YEH BROS CUP: Finalekampene

Finalen i Yeh Bros Cup gikk i favør av lag KOKISH da de slo lag PEPSI i finalen.


Vinnerlaget (f.v.): Fred Gitelman, Eric Kokish, Huub Bertens og Curtis Cheek.

At KOKISH vant denne knallharde turneringen er for mange en liten sensasjon selv om det selvsagt dreier seg om kjempegode spillere. At det er litt overraskende er mest fordi to av lagets spillere (Kokish og Gitelman) selv regner seg litt som bridgepensjonister, i alle fall på dette høyeste nivået. Meget sterkt gjort av Eric Kokish, Fred Gilteman, Curtis Cheek og Huub Bertens!


Fred Gitelman - av mange mest kjent som han som "oppfant" BBO

I kampen om 3.plassen møtte Monaco det amerikanske laget KRANYAK.

Helness og Helgemo sitt lag fikk bank i det første av de tre settene, 21-68. Det andre gikk i favør Monaco, men bare med 2 IMP. Dermed måtte Monaco vinne stort i det siste settet, Kranyak ledet med 44,5 IMP før de siste 16 spillene.

Det ble en «boksekamp» i siste sett, og Monaco med Helgeness ved det ene bordet og Lauria-Versace ved det andre ga absolutt alt i forsøket på å snu kampen.

I starten rullet det inn med gladspill, det første så slik ut, svingspill i begge kampene:

I finalen meldte Greco-Hampson 4 hjerter etter at øst hadde åpnet med 1 ruter. Syd doblet, og doblet igjen senere da øst kom tilbake med 2 kløver, og da nord over 3 kløver fra vest frivillig viste den anemiske hjerterfargen sin løftet syd til utgang. Som du ser er det tre minortapere i tillegg til vests trumfstikk. Men nord var spillefører, og etter kløver ess i utspill hadde Gitelmann et problem, han så ned på syds hånd som var blindemann, og den så skummel ut. Det er vel for de fleste en Lavinthalposisjon med esset ut og singelton i bordet. Vest la kløver 6. Etter en god del tenking la Gitelman ned ruter ess, og dermed var det +420 til N/S.

Ved det andre bordet mangler meldingene i filen på BBO, og derfor vites ikke hvorfor Ø/V fikk spille 3 kløver. En kan spørre seg hvor Curtis Cheek (syd) var da, for med syds hånd virker det vel merkelig å gi opp så tidlig? Ø/V noterte +130, 11 IMP til lag PEPSI. Men det var kun dette spillet, lag KOKISH vant kampen!

Tilbake til "bronsekampen".

Helgemo-Helness meldte også 4 hjerter, og vest doblet. Også der var nord spillefører, og kontrakten føk hjem for en massiv +590. Lauria-Versace startet også settet fantastisk, de snellet ved det andre bordet hjem 5 kløver doblet, +400. Totalt ga det 14 IMP til Monaco.

I et spill litt senere ble Helgeness motspillere i 5 kløver redoblet (!) og tok tre bet, +1600. Da Versace -Lauria fikk inn en god score ved det andre bordet ga det 19 IMP inn, og etter åtte spill stod det 41-0 til Monaco i settet. De var kun 3,5 IMP bak!

Amerikanerne tok seg imidlertid mesterlig sammen og Monaco tapte noen IMP i de følgende spillene. Mot slutten var det ikke mer å få tak i for Monaco som dermed tapte kampen, til slutt var det 19,5 IMPs margin i favør av lag Kranyak.

Tor og Geir ga alt, men det ble "bare" 4.plass denne gangen 

 

Monaco til bronsefinalen

Monaco med Helness og Helgemo røyk med helt minimal margin i tre-veis semifinalen mot KRANYAK og PEPSI.

Ingen av lagene vant begge sine oppgjør, og da er det totale antall VP som teller. Der hadde PEPSI 21,01 VP mot Monaco sine 20,48 VP, en forsvinnende liten margin. 

Dermed blir det PEPSI som møter KOKISH i finalen.

Monaco møter KRANYAK i kampen om 3.plassen. 

