Klart for JUNIOR CAMP 2021!

Noe av det mest positive i forhold til bridge i disse covid-tider (positiv er jo egentlig fortsatt et hyggelig ord for de fleste av oss...) er at mange enkeltpersoner, klubber og bridgemiljø i Norge satser stort på barn og unge, på rekruttering.

Akkurat nå er det svært gledelig at JUNIOR CAMP 2021 snart vil gå av stabelen. Den vil foregå på Lovund, en øyperle med rundt 500 innbyggere på Helgenlandskysten.

Arrangementet pågår fra 24. til 26.september, og det er Helgeland Juniorbridgeklubb (HJBK) som står som arrangør.

Vi fikk noen kommentarerer fra primus motor og leder av juniorklubben, Kurt-Ove Thomassen idet han og mange andre er travelt opptatt med forberedelser.

Mye må ordnes på forhånd før det braker løs på Lovund

GeO: Alt klart før Junior Camp'en, Kurt Ove?

Kurt-Ove: Nesten, men puh, det er sannelig nok å gjøre på forhånd. Mye stress her nå. Men vi har fått enormt med hjelp fra bridgejuniorene på Lovund og «bridgeforeldre». Det er mange som bidrar til at dette skal bli en suksess!

Her er det medlemmer av HJBK, Andreas, Jannick og Joakim som står på for at det skal kunne bli junior-camp

GeO: Blir det mange deltakere?

Kurt-Ove: Det kommer til å delta 138 barn og unge. I tillegg kommer 35 bridgelærere og 20 andre voksne utover.

GeO: Er deltakerne fra deres eget distrikt?

Kurt-Ove. Nei, det vil delta barn og unge fra hele landet, fra Tromsø i nord til Lista i sør!

Innimellom stresset med forberedelsene forteller Kurt-Ove videre at interesse for bridge er nok for å kunne delta, det behøves ingen forkunnskaper. Deltakerne vil bli delt inn i fem nivå fra helt nybegynner til landslagsspillere/landslagsaktuelle. Fokus disse dagene vil selvsagt være på bridge. Det blir opplæring, jobbing med system osv., og også turneringsspilling. For deltakerne vil det imidlertid foregå mye annet moro på "fritida"!

En rekke av Norges (og verdens) beste bridgespillere med verdensmestrene Tor Helness og Boye Brogeland i spissen vil delta som lærere og forelesere. Her vil det bli mulig å lære noe av de aller beste!

Du kan lese mer om dette fantastiske arrangementet på Helgeland Juniorbridgeklubb og på en egen "Lovund webside" hvor det vil bli postet bilder, filmer, historier m.m.