rekruttering til norsk bridge. Ett navn har imidlertid i flere år nå vært i sentrum av dette gode arbeidet, Kurt-Ove Thomassen. NBF viste sin takknemlighet for Kurt-Oves fantastiske innsats ved å tildele han denne prisen. 

Prisutdelingen foregikk under JuniorCamp 2021 som Kurt-Ove har vært primus motor for. Camp'en på Lovund var for øvrig en kjempesuksess. 

Kari-Anne Opsahl holdt tale, og gruppen juniorer i bakgrunnen fikk æren av å dele ut selve prisen til en rørt Kurt-Ove Thomassen

Satsingen på rekruttering og å få barn og unge inn i bridgen er et enormt løft for norsk bridge og umåtelig viktig for bridgens fremtid. De som kjenner Kurt-Ove vet at det ikke stopper her. Det ryktes at han allerede har store planer for fortsettelsen.

Du kan lese mer om prisutdelingen og også se video av prisoverekkelsen og NBFs presidents tale i NBF sitt innlegg om saken, her.

 

 

Livgård-Aa til topps i onlineturnering

Vi fortalte forleden her i bloggen et spill hvor den fargerike svensken Peter Fredin lurte hjem en vanskelig utgang. Laget hans vant til slutt turneringen, ALT NEW COMPETITION 8 som ble avsluttet før helgen. På vinnerlaget spilte norske Allan Livgård-Terje Aa.

Alt om denne turneringen finner du her.

Fra bulletinen sakser vi et fint spill (skrevet av Toine van Hoof) som kunne vært hentet fra boken om skvis.

Vincent Demuy (USA, opprinnelig kanadier) var i 7 kløver. Det er vel litt i overkant høyt, men siden øst har K-J i ruter er det bra muligheter for en skvis. 

Spillefører vant trumfutspillet og tok ut motpartens trumf. Så A-K i spar og en spar til stjeling som gjorde at kun en motstander (vest) stoppet sparen, nords spar 8 var nå en trussel mot han. Dessuten var det en bitte liten sjanse for at Q-10-9 satt tredje i spar, og i så fall ville spar 8 vært godspilt allerede. Men slik satt det ikke. Så en halvmeter med trumf, og før den siste kløveren så det slik ut:

På kløver 9 med avkast av ruter dame fra nord måtte øst kvitte seg med en hjerter for å holde ruteren. Da var det vest sin tur til å føle presset i neste stikk, og ruter ess gjorde slutt på han og. Han kunne kastet spar 10, men i så fall ville spar 8 gitt det trettende stikket. Så også han måtte kvitte seg med en hjerter. Da forsvant spar 8 fra nord, og hjerter ess, hjerter til kongen og hjerter 6 (eller hjerter 3!) ga det trettende stikket siden fargen nå satt 2-2.