YEH BROS: Parkvalifiseringen

For de som nettopp har røket ut fra en knallhard lagturnering er det ofte vanskelig å motivere seg for den følgende parturneringen. Av de to norske parene greide Brogeland-Lindqvist det best da de ble nr. 12 i kvalifiseringen hvor det ble spilt "IMP-Across-The field" for 44 par. Livgård-Aa slet mye mer og ble nr. 33.

Svenske Nystrøm-Upmark toppet kvaliken. Du finner hele resultatlisten her.   

MONACO og PEPSI møter KRANYAK i semifinale

Dermed var det slutt for det norske laget i Yeh Bros, men ikke uten hard kamp i tre-veiskampen i morges. Norge slo BulGer (+12 IMP), men tapte for PEPSI (-22 IMP) som gikk til tre-veis semifinale fra den gruppen. I den andre gruppen var det Monaco som vant, og laget med Tor Helness og Geir Helgemo blir kanskje knepen favoritt i semifinalen. Monaco er alltid blant favorittene, samme hvilken turnering de spiller. Og at Zimmermann har tatt med det velkjente italienske topp-paret Lauria-Versace er neppe noen svekkelse.

Det norske laget med Allan Livgård, Terje Aa, Boye Brogeland og Espen Lindqvist har gjort det skarpt. Det er svært hyggelig at de fulgte opp den norske triumfen i EM-lag i forrige måned med nok et resultat som bidrar til å re-plassere Norge der vi håper å være, som en fryktet nasjon i internasjonal bridge igjen etter noen nedturer i det siste. 

Men nå er det altså over i lagturneringen for Norge, og det blir parturnering for de norske parene.

 

 

 

Yeh Bros: KOKISH til finalen

Det ble lag KOKISH som gikk gjennom sluttspillskampene ubeseiret fra No-Loss-Bracket og dermed er klare for finalen i Yeh Bros Cup 2017 i Tokyo. Laget består av Eric Kokish, Fred Gitelman, Curtis Cheek og Huub Bertens.

Det er fire sterke bridgenavn, men likevel drister jeg meg til å si at det er en liten sensasjon at dette laget blir første finalist, men de andre gjenværende lagene må via en treveis kamp senere i ettermiddag. Dette fordi Eric Kokish i svært mange år ikke har spilt mye selv, men i stedet brukt tiden sin på å være coach, bl.a. for det fremgangsrike Nickell-laget. Gitelman har også mer eller mindre gitt seg med turneringsbridge på topp-plan etter han spilte proff for noen år siden. Gitelman er for mange kjent som "oppfinneren" av Bridge Base Online. Cheek og Bertens er anerkjente proffer, sistnevnte utvandret nederlender som har bosatt seg i USA.

Lag Kranyak består av noen av spillerne som regnes som amerikansk bridges fremtid: John Kranyak, Vincent Demuy, Joel Wooldridge og John Hurd. De får altså en ekstra sjanse via tre-veis semifinalen og kan selvsagt komme tilbake å møte Kokish i et revansjeoppgjør i finalen.

I treveis-kampen hvor Norge møter BulGer og Pepsi lå vårt lag under med henholdsvis 1 og 14 IMP ved halvtid. Sluttresultatene har ikke kommet (det er litt mer komplisert å kjøre live update i den typen kamper), men er ventet ganske snart.

Monaco ledet ved halvtid begge sine kamper som er mot IsPolta og Frankrike.

 

 

Yeh Bros: kampoppsett torsdag

Her er oppsettet (sakset fra bulletinen) for kampene som skal spilles torsdag morgen japansk tid (starter i natt):


I "No Loss Bracket" var lagene som var fra nr. 1-8 i kvalifiseringen, og de to som fortsatt er der har ikke tapt en kamp i sluttspillet. Det laget som vinner kampen mellom Kranyak og Kokish er klar for finalen. Taperen av den kampen har da fortsatt ett "liv" og vil spille om finaleplass mot de to vinnerne fra de to tre-lags kampene i "One Loss Bracket".

Hvis dette synes komplisert så trenger du egentlig ikke vite annet enn at Norge må vinne sin treveis kamp mot BulGer og PEPSI. Vinnes der må de gjennom enda en sånn tre-veis kamp til om det skal bli finale. En knallhard utfordring for de norske spillerne, men laget har spilt så bra i Tokyo at ingenting er umulig!

