WORLD BRIDGE TOUR MASTERS

På Lillehammer avsluttes i morgen lagturneringen World Bridge Masters som er en fem-dagers turnering med mange internasjonale lag. 

Mitt lag (Skeidar) har vært opp og ned, og vi fikk ordentlig bank i vår eneste BBO-overførte BBO-kamp så langt. Det var mot lederlaget før siste kvalifiseringsdag, irske lag Moran. Det var en nokså pinlig kamp for oss, men i andre kamper har det gått bedre. Det er altså irene som leder, etter at 14-årige Nicolai Evenstads lag (Tilly) ledet etter første dag.

Alle resultatene finner du her.

I siste kamp onsdag kom det et sikkelig skummelt spill, stor sving i mange kamper, også i vår kamp.

Ole Berset satt vest med dette:

Syd åpnet med 3 spar. Hva melder du? 

Ole sa 3NT som virker normalt, og da kom det dobler fra nord og pass - pass. Hva ville du gjort nå?

Det blir veldig skummelt å spille denne doblede kontrakten selv om det noen gang kommer såpass fine kort hos makker at det kan stå. Berset plukket ut i 4 kløver, og nord doblet også den med pass rundt. Berset var fornøyd med blindemann:

Det kom spar ut til esset fulgt av kløver dame som fikk seile og viste at nord hadde krav på trumfstikk. Etter en trumffinesse var det om å gjøre å ikke rote på seg tre hjertertapere, men det går bra. Berset spilte simpelthen liten hjerter mot J-10-x to ganger, og han tapte to hjerterstikk og ett trumfstikk, ti stikk og +710.

Ved det andre bordet satt E.Berg-Fyrund N/S og spilte mot 5 kløver doblet hvor spillefører gikk seg to bet, +500 til N/S og 15 IMP inn.

To Ø/V-par fikk hjem 3NT som ikke står med riktig motspill, men det var også noen utganger som gikk hjem N/S. Det står nemlig i 4 spar om sparen blir løst med kun to tapere. To par noterte +790 N/S, og i tillegg til vårt lags +500 på N/S fikk et par en redoblet bet (+400) på N/S for en bet i 3NT redoblet.