Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Livgård-Aa til topps i onlineturnering

Vi fortalte forleden her i bloggen et spill hvor den fargerike svensken Peter Fredin lurte hjem en vanskelig utgang. Laget hans vant til slutt turneringen, ALT NEW COMPETITION 8 som ble avsluttet før helgen. På vinnerlaget spilte norske Allan Livgård-Terje Aa.

Alt om denne turneringen finner du her.

Fra bulletinen sakser vi et fint spill (skrevet av Toine van Hoof) som kunne vært hentet fra boken om skvis.

Vincent Demuy (USA, opprinnelig kanadier) var i 7 kløver. Det er vel litt i overkant høyt, men siden øst har K-J i ruter er det bra muligheter for en skvis. 

Spillefører vant trumfutspillet og tok ut motpartens trumf. Så A-K i spar og en spar til stjeling som gjorde at kun en motstander (vest) stoppet sparen, nords spar 8 var nå en trussel mot han. Dessuten var det en bitte liten sjanse for at Q-10-9 satt tredje i spar, og i så fall ville spar 8 vært godspilt allerede. Men slik satt det ikke. Så en halvmeter med trumf, og før den siste kløveren så det slik ut:

På kløver 9 med avkast av ruter dame fra nord måtte øst kvitte seg med en hjerter for å holde ruteren. Da var det vest sin tur til å føle presset i neste stikk, og ruter ess gjorde slutt på han og. Han kunne kastet spar 10, men i så fall ville spar 8 gitt det trettende stikket. Så også han måtte kvitte seg med en hjerter. Da forsvant spar 8 fra nord, og hjerter ess, hjerter til kongen og hjerter 6 (eller hjerter 3!) ga det trettende stikket siden fargen nå satt 2-2.

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.