Om det ikke lykkes å gå hele veien er det fortsatt en turnering til å spille, Open Pairs. Det er store pengepremier i turneringene i Yeh Bros Cup. 

Norge gikk videre!

I andre utslagskamp ble det nok en sterk norsk seier da Beijing BEIH ble slått med 71-46.

Allan Livgård, Terje Aa, Espen Lindqvist og Boye Brogeland har allerede gjort det meget sterkt, men det er ingen grunn til å gi seg med dette! 

Monaco med Tor Helness og Geir Helgemo hadde også god kontroll i sin kamp mot YBM og gikk videre med seier 70-45.

Dermed kan det bli nordmenn mot nordmenn i morgendagens kamper, så følg med på BBO eller på live-updaten som du finner på denne siden. 

Norge ledet med 19 IMP ved halvtid, og tidlig i andre halvrunde gjorde Brogeland-Lindqvist sine motstandere noe merkelig. 

Da det norske paret hadde meldt seg opp i 4 spar doblet Ø/V. I den kontrakten var det kun tre tapere, +790 til Norge. Ved det andre bordet stampet Livgård-Aa i 5 kløver som ble doblet. Det var litt uheldig å være i kløverkontrakt da spillefører ble kortet i trumf. Dermed kostet det 500, likevel 7 IMP i Norge.

Å stampe i 5 hjerter var slik kortene satt bedre. Der er det +100 eller kanskje +300, litt etter hvordan spillet går. I kampen Monaco-YBM var det gode vurderinger over alt i dette spillet. Ved begge bord ble resultatet +100 til N/S i kontrakten 5 hjerter doblet.

Begge de norske parene hadde solide lister. Det kunne kanskje se ut som et feilskjær i spill 29 da det norske paret gikk bet i en slem hvor det ved første øyekast ser ut som det bare er å ta en enkel finesse. Så enkelt er det ikke alltid, spesielt ikke for en ekspert. Slik så det spillet ut:

Jeg fulgte spillet under overføringen på BBO. Sabine Auken (Tyskland), en spiller i verdensklasse skulle forsøke seg i 6 spar og fikk hjerter 9 i utspill. Som du ser står kontrakten ved rett og slett å ta en kløverfinesse med knekten. Ryker den er det imidlertid helt dødt om ikke hjerter dame sitter dobbel.

Auken fant en god spilleplan som jeg mistenker ble kopiert der Norge spilte 6 spar (Norge-Beijing ble ikke overført på BBO). Hun vant med stor hjerter, tok ut trumfen og da den satt 2-2 spilte på eliminasjon og innspill. To store kløver ble spilt, så kløver til trumf fulgt av hjerter til den andre honnøren og mer hjerter. Uansett hvem som kommer inn (her vest) står da kontrakten om ruterhonnørene sitter fordelt siden forsvaret må åpne ruteren eller spille til dobbeltrenons. Men her satt Q-J i ruter på samme side, og da var det ikke til å unngå en rutertaper og en bet i slemmen.

På dette nivået ser de fleste spillerne slike muligheter og risikerer å gå bet i kontrakter som mange antagelig ville vunnet i din lokale klubb. Heldigvis for Norge spilte kineseren også slik i 6 spar, så en bet ble uavgjort spill i vår kamp.  

 

YEH BROS: Norge har en fin ledelse i Round of 12

Onsdag formiddag (norsk tid) pågår den andre KO-kampen i sluttspillet av Yeh Bros Cup. Tolv lag er fortsatt med i det litt uvanlige og kanskje litt infløkte utslagsystemet. I neste runde blir det tre-veis kamper. Vi kommer tilbake til hvordan det fungerer når de kampene starter, forhåpentligvis med Norge fortsatt inne.

Norge møter i denne runden det kinesiske laget Beijing BEIH. Kampen startet med en liten ledelse til kinseserne, men mot slutten av runden tok Norge over. Da var det tid for 3 grand fremfor 5 i minor i to spill på rad. Livgård-Aa vant sin 3 grand mens Beijing gikk bet i 5 ruter. Så var det Brogeland-Lindqvist som vant 3 grand i sonen, Beijing gikk to bet i 5 ruter! De spillene ga henholdsvis 10 og 13 IMP, og Norge leder etter halvspilt kamp med 36-17.

