Mot dramatisk avslutning av lagfinalen (delrapport siste spilledag)

Utgangspunktet var at Sunndalsøra BK kunne sikre gull selv med et lite tap i siste kamp mot Stavanger BK.

Førsteutfordrere var Bergen Akademiske og Studentene som helst måtte ha full pott om de skulle kunne vinne om da ikke Sunndalsøra gikk på et stort tap.

Vi fulgte Sunndalsøra-Stavanger på BBO.

Det startet med et spill hvor Sunndalsøra Paulsen-Strømsvåg var på grensen til slem, men manglet bitte litt. De stoppet i utgang, +450. Stavanger gikk på et hakk ekstra, men bråbremset i 5 hjerter. Ingen sving.

I spill 2 ble det muligheter for sving.

Roger Paulsen (vest) for Sunndalsøra åpnet med 1 spar og hoppet til 3 kløver over makkerens svar 1NT. Strømsvåg støttet, og via kontrollmelding i ruter og hjerter var ferden kort til 6 kløver. Er det en god slem?

Ja, det er det. Den avhenger i praksis av at enten kløveren ordner seg uten taper, eller at hjertefinessen går. Det er også muligheter hvis spar sitter 3-3 eller damen dobbel i spar (fire hjerteravkast på spar). Alt i alt en god slem!

Men intet lyktes, en bet. Ville Stavanger også melde slem?

Nei, det gjorde de ikke. De havnet i 4 spar!

Der er det normalt en bet to tapere i trumf samt en taper i både hjerter og kløver. Uavgjort spill?

Nei,

Sunndalsøras nord trodde det måtte noe spesielt til for å bete denne utgangen og spilte ut kløver konge! Da stod selvsagt 4 spar, 11 IMP til Stavanger.

Der var Sunndalsøra gode, men samtidig uheldige ved det ene bordet kombinert med et særdeles uheldig utspill ved det andre bordet.

Samtidig med at dette skjedde var Bergen Akademiske godt i gang i sin kamp mot Sortland og ledet 22-0.

Det begynte å bli den spenningen Sunndalsøra ikke ønsket seg.

Så kom noen uavgjorte spill og noen små-imp inn til Sunndalsøra, litt pusterom for lederlaget. Men så kom et valg hvor Sunndalsøra sin spiller valgte å invitere til soneutgang der Stavanger straffepasset 1 hjerter hvor motparten var i gunstig sone. Utgang ble meldt for Sunndalsøra, men det ble en bet. 1 hjerter doblet kostet 300. Det ga 9 IMP til Stavanger, og på dette tidspunkt lå Sunndalsøra under med mer enn de kunne tåle om en av utfordrerne kunne ta full pott.

Og Bergen Akademiske lå på det tidspunktet an til storseier. Det var plutselig ganske jevnt i gullkampen!

Ved det bordet de pga. BBO-overføringen startet med de siste spill-numrene hadde Sunndalsøra bommet i et spill og havnet i en nokså fæl 6 kløver. Det var mulig å havne i lilleslem i hjerter der – en mye bedre slem - men slik det satt går den også bet.

En sperremelding gjorde denne gangen at Stavanger ikke var i nærheten av slem og med utgang meldt og vunnet hadde Stavanger tatt en stor ledelse i kampen, 31-5 i IMP.

I stedet for at Sunndalsøra kunne ordnet gull selv i siste kamp var de plutselig havnet i angrepsposisjon før de siste fjorten spillene. For med overkjørsel i kampen Bergen Ak – Sortland er det bergenslaget som i skrivende stund leder turneringen, men lite skal til før det endrer seg! Både TopBridge og Studentenes leder sine kamper klart, så ingen ting er avgjort verken i gull- eller medaljekampen!

Andre halvrunde er i ferd med å starte nå klokken 11.50. Du kan følge avslutningen av dette dramaet på BBO om noen minutter.

Live oppdatering av resultater finner du her.