EM: Solid dag for Norge

I EM på Madeira spilte kun Mix-klassen tre kamper lørdag, de tre andre klassene ble det kun spilt to.

Dessverre har ikke Norge sitt mix-lag fått det til.og sliter langt nede på listen, de er nå nr. 19 av 22 nasjoner.

Damelaget vårt ligger fortsatt under middels, men lørdag slo de sterke Sverige såvidt før det også ble seier mot Irland. 14 plass så langt er langt fra forventningene, men det er kun 13 VP opp til 8.plassen (VM kvalik). I begge disse klassene er det fortsatt ikke halvspilt, så det er håp om klatiring på tabllen for de norske. 

Norge SENIOR gjør det fortsatt skarpt. Etter seier mot Nederland i første kamp lørdag tok de ledelsen i turneringen! Men så kom et klart tap for Island, og dermed var det tilbake til 3.plass, 

I ÅPEN klasse ble det to ganske klare seiere for Norge, mot Italia og Irland. Det holder til 3.plass etter 18 av 29 kamper. Norge er 10,5 VP bak Sveits som er på 2.plass, mens lederlaget Nederland har stukket fra og har nesten 40 VP mer enn Norge.

Norges kamp mot Italia i OPEN ble vunnet med 26-14, og det var svært få svingspill. Det eneste tosifrede utslaget kom i dette spillet:

Grude sin 2 ruter etter vest sin opplysende dobling viste hjerterstøtte (overføring), og såvidt jeg vet lover det en hyggelig hånd (direkte 2 hjerter er svakere). Da meldte Helgemo utgangen i hjerter som var en vanlig kontrakt rundt omkring i salen. 

Vest spilte mot 4 hjerter ut kløver A fulgt av liten kløver til østs dame. Helgemo valgte i det stikket å kaste en spar. Det er bytting av stikk - forsvaret får to kløverstikk i stedet for ett i kløver og ett i spar. Det gjør imdilertid at spillefører har litt bedre kontroll, han har ikke blitt kortet i trumf. Fra øst kom ruter knekt. Det var veldig sannsynlig at vest har kongen etter hans opplysedne dobling, så Helgemo lå unna den første ruteren. Det kom nok en ruter og Da stakk nordmannen med esset. Da kongen kom på under esset hadde Helgemo full kontroll. Han spilte liten ruter i den hensikt å stjele hos nord. Trumfkongen bak han som ikke hadde flere ruter gjorde at det ikke var noen fare. Vest satte i en trumf, men nord trumfet over, og trumfen ble tatt ut. Ruteren stod, ti stikk og +620 til Norge. 

Versace fikk ikke til dette ved det andre bordet etter at Brogeland fant et meget godt utspill, trumf, i stedet for å lette på en kløverhonnør. Versace gikk en bet, Norge +100 og 12 IMP, akkurat seiersmarginen i kampen.

Godt over halvparten av N/S-parene i OPEN gikk bet i 4 hjerter.

Dette spillet ga norsk gevinst også i dameklassen da Sverige gikk bet i 4 hjerter, Marianne Harding vant den og fikk sogar fem trekk som den eneste spilleføreren som fikk overstikk!

I SENIOR ble det i Norge sin kamp bet i 4 hjerter ved begge bord.

Norge MIX tapte spillet da vårt par gikk bet i 4 hjerter mens motstanderlaget Portugal fikk hjem utgangen.