 

Yeh Bros: Første hinder gikk bra for Norge

Etter å ha spilt veldig sterkt i første del av kvalifiseringen i Yeh Bros Cup i Tokyo avsluttet Norge svakt og havnet i Bracket 2, dvs. sammen med lagene som ble plassert fra nr. 8-16 som kun har ett "liv" -  det er vinn eller forsvinn.

I den første knock-out kampen møtte Norge Kina. Kineserne ledet med 11 IMP ved halvtid, men andre halvrunde gikk i norsk farvør med 14 IMP, og dermed ble det norsk avansement til neste runde med kun 3 IMPs margin!

Monaco gikk også videre etter å ha slått Japan med 28 IMP.

I den spennende kampen som tippet i norsk favør til slutt var dette spillet dramatisk:

 

Storeslem i kløver kan ikke rokkes. Ved noen bord endte N/S i 7 hjerter som er en dårligere kontrakt. Det kan se ut som den står også om hjerteren ikke gir taper (3-2 eller knekten singel), og trumfen satt jo som du ser rundt. Men med spar ut måtte det trumfes hos syd, og da var 7 hjerter plutselig avhengig av knekten dobbel i hjerter! To lag forsøkte seg på den kontrakten, begge med dårlig resultat - en bet da det ble en trumftaper. Omtrent halvparten av lagene fant frem til 7 kløver, resten spilte lilleslem.

For Norge meldte Brogeland - Lindqvist 7 kløver og noterte +2140. Ved det andre bordet meldte også kineserne storeslem, men der stampet Aa-Livgård i 7 spar! Den kontrakten gikk seks doblede bet, +1700 til Kina. Det var for spedt for Kina, spillet ga 10 verdifulle IMP til Norge i den jevne kampen.

I neste knock-out kamp møter Norge et annet kinesisk lag. I skrivende stund ligger vi under med 4 IMP. Det er spilt 11 av 16 spill i første halvrunde. 

Monaco møter YBM og leder med 8 IMP også etter 11 spill.

 

YEH BROS CUP 2017: Monaco i bracket 2?

Uten å ha fått bekreftet det 100% så er det ganske sikkert at Monaco som ble nr. 8 i kvalifiseringen i Yeh Bros Cup må finne seg i å spille i bracket 2. Det er de 15 beste som går videre, fordelt i to brackets hvor de i bracket 1 har fordelen av ett ekstra "liv" (de tåler å tape en kamp). Lag YEH med Mr. Yeh som "eier" turneringen (og sponser den) har friplass som det sekstende laget, og tidligere år har det laget blitt plasset i den gunstigste bracketen i sluttspillet.

Sluttspillet starter i morgen og flere av kampene blir overført på BBO.

Link til mesterskapets turneringside på internett finner du her.

 

 

YEH BROS: Råspennende avslutning i Round Robin (med rettelse)

I Yeh Bros Cup lå Norge lenge komfortabelt høyt oppe på listen i Round Robin, men så kom tre store tap mot slutten. Det gjorde at vårt lag falt akkurat ut av topp-8 som utgjør bracket 1 i sluttspillet.

Opplegget videre i turneringenrer slik at de åtte beste spiller utslagskamper, men de som er i den bracketen har ett ekstra "liv". Taper de rykker de ned i bracket 2 som startes med de som endte som nr. 9-16 i Round Robin. Havner man i den gruppen må det vinnes, hvis ikke er man ute.

Norge ble altså nr. 9 etter en høydramatisk avslutning hvor Norge, BULGER (Bulgaria/Tyskland), Monaco og Sverige (samt et par andre) lå og knivet. Lagene vesklet mellom å være inne eller ute av topp-8. Det siste spillet ble avgjørende.

 

Det er ikke så lett å melde disse kortene med 100% styring. Toppkontrakten er 7 spar, men mange fant ikke ut av det og spilte lilleslem. Den må spilles i spar, for med hjerter ut mot for eksempel 6 hjerter blir det nitrist, østs hånd er verdiløs! I sparkontrakt er det tretten enkle stikk. Omtrent ved halvparten av bordene ble storeslem meldt og vunnet. Ved noen få bord var det mislykkede hjerterkontrakter med bet, resten spilte 6 spar. 

