Tidenes yngste parfinalist leder NM!

På Storefjell gjenstår kun en sesjon (27 spill) av NM for par. Forut for parfinalen var det et stort poeng at 13-åringen Nicolai-Heiberg Evenstad hadde kvalifisert som den yngste parfinalist gjennom tidene. Han spiller sammen med sin far Stian André Evenstad. Før avslutingen av finalen har det blitt enda mer spektakulært, sønn og far leder hele greia!

Far og sønn, Stian og Nicolai leder parfinalen!

Det er riktignok jevnt. Like bak lederparet kommer alle "ulvene". Det blir en spennende avslutning mandag formiddag. 

Hele listen over stillingen så langt finner du her.

Under lørdagens spilling kom et slem-eller-ikke slem spill helt til slutt. Hvis man mangler ett nøkkelkort (Key Card, essene og trumf konge) og ikke har trumf dame bør man normalt holde seg unna slem, da er det som regel to tapere. Men det kan jo av og til bli null trumftaper hvis det sitter snilt selv om trumfdamen mangler.

Er det greit å melde slem om man mangler ett stikk utenom denne trumffargen?

Spar må sitte 2-2, eller damen singel. Du kan få et kjedelig valg idet esset spilles og tieren kommer på bak. Da er det en mulighet å spille på at tieren er singel (damen tynt tredje foran) og gå over til vest å spille knekten la løpe i fargens andre runde. Du løser i så fall fargen om ikke han bak har spesifikt Q-10 dobbel. Om ikke tieren kommer på må du bare håpe det sitter 2-2, hvis da ikke damen singel kom på i første sparrunde. Så dette er litt sånn 50-50. Men husk hva jeg sa i et innlegg her i bloggen for noen dager siden, "Alle slemmer som står er gode slemmer"...

Slik så hele spillet fra i går ut:

Alle fant spartilpasningen, og de fleste stoppet i utgang. Noen var i 5 spar etter å ha funnet ut at det mangler ett nøkkelkort og trumf dame. 

Å spille 6 spar er for hardt, men ikke så verst hvis vest er spillefører. Det kan skje om de spiller med kløverføringer, dvs. det går 1 kløver (vest) og 1 hjerter som viser spar. Om øst blir spillefører er slemmen alt for dårlig da ikke bare sparen må ordne seg, men det blir ekstra prekært om det kommer ruter ut fra syd. Hvis det skjer må den 50% sjansen gå også (og det går galt her). Med ruteren beskyttet vil kløveren ta seg av rutertaperne.

Tre par noterte +1430 (en av 1430-scorene er såvidt jeg kan se scoret på N/S sin side (?), men det er, eller blir antagelig rettet opp?).

For de som var i utgang med øst som spillefører betød det mye hva syd spilte ut. Med alt annet enn ruter ut blir kløveren godspilt og gir nok ruteravkast. De som fikk ruter ut fra syd fikk ikke mer enn elleve stikk. Pluss 650 ga hele -20 (maks er -26). Å vinne tolv stikk i utgang ga +4.