BULGER måtte ha et gevinstsspill i siste spill, og det fikk de da de noterte +2210 for 7 spar mens motstanderlaget stoppet i lilleslem.

I Norges kamp ble +2210 uavgjort spill da Terje Aa-Allan Livgård meldte storeslem, men det halp ikke da også motstanderlaget fant toppkontrakten. Dermed smatt BULGER forbi Norge og ble nr. 7, mens Monaco på 8.plass var 1 fattig VP foran Norge.

Alt i alt bra innsats av det norske laget i det knallsterke feltet, men avslutningen var ikke av beste merke. De har altså likevel en sjanse til å komme langt i turneringen, men da må hver kamp vinnes herfra.

Det amerikanske laget KRANYAK vant Round Robin.

RETTELSE 

"Klagenemda" var raskt på plass da jeg i et forsøk på å være tidlig ute med nyheter fra Yeh Bros, og i iveren ikke hadde fått tak i riktige detaljer om det siste spillet. Det er riktig at BULGER smatt forbi i siste spill, men det var ikke fordi de vant lille/storeslemsving som jeg fortalte. Det var enda verre. Det bulgarske paret meldte og vant 7 spar. Ved det andre bordet stoppet ikke motstanderlaget i 6 spar som jeg fortalte, men de meldte 7 hjerter som gikk bet. Dermed vant BULGER 20 imp som var nok til å gå forbi Norge på listen. 

Det norske laget ergrer seg nok veldig over den svake avslutningen, de tre siste kampene, men man må føle med dem når de mister den viktige 8.plassen med så liten margin, og egentlig pga. tilfeldigheter i siste spill. Men løpet er altså ikke kjørt, sluttspillet starter i morgen med Norge i Bracket 2.

YEH BROS: God norsk start

Etter uavgjort i første kamp mot Japan fulgte tre strake seiere for Norge første dag (fem kamper) i Yeh Bros Cup i Tokyo, og de lå på andreplass etter fire kamper.

For Norge spiller Terje Aa, Allan Livgård, Boye Brogeland og Espen Lindqvist. All informasjon om resultater, lagoppstillinger, hand-records osv. finner du her. 

I dagens siste kamp møtte vårt lag lederlaget PEPSI som er en polsk-amerikansk lagkombinasjon. Da så det ut som det skulle bli et stort tap og Norge ville falle litt på listen, men nordmennene fikk inn noen IMP mot slutten av kampen. I det aller siste spillet meldte Brogeland-Lindqvist en fin slem: (Norges kamp ble ikke overført på BBO, så bildet av diagrammet er fra en annen kamp)   .

N/S har en nesten hundre prosent sikker lilleslem i hjerter med kun 27 HP til sammen. At det er en så sikker slem med så liten samlet styrke skyldes den fine tilpasningen, singeltonen i ruter er mot tre små - lite bortkastet i den fargen. Alle honnørpoengene "virker" og når det den type tilpasning så må man huske at det er kun tre farger som må dekkes opp med honnørkort. En god gammeldags Splinter-melding gjør det ganske enkelt med slikt. Slemmen ble imidlertid ikke meldt ved en rekke bord, men lag PEPSI fant slemmen så det ble uavgjort spill med 1430 i den kampen. Likevel tok Norge inn litt av PEPSI sin ledelse mot slutten og tapte kampen med kun 11 IMP. Det ga 6,28 VP. Med det blir Norge liggende på en pen 3.plass etter første dag (to dager Round Robin/kvalifisering, ti kamper).

Monaco med Tor Helness og Geir Helgemo ligger så langt på 4.plass.   

2017 YEH BROS CUP

Store deler av verdenseliten forflyttet seg ganske umiddelbart fra Italia hvor de spilte åpent EM, til Tokyo hvor den prestisjetunge Yeh Bros Cup spilles fra 2.juli. Fra Norge deltar et sterkt lag: Allan Livgård, Terje Aa, Boye Brogeland og Espen Lindqvist. De bør ha en mulighet for å gjøre det skarpt, men det er sannelig et stjernespekket felt de skal møte, av mange ansett som et sterkere felt enn VM!

Vi kommer til å følge turneringen nøye med jevnlige rapporter her i bloggen. Spillestart: mandag 3.juli kl. 09.30 japansk tid.

Turneringens hjemmeside med masse informasjon finner du her.